Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 28 592
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Foundation 1.6
Death and the Maiden

https://www.imdb.com/title/tt8887534/

Добър епизод!
Скрит текст:
Винаги когато дават Клеон е интересно.
Визуално, епизодът отново бе размазващ. Много са се постарали в сценографията, много.

Разбрахме официално това което си се знаеше. Смъртта на Хари е негов план. За да спаси по-големия план и Гаал и Рейш в никакъв случай да не са заедно. Планът обаче е бил Рейш да избяга, да напусне кораба, а не обратното. Но в крайна сметка се е получило, защото не са заедно. Интересно, Салвор ''гледа през очите'' на Гаал, вече на 100% сигурно? Хмм, какво ще рече това?

Клеон 13-ти/брат Ден за първи път в историята напусна Трантор, на път за системата Сура и по-точно за единствената обитаема луна Дева, където трябва да се избере следващата Проксима, духовния лидер на най-влиятелната религиозна секта в Галактиката с три трилиона последователи. Вярата на луминистите е отпреди 15 хил. годин. предхожда и самата Империя, а техен последовател се оказа и министър Демерцел. Брат Ден хитро се опита да купи сестрите и да издигне удобна за тях Проксима, но се провали разбира се. Планът на Селдън неминуемо сбъдва най-лошите му кошмари...

Брат Зора изживява първата си любов, но опасявам се, че ще е кратка. Любимата му ще бъде убита, отвлечена или ще и изтрият съзнанието, което ще доведе до разкол и сред братята... А 'Зора' е и далтонист. Издънка на генетиката.
Отново мистериозно включване от 'повелителя на сенките' Обрехт, който би трябвало да е робот (защото си е същият за 35 г. скок във времето).

На Терминус този път беше далеч по-интересно, доста неща се случиха. Някак си не можах да усетя връзката дъщеря-баща. Емоцията, мъката на Салвор от загубата на баща си, не беше добре написана и изиграна от актьорите. А и да сменяват тази сцена и линия с любовните трепети между императора и градинарката бе нелепо.
Разбрахме се какво се бори Фара и нейните джихадисти. Открили са легендарния кораб - планеторазрушител, ''Инвиктус'' И Фара набра екипаж за него сред най-видните умове (Джасива, Акива и Луис) на Фондацията + Салвор и Хюго (уж бе прострелян, пък нищо му нямаше) по принуда. Крайната и цел да 'подчинят' кораба призрак и с него да подпалят разрушителна война, която да обхване цялата Галактика.
-
8.0 / 7.5

# 541
От това, което чета, се чудя дали
Скрит текст:
няма да извъртят нещата така, че и Мулето да се окаже един от Клеоните?

# 542
  • София
Съмнявам се...
Определено няма да ми хареса подобен туист.
Но все пак това не е истинска адаптация както е с Дюн (от това което разбирам), а се води, 'по мотиви от Фондацията на Азимов'

Дюн съм го свалил на компа, ама не ми харесва качеството, въпреки че е близо 10 гигабайта. Личи си че е 'КАМ РИП' колкото и висока да е резолюцията, качеството си е лошо, защото е рипнато от киносалон. Не ми харесва картината и звука, въпреки че е ОК.
Щях да го гледам на кино, но ни натресоха тази простотия със сертификатите и не ми дават допълнителни 10 лв. Билета 14 лв. 10 кв. за тест, заминаха близо 30 лв. Бахти и простотията.
Ще си помисля какво да правя. Но този релийз няма как да гледам.
Дано качат наистина HD качество рипнато от HBO MAX, ама все още няма такива.

# 543
Как, имаше качествени лийкове (от стрийминга) - моят е само 2 гигабайта и е същото качество, каквото щеше да бъде, ако го гледах по НВО. Потърси пак.

Иронията при Фондацията е, че повечето хора гледат заради Императора, а той дори не присъства особено в книгите.

# 544
  • София
Филмът е страхотен. Съжалявам, че не го гледах на кино. Който има тази възможност, нека отскочи до киносалоните Simple Smile

Ще се чака втората част.

# 545
  • Пловдив
Някой гледа ли Розуел Ню Мексико?
На финала на трети сезон се появи Лиз от оригиналния сериал,
актрисата Шири Апълби.

# 546
  • София
Аз си го гледам. Да, много приятна изненада на финала.
Пуканки поп романс с извънземни. Трети сезон бе по-добър от втори.
Чакаме четвърти сезон. 🙂

# 547
Аз гледам 2 сезон на Лок и кий. За съжаление не е толкова добър като първия, но става, щом не излизам на хубавото време, Ами зяпам Simple Smile

# 548
  • Разпиляна във въображението
Вчера гледах "Дюн" на кино. Страхотно преживяване. Кастът, мащабността, корабите, музиката... всичко. Даже сега видях какво му е красивото на Мамоа. Червеите, леле.

# 549
На мен от този каст Оскар Айзък ми изглежда най-симпатичен. След него Хавиер Бардем. Малкият Пол не ми харесва особено, във втората част ще трябва да включат по-интересни актьори, за да компенсират неговото безличие.

# 550
Аз гледам 2 сезон на Лок и кий. За съжаление не е толкова добър като първия, но става, щом не излизам на хубавото време, Ами зяпам Simple Smile
Аз изгледах първи сезон. Хареса ми. Втори сезон не са го качили там където изгледах първи сезон. Дано го качат. Ще му хвърля оче.

# 551
Китайците са поразместили постера на Дюн, за да отговаря на изискванията на техния пазар:

Е, поне не са махнали Зендая Simple Smile

# 552
  • България
Китайският ми харесва повече. Simple Smile А и е точно в духа на книгите и филма.
Докторът беше много добре подбран и заслужава място на постера. Гледала съм го в главна роля в Love and Destiny (2019)
Преди много време четох книгите и най-ярък спомен имам от мрачната атмосфера.
Филмът ми повлия по същия начин, Пол е страхотен, майка му - също.
Зендая не е хубавица, но пък в тая гадна пустиня трудно ще се пръкне нещо по-добро.
Момоа ми се стори много ошишкан, натежал?
Или вече съм свикнала с китайските стандарти. Grinning
Чакам продължението и докато чакам, може пак да прочета книгите.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 00:37 от МоарейнД

# 553
  • DE
Джан Джън ли участва в Дюн?

# 554
  • България
Chang Chen, не знам как ще е на български. В гугъл ми излиза, като Чанг Чен.

Общи условия

Активация на акаунт