Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 28 587
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
  • DE
Много го харесвам, радвам се, че участва в такава голяма продукция.

# 556
  • София
40 млн. в Щатите и 180 млн. в останалия свят. На домашна сцена слабичко, но в останалите страни върви добре. Не знам в онлайн платформите как се движи. Там изтече доста рано.

Вече има недоволни, че бели са главни действащи лица Grinning

# 557
  • addicted
Вече има недоволни, че бели са главни действащи лица Grinning

Пф, аман.
Но имат поле за действие занапред де, император Шадам и родата му съвсем успешно могат да са people of colour, според мен Ирулан няма да е бяла.

Гледах го вкъщи и бях доста предубедена, отчасти защото имам доста дълготрайна обсесия към екранизацията на Децата на Дюн на СайФай, обичам образите на Пол, и Чани, и Джесика, Ирулан и младия Лето такива каквито са там и ми е много трудно да приема други лица.
От друга страна концентрирането на толкова актуални звезди на едно място ми приличаше на опит да се компенсира недъгава продукция, която ще очаква успех изнесен на техните рамене предимно.
Но не мога, просто не мога да му намеря недостатъци, съвсем откровено си ми хареса. Почитания за Дени Вилньов, много добра работа е свършена. Много естествено и елегантно са обяснени разни малки ключови моменти от интригата, без да изглеждат като кръпки. Направено е максимално да може да се разбере сложната игра за зрителите, които не познават книгата.
А визуално е .. просто разкошен. Може би ще потърся вариант да отида да го видя на кино все пак, заслужава си, така или иначе ще го изгледам още няколко пъти.
Нямам търпение да видя продълженията.

# 558
  • София
За продължението от режисьора "More action, less talking". На мен ми изглеждаше като почти 3 часа въведение и пак ми беше супер интересно и се изкефих на всяка една минута. Без да съм чел книгите, бих предположил, че това е съвсем в началото на историята и има много за показване и разказване.
Жалко, че Аквамен и Танос получиха твърде малко екранно време.

# 559
  • София
Американците не са за такива филми, сложен е за тях.

А недоволните от липсата на черни са именно белите. Цялата либерална пропаганда всъщност не се прави от афротата (те също не са доволни от това внимание), а от новия световен ред на шайката хора, които се опитват да управляват целия свят чрез послушните им медии и социални мрежи.

# 560
  • България
А, защо?
Аз съм бяла и съм недоволна, че все пак са наместили черни и то от най-черните, но поне атреидите са почти ОК.
Зендая е поносимо тъмна, просто не ми харесва визуално.
Иначе съм доволна, че са намерили идеалната роля за китаец, героят отлично му подхожда. В техните сериали отмъщението е водещо и точно такова - на всяка цена.

# 561
А каква е расата на героите в книгите? Не съм ги чела.

# 562
Местните би трябвало да са като араби - самият автор не е криел, че се е вдъхновявал от арабската култура за населението на Дюн. И в езика има много арабизми.
Пол и семейството му са бели, за Ирулан и императора не помня, но със сигурност има описание.

# 563
  • addicted
Аз не помня особено много физически описания на героите, отдавна съм ги чела, но специално доктор Юи винаги съм мислела, че си е азиатец заради името..
Разрових се да намеря, разбира се, че има добра душа Simple Smile, която се е постарала да систематизира тази информация за по-централните персонажи тук: https://www.reddit.com/r/dune/comments/9032vx/physical_descripti … ns_of_characters/

Oh, well.. Ирулан е руса и зеленоока Simple Smile Ще бъде интересно.

Но като цяло описанията са доста общи за повечето.

# 564
  • Разпиляна във въображението
Да питам има ли някъде разбор на "Тенет"?

# 565
  • София
И аз да се разпиша за Дюн - разкошен, страхотно удоволствие.
Гледах вкъщи на ТВ-то и мисля, че нямаше да издържа два часа и половина в киното, нещо вече не мога да седя толкова време на едно и също място.
Книгата ми е любима и съм доволна как е пресъздадена.
Даже не съм разбрала, че това е само първа част и останах много изненадана от края.
Кога се очаква втора част? Защо не го направиха сериал?!

# 566
  • Berlin
Стига с тия сериали, нека има и филми.😂 Чакам с нетърпение да го пуснат в Амазон, ще си платя, колкото и да е. Гледа ми се много като чета коментарите.

# 567
  • София
Изгледах първите 3 епизода на новата НФ драма на Апъл, ''Invasion''
https://www.imdb.com/title/tt9737326/

За да ми е по-лесно, а и за съм по ясен ще си напиша впечатленията с плюсове и минуси.
Спойлери няма да слагам, защото не мисля да издавам нещо конкретно случило се с героите и сюжета (ако все пак реша да изкоментирам нещо подобно ще сложа спойлер таг), но все пак ме четете на своя отговорност.

плюсове (+)

* Има съспенс определено. Така са го направили, че уж няма сигурни неща и не знаеш какво ще се случи. Може да се каже, че държи под напрежение, което не го очаквах честно казано.
Това което са направили е психологическа драма с НФ елементи, заради инвазията на извънземните.
Идеята е да ни разкажат как през техните очи обикновени хора на различни места по света реагират и преживяват шокиращите случки. Все едно гледаме мистерия, уж знаем какво се случва, но не съвсем. И реално никой все още не знае.

* Действието се развива на различни места из Земята, като героите нямат нищо общо помежду си. Не е нещо, което се прави за пръв път, но е интересно.
Засега локациите са: Ню Йорк, Оклахома, Лондон, Токио (и в космоса) и Кандахар

* Акцентира се основно върху главните герои в тези 5 локации и определено се усетих как ми пука какво ще се случи с тях, което е голям плюс за мен в който и да е филм или сериал.

минуси (-)

* дозировката.
не са успели да напипат точното съотношение между отделните моменти. Идва една идея по-провлачен отколкото е необходимо и се разваля цялостната концепция.

* Не разполагат с голям бюджет и се опитват да замажат положението с повече битовизми, но прекаляват в тази насока. Ок, пука ми за някои герои, но са много близко до това да ми станат досадни, което е другата крайност.

* Правителствата къде спят, та не се усещат, че всичко това което се случва из целия свят е дело на извънземна раса, която очевидно
Скрит текст:
ни превъзхожда технологично след като са невидими.
Сериозно ли си мислят, че има терористична групировка, която да има ресурсите да нанесе едновременни удари в толкова много градове из целия свят???

* Нагла съвременна пропаганда. Сериала е крещящо политкоректен. Всъщност не е, дискриминационен е.
И ето как от Апъл за пореден път изплискват легена, без да искат. Докога? Не се ли усещат вече, че това не работи и няма как да проработи и да се хареса, защото не се случва по естествен път, а умишлено го пробутват, напук на това което желаят фенове (без значение от каква раса и цвят на кожата са или какви са им сексуалните предпочитания).
Значи какво имаме:
1) няма бял мъж или жена в главна роля. май като се замисля и във второстепенна, ако не броим момченцето от Лондон.
2) Като цяло мъжете са слаби и се държат като 'слабия пол' И обратното. Жените (и момичетата, защото има и такива) са силните, оцеляващите и тези, които вършат нещо. Стигна се дори до там, че едно момиче (с тъмен цвят на кожата обаче) защити едно свито и болно бяло момче от един хулиган. Да, 'булитата' вече се сплашват от момичетата, а не както бе дълги години, от момчето с добро и смело сърце. В това време същото това момче жертва има дарба да рисува. И главния герой в неговите комикс фантазии е жена супергерой, която спасява и освобождава поробени светове. А той е сам, свит и уплашен и чака своята принцеса супергерой.
А после ходи обяснявай, къде са истинските мъже. След 20 години ще стане страшно, когато това съвсем младо поколение порасне...
3) Гей линията също е застъпена и не толкова впечатление ми направи красивата любов и страст между двете млади и хубави японки, колкото до факта, че едва ли не в американската армия вече няма никакъв проблем да си на другия бряг и си се бъзикат с това, все едно е като добро утро.
Напротив, все още има проблеми и хората се крият. В смисъл лъжат и изкривяват реалността, това е дразнещото в случая.

Генерално, никак не лош сериал, оценката му в imdb за мен не е реална и е повлияна от социалната им позиция, която така щедро и безпардонно ни я тикат.

Но определено ми задържаха вниманието и ще ми е любопитно как ще се развие историята и какви изненади са ни подготвили.

-
засега:
7.0 / 6.5 - с опцията за растеж ако си изиграят добре картите.

# 568
  • София
И аз снощи изгледах първа серия на Инвазията, но и аз мисля като Дяволо - тотално са пресолили манджата.
Като идея ми допадна, но май няма да продължа да гледам.
То повечето сериали, които следя вече тотално затънаха в тая пуста политкоректност.
Страшно ме издрази началото на новия сезон на NCIS Los Angeles, а по принцип много си го харесвам.

# 569
От 4-ти ноември по Епъл тв - корейски сериал, трилър с елементи на фантастика. Буквално "Доктор мозък" (не знам защо "Доктор брейн" ми звучи по-добре):

Гледала съм подобни корейски сериали и обикновено са тежки и гадни, затова напоследък ги отбягвам. Този може и да го гледам, не съм решила.

Общи условия

Активация на акаунт