Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 28 587
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Официално Дюн ще има втора част. Ако всичко е наред, насрочена е за октомври 2023 година. Паралелно вече се обмисля и сериал, който да разкаже повече за Бин Джезърит (Dune: The Sisterhood).

# 571
  • София
Имах си аз да не направят, нали са мистично сестринство.
Ако бяха братство, знаеш ли кога щеше да има сериал, точно никога... Grinning

# 572
Доколкото си спомням от книгите, Пол всъщност ги ненавижда и има силни предпочитания към сина си, за сметка на дъщеря си. В този смисъл книгите са всичко друго, но не и феминистки. Но в сериала сигурно ще извъртят нещата Simple Smile

# 573
  • София
Имах си аз да не направят, нали са мистично сестринство.
Ако бяха братство, знаеш ли кога щеше да има сериал, точно никога... Grinning

Мнението ти не е политкоректно. Моля те да се поправиш Grinning

# 574
Какво излиза сега - че това е филмът от измислената вселена на Играта на играчките, заради който е създадена играчката Бъз Светлинна година?? И сега, ако филмът е популярен в нашата вселена, може да се създадат  играчки на Бъз - т.е. по този филм, а не по играчката Бъз от Играта на играчките? ThinkingThinking  Много "мета"...

# 575
  • Berlin
Нищо не разбрах.😂

Гледах трейлъра и разбрах.😂

# 576
Идвам да се разпиша с един Дюн 3Д от снощи.
Нещо не му е наред на този филм и не мога още да разбера какво. На дребно почти всичко е както трябва да бъде, но като се сглоби, някак не ме възхищава. Може би съм се надъхала твърде много.
Искам и да се оплача, че куцо, кьораво и сакато е решило да се упражнява на тема какво не е харесало в Дюн и аз кимам в съгласие, докато не чуя не съм чел книгата, но филмът ми се видя скучен.
Ами не. Първо, проблемът на филма въобще не е, че е скучен. Второ - мисля, че е абсолютно задължително ревюта и мнения за екранизации да се пишат от хора, запознати с книгата.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 21:38 от -Narcissa-

# 577
  • България
Ами не. Първо, проблемът на филма въобще не е, че е скучен. Второ - мисля, че е абсолютно задължително ревюта и мнения за екранизации да се пишат от хора, запознати с книгата.
С това съм много съгласна.
Идвам да се разпиша с един Дюн 3Д от снощи.
Нещо не му е наред на този филм и не мога още да разбера какво. На дребно почти всичко е както трябва да бъде, но като се сглоби, някак не ме възхищава. Може би съм се надъхала твърде много.
Официално много го харесах.
Може би защото много, много, много искам да харесам западна продукция, но последните години всички герои са подменени и са силно почернели, за съжаление, не са поне пожълтели или почервенели.
Най-ужасни все пак ми се сториха черните елфи във Вещерът, така че няколкото странни екземпляра в Дюн, някак ги преглътнах и писах 10 от 10.
Все пак, ако не бях толкова нахъсана да харесам западна продукция, можеше да се почувствам като теб.
Но това е положението.
Обаче Пол и майка му са страхотни, а червеите ми напомнят Междузвездни войни. Grinning

# 578
Ми то Джордж Лукас толкова е крал от Дюн, че няма как да не ти напомнят Grinning
Много елегантно са достигнали политическата коректност иначе - черните са онези, които живеят под жаркото слънце.
За Дюн 2 очаквам Корино да са бели, руси и светлооки. Красив бял зъл мъж-император е точно това, което ù трябва на американската публика.

# 579
Ако Дюн е мрачен и малко бавен, това само потвърждава, че филмът е като книгата. Тя и без това е с особен чар, нормално е да не се хареса на всеки.

# 580
Умело са уловили атмосферата на книгите,да.

Аз пък (най-после) гледах първите няколко епизода на Фондацията. Рядко се случва, но в този случай не съм чела книгите. Сериала много ми допадна! Доволна съм!

# 581
  • София
Foundation 1.7
Mysteries and Martyrs

https://www.imdb.com/title/tt8887538/

Добър епизод!
За първи път след епизод 1 бяха засегнати едновременно всичките сюжетни линии

Скрит текст:
Салвор и компания откриха корабът призрак, Инвиктус.
Крайната цел както и си мислех е да ударят директно Трантор.😮
А Хюго пак ''умря'' Този път според мен инсценира провала с приземяването си и ще изиграе важна роля в обрата срещу Фара и лакеите и.

Лий Пейс отново узурпира екрана, страхотен е просто! Истинско удоволствие е да се гледа как играе. 🙂
Упорито куче е Клеон/брат Ден. Не се дава на проклятието на Селдън. Иска да обърне една невъзможна за обръщане игра. Сега е решил да извърви 'Голямата спирала' с което да докаже, че зефир Халима греши за него. Интересно обаче дали ще си махне силовото поле? Защото то ще го предпазва в голяма степен. Знаем и че Демерцел е извървяла този път и че това е най-трудното изпитание за луминистите и малцина са успявали!

Клеон/братЗора подписа смъртната присъда на градинарката. Вече съм убеден, че ще я убият. Показа и прекалено много забранени неща. Но така е с любовта... Обаче беше изненадващо да видя всичките тези резервния копия на трите проявления на единствения и неповторим Клеон I. Значи така са се подсигурили, че те реално наистина са ''безсмъртни'' Хем е много трудно да ги убиеш, хем и да стане, хоп идва другия?! Много добре са го измислили, браво. 🙂

И за финал, другата ми най-любима линия (заедно с Клеон), за Хари и Гаал.
Гаал разбра защо Хари е накарал Рейш да го убие. Хари също разбра защо не е могъл да предвиди събитията свързани с Гаал. Ами защото тя е мутант телепат, а тези хора + роботите не попадат в психоисторията, която обхваща само нормалните хора и техните реакции, действия и избори в живота.

Имаме няколко ключови кулминации, която ни подготвят за последните епизоди. Има ли генетична/родствена връзка между Гаал и Салвор ; Гаал ли ще застане начело на 2Ф ; как точно ще решат първата криза ; ще има ли някакъв успех Клеон/брат Ден в ''играта на влияние'' над луминистите ; какво ще се случи с Клеон/брат Зора
-
8.0

# 582
Не разбирам наистина ли е толкова различен от книгите или хората не са в ред, учудена съм от лошите оценки за сериала. Изгледах и 7 епизод и много ми хареса!
Освен всичко друго, е и красиво направен. Отдавна не съм гледал сериал без да си гледам телефона, да плета, готвя, Абе залепена Simple Smile

# 583
Няма почти нищо общо с книгите. Сюжетната линия на императора е изцяло измислена.
Съжалявам, но другите сюжетни линии не са ми интересни и заради расата на главните герои (пиша "и", защото има и други причини, но тази е от голямо значение). Просто ми изглежда като blackwashing и не гледам с добро око на това.

# 584
  • София
Много по-различен е да.
Обаче се забравя, че той е по мотиви, а не е класическа адаптация

Лошите оценки са от старта, масово двойки/тройки от бесни фенове.  Също така има и една огромна маса, която дава ниски оценки когато има политкоректност, особено ако се прекалява с нея.
Така че той сериала си стартира по дифолт със сериозен пасив и ниска ставка. И за това са си виновни от Апъл.
Но оценката се покачва по принцип, което е добър знак.

Иначе да, аз съм на твоето мнение. Аз чак възхитен не съм, но е работено усърдно и се е получило. И има положителна градация за мен лично. Simple Smile

Изгледах епизод 4 на ''Invasion''
Още по-скучен епизод. Тук пък градацията е негативна. Епизод 1 бе най-добрия.
Така ако я карат, не ги виждам как ще додрапат не само за втори сезон, ами за нормално завършване на този.

Общи условия

Активация на акаунт