Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 28 560
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Излезли са три серии на Колелото на времето.
Не съм чела книгите, така че нямам очаквания, но ще видим...

А, да, и Star Trek: Discovery започна.

# 661
Аз съм ги чела и сега гледам Simple Smile да видим Simple Smile
Хубавото е, че повечето съм го забравила

# 662
Изтеглих и трети епизод на Доктор Брейн, пуснах си го, но нещо много гнусни ми идват тези видения. Май ще го зарежа. Днес догледах Изгубеният символ, който ме разочарова и не ми се ще да си губя времето с още сериали, които всъщност не харесвам.

# 663
  • Вестерос
Аз ще ги изгледам като излязат всички.

Фондацията свърши ли? И нея така мисля да я изгледам накуп.

Тези дни ще почвам втори сезон на Ключовете.

# 664
Да, днес е излязъл финалният епизод за сезона.

# 665
  • Вестерос
Мерси, свалям го целият тогава.

# 666
Финала на фондация беше предвидим Simple Smile
Хубав сериал
Колелото на времето...вярно,че съм позабравила книгите, но не мисля, че ги следват особено стриктно. Малко ми липсва нещо в сериала, някак...размах,красиви кадри, не знам. Или малко чар от героите.
С детето чакаме финала на Arcane Simple Smile Много е доволен, а аз се кефя на саундтрака Joy

# 667
Да, днес е излязъл финалният епизод за сезона.
Добре, че писа. Бях се разсеяла и забравих

# 668
  • София
Foundation 1.10
The Leap
https://www.imdb.com/title/tt8887574/

Край на сезон 1!
Хареса ми! В крайна сметка по различни пътища тръгнаха (по-смилаеми за масовата публика, още в началото го прозрях), но стигнаха но до почти същия финал.
Последния епизод беше достоен финал на възходящия път по който се разви сезона.

Скрит текст:
Хари и Трезора са едно общо. Трезорът е Хари. Хубаво обясниха как се е създал. Много НФ в случая, но важното е, че има логика и не остана нещо необяснено.
Клеон II е бил в основата на конфликта между анакреонците и теспийците (добро утро). Хубава реч им дръпна Хари, е как да не го послушат и последват, хехе.
За да успее Фондацията трябва да има три стълба. Терминус, Анакреон и Теспис.
И целта пред Фондацията никога не е била да е 'Люлка на познанието' а в 'Подбора на 'хората'
Относно 'Инвиктус' също се разбра, че Хари е предвидил появата му, 'в хаоса той е съзрял модел'
Вездесъщ е този Хари! Истински кукловод. 🙂

Оригинално се измъкнаха от взора на Империята с този 'Мегапламък' отново оригинална и логична хрумка. Поредно нещо, което не е просто ей така пльоснато в сценария, а стои като част от предварителен план. Хюго прозря този план на Хари и му довърши думите. Логично стана и капитан на Инвиктус.
Така в близките 100, 150 г. всички ще мислят тази част от външния периметър за изгубена, а през това време 'трите стълба' ще произвеждат, произвеждат и произвеждат, за да са достоен противник на Империята в неминуемата война. По мои изчисления след около 2 г. ще имат нов кораб от ранга на Инвиктус. А какво ли ще имат след 140 г. примерно? Цяла стряскаща армада и какви ли не технологични чудесии.

Източникът на виденията на Салвор не са били на Хари, а на Гаал! Тук нямаше изненада. Очаквах го и не само аз предполагам.
И отново логично обяснено. Салвор е генетично създадено дете в изкуствена среда с генетичен материал от родителите си + Гаал и Рейш. Все пак е била износена в утробата на Мари като нормално дете.

Салвор тръгна по стъпките на 'другата си майка'
Тъжно, сбогуваха се с Хюго. И повече няма да се видят.

Стана ясно, че брат Ден окончателно е изгубил Брат Зора на чисто съзнателно ниво, за което наказа жестоко Азура. По-добре беше да я убие, това е нечовешко наказание, уф. Но той не е и човек... Уби 1551 души, а личното и наказание е без думи просто. Потресаваща гадост! 😮
Ако не друго, то ходенето до Дева накара брат Ден да прогледне и той реши да помилва брат Зора и да му даде нов шанс, като много хубаво даде за пример притчата с лъка на закостенелия брат Здрач.
И Демерзел шокиращо за мен уби брат Зора, интересен туист тук. Според мен обаче го направи, защото не искаше Империята да тръгне по този нов път, защото току-виж планът на Селдън може и да не сработи. Убедих се вече, че и в сериала, Демерзел работи срещу преките интереси на Империята. Всъщност тя работи за по-голям интерес, прекия интерес на човечеството...

Големия ШОК тук беше, че бунтовниците (които и да са те) са успели някак си да променят ДНК-то на оригиналния източник (Клеон I). Не се знае кога е станало... Но явно и Ден е засегнат.

А, Демерзел беше брутална като си разкри роботския скелет. Велика сцена просто, настръхнах!!!

Синакс, след 138 г.
Всичко е под водата, мдам, очакваше се.
Много силни сцени, аз пуснах и сълза даже. Приказните декорит, музиката и играта на Лу Лобел бяха на изключително ниво!
Хех, като видях капсулата бях на 90% сигурен, че това ще е Салвор.
Събраха се майката и дъщерята, май само дето дъщерята ще се окаже по-голяма от майката 😄😉
Ама така е с тези криокамери и пр. щуротии. Не е критика, просто е забавно.

Имам обаче известна критика за финалната сцена между двете. Не им се получи добре. Можеше да направят повечко дубли тук, но окей, махам великодушно с ръка.

В заключение, един много силен край на този изненадващо добър първи сезон! 🙂
-
9.0

Реална обща оценка за сезона:
8.5

В imdb тръгна от 6.5, то в началото даже май беше 6.0, но не си спомням много добре.
Гледам след като се задържа дълго време на 7.3 вече е на 7.4. Това е един от много редките случаи в които, един сериал към който всички са извадили ножовете и са го подкастрили още от началото, следва такъв възход в оценката.
И много жалко, че ей така някак си ще остане недооценен заради политкоректността. В случая Апъл направиха един почти перфектен продукт, но го отнесоха заради нагласата, настройката в хората да оплюват наред без да са дали истински шанс на една продукция. А за това са виновни именно Апъл и всички останали гиганти от Холивуд, които така настроиха хората. И сега берат плодовете на собствената каша която забъркаха и ще продължават да го правят.
Убеден съм, че ако нямаше толкова много жени и то афроамериканки в главните роли, то оценката щеше да е минимум 8. Но, това е положението. Каквото си си надробил, това ще сърбаш. И за съжаление не рядко изгаря и качественото сред множеството баластра.

Аз поне бях честен, последователен и градивен в ревютата си и още от началото.
В ревюто си за епизоди 1 и 2 много ясно си спомням, че бях написал, че за да се оцени истински сезона, то трябва да се изгледа докрай и да се мисли трезво с главата, а не с първичните и първосигнални страсти...
Продуцентите искаха хем да се харесат, хем и да се напечелят. В днешно време един почти невъзможен ребус. А в същото време се захвщат с една от най-великите литературни поредици в цялата история на човечеството. Още по-непосилна задача. Но според мен се справиха!

И ви казвам, стига да сме живи и здрави, за сезон 2 ще направя специална тема както му се полага.
Това е една от най-качествените НФ продукции за последните 10 години и така да остане в миманса, ами не съм съгласен...

Simple Smile

# 669
Трейлър на нов филм за извънземни (продукция на Амазон), но не ми изглежда обещаващо:

# 670
  • София
А този нов трейлър на Спайди как така сме го пропуснали Simple Smile

УАУ!

Убеден съм, че това ще е филма с рекордни приходи за 2021 г. в щатите и то със сериозна преднина спрямо всички останали в тяази слаба ковид-19 година.

# 671
И аз мисля така - това е един от малкото супергеройски филми, които ме интересуват и май всички го очакват Simple Smile

Между другото, излязъл е новият Ловци на духове и критиците му пишат лоши ревюта, но аз не им вярвам. Просто ги е яд, че женската версия се провали и затова атакуват тази. Simple Smile

# 672
То и Star Trek: Discovery е започнал.
В трелърът мернах,че има нови червени униформи,но се оказа,че не помня много от сезон 3. Relaxed

# 673
Аз пък си чакам Морбиус, дано дочакам.

# 674
  • София
Изгледах епизоди 2 и 3 на 'Д-р Брейн' (корейската фантастика) и епизоди 6 и 7 на фантастиката на Апъл, 'Инвазия'

Д-р Брейн ми задържа вниманието. Много добра кримка се получава. Не е нещо невиждано, но ето втори корейски сериал, който заглеждам и ми харесва. Знак, да продължа... 🙂

Инвазията, обратно. Натоварва ме. Мота мот копират от Война на световете, чак срамно. Отделно, много нагла пропаганда. Жени, жени, жени. Едната жена е майка трепач. Трепе с голи ръце извънземните (вече ги видяхме, че и ги трепем), готви, лекува и се разпорежда, кланят и се. Другата гениална лесбийка, която покрай загубената си в космоса любов ще вземе да открие слабото място на лошите извънземни и ще спаси света.
Войника е мега неадекватен. Все е на някакви наркотици. Децата са най-читави.

Grinning Wink

Клеон и Демерцел
Клеон и Терми

Общи условия

Активация на акаунт