Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 28 589
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Обмислям дали да се прежаля да я прочета Joy още по добре ако го няма императора Joy

# 586
Не разбирам наистина ли е толкова различен от книгите или хората не са в ред, учудена съм от лошите оценки за сериала. Изгледах и 7 епизод и много ми хареса!
Освен всичко друго, е и красиво направен. Отдавна не съм гледал сериал без да си гледам телефона, да плета, готвя, Абе залепена Simple Smile

Както пишеше някъде по повод сериала, не помня къде: Трудно се филмират идеи.
Това е в основата на недоволството според мен. Просто това не е поредица от рода на троновете или властелина. Няма толкова екшън, битки (било то космически или някакви други..). Затова аз смятам, че не става за филмиране.
Опитах да гледам и няколко от следващите серии.. ами не ми върви. Спирам да се занимавам. За сметка на това започнах да препрочитам поредицата.

# 587
  • София
Хепи,
прочети всичките книги на Азимов. те са мега класика изобщо в литературата, не само за жанра НФ, който реално е това което е именно благодарение на Азимов. Simple Smile

# 588
Чела съм всичко на Азимов, разбира се, без Фондацията. Преди години бях пробвала и не ми допадна. Абе убеждавам се, че книги и сериали не трябва да се смесват. Всяко си е за себе си Wink

# 589
  • Sofia
Някой гледа ли серията на 4400 от новия сериал?

# 590
  • Разпиляна във въображението
Аз реших да пусна отново Фондацията. Стигнах до 6 епизод. Стигам до извода, че е добре, че са жените.

# 591
  • Пловдив
Вмъквам се да чета темата с интерес. До преди няколко години бях голям фен на този тип филми и сериали, но ги поизоставих. А и жанра се промени доста от тогава. Сега се отказвам със малко по свободно време и ми се иск да изгледам някое друго сериалче. Но аз си предпочитам тези със мистични и свръх естествени същества. Оставам си фен на Древните и Доктор кой. Препоръчате ми нещо по ново от този тип където да има отрицателният герой да бъде също толкова вълнуващ както и положителните. Драма романтика вампири, духове, или феи може и демони, вещици. Но все пак да не е прекалено тиийн. Допадна ми много" Аз, вещицата". Изгледах и калмарите  за ден, но не е моят. С дъщеря ми гледаме наследството но за себе си предпочитам нещо малко по сериозно.

# 592
Уинкс не беше никак лош. Дарк. Locke and key. Вещерът.

# 593
Нов трейлър на Морбиус с коментар от Джаред Лето:

# 594
Тук ли е темата да пусна новина, че Брадли Купър планира филм по Хиперион?
https://deadline.com/2021/11/bradley-cooper-set-hyperion-at-warn … -king-1234865881/

# 595
И е щяло да бъде сериал на Сайфай. Добре, че са променили плановете - това е сложна история, не е подходяща за възможностите на тази телевизия.
Най-доброто, което са правили от години, е Местен извънземен.

# 596
Защо? Хиперион не изисква някакви бесни ефекти, а в същото време филм е пълен абсурд да обхване историята. То само първата книга трябва да е екранизирана в поне 6 части, за да обхване историите на поклонниците.

# 597
Защото ще го обърнат на евтина сапунена опера. Някак винаги успяват.
Syfy като качество на продукцията са на почти същото ниво, като CW. Чак е изненадващо как за Местен извънземен са манерили и някои по-известни катьори (с по-висок хонорар).

Нямам предвид Бойна звезда Галактика, а по-новите им сериали. И БЗГ е щяла да стане на нищо, ако Рон Мур е слушал шефовете си от телевизията, давали са му безумни препоръки, които той е пренебрегвал.

# 598
dan4e rk, гледали ли сте Grimm? Отговаря на желанията ви. Шест сезона, приключен.

# 599
  • Пловдив
dan4e rk, гледали ли сте Grimm? Отговаря на желанията ви. Шест сезона, приключен.
Да, изгледала съм почти всичко излязло до 2017г.

Общи условия

Активация на акаунт