Любители на Котки - Тема 158

• 34 189
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Май ще е Хари...
В памет на любимо куче и неговия собственик...Бяхме приятели.И с двамата...Светла им памет.
Или Уиш...той е сбъдната мечта.
Ама май повече към Хари...

# 586
  • Между гори и планини

Белушко- галюшко. Така гледаме телевизия,  а снощи спа с муцунка във врата ми. Чистичък е, viva Бродлайн!

# 587
Мисля, че е с името си Белчо.
А в бъдеще и други галено ще има сигурно.
Ние имаме Снежка (Бяла като сняг) и баща й е Снежко. Но понеже е дребна по Коледа се превърна в Джуджи от джудженце и така си я наричаме.
Другата е Сивчо, защото е сива, а Кото малка мислехме, че е момче.. та си остана Сивчо.

Колкото до мяукането - Джуджи подивява като й се ходи до тоалетна. Тича като хала Simple Smile

# 588
Здравейте, днес следобяд мина операцията по кастриране, доктора каза да нахраня котето тази вечер, обаче то изобщо не кусва, а е много лакома по принцип. Това нещо нормално ли е? Ще ставам през нощта да я проверявам, нещо ми е притеснено.

# 589
  • Варна
Нормално е.

# 590
  • на брега на морето
Тя ти го е казала в смисъл, че може да се храни, ако само пожелае. Ами боли го милото и може да е замяно още, не се притеснявай. Нала се клатеше като, когато я донесоха след кастрацията, дори падна 1-2 пъти; на другия ден си беше ОК. Не поиска нито да яде, нито да пие, нито да се сбие с Рафаела; постлахме й мек пуловер в транспортната клетка и затворихме вратичката - така спа спокойно и ние също.

# 591
  • София
Преди малко прибрахме Преслава. Обикаля. Яде. Засега не ближе раната. Дори не съм видяла разреза, защото не е спряла и за миг. Интересно, че има обръснато и горе на гушката, освен на двете лапички. Този път си поисках обезболяващо и за утре. Миналия път Боги доста плака на втория ден и сега се застраховах.

Освен това казаха, че няма краста!  Tada Champagne Tada

# 592
  • Велико Търново
Танче, радвам се, че нашата "близначка" е добре 😊😍 Да покажеш снимка, че скоро не сме я виждали. И да минава бързо бързо!

# 593
Преди малко прибрахме Преслава. Обикаля. Яде. Засега не ближе раната. Дори не съм видяла разреза, защото не е спряла и за миг. Интересно, че има обръснато и горе на гушката, освен на двете лапички. Този път си поисках обезболяващо и за утре. Миналия път Боги доста плака на втория ден и сега се застраховах.

Освен това казаха, че няма краста!  Tada Champagne Tada
В 'нашата' клиника от гушката вземат кръв. Може би не винаги, а когато не успеят да го направят от лапичка.
Нашите писанки (че и писанчо даже) след всяка кастрация са били с обръсната (и превързана) лапичка и обръсната гушка.

# 594
  • на брега на морето
Е, Таня, и тая важна задача отметнахте Hug. И аз искам снимки на Преслава и на останалия опашат народ, ако може. Gift Heart

# 595
Мария, с тези вестници и никаква адекватна постелка може да мяука и от дискомфорт, и защото е стискал с надежда да се появи адекватно място за тоалетна.
Моите са така ако не им е чисто, а какво остава ако трябва да се изхождат на вестници.
Не случайно има изследвания, твърдящи че котките се чувстват зле ако не могат да ровят и заравят след изхождане. То си е направо мъчение за тях.
И защо смяташ, че нещо ще мирише? Ще мирише от вестниците ама с нормална котешка постелка и чистене по веднъж на ден няма какво да мирише.

Танче, цял ден ви мислих. Радвам се, че всичко е наред. Бързо възстановяване Hands Pray

# 596
  • Бургас
Хора,пак досаждам...
Струва ми се,че коремчето на моето коте е надуто,но не стои да го снимам.
Изял беше пауча,който му оставих.
Ака снощи към 12,днес сутринта към 10 и сега,като се върнах от работа.
Не беше пишкал,но когато се върнах се изпишка...После се и изака,не е течно,малко по-меко и неоформено.
Сутринта беше супер оформено,идеално...
Не знам,слабичък е,много е слабичък,може затова така да ми изглежда.
Ще ходя утре за друг пауч,но не вярвам много да го иска.
Ще взема лечебен някакъв.
Става все по-активен,търчи,играе...
Напада ми ръцете,но не дере и не хапе силно,държи да мърка и да ми се гали във врата...
Изпохапа зарядното за телефона,изподра масата(масата мислехме да изхвърляме...)
Ще давам трети прием антибиотик по-късно.
Няма течно ако...
Скача като дзвер и лови топчето от котешката драскалка...
_Зизу_,ще намеря една тоалетна,която е разтворима и се изсипва в нашата тоалетна...
Аз си му слагам силиконови зърна над вестниците да рови...
Ох,дебне и напада...
Едва ли болно коте ще прави така.
Той от 2 и нещо до 10 сега,почти през цялото време е лежал на моето одеало.
Майка го е гледала...
Е,не,сега ми отмъкна шнолата и я гони по пода...

# 597
Голяма част от котките не харесват силикона, защото им боде и реално не могат да ровят добре. Отделно трябва слоя да е поне 4-5см за да могат наистина да ровят.
Соевата тоалетна също трябва да е дебел слой и пак има вероятност да не му хареса, защото не е близка до средата, с която е свикнал, но поне ще е идея по-нормална от вестниците.

# 598
  • Бургас
А снимка на тоалетна,която ще му хареса?
И ок,ще взема лопатка.
Изгребвам само пишаното и аканото ли?
Леле...вече скачаме като лъв..
Не сме спрели...
А на мама ѝ се спи...
 И мъркаме...
И играем...
Те са били 4 малки котенца и две големи мъжки...
Едва ли е оставало много храна за него...
Той е най-дребният всъщност...

# 599
  • София
Мария, Феликс не е добра храна, но ако котето не е със стомашно разстройство от нея, бих се въздържала от смяна точно в този момент. Щом е свикнало и му понася, няма да му се наруши развитието ако я яде още 2 седмици, докато укрепне и свикне с новото място. Нека влезе в релси, пък тогава ще я смениш с по-качествена.

Най-близката до природата тоалетна е бентонитът - нещо като глина на ситни гранулки, които се слепват от мокро. Така става на топка, която всекидневно се отстранява. Обаче бентонитите са на различни производители и качеството им е различно. Освен това някои са супер абсорбиращи. Обикновено са по-скъпи, но топките са по-малки и по-стегнати и в крайна сметка май не излизат по-скъпо, защото се използват по-дълго. В момента аз използвам една тоалетна в кутия на Зоороял. Продава се в Била и ХИТ. В Кауфланд има една турска в найлонов плик, прозрачен отстрани. И тя ми харесва. Cигурно има и по-добри. Но този тип тоалетни имат един сериозен недостатък - с лапичките разнасят от камъчетата навсякъде в апартамента. Sad А ако помещението е мокро, се залепват по пода като кални точици.

Ето и няколко телефонни снимки:
Скрит текст:
Така се събудих тази сутрин:

Преслава още не знае какво ѝ предстои. А така я чакат "притеснените" ѝ другарчета:

Това пък е снимка от преди няколко дни - мъжете спят под сушилнята:  Joy

И накрая - размазаният веган Киро хрупа салата от торбата: Joy

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 16:15 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт