ОБЕЩАНИЕ (bTV/Kanal 7) - Тема 3

• 90 470
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте!

Ваня, Дани, благодаря ви за изчерпателните и емоционални коментари. Бързам да ви редувам, за да ни зарадвате с нови анализи на епизодите от тази седмица.

# 511
# 512
Ново от Гьокберг

От Йозге

Обещание

# 513
Привет, съзаклятници!
Искам да дам сигнал, че съм жива, но не мога да коментирам, защото  работният ми график много се промени и вече не мога да гледам сериите напред. Последно гледах 433-434 серия, което си е за срам и ми иде да се гръмна. За щастие поне тези по БТВ успявам да видя, но тях вече съм ги гледала.
Добре, че благодарение на вас и вашите коментари разбирам какво се случва, но не смея да коментирам.
Че няма да мога да наваксам е ясно, но ще пробвам след 17.07 да започна да гледам отново, пък каквото съм изпуснала, ще догледам по БТВ.
Разбирам, че сега драмата между Емир и Гюлпери е на 100% и от това, което чета от коментарите, е ясно, че Назмийе друго, освен да го изкарва пълен глупак, който не се учи от грешките си и да си взима поука, не прави. Дано поне е измислила сносен финал, че да не остане след последната серия горчив вкус в устата.
Много се радвам, че Джан Верел има нов проект и то отново в главна роля, със симпатична партньорка. Очаквам с нетърпение да се чуе най-накрая и за проект на Демирджи, макар че според мен трябва да се смени типът сериал, иначе рискуваме да виждаме Емир в нов романтичен сериал. Да видим какво точно ще му предложат и на какво ще се спре в крайна сметка.
Това е засега от мен. Дано да е до скоро, като започна да гледам отново!
Хубав уикенд на всички!

# 514
# 515
Здравейте групата,
Много трудно в това лятно време успявам да се организирам да следя сериите всеки ден и даже нямам спомен как съм го правила с първия и втория сезон. Що се отнася до Иляз, той удържа на всички дадени обещания, а рускините не бавят плащанията за преводите, макар че основният им спонсор се оттегли от това начинание. Но да се върна на следващите две серии - 443 и 444.
Разбира се, много проточиха колебанията в поведението на Емир, но ако с него всичко е наред, то и сериалът ще трябва да завърши. Тези непрекъснати негови спомени как Гюлпери застава между Саваш и пистолета, го измъчват с двузначността си. Не закъсня и сравнението със заставането на Фидан пред него в опит да предпази любимия си. Е, както каза Гюлпери - ти изобщо не ме разбра. Много хубав разговор между тях, макар и негласно. Ех, Емир, все мълчаливки ти се падат, а ти не си извлече поука да ги наблюдаваш вместо да реагираш прибързано.
Паралел в отношенията между двете двойки: едната много бързо и сигурно намери път за щастието си и другата, лутаща се и терзаеща се в предположенията си какво мисли другият. Не разбирам тази несигурност в Емир, защо толкова комплексирано реагира по повод жените в живота си и защо толкова го притеснява изясняването на чувствата.
Е, началото е поставено: "искам да знам всичко за теб!". Еднаквите спомени на фиктивните вече разведени съпрузи по време на перипетиите и на самия годеж на Фидан и Боран разкриват сходството в  морала и ценностите им. Колкото повече Емир влиза в режим "страданията на младия Вертер", толкова повече Боран действа "бързо и яростно".
Около годежа видяхме един различен Саваш - разбираш, сърдечен, знаеш как да успокои и помогне. Аз все още не мога да повярвам, че той е влюбен в Гюлпери, все още смятам, че спрямо нея действа като ага към девойчетата в селото - защита и твърда ръка. Тази непрекъсната надпревара с Емир, го прави доста рязък с нея, наблюдавайки мълчаливите и чувства.
Един голям мъж Мерт, една жалка страхливка Масал и една вярна приятелка Баде. Ще се разплете и там глупостта на Масал, но на мен ми направиха впечатление думите на Нарин: Аз никога не съм имала и няма да имам деца. Но това не ме разочарова, защото имам дъщеря - ти. Каквото и да говориш, аз няма да се разсърдя, защото майките не се разочароват от децата си. Каквото и да правиш, аз винаги ще съм до теб, защото много те обичам. Тъгувам по предишната Масал.
Хубаво е, че момичето започна да изпитва вина и разкаяние, защото сценаристите я превърнаха в голяма негодяйка.
И накрая, за мен кулминацията е шербетът и изпълнението на Тюлай. Или накратко "Реквием за една мръсница". Както живя, така и умря - сама в собствените си заблуждения и мръсни планове. Сценаристите си падат по самонаказания, за тях правораздавателната система не е предпочитан похват на разправа с лошите. Много важни неща каза тя - как попадането на Гюлпери във фермата е променило почти постигнатите и планове, как е била наясно, че бракът и с Емир не е по любов от ничия страна, как е била наранена от погледите на Емир към девойката - "мен никога не си гледал така", как твърдата позиция на защита на Саваш към "сивата мишка" го е превърнала във враг - "съсипа живота ми". Не намери Тюлай една добра дума за леля си, жената, която съсипа с постъпките си. Думите и бях потвърдени от спомени, което на мен ми хареса. Ще завърша с думите на Боран - "брат, Гюлпери ни спаси живота" и на Емир към Гюлпери - "как можеш да си толкова добра към нея след всичко, което ти причини, ти наистина си много добър човек".
Бейхан няма да коментирам, поведението и е дразнещо. Всъщност, тя се опитва да се прави на "железният крал", но и се получава "гордост и предразсъдъци".
Това е от мен. Продължавам с преводите. До скоро! ❤️

# 516
Здравейте!

Удовлетворена съм, че всеки ден вървят епизоди от „Обещание”, защото Назмие отново ни изправя на „нокти” с непрекъснатия екшън, който вкарва в сценария.
      Ейй, тази жена няма да ни остави да дишаме спокойно до края на сериала. Отвличания, изпитания, куршуми, вероятно затвор за Гюлпери и т.н. А спокойствието на Тархун старши отново е помрачено. Ще страдаме за Масал, която тъкмо започна да проявява милосърдие и взеха, че я простреляха. Надявам се, че няма да занулят образа й сега, когато всички са щастливи от нейното „прераждане”.
     Глътка свежест беше годежът на Фидан и Боран – любов, без условности и напрежение. Видяха се, харесаха се, искрата пламна и най-очакваният завършек – предложение за брак и щастлив живот. Еее, спокойствието беше нарушено от напрежението, което създаваше Бейхан, а после и изпитанието с отвличането, но не може всичко да върви като по вода.
     Саваш ми е доста интересен образ. И аз не вярвам, че е влюбен в Гюлпери. По-скоро е изненадан от чувствата, които изпитва това момиче и поведението й предизвиква любопитството му. Имам чувството, че Саваш не е имал щастливо детство, не е бил обичан и не знае какво е да си отдаден на другите. Нещо го терзае, не може да се отпусне и да покаже добрата си страна. Но очаквам този момент, мисля си, че Назмие ще развие и този образ в положителна посока.
     Безмилостната Бейхан също взе да се замисля. Не очакваше съчувствие и помощ нито от Фидан, нито пък от Джавидан. Може и нейният образ да бъде поизбелен.
     Изобщо моите разсъждения „на сляпо” клонят все към позитивизъм. След напълно заслужената смърт на Тюлай май не остана никой, към когото да изпитвам само ненавист.
     Иска ми се всички да са щастливи. И най-после да съберат двете семейства поне за сватбата на Емир и Гюлпери.
     Но.. има още доста епизоди до края. И какво предстои - само Назмие знае, а аз си гадая и гледам, не изпускам нито една серия, не оставям и непрочетен коментар.
     Дани, Elle Ganovska, благодаря ви за споделеното.

# 517
Привет на всички.
Благодаря ви за публикуваните постове. Напълно съм съгласна с вас.
С това темпо нещо не мога да се организирам. Ще коментирам до 447-ма серия включително, защото с озвучката се изясняват много тънки моменти.
Ще започна с последната игричка на Тюлай -  Ако аз не съм щастлива, никой от вас не може да е щастлив.
Тюлай към Емир: Толкова дълго чаках да видя любов в очите ти. Но не се получи. Ти никога не си ме гледал така, както гледаш нея.
Кой каквото сам си го направи, друг не може да му го направи. Който копае гроб другиму, сам пада в него. Трябваше да разберат за всичките й планове и тогава да умре. Горката Мелике и това трябваше да преживее.
Джавидан осъзна що за снаха си беше подготвила. Винаги избира най-неподходящата.
На годежа между Фидан и Боран имаше хубав разговор между Емир и Гюлпери.
Гюлпери: Благодаря ти за Фидан и Баран. Те са много щастливи.
Емир: Направих това, което трябваше. Помислих върху това, което каза. Ти беше права. Нищо не трябва да остава недовършено, защото и сърцето го боли. Аз също имам неща за довършване, забелязах го и в най-кратки срокове ще го направя.
Както казва dani_pop опознаването започна. Добре, че са Ийт и Ойя да ускорят малко процеса, че иначе имаше да чакаме.
Ойя към Емир: Логиката не винаги ни води там, където искаме. Може би е настанал подходящият момент да послушаш сърцето си.
Ийт: Толкова я обичам, че знам всичко, което тя обича.
Емир: Прав си. Ако човек силно обича някого, трябва да го познава добре.
И както каза на Ойя, Емир не обича да бърза по важните въпроси, но подходящият момент е настанал.
Много сладка сцена в кухнята с кафето.

Емир: Това кафе няма да стане и ние няма да можем да поговорим.

Емир: Защото си забравила да включиш газа.
На момчето му е приятно да гледа, когато Гюлпери шета в кухнята. Колко пъти я накара да се изчерви.
Емир: Разкажи ми за себе си. Какво обича Гюлпери, на какво се ядосва, какво може да я разстрои, а какво да я направи щастлива. Какво може да те разсмее. Искам да ми разкажеш за себе си. Хайде, разкажи ми каква си.
Гюлпери: Аз даже не зная. Съвсем не съм мислила за това. Просто до този момент никой не ме е питал.
Емир: Ето, аз сега питам. Ако искаш, помисли. Ние за никъде не бързаме. Каква си ти?
Тази сцена ми беше малко вие питате, ние отговаряме.
Е, остана доста изненадан от това, което чу. Момичето иска простички неща -  достатъчен е един прясно изпечен хляб, разделен със съседите за малко яйца, намазан с мед и  е мечтало за спокойно и щастливо семейство, седнало около масата на закуска.
Оказа се, че Гюлпери много добре е опознала и Ийт, и Емир. Много добре знае режима на детето, какво обича. Знае и любимата торта на тате. Много красива сцена, когато Ийт и Гюлпери приготвяха изненадата за Емир.

Толкова много подсказки даде Гюлпери на Емир, че е крайно време момчето да си признае чувствата към нея. НаучИ се да четеш между редовете, Емир Тархун. Само така ще разбереш посланията на Гюлпери.
Гюлпери не успя да скрие радостта си, когато го видя, че се е прибрал. С Ийт са му направили подарък, докато са го чакали.
Гюлпери: Когато любимият човек е далече, часовете стават дни, въобще не минават.
Все си мисля, че ако успее да признае пред себе си какво изпитва към нея,  нещата ще потръгнат към по-добро.
Гюлпери май най-накрая, след разговора с Фидан, разбра какво е любов. Тя прави същите неща за Емир, каквито Фидан би направила за Боран.
Назмие ханъм ни даде глътка въздух и пак ни удари с голямата балтия. Приключи с Тюлай, но веднага ни даде бонус - Саръ Исмаил. Романтиката и опознаването ще почакат.
Двете свати - Бейхан и Джавидан, няма да могат да се разберат. Едната иска Гюлпери да я обслужва, другата се опитва да я предпази. Бейхан, колкото и да се мъчи, гледайки играещите си Емир и Гюлпери, трябва да приеме най-сетне, че са си семейство.
Гюлпери: Благодаря ти, че не ме отпрати.
Емир: Ти си там, където трябва да бъдеш.
От цялата тази свада Фидан и Баран са потърпевши.
Саръ Исмаил няма какво да го коментирам. Това мъж ли е? Строил цяла гвардия мъже и тормози беззащитни жени. Пистолетът и ножът ли са мъжкото ти достойнство, Саръ Исмаил? Отново Суад е на ход.
Саваш пък се е лепнал като гербова марка, не пропуска и един поглед на Гюлпери. Защо счупи огледалото, Саваш бей? Не си ли чувал преданието за счупеното огледало и нещастната любов? Очи пълни, ръце празни - Гюлпери пак остана при Емир.
При Кемал и Нарин нещата се пооправиха със завърналата се предишна Масал. Кемал започва да се доближава до истината за Озан - Вие заедно ли работите? Топло, Кемал Тархун, но пак се върза на номера на Озан. Масал постъпи доста глупаво като разказа на Озан за познатия полицай на баща й.
В тази връзка си мисля, че Озан е в основата на изнудването на Масал. Оказа се, че си е сменил и името. Плановете му нещо не сработват, но ще изтърпим и този екшън.
От всички най-голям мъж излезе Мерт - тихичко пое вината на Масал, готов е да я защити във всеки момент, без да парадира с това. Достоен член на семейство Тархун. Малко са ни дъртите петли Емир и Саваш, та сега ще гледаме и сблъсък между младите петлета Озан и Мерт.
Не мога да отрека прекрасната игра на всички актьори.
Това е от мен. Надявам се да успея да изгледам останалите озвучки и пак да коментирам.
Пожелавам ви хубав ден и до нови серии.

# 518
Здравейте дами. Да споделя няколко фотоса от сериала.

# 519
Здравейте всички, 🖐️
Групата ни малко заприлича на "последните мохикани", но и в това няма нищо чудно - лято е, сериалът се готви за финал.
Много благодаря на Ваня за чудесните коментари ❤️, с всичко съм съгласна и затова ще коментирам следващите серии - 448 и 449.
В тях две събития са най-важните - отвличането на госпожите и Фидан от една страна и излизането на Мерт от предварителния арест от друга.
Много ясно проличава разликата между Саваш и Емир, поставени в екстремалнаъа ситуация - първият, винаги действайки незаконно и вторият, съблюдавайки закона и съвместно с правоохранителните органи ("Ние не сме убийци!"). Все пак, защитавайки майките си, те ще направят всичко възможно да действат заедно и единно.
Гюлпери плътно до Емир през цялото време - "Аз не мога да те оставя сам!", "Този човек отвлече нашата майка.", "Когато Емир Тархун даде обещание, той винаги го спазва!".  Много разбиращ я Емир, приемащ мнението и и съобразяващ се със страха и: "Ще бъда внимателен, не се притеснявай." Само не схванах какво предизвика острата му реакция, когато Гюлпери зави задрямалия Боран - ревност ли към оказаното внимание на друг или раздразнение към спокойствието на младежа, който също уж се притеснява за любимата си. Все пак, лично на мен второто ми звучи по-реалистично предвид обстоятелствата.
Много ясно личи вече, че Саваш не е безразличен към Гюлпери. Въпреки сдържаността му, не можа да не проследи с поглед хваналите за ръцете Фея и баща Ийт, за да го сложат да спи. Хубава сцена, от която лъха спокойствие и споделеност на фона на ужасните събития.
Интересни ситуации при отвлечените - сетихме се за предишната Джавидан, действена и рязка. Новото сега е майчинското отношение към Фидан и търпимостта към Бейхан. Мафиотската майка не пропусна да се изтръска на хората на Саръ Исмаил - "Толкова безчестни ли сте, че издевателствате над жени?". Е, интересно ми е какво е мнението и за собствения и съпруг, с когото са тиранизирали беззащитно момиче...😡
И накрая, след всички планове и предохранителни мерки, Гюлпери беше оставена сама срещу злодея. Младата жена още веднъж доказа, че за любимите си хора е готова на всичко, дори и на убийство при самозащита, в нашия случай при защитата на малко дете . Друг е въпросът, че за нуждите на сериала, отново охрана и камери бяха пренебрегнати.
В имението Масал доказа, че е нормален човек, способен на разкаяние, съпричастност и любов. Виждаме откровена молба за извинение и благодарност към Мерт, съжаление към Кемал, че не му се е доверила от самото начало, разкаяние пред Нарин за отношението си към нея, единствената майка, която е имала. Глътка въздух с шегите около мнимата раздяла на Нарин и Кемал, както и с взаимните признания на Масал и Нарин, че са най-истинските дъщеря и майка. Но нямаше как да не ми направи впечатление обръщението "Нарин абла" след всички откровения.
В следващите серии вниманието на зрителя е поделено между ареста на Гюлпери, която Емир и Саваш се опитват да защитят по техните си начини и борбата за живота на Масал, защитила Нарин с тялото си. Без превод няма да коментирам, макар че гледам епизодите, защото друго си е догадките ти да бъдат озвучени.
Хубав ден на всички! 🌞 До превод! 🥰

# 520
# 521
Привет на всички.
Изгледах последните серии с озвучка /до 452-ра включително/ и да си споделя болката.
Ние чакаме романтика, радваме се на малкото хубави моменти, а те непрекъснато размятат оръжия пред очите ни и ни стоварват злина след злина.
При Емир и Гюлпери нещата се развиват бавно, но пък са красиви. Малко са тези моменти, но си заслужава да се видят.

Стигнахме до първата спонтанна прегръдка и Емир, докато се чудеше как да реагира, тя пък свърши.

Емир продължава да е постоянно до Гюлпери, както й обеща. А знаем, че той винаги спазва дадената дума.

Емир: Каквото и да направя, не може да компенсира това, което ти направи. Ийт ненапразно те обича, Фея. Ненапразно така тъгува. ... Аз преживях много голяма загуба. Останах без въздух. Ийт е източник на моя въздух, той е източник на живота ми. Ако бях загубил сина си, щеше ли да остане смисъл да живея? Ти не си убийца и никога не можеш да бъдеш. Ти само можеш да бъдеш въздух, за когото и да е. Ти запази за мен сина ми.
След като си разкри душата, стискай здраво тази ръка, Емир Тархун. Дай сили на момичето.
Уж не я познава, но много добре знае, че й е студено и какво ще й помогне, когато се страхува - много мили жестове с жилетката и вълшебните бисквитки, които гонят страха.
Гюлпери: Той не е забравил. Само за да не се страхувам, той е помислил и ги е донесъл за мен.
Изглежда, че думите й не го докосват, но всичко помни момчето.

Когато Гюлпери не е във фермата, Емир не излиза от стаята й.

Хайде, Емир Тархун, признай си вече, че Гюлпери не ти е безразлична. Има нещо повече от обещанието да я защитаваш, да я предпазваш от злините, които й се стоварват и от благодарност, че спаси Ийт. Очаквам да започнат признанията или поне малки жестове, които да подскажат за съществуването на взаимни чувства. Аз си го чакам от началото на сезона. Дано да го дочакам.
Хубав урок между баща и син - Емир и Ийт, какво е саможертва.
Да, Саваш ще се мотае около тях, но ще му остане само гледането - очи пълни, ръце празни /поне така ми се иска да бъде/. Не пропусна да уведоми полицая, че Емир е бивш съпруг на Гюлпери, но и това не му помогна да се срещне с нея. Благодарение на Суад аби всички полицаи знаят, че Емир Тархун може да влиза при Гюлпери, но за Саваш Карада е забранено. Ще си остане само свидетел на хубавите разговори между двамата, защото те си имат общи теми - Ийт, семейството.
И докато той прави планове по неговия си начин, Емир иска всичко да е законно, за да спаси Гюлпери.
Емир: Всичко, свързано с нея ме касае.
Саваш: А кой си ти, че да те касае? Ти за нея си никой.
Емир: А ти? Как смееш да се занимаваш с нея? Ти я считаш за твой враг. Какво се случи сега, какво се промени?
Саваш: Да, аз се занимавам с нея, защото ...
И аз питам като Емир: Защо си тук, Саваш бей?
За Бейхан не остава нищо друго, освен и тя да се удави в лошотията си, както стана с мъжа й и синовете й. Дано накрая да проумее, че двете гълъбчета нямат никаква вина за сполетялото я нещастие и да се промени към добро.
При Кемал и Нарин отново надвиснаха черни облаци. Масал я оправдавам единствено с факта, че е неопитна и бързо се доверява на хората. Озан/Октай бил нейния герой. Масал безуспешно се опита да го разпита за семейството му. Изнесе му добър урок какво е да се жертваш за любимите хора. А може би той е бил лишен от семейство и любов, като го знаем баща му какъв беше. Оказа се, че дори е пропуснал рождения му ден. Ядосвам се, че го допускат толкова близо и по този начин се осъществява плана му да е в час с развитието на разследването. Малко ме изненада реакцията на Нарин, когато простреляха Масал. Изпадна в ступор, вместо да реагира като лекар. Ама нейсе, драма да има. Хубаво е, че Кемал започна да мисли като професионалист и да се доближава до истината.
Странно ми е, че Баран, израснал в средата на мафиоти, ни го показват в добра светлина. Но пък ми харесва - и между лошите се намират добри хора.
Назмие ханъм май забрави, че Шахрие и Сафер са майка и син. В този сезон въобще не си личи.
А сега ще отговоря на dani_pop.
Само не схванах какво предизвика острата му реакция, когато Гюлпери зави задрямалия Боран - ревност ли към оказаното внимание на друг или раздразнение към спокойствието на младежа, който също уж се притеснява за любимата си. Все пак, лично на мен второто ми звучи по-реалистично предвид обстоятелствата.
Според мен е и ревност, и его - заговори турският мъж в него. Единият я наблюдава /засече погледа на Саваш/, другия така старателно го завива /Баран/. На мен това искане на кафе ми прозвуча като МАРШ В КУХНЯТА , ама нейсе.

От 15.07. /всеки петък/ btv plus пускат по 20 нови серии от 1-ви сезон, достъпни за 30 дни.
Това е от мен.
Пожелавам ви хубави дни и до следващи серии.

# 522
На гадната жена Бейхан не ѝ идва акъла.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 16:01 от mimchyyy9

# 523
На гадната кучка Бейхан не ѝ идва акъла….
Какъв акъл, тя окончателно психяса. Не стига, че се опита да убие Гюлпери, Ами и до ступор я доведе. В кръга на шегата, този сериал е опасен не само за здравето на героите в него, но и на зрителите. 🤪
Ваня, прекрасен анализ на сериите, благодаря! 🥰

# 524
mimchyyy9 възмущавай се без обиди  ! Това е сериал . Аз също изказвам своите емоции, но не обиждам с такива думи, защото да не забряваме че това е нейната роля, а актрисата си я играе до степен да и повярваш в ролята. Това просто роля на една отмъстителна зла жена ,а Гюлпери не заслужава такова отмъщение. В следващия проек може да е добра тогава емоциите и добрите защитнически думи ще взема превес в подкрепа на главните герои.

Общи условия

Активация на акаунт