Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ОБЕЩАНИЕ (bTV/Kanal 7) - Тема 3

 • 29 087
 • 300
 •   1
Отговори

Анкета

Кой е любимият ви персонаж в сериала?

Опции:

* Може да изберете максимум 5 опции.

 • Мнения: 3 830
ОБЕЩАНИЕ

ориг.заглавие: Yemin - Клетва
всеки делник по bTV - 14.30 ч.
събота и неделя по Kanal 7  - 20.00 ч.
Рейхан е селско момиче - смирено, мило и грижовно. Тя обещава да се омъжи за сина на стария семеен приятел Хикмет. Хикмет се притеснява какво ще стане със семейното му богатство, ако бъде оставено на неговия несериозен син и алчната си съпруга, чиято единствена грижа е да укрепи мястото си във висшето общество на Истанбул. Емир е синът на Хикмет, който е бунтовник и предпочита да поема рискове, като харчи безразборно трудно спечелените пари на баща си, и не му помага в семейния бизнес. Той се съгласява да се ожени за Рейхан, но си обещава да направи живота ѝ нещастен, дотолкова, че тя да пожелае да се разведе с него, доказвайки по този начин на баща си Хикмет, че трябва да му бъде разрешено да взема сам решения за живота си. С времето Емир осъзнава, че не трябва да кара Рейхан да бъде нещастна, за да накаже баща си. Той омеква към нея, а Рейхан вижда неговата положителна страна - на която не може да устои!

Главните роли в поредицата са поверени на Йозге Яъз, Гьокберк Демирджи, Беркант Мюфтюлер, Гюл Арджан и Джан Верел.

"Обещание" се излъчва в Турция от февруари 2019 г. до момента, като са показани над 330 оригинални епизода. Сериалът в момента е един от най-успешните в южната ни съседка, като снимките му продължават.

Продукция: Karamel Yapım - Kanal 7
Сценарий: Назмие Йълмаз
Режисьори:   Айхан Йозен, Серкан МутЕПИЗОДИТЕ НА БЪЛГАРСКИ след ефир
ЕПИЗОДИТЕ НА БЪЛГАРСКИ - със седмица аванс
ЕПИЗОДИТЕ НА ТУРСКИ (най-нови)
ЕПИЗОДИТЕ С АРАБСКИ СУБТИТРИ
ЕПИЗОДИТЕ С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ
ЕПИЗОДИТЕ С ИСПАНСКИ СУБТИТРИ
ЕПИЗОДИТЕ С РУСКИ ДУБЛАЖ
ЕПИЗОДИТЕ С РУСКИ СУБТИТРИ И ДУБЛАЖ
ЕПИЗОДИТЕ С БОСНЕНСКИ/ХЪРВАТСКИ СУБТИТРИТЕМА 1
ТЕМА 2

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 12:16 от diziler

# 1
 • Мнения: 537
Благодаря за новата тема, ще я следя с интерес Simple Smile

# 2
 • Мнения: 430

Благодаря за новата тема и анкетата.
Имам забележка към анкетата. Фериде е записана два пъти - на 5-то място и преди "други".
Бъдете здрави!

# 3
 • Мнения: 757
Благодаря за новата тема. Супер е.

# 4
 • Мнения: 343
Благодаря! ❤️

# 5
 • Мнения: 3 830
Фериде е записана два пъти - на 5-то място и преди "други".
Бъдете здрави!

Ай, моя е издънката, извинявам се. Сега ще изтрия втората Фериде. Тези, които са гласували за нея, могат да гласуват за първата. Дано има тази опция, хехе.

Добавих и линк към сериите на Войо, които са със седмица аванс.

Отделно мисля, че тук може да се гледат безплатно 5 серии напред от третия сезон:
ЕП.20 https://ok.ru/video/2313727773274
ЕП.21 https://ok.ru/video/2315716856410
ЕП.22 https://ok.ru/video/2317952027226
ЕП.23 https://ok.ru/video/2324919093850
ЕП.24 https://ok.ru/video/2327133620826

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 12:23 от diziler

# 6
 • Мнения: 430
Отделно мисля, че тук може да се гледат безплатно 5 серии напред от третия сезон:
ЕП.20 https://ok.ru/video/2313727773274
ЕП.21 https://ok.ru/video/2315716856410
ЕП.22 https://ok.ru/video/2317952027226
ЕП.23 https://ok.ru/video/2324919093850
ЕП.24 https://ok.ru/video/2327133620826
Много благодаря за линковете.

# 7
 • Мнения: 88
Привет, благодаря за новата тема☺️
В първото промо от понеделник, Юмит казва на Фериде, че Емир ще дойде на вечеря и няма търпение, а Фериде, че няма друг избор и трябва да говори с Емир.
А във второто Юмит продължава театъра за щастливата двойка:
Юмит: Ние правим всичко заедно. Но трябва да призная, че Фериде прави красиво всичко, до което се докосне.
Емир: Знам!
https://www.instagram.com/p/CN4YWb6Hvww/?igshid=h52bgov87pmf
Какво уверено "знам". Накрая усети, че го ядоса😄, но вече е късно. Юмит направо ще избухне🤭

# 8
 • Мнения: 354
Привет, благодаря на Дизилер за новата тема!
След като изгледах 329 епизод с превод, мога само да кажа - Горката Фериде, много тежка съдба, на какво се натресе, ама така е, като се жени скоростно на инат. Значи отсега нататък гледаме дали някой чопли пръстите си до болка и това означава, че имаме психопат насреща си. Много ми стана болно, като й разхвърля дрехите от балкона на улицата, егати унижението. Мелике заподозря, че има проблем, ама Фериде мълчи като партизанин на разпит и не споделя, недай си Боже Емир да разбере и стане някоя психария с елементи на екшън.
Вече и сестрата на Юмит ме съмнява дали не е и тя някоя кукундрелка, та опазил Бог да се натресе тя пък на Емир. Още не мога да проумея какво общо би могла да има с уж психично болната пациентка, но сигурно скоро ще се разбере, Емир няма да остави нещата така.
За пореден път някой от семейство Тархун е зад решетките, ама малко ще постои Кемал на топло, че да има повод за романтика в пандиза с Нарин. Вижда се края на Кумру, но с Назмийе никога не се знае, в сериала все пак се бяга на общо основание от затвори и психиатрии.
Това е засега от мен и до нови преводи.

# 9
 • Мнения: 56
Благодаря за новата тема.Ето всички епизоди 1,2 сезон със субтитри,3сезон с руски дублаж.
https://turkru.tv/search/?query=%D0%BA%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%B2%D0%B0

# 10
# 11
 • Мнения: 8 518

     diziler, благодаря за новата тема.
    Благодаря и на вас, момичета, за интересните коментари и свободно изразеното лично мнение, за превода на фраговете и интервютата, за полезната информация, свързана със сериала "Обещание".
    Страхотни сте!
    От мен - видео зад кадър! Доставя ми удоволствие да гледам сплотени творчески екипи, които умеят да се забавляват по време на снимки!# 12
 • Мнения: 343
Здравейте съзаклятници,
Аз вече благодарих на diziler за темата, но сега ще изкажа адмирациите си за чудесното оформление! 🤝🌺❤️
Аз не мога да гледам едновременно новите епизоди и тези по бТВ, лошотията ми идва в повече. Сега ще се съсредоточа на новите, а лятото ще ги изгледам на български.
Новите епизоди ще коментирам едновременно по герои:
Фериде - затъна девойчето, ах, как затъна, не без любезното съдействие на леля си. 😠 Странни са тези възрастни турци, забъркат някоя каша и оставят младите сами да се оправят. А уж всичко е за тяхно добро. Е, когато хората са нормални, може и да се случи нещо добро, ама да си нямаш работа с психопати като в случая на Фериде. За втори път осъмва плачеща с булчинска рокля. То и постъпката на Емир не беше нормална, но сега вече е извън логиката на здравия разум. Дано не се стигне до летален изход за Фериде, че колко може да понесе един човек в един 20-годишен живот. 😢
Умит - въздигнат в ранг на психо Супермен. Никой не може да го спре, нищо не може да го умилостиви, съсипва животи, но неговият е недостижим. На много отрицателни персонажи се нагледахме, но техните планове все оставаха неосъществени, все се проваляха, а тук всичко му се получава на психото. Убивал и убива, съсипвал и съсипва, издевателства и все с успех. Сега пък Фериде ще мълчи, за да пази хората,които обича. Няма да коментирам, че двете с тормозеното момиче можеха да го направят на сандър, но това е друга тема. Ама сериал да става...
Нарин и Кемал - от всичко по много. Всъщност, отдавна не бяхме посещавали затвора. Като гледам анонсите, бързо ще приключи. Дано само всичко е наред с бебето...
Емир -  моята слабост благодарение на Демирджи. Този човек може да вдъхне живот и на кюнец за печка и да те накара да забравиш за липсата на логика в сценария. Опитва се да мисли и разследва, но като че ли го е страх да не развали нещо красиво и добро. Напълно споделям мнението на Ваня, че от негова страна любов няма. Има разбиране, вина, благодарност, чисто човешка съпричастност, но любов не. Не знам на къде върви финала, но ме е страх от него. Както казва една позната, от сериал на Карамел се излиза само с краката напред...🤪
От мен хубав слънчев ден и много поводи за усмивки на всички вас! ❤️

# 13
 • Мнения: 10 972
Привет!
Благодаря за новата тема!
Благодаря и за чудесните коментари! Толкова интересни, пълни, истинска наслада за четене и повод за размишления.
Благодаря на Дани за преведеното интервю на Йозге и на Рамона за преводите на фрагманите...
Зациклих с новите серии...Покрай прекарването на вируса изпаднах  в период, в който не ми се гледаше никаква драма, но благодарение на вашите коментари следя действието в сериала.
Да, животът на Фериде е низ от нещастия...
Изпълни обещанието си пред Джавидан, но какво и донесе всичко това... Както на Рейхан - дадената клетва. Поне Рейхан срещна голямата любов, макар и многото унижения, които изпита преди това...Много пъти в този форум съм писала за съдбата. Сега отново ще го напиша. Рейхан беше много търпелива, предпочиташе времето и бог да видят и преценят злините на хората около нея. Фериде в началото беше много по-дръзка, по-решителна, но като чета и гледам случките около нея /фрагмани и коментари/ , сега притисната и някак си зависима вече от други хора, за да не им навреди, сякаш попадна не само в задънена улица, но и кошмарите по пътя и нямат край. Сякаш съдбата на някои хора е тъжна от самото начало на техния път... Късмет ли е? Въпрос на избори ли е?
Ако Джансу Туман ще напуска сериала, дано поне Назмие да измисли някоя по-ведра причина - например да избяга от всичко и всички, далеч, зад граница да кажем. Но не вярвам някак си Назмие да я пусне току така. Трябва да натрие носа на Емир, може би, а и на характера, който и изгради досега, няма да и отива да изостави всичко и да изчезне. Аз нямам идея дали Емир обича Фериде. Не е безразличен към всичко, което и се случва, но за чувства - не съм сигурна. Още повече, че не съм изгледала сериите, защото играта, езикът на тялото, ролята не я следя в детайли. А и това до голяма степен е и лично усещане. Понякога субективно.
Дано не съм права, но моята интуиция е следната. Както Рейхан се жертва за сина си и изгуби живота си, за да живее той, така накрая Фериде ще жертва своя живот, за да спаси този на детето, а може би и на Емир. Така може би ще завърши сериалът.
Линията Нарин и Кемал е тотална измишльотина, все по-психо и ненормална. Масал много мъничка мина през какво ли не. А Кемал откъде тръгна и в какво се превърна.
Не знам дали ще ми дойде музата да изгледам сериите от до /лятото/, но сериалът не ми е безразличен по няколко причини.
Емилия, гифчетата са чудесни! Heart
Прекрасен ден на всички! Heart

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 11:17 от Mydream

# 14
 • Мнения: 88
Здравейте, от новото видео мен ме хваща страх.
https://www.instagram.com/p/CN9hb1Qnkey/
Юмит: Много съжалявам за Гизем. Не ме послуша. Ако ме беше послушала, нямаше да умре. Нямаше да умре!

Мисля си, че Гизем може и да е жива. Защото Фериде ще си мълчи за всичко, Йозлем и тя и единствено Гизем е тази, която може да каже на Емир. Малките детайли в сериала имат значение, включително и имената на героите. Например, когато Рейхан казваше на Емир, че е бременна неслучайно и двамата бяха в черно, естествено в началото не е било замислено краят да е такъв, но го има скрития смисъл за проблемната бременност. Та в случая Гизем означава мистерия(тя и така се появи) и си мисля, че тя е ключът към разкриването на всичко.

Приятна вечер ви желая Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 08:47 от Ramona

Общи условия

Активация на акаунт