Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ОБЕЩАНИЕ (bTV/Kanal 7) - Тема 3

 • 29 585
 • 303
 •   1
Отговори

Анкета

Кой е любимият ви персонаж в сериала?

Опции:

* Може да изберете максимум 5 опции.

# 45
 • Мнения: 8 540
Цитат
✔ Индия купи правата за излъчване на турския ежедневен сериал "Обещание". Понастоящем хитовият сериал е в сезон 3.
Поредицата е закупена от индийската цифрова платформа MX Player и ще бъде дублирана на хинди и английски език.
Цитат
Малко рекламно видео от платформата MxPlayer с двойката ЕмРей 😍


# 46
# 47
 • Мнения: 88
Привет, промо 336 епизод:

Хикмет: Ти?
Юмит: Не казвай сбогом.
Фериде: Какво се случва?
Емир: Какво става? Нещо се случи? Добре ли е татко?
Доктор: Моите съболезнования!
Емир: Татко! Прости ми татко, прости ми!

Личи си, че краят на сезона наближава. Не ми се вярваше, че ще убият Хикмет. Но както се сбогуваше с всички вероятно го е очаквал. Може би е проучил Юмит и е разбрал какви ги върши, а може да е мислил, че ще е Сонгюл. Не каза нищо на Емир и сега той ще трябва да разбере всичко по трудния начин и сигурно ще си има ядове с нея и психото и в следващия сезон.

По това, което пишеше в сайта на echorights - 255 епизода, би трябвало да има още 4 серии, т.е. на 23 май да е финала. Но виждам, че са променили сезона на 250 серии, така че може и да е другата седмица.

Днес в Турция и още много държави празнуват Деня на майката. Може да е съвпадение, но точно вчера Джавидан си спомни за Емир и Хикмет.

Слънчев и усмихнат ден ви желая!

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 14:16 от Ramona

# 48
# 49
 • Мнения: 344
Здравейте, групата! ❤️
335 епизод
Умит вече не може да се контролира. Изяждат го ревност и злоба. Всъщност, вече няма значение Фериде говори ли или мълчи, той ще действа както си знае. Видяхме как се "самоубиват" жертвите му, а Фериде го изненада с готовността си за саможертва. Явно, при липсата на молби и рев, няма какво да подклажда агресията му. Много ми харесаха разговорите между Емир и Фериде, откровени и добронамерени. Мисля, че в момента доказват възможността за дружба и приятелство между мъж и жена, не съм спец, но ме съмнява да има много подобни примери в турското кино. Колкото и да ми е противен Умит, Сонгюл е най-антипатичния човек, толкова много злоба и егоизъм, че ми се гади от нея. Много тежки серии но аз искрено вярвам, че финалът на сезона ще е позитивен. Е, дадоха фира Хикмет, но все пак той е на ръба още от първия сезон. А и разчистиха пътя на Емир, ако ще продължават със следващ сезон.
Силен момент с пистолета в ръцете на Умит и невъзможността да си избере жертва - така и не можа да реши кой е виновен. А Джавидан и възстановяване на паметта и го изкара от равновесие, нищо не му се получава с тези Тархун и жена му. Така че Хикмет се превърна в жертва на нещастно стечение на обстоятелствата за  психото.
Кемал и Нарин няма да коментирам. При тях в момента е глупаво запълване на екранно време. Преди време бях писала, че турските сценаристи нямат въображение. Толкова различни ситуации могат да се превърнат в проблемни, а те използват едни и същи клишета.
Да видим какво и как ще стигне до Емир и как ще дойде развръзката. Бъдете здрави! ❤️

# 50
# 51
 • Мнения: 56
Здравейте съзаклятници.На тези които ще празнуват утре Шекер Байрам честит празник,бъдете здрави вие и вашите близки и сладки празнични дни!
По филма:много силни два епизоди по Канал7,в които всички играха на максимум.Емир и Фериде-с погледи,жестове,думи,интонация на гласа,просто те караха да почувстваш всяко тяхно чувство-огромната болка на Емир, състраданието което Фериде изпитва към него(е и любовта разбира се),чувството на вина у Фериде че всичко това се случва заради нея,скрития й гняв към Умит който се надявам да прерасне в действие накрая.Ангелът Мелике-тази жена винаги излъчва една мекота и вдъхва сили само с изражението си, сърцераздирателен беше моментът в който беше прегърнала обувките на Хикмет.Дори и Джавидан показа човешкото си лице,спомни си кой е този човек,думите й да не се меша в живота на сина им в ретроспекцията бяха поука към всички родители които го правят.Искрено се надявам да изкупи греховете си поне частично като защити раненото си семейство.Нарин и Кемал все повече ми дразнят откакто станаха семейство -толкова страшно положението при д-р Нарин,която отдавна е забравила че е лекар явно,че чак капризи проявява..Кемал-освен че три сезона не смени тези иначе готини обувки,и тази грозна жилетка 😂😂😂 -обсебен на 100%от животозастрашаващо  състояние на жена си,че не се обади дори по телефона  на брат си,който беше между двата свята.Без никакъв преглед,за втора консултация не стана и въпрос,само с една кръвна картина определи двете дразнещи ме вече безполезни кокошки Шахрие и Мюневер 24ч да пазят Нарин.Но те двете имат важен план да се мешат в живота на хора ,които не искат тяхната помощ.Браво на Таджи че ги отсвири, да видим дали поне неговата любовна история ще е ок.Сонгюл-рядко се ражда такъв комбинативен и лош човек,и дяволите ще й завидят.А Николо Макиавели е като лаик пред нея.Искрено се надявам да си получи заслуженото и Хикмет да е казал на Мелике къде е скрита папката с последната му воля.Умит вече е на границата ,извърши едно убийство,явно ще влезе в комбина със Сонгюл и ще стане страшно.Надявам се Емир да излезе бързо от шока и поеме отговорност като глава на семейството.Не зная колко епизода остават до края на сезона,но ако действието се влачи с това темпо,по-голяма част от епизодите да са запълнен с тъпи и ненужни диалози ,сезонът ще свърши юли.В последният епизод ми липсваше малкият Игит,надявам се в следващите да го видим отново.Това дете порасна във филма,до края на сезона може и да проходи.
Хубава вечер на всички и до новите епизоди.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 23:03 от Maria Yancheva 644435

# 52
 • Мнения: 88
Здравейте, промо 337 епизод:

Фериде: Как можa да го направиш? Как?
Юмит: Не съм го направил.
Фериде: Дори не попита какво?
Kак можa да го направиш, как можа да отнемеш човешки живот?
Юмит: В какво ме обвиняваш?
Фериде: Ти го уби, уби господин Хикмет.
Юмит: Аз убиец ли съм, Фериде?
Фериде: Ти си убиец.
Сонгюл: Колко ще получим от наследството?
Мъж: Половината от наследството. С г-жа Сонгюл се договорихме.
Юмит: Браво Ведат, ще получиш както дял от наследството на Тархун, така и от мен.
Юмит: Мелике, ще се обадиш ли на Фериде?
Емир: Tя няма да дойде. Отсега нататък тя ще остане тук. Няма да позволя да остане с нещастник като теб. Качвай се веднага в колата си и изчезвай от тук.

Възможно е наистина още в началото целта на Юмит да са били Тархун. Но пък той видя Сонгюл, когато се чудеше дали да изключи апарата и сега може да се възползва от ситуацията, за да разправи с Емир.

Разговорът между Мелике и Емир от вчера:

Мелике: Всички у дома, в компанията, всички които работят там, всичките им проблеми са на твоите плещи.
Емир: Знам, Мелике. Чувствам отговорностите оставени ми от баща ми. Винаги ще чувтвам това бреме, но няма да позволя на никого да го усети.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 10:19 от Ramona

# 53
 • Мнения: 430

Привет на всички.

Сериите по btv.
Никой не ги коментира, но аз искам да си кажа това, което чувставам, гледайки ги с превод.
Излъчиха се 30 серии и до тук не забелязах Фериде да полага някакви усилия за сближаването на Емир с Ийт, което беше основната й задача. Наистина е голям инат - докато не й се каже най-малко 2 пъти, прави, каквото си е наумила. До тук с Емир са като куче и котка, само се джавкат. Толкова бързо се довери на Семих и хукна с него по благоворителни мероприятия с оправданието, че е обещала на г-н Хикмет. Но Семих си е плейбой, каквото хвърчи, се яде и си го каза в прав текст на Емир: "Ако не я харесваш, не ми пречи, отдръпни се". Много е вятърничав и не може да проумее, че на Емир въобще не му е до любов, непрекъснато човърка в раната му. За него е непонятно чувството за отговорност към другия, пък бил той и служител. Разбрахме колко безотговорно се е отнесъл към Филиз, която е изоставил и Емир после се е опитал да спасява от състоянието, в което я е зарязал Семих. Номера, който спретна, Емир и Фериде да поемат заедно следващата благотворителна мисия, си беше доста гадничък. За него важат принципите "Не съм от тук и съм за малко" и "След мен и потоп". Наистина, един юмрук му е малко. Фериде можеше да разпита Мелике за причините, довели Емир до това състояние на гняв и да прояви малко разбиране, а не да се влюби в него и да очаква той да й отговори със същите чувства, ама нерде. Вярно, че любовта не пита кога и как да се случи, врихлита внезапно, но сериал да става.
Сонгюл вече хвърли око на Хикмет и взе на мушка Мелике.

Серии 335-та и 336-та - много тежки серии с много насилие.
Не знам как изглежда една проблемна бременност - опазил ме Бог, не съм го изживявала нито аз, нито дъщерите ми, но съм чувала за такива състояния, които се приемат съвсем нормално и се спазва определения режим. А и медицината вече толкова е напреднала, че не виждам никакъв проблем, ако организмът сам не реагира и не приеме бебето. Не зная дали Назмие ханъм е наясно с тези състояния, но не си го представям по този начин - Нарин на едното диванче, Кемал на другото и двете баби да пърхат около тях, за да угаждат на капризите на "султанката", като "яйце от пингвин" например или от пиле мляко. Доколкото знам, бебето започва да се усеща в 5-тия месец, а Шахрие и Минювер говорят за последствията в теглото след 9 месеца. Нарин до сега не е ли разбрала, че е бременна? Така ли мислят да ни ги показват до края на сезона с ръцете върху стомаха й? Бебето е по-ниско, не толкова високо. Изобщо, ситуацията около бременността на Нарин ми е преекспонирана, нереална и не ми харесва. На Джан Верел не му се получават нито интимните, нито драматичните ситуации.
А сега малко за Умит. Ами той в прав текст й каза на Фериде, че няма да има физическа болка, защото тя не е достатъчна. Болката, според него, е човек да страда до последния си дъх за любимите хора, които един по един умират, и накрая да умре. Сигурно така е постъпил и с Гизем, която разказа всичките тези неща с изчезването на баща й, брат й на Фериде, но ми е интересно къде е детето й и как Умит не е разбрал за него. Но най-лошото е, че за него това е нормално и той го осъзнава. Според мен, това си беше явна заявка, че всички любими за Фериде хора, независимо дали са малки или големи, ще бъдат ликвидирани. За Хикмет не беше нещастно стечение на обстоятелствата, както написа dani_pop, а добре премислен план от страна на Умит. Хикмет го предизвика с думите, които каза на Емир в болницата, че Емир е прав в съмненията си за Умит, да защитава Фериде и да не я оставя сама. Да принуди Умит да почувства, че Емир ще е винаги до нея, да разбере, че не е сама. Хикмет влезе в черния списък на Умит с хората, които искат да му отнемат "любимата" жена и е близо до разкриване на истинската му същност. Просто Умит прозря, че ако стреля, по когото и да е от двамата, болката няма да е достатъчна. Освен това, видя колко много хора страдат за него /Емир, Фериде, Джавидан, Ойя/ и като го ликвидира, ще нарани всички тях - "От сега нататък не само ти, Емир Тархун, всички Тархун са мои врагове. Всички вас постепенно ще унищожа. Няма да се успокоя, докато всички от семейство Тархун не изтрепя, каквото и да ми струва". Според неговите представи така ще "спаси" Фериде от всички тях, защото искат да му я отнемат. Доста зловещо звучи. Според мен, това не е ревност, а чувсто за собственост над Фериде. Ако беше стрелял, все някой щеше да го види, а така няма следи. Интересното е, че никой не се усъмни в неестествената смърт на Хикмет. Умит така го стискаше за устата, че не може да не са останали синини, ама нейсе. Да видим до къде ще стигне с изпълнението на заканата си и дали Емир ще успее да го спре. Не мога да отрека добрата игра на актьора.
Много се дразня, когато някой споделя нещо на някого и то доста важно, касаещо цялото семейство, но "да си остане между нас". Имам предвид разговора между Хикмет и Мелике относно развода му със Сонгюл: "Ще ти разкажа нещо, но ми обещай, че ще си остане между нас. Ние със Сонгюл се развеждаме. Никой от семейството, особено Емир, няма да узнае".
Сонгюл - нямам думи за нея, гаднярка до мозъка на костите си. Да се правиш, че ревеш, а да си мислиш и да желаеш смъртта на човек за мен е непонятно. Да видим от къде ще я сюрпризират с развода. Дано не се съюзи с Умит с някой подмолен план. Много ми хареса, че в болницата сякаш никой не забелязваше присъствието й, докато не играеше театрите с рева си и дразнеше Емир.
Джавидан я представят много странно. Не съм психолог, но тези различни състояния ме объркват - ту е агресивна, ту си спомня всичко и накрая пак е в изходна позиция безпаметна или в далечното минало. Дали не е от лекарствата, които Умит й предписа и по този начин да изпълнява заканата си със следващия от списъка, защото Фериде и нея я обича?
Таджи - закъса го като "Марко на Косово поле" с двете сватовници. Да, първата среща с момичето се оказа недоразумение. Доста е симпатично, в интерес на истината. Съдбата си знае работата, дано да им се получат нещата - Таджи го заслужава.
Не мога да разбера Фериде за какво страда повече - от загубата на Хикмет, когото беше приела като баща, или за Емир, че е в това състояние.Хубаво е, че започна да води нормални разговори с Емир. И нея ще я налегне вината, че всичко това се случва заради нея. Но за Умит е без значение - важното е, че всички са наранени и страдат и това му доставя удоволствие. Беше ми жал за нея, когато прикриваше следите от насилие по лицето си. Но се радвам, че се противопоставя на Умит. Дано успее с помощта на Емир да се измъкне от това чудовище.
Всички възможни черни облаци се стовариха на главата на Емир. "Какво преживявам? Да бъда силен достатъчно ли е, за да бъда щастлив и да мога да дишам? Нито парите, нито силата са достатъчни, за да бъдеш щастлив." Хайде още една вина му лепнаха - не успя да опази баща си. Дано водата успее да отмие черните дни и мисли, налегнали Емир.Силни сцени с последните ритуали по смъртта на Хикмет, изиграни по достоен начин от Демирджи и Есра Демирджи Чобан /в ролята на Мелике/.
Това е от мен.

Благодаря на Ramona за преводите на подсказките.
Пожелавам ви хубав ден.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 12:37 от Ваня_С

# 54
 • Мнения: 344
Интервю на Г. Демирджи - втора част:
Ж. Вие имате връзка с г-жа Йозге, която споделяте в социалните мрежи. Тя започнала ли е по време на снимките на сериала?
Г. Д. Ние преди този сериал също сме работили в един проект, който беше преустановен.
Ж. Кой е сериалът?
Г. Д. Ние се снимахме заедно в Назови ме по име, но там не сме имали общи сцени. Но, все пак, там започна нашето познанство. Мога да кажа, че сериалът Обещание беше само мъничко полезен за нашата връзка, която се развиваше извън пределите на снимките му.
Ж. Как започнаха вашите отношения? Има любов от пръв поглед, има любов която идва полека...Как беше при вас?
Г. Д. За щастие, това започна спонтанно.
Ж. Кой призна първи чувствата си?
Г. Д. Аз направих първата крачка.
Ж. Вие направихте и предложение. Имате ли вече дата за сватбата?
Г. Д. Сега нищо не е ясно. Ние сме в период на пандемия. Правим всичко според ситуацията. Ще действаме както времето ни го налага.
Ж. Как ще действате, ако тази ситуация се проточи във времето? Не искате ли просто да осъществите сватбена церемония?
Г. Д. На този етап нямаме такива планове.
Ж. Вие имате много фенове в социалните мрежи. Вие и Йозге сте любимци на много хора. Зная, че получавате много одобрение от хората, които ви харесват, но също знам и че получавате негативни коментари. Те разстройват ли ви?
Г. Д. Феновете ни наистина много ни радват. Но се случва и обратното. Преди време аз бех много впечатлителен човек. Не можех да остана равнодушен към всички тези оскърбителни коментари, проклятия и израз на ненавист. Но си казах, че всеки има право да мисли каквото си иска. Но сържето ми често иска някои неща да се знаят такива каквито са, а не другите да ги интерпретират както им хрумне. Аз винаги съм уважавал чуждото мнение, но много ме и разстройвало. Сега аз просто го уважавам. Разбира се, когато четеш ти става мъчно. Питаш се, какви са мотивите на хората, които пишат това. Няма как да не мислим за това.
Ж. Вие не отговаряте, но...
Г. Д. Не. Аз просто уважавам правото на мнение. Всеки може да си мисли каквото иска.
Ж. Добре е когато можеш да реагираш по този начин.
Г. Д. Да, аз вече казах, че ми беше много трудно. Фактически, аз получих много сериозни предупреждения от хората край мен. Те ми казаха: Защо четеш всичко това? Разбира се, това не е задължително, но от време на време попадам на злобни коментари. И когато ги чета, оставам с впечатление, че моята работа се отразява на света. Особено в процеса на работа, това разваляше настроението ми и ме правеше несигурен. Защото това, което правя има отношение към тези хора. Но разбрах, че няма как всички да ме харесват. Не е необходимо да се стремим да се харесваме на всички. Хората трябва да те харесват и обичат заради това, което си в действителност. Така, че сега аз просто уважавам правото на мнение. И аз нищо повече не мога да направя.
Ж. Имате ли увлечения и хобита в живота си? Аз знам, че сте любител на антични вещи. Мисля, че харесвате и моторите.
Г. Д. Не. Моята страст към моторите завърши преди да е започнала. Аз загубих брат си в авария с мотоциклет когато бях на 18.
Ж. Моите съболезнования!
Г. Д. Благодаря! Това е причината тази страст да завърши преди да е започнала, но има мотори които много ми харесват когато ги видя. Но ги харесвам така, отдалече. Както казахте, голямата ми страст  е антиквариата. В последно време той ми създава много покой. За мен духовната страна е много важна. Антикварните вещи имат своя история...Да я науча, ме прави щастлив. Общуването с античните вещи има за мен целебни свойства.
Ж. Имаш ли много желания в живота си?
Г. Д. Не, не са много.
Ж. Някога изоставяли ли са Ви?
Г. Д. Не мога да кажа нито да, нито не. Да, имал съм раздели. Но да съм изоставен, аз да съм изоставял, това не съм изпитвал.
Ж. Какъв приятел сте?
Г. Д. Мисля, че съм добър приятел. Ако попитате приятелите ми, мисля, че те ще отговорят точно така. Щастлив съм когато съм с приятелите си. Разбирам ги, помагам. Знам, че да говориш всичко това сам за себе си, не е много редно, но го казвам, защото вярвам в това. За мен е много важно да съм добър приятел.
Ж. Доверчив ли сте?
Г. Д. Не, не съм доверчив. От лъжата никой не е застрахован. На челото лъжата не се изписва. Затова не вярвам на всичко, което ми се казва. Трябва да се уверя.
Ж. Някога срамували ли сте се от предишни постъпки?
Г. Д. Моята покойна майка имаше любима поговорка, която аз никога няма да забравя. Тя е клише, но аз вярвам в нея: Никога не прави това, което не искаш да направят на теб. Така че аз никога не съм правил неща, които след това да ме карат да се срамувам от тях или да се чувствам неловко.
Ж. Романтичен ли сте?
Г. Д. Така казват...
Ж. Каква е реакцията към Вас на улицата?
Г. Д.  Много добри. Хората се държат с мен така, все едно съм в техния дом и това ме прави много щастлив. Чувството е взаимно и аз също ги приемам като членове на моето семейство.
Ж. Подъл чоек ли сте?
Г. Д. Не
Ж. За какво харчите най-много пари?
Г. Д. Аз не съм разточителен. Никога не съм имал няколко увлечения. Известное, че съм любител на антикварните вещи. Като изключим основните потребности, аз харча за антиквариат.
Ж. Каква е голямата ти мечта?
Г. Д. Животните, антиквариата, любовта. Хубаво е, че се съчетават.
Ж. Кое не можеш да простиш?
Г. Д. Има много неща. Когато кажа за нещо, че не мога да го простя, аз се чувствам разстроен и опустошен. Бих искал да не ми се случва.
Ж. Каква е жизнената Ви философия?
Г. Д.  Нямам такава. Искам за себе си и близките си здрав, щастлив и мирен живот. И да не се отклонявам от верния път, ако това може да се нарече философия.
Ж. За какви средства бихте сменили професията си.
Г. Д. Никой няма толкова пари в джоба си.
Ж. А за какви пари бихте обидили колега?
Г. Д. Не мисля, че има толкоова пари.
Ж. Харчите ли много пари?
Г. Д. За себа си не харча много пари. Каро изключим антиквариата, аз не съм вещоман.
Ж. За колко пари можете да избягвате социалните мрежи в разстояние на един месец.
Г. Д. Това зависи от целта на тези, които ще ми плащат. Но ако говоря честно, на мен не е необходимо да ми се плаща, за да стоя далеч от социалните мрежи.
Ж. Значи за теб те не са важни?
Г. Д. Аз не съм компетентен в технологиите, които използват социалните мрежи. Без този телефон в моя живот нищо не би се променило.
Ж. В днешно време това почти не се среща...
Г. Д. Има книги. Аз не обичам социалните мрежи, но се налага да ги ползвам. Когато влезете в  профила ми в Инстаграм, си казвате: Кому е необходимо всичко това? и илизате обратно. Защото там има само кучета, дива природа и антиквариат. Понякога гледам снимките и си казвам: Какво правя, това не съм аз.
Ж. Значи обичате да пътешествате без да го споделяте в социалните мрежи?
Г. Д. Всеки си има добри и лоши страни. Аз не съм зависим от социалните мрежи. За това е място за срещи. Да, споделям снимки, но без фанатизъм.
Ж. За колко пари бихте се простили с антиквариата си?
Г. Д. Няма да се откажа. За нищо. Ако сложите пред мен пари до антикварни вещи, аз ще избера антиквариата. В този случай парите нямат никакво значение за мен. Антиквартиатът за мен е безценен и затова би ми било невъзможно да се откажа от него.
  

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 11:41 от dani_pop

# 55
 • Мнения: 3 899
Това "съзаклятници" много ме кефи, хахаха Wink

СЕЗОН 3, ЕП.36 https://ok.ru/video/2381168839258

# 56
 • Мнения: 1 240
dani_pop , благодаря за интервюто, и за прекрасните снимки!
Интелигентен и изключително красив мъж, с много положително излъчване! Simple Smile

Много ми е интересно как сериалът ще продължи в следващия сезон.

# 57
# 58
 • Мнения: 8 540

     dani_pop, аз също ти благодаря за превода на интервюто.  Г. Демирджи е актьор, който заслужава адмирации за безспорния талант, харизма и магнетизъм, които притежава. А от интервюто лъха такава истинност и неподправеност, че не мога да остана равнодушна към този интелигентен и душевно богат красавец.
     Благодаря и на вас, пишещи момичета! Чета коментарите ви с удоволствие, без значение доколко те се покриват или не с моето мнение.
    Ramona, специални благодарности и на теб за бързия превод на фраговете. Винаги ги чакам с нетърпение. Не гледам повторението на 3-ти сезон по bTV, но следя редовно новите серии с руска озвучка.
    След напрегнатите последни епизоди - малко смях от сета:


# 59

Общи условия

Активация на акаунт