Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ОБЕЩАНИЕ (bTV/Kanal 7) - Тема 3

 • 30 007
 • 305
 •   1
Отговори

Анкета

Кой е любимият ви персонаж в сериала?

Опции:

* Може да изберете максимум 5 опции.

# 15
 • Мнения: 1 240
Благодаря за новата тема, страхотно!
И много хубави кадри от творческия работен колектив! Flowers Four Leaf Clover

# 16
 • Мнения: 3 935
Мерси за оценката... (за темата) и съответно за благодарностите Wink

Ето EП.26 в аванс https://ok.ru/video/2331910736474

# 17
 • Мнения: 430
Привет на всички.
Благодаря на Ramona за подсказките.

Много тежки и трудни за коментар серии и по btv, и текущи.

Сериите по btv.
Много ми е трудно да гледам Кумру как се гаври /извинявам се за думата/ с Нарин.
Фериде започва наистина да си превишава правата, според мен. Мисля, че можеше малко по-деликатно да обясни на Емир за гнева, който го е обсебил и за отношението към сина му. След като разбра, че Фериде няма вина за роклята, Емир направи жест с ходенето до Сапанджъ и закупуването на къщата. Той трудно се извинява - направо действа, пък всеки да го разбира, както си иска. И е много прав, че Фериде май сама си търси белята и после ще трябва някой да я измъква от това, в което се е забъркала.
Единственото, което ме разтовари, беше срещата на Емир с Мемо. Много сладко детенце, готово да пази кака си Фериде. В един момент сякаш Емир си представи сина си на мястото на Мемо.

330-та серия.
Еее, как можа да й роди главата на Назмие ханъм такова недосегаемо чудовище? Мисля, че разговорът между Емир и Умит в кабинета не се отнасяше за Йозлем, а за Фериде. Умит май започна с психо атаки относно Фериде и Емир. Малко нелогично ми се видя Гизем с вързана уста да издаде такъв писък, докато Фериде говореше с Емир. Дали Умит не беше подготвил постановка и капан, за да привлече Емир? Фериде, колкото и да си мълчи, Умит май разбра всичко - когато тя излезе от мазето, лампата светеше  и Гизем не беше с вързана уста, а после лампата беше загасена и устата й вързана, от поведението й. Сигурна съм, че знае и за разговора, който проведе Фериде от телефона на сервитьора. Най-накрая Фериде си призна, че е направила грешка с този брак, но пред неправилния човек и поиска да се разделят, но това само допълнително го вбеси и кой знае какво ще последва. Това с горещата вода върху ръката й ще ни се стори нищо. Сега Емир ще има още по-тежка задача - да спасява Фериде, Гизем, ако е жива, да търси и детето. Но все нещо ме съмнява около Гизем. Дали и това не е номер от страна на Умит? Все си мисля, че целта на Умит е Емир. Фериде неправилно се насочи към Ийт, когато Гизем й каза, че ще има тежки последствия за близките й. И Йозлем ми е много съмнителна. Дали наистина е сестра на Умит?
Нарин и Кемал изиграха много хубав театър пред Масал с новата му работа, за да й спестят и този неприятен случай със затвора на баща й. Добре, че поне ни спестиха някакви издевателства над Кемал в затвора. Да видим какъв заек ще изскочи и от този телефон, че засега е едно нищо. Дано бременността на Нарин е безпроблемна, че ми омръзна от такива драми. При тях нещата ще се оправят, надявам се, като гледам фрагмана за следващия епизод.
Хубаво е, че Хикмет най-накрая размърда клетките в главата си. Да видим какво ще последва за Сонгюл.
Това е от мен.
Пожелавам ви хубав ден.

# 18
 • Мнения: 355
Привет, съзаклятници!
Сериите по БТВ - стигнахме и до така наречената целувка на Емир. Фериде обикаля в къщата като прострелян заек, мъчейки се да се разминава с Емир, но колкото и да опитва, спасение няма, няма как изобщо да не се засичат.
И на мен ми е мъчно за Нарин, невероятна гавра от страна на Кумру, а сега пък и Кемал се обиди и спря да й говори. Дано по-бързо излязат от тази безтегловност. Тайната вечеря няма да остане в тайна дълго време, да видим кога ще започнат да се разплитат гадориите на кукуто.
Епизод 330 - тука драмата вече стигна неподозирани размери. Гизем вързана в мазето, но все пак успя да предупреди и да уплаши още повече Фериде. Мисля си, че покрай излизането на Джансу Туман от сериала, Фериде наистина ще напусне с краката напред, както казва Дани. Дано съм лош пророк, но все това си мисля. И на мен Йозлем ми е съмнителна, както и на Ваня, но да видим и оттам какъв заек ще изскочи и каква е всъщност идеята на семейство Психопати, дали наистина целта им не е Емир, а Фериде просто я използват, за да я постигнат.
Според фрагмана, Кумру ще я разкрият отново, дано този път престоят й в затвора да е за вечни времена.
Хубав уикенд и до скоро!

# 19
 • Мнения: 3 935
ЕП.27 https://ok.ru/video/2336801950298  (БТВ ще го излъчи на 4 или 5 май)

Около празниците няма да се излъчват серии

# 20
 • Мнения: 8 560На този ярък православен празник ви желая щастие, здраве, мир и спокойствие!
Бъдете все така позитивни, усмихнати и добронамерени!
Приятна вечер!# 21
 • Мнения: 88
Здравейте, промо 332 епизод:

Емир: Има нещо в теб, знам.  Със сигурност ще сгрешиш, Юмит Солмаз!
Хикмет: Ти си ми като дъщеря, знаеш. Ако не си щастлива, ако има проблем, напусни и ела. Вратата на тази къща е винаги отворена за теб.
Нарин: Вече ми направи много изненади.
Кемал: Това е подарък за предстоящото раждане.
Нарин: Първият подарък на баща ми.
Кемал: Можеш да я използваш, имаш необходимата възраст за това.
Нарин: Червена кола, това е най-хубавият подарък от детството ми.
Емир: Погледни тази снимка. Според теб, коя всъщност беше Гизем? Не мислиш, че повярвах на този театър в къщата, нали?
Юмит: Ако не си знаеш границите, ще платиш цената по някакъв начин.
Фериде: Не, не!

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 20:42 от Ramona

# 22
 • Мнения: 56
Здравейте съзаклятници ,смирена и спокойна страстна седмица пожелавам.Ще коментирам само новите епизоди.Много страшно,без ирония го казвам.Не зная какво е преживяла Назмие ,но наистина много се напрегнах .Толкова напрежение,зло и отрицателни емоции ми дойдоха в повече.Умит-абсолютен манипулатор,психо и ненормалник,който е готов на всякакъв тормоз над своята жертва.Фериде-умно е момичето, признавам.Усети че трябва да играе по свирката на Умит,за да не застраши живота на любимите си хора.Много силна игра в последния епизод при разговора с Емир и при търсенето на Игит.Когато намери търлъка в басейна,кръвното ви скочи рязко със сигурност.Знам че турците обичат да гледат филми с жестокост , издевателства и насилие,но това мисля че й на тях им идва в повече,особено сцената с Игит. Имам чувството че Хикмет ще умре,приличаха ми на сбогува сцените с него,дано греша.Джавидан мисля че чу разговора на Умит,и се надявам че излиза от вцепенението си.Нарин и Кемал вече са ми много лигави,чак дразнещи.Това с бебешкото легло мина границата-като знам колко са суеверни турците,едва ли някой купува бебешки неща от първия месец,но явно Назмие мисли че вкарва много романтика.Мюневер и Шахрие се опитват да се мешат където не им е работа,Таджи добре ги отсвири.3 сезона гледаме как се съсипват човешки съдби когато възрастни вземат решения вместо младите,но явно трябва да се разтяга действието.
Тона са първи впечатления,не можах да се въздържа,пак ще коментирам,когато излезе превода .
Хубава вечер на всички

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 20:24 от Maria Yancheva 644435

# 23
 • Мнения: 3 935
СЕЗОН 3, ЕП.28 https://ok.ru/video/2341652269658

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 00:50 от diziler

# 24
 • Мнения: 88
Здравейте, промо 333:

Емир: Искате да кажете, че освен тази жена има и други жени?
Мъжът: Да, още няколко човека се самоубиха.
Емир: Всички ли са жени? Има ли мъже сред тях?
Мъжът: Всички са жени. Защо питате?
Юмит: Какво каза на Емир снощи?
Фериде: Казах му колко съм щастлива.
Юмит: В Коджаоглу има клон подходящ за теб.
Емир: Мъжът е психопат. Кой знае колко хора е наранил?!
Нарин: Може да ревнува. Може затова да се е вманиачил в Юмит.
Емир: Когато има толкова много подозрения...
Кемал: За какви подозрения говориш, Емир? Подозренията са в главата ти. Това което те притеснява е, че той е съпруг на Фериде.
Емир: Ти си я убил!

И думите на Емир към Ийт от днес:

Емир: Тя те остави и си тръгна . Върна се след това, но... Не знам сине! Мисля, че нещо не е наред. Не съм мислил, че ще те остави и ще си тръгне.

Дойде и редът на Емир да е в затвора. Може би Юмит го е натопил за убийството на Гизем?

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 23:08 от Ramona

# 25
 • Мнения: 345
Здравейте групата! ❤️
Голям сюрприз тази нощ, две преведени серии наведнъж. Аз успях да изгледам само едната серия и именно нея ще коментирам.
Много силно екранно присъствие на всички актьори. Невероятна Джансу Туман! ❤️
Сега ще изместя фокуса към създателите на сериала, които обикновено го отнасят заради всички алогичности в сюжета. Този път без значение какво се случва, имат моите адмирации. Чрез образа и съдбата на Фериде, те нагазват в дълбокото и сериалът излиза от рамките на ежедневните човешки несгоди и нагазва в един от най-наболелите в Турция проблеми, а именно жестокото домашно малтретиране на жени в домовете им, което рядко води до реални присъди, важното е само да изкарат, че всичко се свежда до самоубийство. Всяка година в Турция повече 400 жени "се самоубиват", най-често от мъжете и приятелите им. Чест прави на студиото, канала и сценаристите, че си позволяват да коментират тази тема, която все още е табу в южната ни съседка. Мисля, че и мотивацията на актьорите няма нужда от обяснение в тази ситуация.
На всички желая прекрасен ден, а аз с интерес ще изгледам 332 епизод! 🌞

# 26
# 27
 • Мнения: 430

Привет на всички.
Благодаря на diziler за линковете към сериите в аванс, на  Ramona за подсказките и на всички вас за интересните мнения.

Относно сериите по btv.
Започна се с играта на котка и мишка в двете къщи. Сонгюл си плете кошницата, но и Кумру не й отстъпва с глупавите си планове.
На лицето на Фериде е изписано, че е влюбена в Емир, но само той не го вижда. По въпроса с т.н. "целувка" - та тя не беше за нея, а за Рейхан. Но тя сигурно не чу, когато той произнесе името й, или просто така й се искаше. Малко пресилена реакция от нейна страна. Ако не се беше хванала за устните, когато побягна като "прострелян заек", както казва Elle Ganovska, нямаше и да разбера, че се е случило нещо такова. В това състояние той въобще не осъзнава какво се случва около него, в съзнанието му е единствено Рейхан. И се започна с голямото разминаване - Емир говори за боевете или снимката, а Фериде си мисли за стаята и целувката и я обливат горещите вълни, придружени с припадъци. Добре й го каза Емир - "При следващия проблем не бъди глупава и не крий", но кой да го чуе.

По 331-ва и 332-ра серии.
За Кемал и Нарин настъпиха щастливи дни. Май вече се отърваха от Кумру, но доста лесничко им се получи, според мен. Това с женитбата на Таджи не го възприемам. В този сериал май няма и няма да има брак по любов, всичко е натъкмено с някаква цел. Рейхан спасяваше вуйчо си и превъзпитаваше Емир, Кемал искаше да запази дъщеря си, а Нарин - да не я връщат обратно, Фериде, за да остане с Ийт. Сега е ред и на Таджи, но той добре разкара двете сватовници.
Фериде е толкова изплашена от съпруга си, че всички вече го видяха. Добре, че поне успя да подскаже на Емир, че Умит знае за проследяването му. Много ми е интересно дали ще ни покажат какво е довело Умит до това състояние и как е успял да оплете в мрежите си толкова много хора на различни позиции. Дали не са му били пациенти и с това да ги държи зависими от него, че ще разкрие тайната им?
Номерът с предозирането на лекарствата на Джавидан не ми стана много ясен. Мелике е толкова стриктна, че не би могла да обърка дозата. Дали Умит не е дал нарочно грешна доза или Сонгюл се е намесила и има пръст в тази работа?
Хареса ми поведението на Хикмет спрямо Сонгюл, но много късно и на каква цена /милионите ги нямат за нищо в този сериал, като джобни пари са им/. Интересно ми е Талаз като му разказа толкова много неща, дали му каза и за случая с Джавидан. Дали ще успее да се срещне с информатора си и да разбере цялата истина за Сонгюл? Дано и него не го изкарат с "краката напред", както казва dani_pop.
Йозлем все още ми е голяма загадка. Много странни отношения с Умит, в същото време се държи доста глупаво с Емир. Важното е, че успява да информира Емир за срещите и разговорите й с "брат" си. Все още не вярвам, че наистина са брат и сестра.
По темата с насилието над жените в семейството. Добре е, че ни я показват, но май е малко пресилена. Това непрекъснато следене на Фериде от Умит, критичните му състояния ми идват малко вповече. Да не забравяме, че Фериде е израснала в такова семейство - баща й упражняваше насилие над всички. Умит сигурно очакваше да чуе "Емир", когато наблюдаваше разговора между Фериде и Гизем, но остана разочарован.
Ех, Фериде, ех. Хем ми е жал за теб, хем ме ядосваш с това мълчание. Няма да можеш сама да се справиш с това чудовище и да предпазиш любимите си хора. Напротив, непрекъснато ги излагаш на опасност - виждаш на какво е способен Умит, дори и спрямо Ийт. Но да видим спасителя Емир дали ще успее да се пребори с чудовището.
Започвам да се дразня от това непрекъснато втълпяване към Емир, че изпитва чувства към Фериде и ревнува, че се е омъжила за Умит. Как пък един не се постави на неговото място и да прояви малко разбиране. Ама, нейсе, сериал да става.
Спомням си думите на Демирджи преди началото на 3-ти сезон, че на Емир ще му бъде много трудно /карам по памет/. И наистина, мисля, че не е лесно да изиграеш такъв персонаж - да няма и една усмивка, всичко около теб да е черно, да си сам сред своите.
Това е от мен.
Пожелавам ви хубав ден, весели празници и бъдете здрави.

# 28
 • Мнения: 56
Здравейте всички !В сряда,денят в който Юда е предал Христос, изгледах 332епизод с превод и се замислих за Умит.Дали не си мисли с болния си мозък,че Фериде го предава,след като се обади на Емир ?Последователните му действия ме карат да мисля,че ще опита да убие Фериде.Надявам се, че вътрешната му убеденост че е безгрешен в действия си, следи и владее ситуацията,ще го подведат,ще сгреши и Фериде ще бъде спасена,от Емир разбира се.Фрагмана за 333епизод беше оптимистичен,но да видим.В 332е.ме впечатли начинът по който Фериде се опитва да се справи с Умит и с повишеното внимание към неговите действия .Сякаш инстинктивно усеща че е наблюдавана,внимава какво говори и се държи твърдо с Емир за да ги предпази двамата с Игит.Едно нейно кимване на въпросите на Емир може да взриви всичко,но тя е твърда.Емир беше смаян когато тя  заяви че не иска да работи повече,защото знае колко обича Игит,и това пося още съмнения в него.Действията й и изражението на лицето й объркват Емир и Мелике, те я познават много добре и разбират че нищо не е наред.Изгорената й ръка и обяснението че се е поляла никой не прие за истински.Хареса ми начинът по който Емир се беше разположил в дома на Умит,все едно си е в креслото в къщи,и как го издразни когато каза че знае как Фериде прави всичко красиво.Мисля си колко трябва да обича Игит и Емир,а и сем.Тархун Фериде и колко смелост,търпение,умствена сила трябва да има,за да отстои на издевателствата на Умит и да предпази любимите си хора от него. Не одобрявам това,че не каза на Емир че Игит е в опасност,но тя явно има свои съображения знаейки какъв барут е Емир.
Според мен все пак ще има любовна история Ферем, всички тези изпитания за двамата не мисля че са за да доведат до трагичен край.Любовта трябва да се изстрада,да треперят за живота на другия,да са готови да се жертват ,за да могат да я оценят след това.Назмие разбира се може да е подготвила страшен финал,има още 18 епизода мисля до финала и се опитвам да си представя ако няма любов какво ще гледаме.Нарин и Кемал станаха абсолютно клише,лигави и безинтересни са ми,Шахрие и Мюневер изсмукани от пръстите ще сватосват Таджи-абсолютен пълнеж.Та си мисля че или любовната история Ферем,или патологична бременност на Нарин,или пак някой безнадеждно болен,или освен някой в затвора друго да не очаквам до финала.
Ако някой е разбрал официално съобщено ли е дали ще има 4-ти сезон и че Туман няма да участва в него нека сподели.
На всички пожелавам светли Великденски празници,здраве,любов и благоденствие!
И до новите епизоди!

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 16:50 от Maria Yancheva 644435

# 29
 • Мнения: 345
Интервю на Г. Демирджи за Youtube канала  Sabah - 1 част
Своята артистична кариера започва в сериала "Някога в Османската империя", излязъл през 2012 г., а звездата му изгрява с образа на Емир в сериала Yemin. Детството му преминава в чести премествания из Провинцията, но е харесвал всеки град, в който са живели.
- Как сте? Какво се случва с вас в момента?
- Аз съм добре, почивам. Ние излязохме от много напрегнат сезон. В момента се опитвам да получа удовлетворение от тази почивка, разбира се, при определени условия. В периода на пандемия сме максимално внимателни.
- Снимките на сериала завършиха ли?
- Да, завършиха. Сега почиваме. Ще видим как ще продължим нататък.
- Искам да започнем с детството. Какво беше то за Г. Демирджи?
- Аз винаги съм бил спокойно дете. Намираха ме там, където са ме оставили. Спокоен, тих. Заради работата на баща ми, морският бряг винаги ми напомня за детските ми години, свързани с природата и животните. И това беше много хубаво.
- Тъй като баща Ви е моряк, Вие сте сменили много селища, нали?
- Да. Ние сме живели на много места. Всъщност, аз съм човек, който трудно се адаптира към новите условия, но успях да си намеря начин за справяне.  За да се адаптирам по-лесно, аз си представях, че това вече ми се е случвало.
- За тези, с които това се е случвало, знаят, че има проблем с приятелите. Трябва отново и отново да се сприятеляваш на всяко ново място.
- Да, беше малко тъжно. Или не, дали е повече или по-малко тъжно не знам, но понякога хората са изплашени. Не винаги е лесно да приемеш "новичкия". Но аз не съм имал проблем с това, още тогава отношенията ми с хората бяха много добри.
- А по отношение на провинцията, има ли място, за което сте си казали: Аз искам да живея тук. Защо си тръгнахме?
- Всяко място в Турция е достатъчно красиво. Всички места, на които сме живели са много красиви. Дори когато не са морето, а аз мисля, че съм любител на морето, но аз съм любител и на природата и на животните. По тази причина аз винаги съм се чувствал добре  и никога не съм се чувствал чужд. Във всеки град, в който сме живели, ми беше уютно, все едно вече съм бил там.
- Вие казахте, че сте имали тихо детство. Има ли нещо, което си спомняте, че Ви е причинявало болка в детството Ви?
- Разбира се, че е имало. Ако трябва да съм честен, навсякъде където сме били в детството ми, не сме можели да получим всичко, което искаме. Но това не е тъжно. Например, сега като си спомня, има неща, за които мога да кажа "Това много го исках наистина". Но не мога да си спомня какво точно е било. Аз много лесно забравям. Толкова много неща ми се въртят в главата, но и много бързо изчезват от там.
- Това добре ли е?
- Добре е.
- Понякога човек иска да забрави, но не може. както разбирам Вие нямате проблем с това?
- Да, това е вярно. В паметта ми няма място за зло.
- Казахте, че баща Ви е бил моряк, никога ли не сте имали желание да продължите работата му?
- Не, никога. Ние живяхме по разному заради неговата работа, но аз уважавам работата на всеки и неговата любов към работата му. Например, аз мога да кажа, че съм щастлив, че съм артист, както преди това можех да кажа, че съм щастлив, че съм спортист.
- Може ли да се нарече перфекционизъм това, че правите всичко по най-добрия начин?
- Да, опитвам се да правя това по най-добрия начин. За мен това е удоволствие.
- Искам да поговорим за Вашите актьорски приключения. Казахте, че сте попаднали в тях случайно. Може ли още да ни  разкажете,
- Не знам дали това е правилно, но аз не съм човек, който живее с големи планове. Знам, че това ще е клише, но всичко може да се случи във всеки момент. Няма никакви гаранции, че няма да ни се случи на самите нас. За мен това е истинско съвпадение. Аз тренирах като луд. Всичко в моя живот беше свързано със спорта. Целият ми живот беше посветен на спорта. Това започна случайно. След няколко визити. След това всичко продължи спонтанно, но аз се чувствах много щастлив, когато правех нещо, свързано с актьорската игра. Всяко място, на което съм бил, приемах като свое и всеки човек, който срещах по пътя си, приемах като член на моето семейство. Ето затова приех актьорската професия.Слава Богу, сега се занимавам с тази работа, която ме прави щастлив.
- Ако това съвпадение не беше се случило, с какво щяхте да се занимавате сега?
- Аз наистина не знам, но може би щеше да е нещо свързано със спорта. Или с животните.
- Какво означава за Вас актьорската игра?
- Аз уважавам всички мнения и коментари. Всеки интерпретира това по своему, но за мен тя е нещо съвсем различно. Както и самия живот. Всички образи и персонажи, които играем, попадат на различни места. Аз не мога да отговоря с един пример, това чувство е вътре в мен.
- Някои актьори сами създават някакви персонажи. Те определено добавят по нещо от себе си. Имал ли сте подобна ситуация в ролята на Емир?
- Разбира се. Например, емоциите по време на снимките. Това могат да са жест, мимика, езика на тялото или нещо друго. Става мигновено и се развива спонтанно. Ние добавяме, но това се случва и във взаимодействието с режисьра в процеса на развитие на сцената. Ето така става накратко.
- Сериалът продължава 3 сезон и както се оказва ще продължи и 4.
_ Да, така изглежда.
- А Вие имате ли и друг проект?
- Сега не мога да дам еднозначен отговор. Има предварителен разговор, има интервю, но все още няма никакви предложения.
- Сериалът от 6 дни в седмицата, мина на вариант две излъчвания за седмица. Това създаде ли Ви някакъв комфорт?
- Не са се променили толкова много неща, ние пак сме по 6 дни в седмицата на работа. И един ден да го излъчват, ние пак ще сме там.
- Сигурно това се е отразило на часовете ангажираност?
- Да, несъмнено се е отразило. Но всичко останало си беше по старому.
- Турските зрители не обичат промяна на артистите в главните роли. Това отрази ли се на сериала?
- Позволете първо да поясня нещо, ние не сме сменяли главните роли. Един актьор се прощава със сериала, няколко други влизат в него. Никакви промени и изменения на главните роли не е имало.  И да, тази ситуация може по различни начини да повлияе на проектите.
- Как се отрази лично на Вас всичко това? Г-жа Йозге си тръгна, г-жа Джансу се появи, как това се отрази на образа на Емир?
- Ако трябва да съм точен, във всяка сцена има вълнение във всеки момент. Искам да разкажа както го чувствам. Когато излизам на снимачната площадка, аз не съм съвсем Гьокберк. Аз това работя, в ръцете ми е сценария , персонажа, който сме създали, всичките ми мисли и чувства имат отношение към него.
- Вие напълно се превръщате в Емир, когато влизате в кадър?
- Да, аз съм Емир когато върша своята работа. Дали успявам да изляза от образа, това вече е друга ситуация.
_ Вие имате отношения с г-жа Йозге и вие споделяте това в социалните мрежи. Мисля, че те са започнали в сериала.
- До Yemin ние се засичахме в друг сериал, после този сериал приключи.
- За кой сериал говорите?
- Ние заедно се снимахме в сериала "Назови ме по име". Но там не сме работили заедно. С това започна нашето познанство. Мога да кажа, че Yemin беше малко полезен, но всъщност всичко се случваше зад пределите на сериала.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 16:55 от dani_pop

Общи условия

Активация на акаунт