ОБЕЩАНИЕ (bTV/Kanal 7) - Тема 3

• 91 590
  • 747
  •   2
Отговори
# 360
Привет на всички.
Последните серии са интересни, динамични, но се завъртяхме в омагьосания кръг.
Не си си научил урока да различаваш доброто и лошото, Емир Тархун. Добре, изчисти пред всички името на Гюлпери, но защо с такава лекота повярва и зацикли на думите на Ахмет? Не зачиташ Тюлай, но чуваш какво ти казва. Потроши и лодката от гняв. Сега очаквам да я възстановят тримата - той, Гюлпери и Ийт или да направят нова. Но Назмие ханъм едва ли ще ни достави това удоволствие. И пак познати истории - първо ще лекува физическите рани, а после и душевните.

Ще помага на хора в нужда, както беше с Рейхан и Фериде. Може да боядиса някоя къща или да поправи някой телевизор. Може би ще спаси Гюлпери от произшествие в някоя къща, която е отишла да чисти. Да видим какво ще прави с развода, дали въобще ще се стигне до него, а и с намерението му да й осигури самостоятелен живот.
Много добре се разбират с Гюлпери  - само с поглед, но когато е спокоен.

Но защо трябваше по трудния начин да се стигне до тук? Защо трябваше чичо Хасан и жената да ти отворят очите за грешката, която допусна, като изхвърли билките на момичето? Веднага си отговарям - хрумки на Назмие ханъм. Измъчи момичето с обвиненията в лъжа. Какво ли още я очаква с тази "тенджера под налягане", която не е ясно кога ще гръмне, за да изпусне парата?
В една от предишните серии чичо Хасан каза на Гюлпери  дано не я стига съдбата на майка й, докато си говореха до дръвчето. Може и тя да е била оклеветена от някой като Ахмет. Той хубаво я съветва да е търпелива, докато отмине бурята, но и търпението си има граници. Много добре го сравни с горчивото лекарство, което, все пак, лекува, но не е ясно какво още може да сътвори Емир и на какви манипулации ще се поддаде. Дали ще се усети, че казаното от Тюлай за продажбата на билките е лъжа и ще предприеме някакви действия спрямо нея? Добре я беше подгонил след като стреля в Гюлпери, но май вече забрави за това. До май-юни има време, ние сме търпеливи.
Много хубава символика с прекършената роза. Дано Гюлпери удържи на натиска и не й окапят листенцата.
Джавидан добре се извини на Гюлпери за тежките думи, които й каза, но ме притеснява нейната загриженост към Тюлай и затова с нея съм на педал.
Тюлай и Ахмет отново кроят пъклени планове. Да ги видим кога ще се издънят или Емир ще се усети какви ги творят. Тези пачки са ми трън в очите - нямат свършване и никой не забелязва липсата им. Едно време ги раздаваше Джавидан, а сега - Тюлай. Фамилия Тархун пак ли ще обеднеят?
И Кемал Тархун взе да го стяга вратовръзката. Доста често чуваме и ще чуваме "Какво направих?" от мъжете Тархун. Така е, когато първо говорят, а после мислят.

Нарин вместо да гледа в една точка, трябваше отдавна да му отвори очите за Мелтем и да забележи подобрението в състоянието на г-жа Минювер. Харесва ми, че започна да се държи подобаващо с Мелтем, да я поставя на мястото й, да я държи по-далеч от Кемал.
Мелтем започна да става доста агресивна и да действа на много фронтове. Да видим кой пръв ще разкрие "Кралицата". Това дали не е псевдоним от затвора и от там да се познават с Йълдъз?
Е, равновесието се запазва. В едната къща има двама лоши - Тюлай и Ахмет. В другата също - Мелтем и Левент. Да видим как ще се справят с лошотията, която блика отвсякъде.
При Мерт има някакви проблясъци, че някой се стреми да унищожи записите, но явно още не е дошло времето да ги възстанови. Дано само не стане като мъжете Тархун - първо да приказва, а после да мисли. Очаквам да видим как се разбра, че с Баде са в кафенето.
Ако все пак има и 5-ти сезон, очаквам аналогично начало като на 3-ти - Минювер е оздравяла, Мелтем е в затвора, без да разберем какво всъщност се е случило.
Това е от мен.
Бъдете здрави и до нови серии през новата година.

# 361
Честита Коледа! ❤️ Нека всички са здрави и много щастливи! 🍀
Благодаря, Ваня, за чудесния коментар. 🥰 Майката на Гюлпери е била оклеветена от чичото, който също я е харесвал, но тя е избрала баща и. Всички в Мардин са се държали лошо с нея, но съпругът и не е вярвал в клеветата. Явно не е било възможно да живеят така и са сложили край на живота си. Затова всеки път чичото ругаеше племенницата си, че е като майка си и ще завърши като родителите си. За жалост, толкова много злини са извършени и се извършват заради криворазбрани и злонамерени разбирания за чест, достойнство и вяра.
Що се отнася до сюжета, вече написах, че сме в етапа на сериите пълнеж. Сънят на Гюлпери доста точно каза нещата във фермата. "Не знам защо се оставих Ахмет да ми обърка мислите.", казва Емир. То ние не разбираме и защо Тюлай е оставена да се шири като у дома си, ама то е ясно, серии да стават. Всъщност, не разбирам защо положителните герои не разговарят помежду си за проблемите, това криворазбрано чувство да не нарушиш нечие спокойствие, виждаме как измъчва, наранява, обезверява.
Показват ни невероятно психологическо надмощие на отрицателните персонажи. Играят си с чувствата на хората без никакви скрупули.
Нямат за мен логично обяснение действията на Нарин и Кемал. Вместо да седят и си говорят за любов, да вземат да се огледат край себе си и да отстранят навлеците в живота си. Честно казано, съвсем в линията на двамата Тархун, очаквам и Мерт да обяви война на Баде, вместо да събере 2+2, още повече че той имаше определено мнение за сестра си. Имам подозрения, че и него ще го подгони амнезията.
Нарин е в антидокторски период. Вместо да наблюдава като лекар състоянието на майка си, тя я оплаква жива. Вместо да следи действията на непознатата новоназначена сестра като професионалист, тя я остави да си вре навсякъде носа из дома и.
Всъщност, най-последователно действа Джавидан, тя е добра с всички, които не застрашават сина и внука и. Разбира се, според инфото, което има, а то не е много.
Страхотна игра на Сюер, успява да променя погледа си за секунди в зависимост от това кого гледа. Но за жалост, не ми харесва ступорът в образа на Емир, върнаха го два сезона назад. Бих разбрала демотивация в Демирджи, не че той показва подобно нещо.
Не може да се отрече интензивното действие, но както се казва КПД-то в момента е твърде малко. 😏
На всички желая весело посрещане на Новата година! 🥂

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 18:45 от dani_pop

# 362
# 363
Привет съзаклятници,
Най-накрая успях да изгледам последните четири епизода с превод и да смогна да се изкажа и аз.
Сериите-пълнеж, както каза Дани, са в ход. Изключително ми е неприятно, че Емир повярва на някакъв плазмодий, който от пръв поглед си личи, че е гнил плод, а не на Гюлпери, която с нищо не е заслужила това недоверие. Тя правилно му каза същото, но само в представите си. Права е Дани, че всичко би било много по-просто, ако хората говореха за проблемите помежду си, вместо да зациклят в сънища и въображения.
Емир според мен не знае за съдбата на майката на Гюлпери. Ако знаеше, си мисля, че и за момент нямаше да се усъмни в нея, а щеше от раз да разбере, че това отново е план на Тюляй. Естествено, единствената във фермата с мозък в главата е Мелике. Тя винаги вижда доброто в хората, но е много проницателна и рядко греши. Единствено не може и да й хрумне, че двамата племенници са лоша стока, но според мен и това ще стане в един момент и може би точно тя ще ги разкрие пред останалите и изгони.
Този път драмата е повсеместна. Досега винаги е имало баланс, и когато нещата при Емир не са розови, при Кемал е на обратния полюс, но в случая не е така и нещата придобиват доста черни краски. Не мога да позная Нарин - никога не е била толкова смачкана психически и емоционално, та по нищо не личи, че е лекар и наистина жива погребва майка си. Чак забравиха и Хикмет, а положението с него беше абсолютно същото, както при Мюневер, а той успя да се възстанови, въпреки че и при него май прогнозите не бяха добри. Амнезията явно е в ход.
Жал ми е за Баде, милата толкова се страхува от Мелтем, та чак не е за вярване. Дано Мерт се усети и започне да разплита нещата. Покрай проблемите с Мюневер и записите, Мелтем май забрави да дава капките на Нарин - чудно, тя изобщо ли не забелязва, че вече ръцете й не треперят?
Със сигурност сезонът върви доста динамично и интересно, та ще се гледа и занапред.
Пожелавам на всички ви весело посрещане на Новата година! Нека тя бъде по-щастлива, успешна и спокойна за вас и семействата ви!
До скорошни преводи и коментари!

# 364
Пожелавам ви весело посрещане на Новата 2022г.

# 365
# 366

💥 Честита Нова година от Gökberk Demirci 🎄

# 367
Честита Нова година! Бъдете здрави и много щастливи.
Йозге и Гьокберг явно са прекарали Новата година в семейна обстановка сред близки

# 368
Здравейте и за много години! ❤️
В последните две серии за мен са важни два момента.
Думите на лелята "по очите ти виждам колко много го обичаш" и думите на Гюлпери "повече няма да се оправдавам, аз ти се доверих, а ти повярва на него" сложиха във фермата всичко по местата. Малко бързичко се предаде Ерджан, но се оказа, че актьорът се оттегля от сериала, така че набързо го похарчиха. Всъщност, сюжетно много собър трик - да не си мисли сестричката, че случайно я е защитил, ще живее на неин гръб докато е жив. Открит и очакван цинизъм. Честно казано, разочарована съм, че Тюлай пак се измъкна суха, но да се надяваме, че ще има видов ден и за нея.
Що се отнася до чувствата на Гюлпери, оказва се, ние сме по-наясно от самата нея, но простено да и е, друг път не и се е случвало.
Всъщност, ние доста хулим сценария, но като цяло в подробностите има доста удачни решения и търсене на логично връзки. Как няма да се замисли Гюлпери върху думите на Ахмет, че Емир е от друго тесто и не му пука за нея предвид поведението му към нея след последните събития. Това безсловесно леко кимване в знак на разрешение за мен е много унизително като отношение и обяснява постоянно насълзените очи на момичето. В опитите и да го оправдае и си даде надежда със спомените за жестовете и добрината, които е проявил към нея, са още едно доказателство за чувствата и. Лично за мен, силни две последни серии.
И докато във фермата събитията взеха логична посока, то в имението се завихря следващия конфликт. "Искам те" на Мелтем изпоти очилата на адвоката и той взе максимално грешното решение. А просто трябваше да каже на Нарин и да си спести бъдещите грешки. Още повече, че за докторката домогванията на "боклука" не са новина. Така че големите сътресения предстоят и няма да ни е скучно.
Пишат, че новият актьор в сериала ще е по линия на фермата и никак не ми се иска да е отрицателен. Всъщност, животът предлага толкова много предизвикателства и изпитания, че често пъти лошотията на зложелателите е просто злобно заяждане.
Все пак, Емир се добра до Гюлпери преди Ахмет, с което оправда доверието на момичето и създаде интерес към по-нататъшното развитие на отношенията им.
Актьорската игра чудесна. Неподражаем Демирджи като объркан и съмняващ се Емир. Несигурност, колебание, вина в погледа на Демирджи, неподражаемо. Този човек наистина говори с погледа си.. Безмълвното отчаяние в очите на Гюлпери показано много добре от Сюер. Джан Верел много добър като втрещения от неочакваното признание праволинеен съпруг. Въобще, играят хората подобаващо.
На всички желая успешна седмица, а на Ваня малко предварително желая със здраве и късмет да си носи името! ❤️👍🍀🌺🍷

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 05:26 от dani_pop

# 369
Нарин и Кемал

Емир

# 370
Привет на всички.

Да са живи и здрави всички, които празнуват на Богоявление.
Благодаря на dani_pop за пожеланията.
А сега по последните серии.
Още много бой ще яде Ахмет от Емир щом се води по акъла на Тюлай и е алчен за пари. Взе да се стяга обръча около него. Хубаво е, че Емир успява да провали плановете им и да е крачка пред тях.
Много ми харесаха думите на чичо Хасан "Лесно се разбива сърце, но е трудно да събереш парчетата".
Не мога да го разбера Емир. Извън фермата е толкова внимателен с Гюлпери, а когато се приберат, се държи отвратително с нея. Това с кимането да остави хапчетата на масата, беше ужасно. Ще има да се пита "Коя си ти?", докато не му се избистри мозъка. Харесва ми, че Гюлпери не губи надежда и вярва, че Емир ще я спаси. Хубаво е, че и сънищата или виденията й се сбъдват. Той си е нейния герой. Че е влюбена в Емир е очевАдно /за нас де/, но как да е наясно момичето, когато Емир има толкова различно отношение към нея. Много добре му се опълчи - нека сам да разбере къде е истината и да си сърба попарата, която сам си надроби.
И в двете къщи започват да чистят злонамерените навлеци. Но Назмие ханъм няма да ни достави това удоволствие - сигурно ще се появят нови и ще ни пържи в собствен сос.
Емир ще стигне и до Тюлай, но има време. Яд ме е, че тя все успява да се измъкне. Ерджан и Ахмет поемат вината върху себе си, но очаквам накрая да остане сама и да няма кой да я прикрие. Жалко за Мелике, че е толкова добра, а има такива племенници. Ерджан не пропусна да я обвини, че не е лесно да напусне Тархун. Да видим докога абла ще успее да му осигурява безгрижен живот.
Кемал ще бере ядове с тази кифла, но да видим и там как ще се развият нещата. Мелтем: "Ще се отървеш от мен, когато аз поискам" - кога ли ще е това? Не ми се иска Мерт да възстанови записите от камерите, след като тя е изчезнала с парите и да остане ненаказана.
Това е от мен. dani_pop е написала останалото.
За играта на всички актьори мога да кажа само едно голямо БРАВО. В Демирджи виждам голям напредък в сравнение с началото - интонация, изражение, поведение. Ау какъв глас извади, когато разбра, че Ерджан е в основата на капана за Гюлпери и го попита "Къде е тя?". Доволна съм, че му намериха подходяща партньорка. Сетенай много добре се справя с образа на Гюлпери.
Пожелавам ви да сте здрави и весели празници.

# 371
Новия фрагман:

Дано идиотките Тюляй и Мелтем си получат заслуженото. Не знам коя Мелтем ми е по-противна- тази от Обещание или тази от Не ме оставяй.

# 372
Новия фрагман:

Дано идиотките Тюляй и Мелтем си получат заслуженото. Не знам коя Мелтем ми е по-противна- тази от Обещание или тази от Не ме оставяй.

Мелтем от Не ме оставяй ми е отвратителна

Гьокберг

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 17:45 от azisiq

# 373
Здравейте!

Най-после изгледах и последните 6 епизода с озвучка, а 392 и 393 на турски език. И съм напълно удовлетворена от видяното.
     Напрежение през цялото време, сериозен екшън и в имението, и в къщата на Емир.
     Чудя се за кого по-напред да се кахъря?! Кемал и Нарин са притиснати от Мелтем, медицинската сестра пък е решила да довърши Мюневер. Шехрийе скучае, а Мерт е решен да открие виновника за този хаос. Баде е притисната до стената и така се оплита в мълчание и лъжи, че скоро и между младите ще избухне бомба.
     Емир е във вихъра си, действа първосигнално, забрави всичко, на което го научи преживяното и повярва на един досадник. Гюлпери осъзнава колко е влюбена в Емир, но още не успява да тропне с крак и да покаже силата на характера си. (искам до Емир една борбена и силна жена, а не хленчеща страдалница).
    Виждам  и „светлина в тунела” – Нарин започна да се „изправя” и да мисли с главата си. Кемал също „прогледна”. Обаче и Мелтем не „спи”. Кемал и Нарин дори не подозират колко опасна може да бъде една пренебрегната и отхвърлена влюбена жена.
     Защо ли очаквам всеки момент Мюневер да „скочи” и да разобличи гледачката. (иска ми се така да стане)
     На Джавидан продължавам да нямам доверие, тя мени настроение и мисъл, както й е удобно. Но дали всичко това е несъзнателно, или още се бори с лошотията нямам идея.
     При Емир и Гюлпери нещата сякаш по-бързо се избистрят. Време е вече да ги видим усмихнати и щастливи, но фрагмента към 394 епизод попари надеждите ми – Тюлай вкара в играта си „тежката артилерия”. Чичото отново ще „гостува”  в къщата на Емир.
    Пак ще става страшно за всички ...
    Увлечена в ставащото на екран, изобщо не ме впечатлиха дребните детайли и слаби звена в сценария. Този сезон е доста силен. Динамично и интригуващо действие, липса на досаден пълнеж  и актьори, които се справят чудесно.  
     Отново бих аплодирала Гьокберк и Сетенай, Джан и Ямур.
     Чакам с нетърпение 4-ти сезон и на наш екран, с бг дублаж и с удоволствие ще го гледам.

Момичета, благодаря ви за споделените коментари, видеа, гифки и снимки! С удоволствие пиша в темата ви. Вие сте толкова позитивни и добронамерени.

# 374

Общи условия

Активация на акаунт