ОБЕЩАНИЕ (bTV/Kanal 7) - Тема 3

• 90 450
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Да е здрава рожденичката и много професионални успехи.

Нова на Йозге и Гьокберг . Явно са присъствали на някакво събитие

Гьокберг

Нова фото сесия на Йозге

Това е мероприятие на клиника Воала - козметична къща за процедури, лазерна епилация и козметична медицина. Със собственичката и Назлъ, бизнес дама, съпруга на пластичен хирург и майка на 2 деца, Демирджи се запознава в Бодрум, на мероприятието на списание Гардироп. Именно тя ги кани. Там те дават кратко интервю, в което Демирджи откровено разказва за раздялата и сдобряването.
" Мисля, че се разделихме, защото ни урочасаха. Всички така казват. Но аз мисля, че тази раздяла беше от полза. Разбрахме колко много си липсваме и започнахме да ценим още повече времето, прекарано заедно. Срещата ни беше случайна, ако Йозге беше излязла от къщи минута по-рано, нямаше да се състои. Исках да видя къде живее, как се чувства и така се сблъскахме. Предложих и да пием кафе заедно и ето, пихме."
Йозге- Аз също мисля така. Понякога раздялата ти дава възможност да оцениш другия. Така се случи с нас. Срещнахме се случайно, Гьокберк предложи да пием кафе, пихме и сега сме заедно.
На въпросите за втория сезон на Баща, тя отговаря, че няма информация за новите актьори и развоя на действието, ще ги научава в процеса на снимките.

# 571
Да е здрава рожденичката и много професионални успехи.

Нова на Йозге и Гьокберг . Явно са присъствали на някакво събитие

Гьокберг

Нова фото сесия на Йозге

Това е мероприятие на клиника Воала - козметична къща за процедури, лазерна епилация и козметична медицина. Със собственичката и Назлъ, бизнес дама, съпруга на пластичен хирург и майка на 2 деца, Демирджи се запознава в Бодрум, на мероприятието на списание Гардироп. Именно тя ги кани. Там те дават кратко интервю, в което Демирджи откровено разказва за раздялата и сдобряването.
" Мисля, че се разделихме, защото ни урочасаха. Всички така казват. Но аз мисля, че тази раздяла беше от полза. Разбрахме колко много си липсваме и започнахме да ценим още повече времето, прекарано заедно. Срещата ни беше случайна, ако Йозге беше излязла от къщи минута по-рано, нямаше да се състои. Исках да видя къде живее, как се чувства и така се сблъскахме. Предложих и да пием кафе заедно и ето, пихме."
Йозге- Аз също мисля така. Понякога раздялата ти дава възможност да оцениш другия. Така се случи с нас. Срещнахме се случайно, Гьокберк предложи да пием кафе, пихме и сега сме заедно.
На въпросите за втория сезон на Баща, тя отговаря, че няма информация за новите актьори и развоя на действието, ще ги научава в процеса на снимките.
Много благодаря за превода .
Радвам се че отново са заедно. Дано бъдат много щастливи.

# 572
Привет на всички.
Редичките доста оредяха, но аз продължавам.
Сериите си вървят, озвучките се бавят, та ще карам и по двете - къде с озвучка, къде по картинки.
Малко ли ни бяха Джемре, Умит, Кумру и Мелтем, та сега ни натресоха и Бейхан? Всичките са от един дол дренки - болни мозъци с желание да отнемат човешки живот.
Не очаквам нищо добро от Назмие ханъм. До сега всичките й сезони завършваха кофти. Защо сега да прави изключение? Защото е край на сериала? Не вярвам нещата да завършат позитивно.
Взеха ни за канарчета с бременността на Нарин. Може да не сме съвсем в час с медицинските познания, но не ядем доматите с колците. Хайде, че бебетата са две го приемам, но преди края на 4-ти месец не биха могли да определят пола, та чак започнаха и да ритат. И това с всички скупчени ръце на корема й ми е малко вповече.
Единственото позитивно е, че чичото на Мерт излезе свестен човек.
На този етап Бейхан се оказа главната героиня. Когато е да върши злини, припка като козичка, а иначе била болна и веднага припада, щом не е нейната воля. Оказа се голям манипулатор и ме е яд, че всички й се връзват. Саваш толкова ли не може да я натири от дома на Тархун, да я грабне и да я заведе на доктор. Скараха се като разбра истината и офейка, а нея я остави да дерибейства и да си разиграва коня във фермата, както й е удобно. Толкова ли не разбраха, че нейното единствено желане е смъртта на член от семейство Тархун, не й е достатъчно да унищожи Гюлпери. Око за око, зъб за зъб - това е нейният принцип. Няма значение истината каква е. Само нейната е вярна, а всичко останало е лъжа.
Чувството за вина на Гюлпери е прекалено. Та тя ще поеме дори вината за глобалното затопляне и за ланшния сняг, ако трябва да угоди на Бейхан. То бива уважение към възрастните и зачитане на желанията им, ама тук е прекалено. Забрави ли, че се закле на Кадрие да не оставя Емир? Прошката на Бейхан по-важна ли е от клетвата, която даде на смъртния одър на жената? А и какво толкова има да й прощава Бейхан?
Кадрие беше зациклила да жени Емир за Тюлай, а сега Бейхан зацикли да жени Саваш.
Вярно, че едно нещо, за да се оправи, трябва да се обърка. Но тук бая, бая го объркаха. Направо мАзало го направиха.
Яд ме е и на Емир, че изпитва чувства към Гюлпери, но дори и пред себе си не го признава. Вечно се оправдава с Ийт, че няма да може да живее без Феята. Как бързичко изхвърли семейната реликва /пръстена/ през прозореца, когато Саваш каза на Гюлпери, че е свободна.
Чудя се къде изчезна чичо Хасан в тези смутни времена. Можеше да даде някой разумен съвет и на тримата - Гюлпери, Емир и Саваш.
И докато чакаме сватба между младите - Фидан и Баран, Гюлпери с един от двамата юнаци, Минювер и месарят ще вземат да изпреварят всички.
Това е от мен. До следващите епизоди и глупости, които ще сътворят Гюлпери и останалите.
Пожелавам ви хубав ден и спорна седмица.

# 573
Всичко с този сериал се обърка още в края на    2 сезон след напускането на Йозге Яъз.  От тогава Назмие сътворява глупост след глупост. Така че няма да се учудя ако края е фатален.
Йозге и Гьокберг

# 574
Допълнение към краткото интервю от Демирджи и Яъз на мероприятието на клиника Воала:
На въпрос за евентуална сватба Демирджи отговаря, че понякога е по-добре нещата да бъдат оставени на съдбата. Те са я планирали, но са се разделили преди това. Сега се обичат и ще се оставят на събитията.
На въпроса за бъдещите му планове, той отговаря, че почивката след финализирането на Обещание, му е много необходима. Занимава се с неща, които се е наложило да изостави заради натоварения график при снимането на сериала.

От думите му излиза, че няма проект, по който се готви да работи, което е жалко за него. Дано не го забравят, защото това е често срещано явление в артистичния свят.

# 575
Йозге е една от турските актриси  в списъка на 100-те най-красиви лица в света според TcCandler.

# 576
Привет съзаклятници,
Да се цопна и аз отново в темата. Не мога да наваксам въобще с преводите, но карам по фрагмани и картинки, че поне да не изоставам.
Кога се очертава да е финалът на сериала, май бяха казали нещо за септември, но с темпото, с което се движи, не виждам как ще излъчат 554 епизод до края на септември. Поне последните няколко серии ще опитам да изгледам и с озвучка и после ще възстановявам по БТВ.
Няма за мен по-гаден образ от Бейхан в този сериал, дори Тюляй беше цвете, в сравнение с нея, а Джемре е направо светица. Все си мислех, че, след като Саръ Исмаил ги беше отвлякъл с Джавидан и Фидан, таз усойница ще се кротне, но де тоз късмет - никакъв шанс. За образи като тази дори и смъртта е малко наказание. Чудя се на Саваш как й се връзва, ама филм да става. Дано най-накрая му дойде акълът в главата и да я постави на мястото й, а не само да й играе по свирката.
Гюлпери как не е полудяла още се чудя, но мисля, че вече и тя ще изпуши тотално. Емир запецна и ни приема, ни предава - сега пък и майка му ще арестуват. То остана ли някой член на семейство Тархун, който да не е бил в затвора - май само Оя, която не е в Турция и малкият Иит. Дано Назмие и тях не ги подкара по домова книжка до края на сериала.
И пак драма да има и екшън във фрагмана относно състоянието на Нарин, да не губи зрителят интерес и да чака развръзката.
Няколко думи и за сериите по БТВ - днес предстои леля Кадрие да прости на Гюлпери, да я накара да й се закълне, че няма да се разведе с Емир и да умре. Като се сетя колко време ще мине и колко недоразумения ще произтекат, докато изгледат в пълния му вид клипчето на телефона й, чак яд ме хваща. Тук чичо Хасан отново е във вихъра си и дава съвети на Емир - за пореден път се възхищавам на този образ, това е един от най-силните такива в сезон 4.
Това беше от мен засега. Хубав ден и до скоро писане!

# 577
Фрагмана за 485 епизод е потресаващ!
Дано нищо да не се случи с Нарин !!!
Уви, Джавидан ще бъде арестувана защото Бейхан я обвини, че я в бутнала по стълбите….

# 578
Гьокберг и Йозге

Гьокберг

Йозге

# 579
Съдейки по действията и емоциите сме във вихъра на напрежението. С какво да започна, направо не знам ? Бейхан не се кротна. Нарочно според мен се завъртя и застана до парапета на стълбите и сама си падна с риск за живота си за да обвивни Джавидан в предумишлено убийство. Пореден според мен отчайващ безумен план на тази жена. Първоначално нещо ми се въртеше в главата - Бейхан обвинява Джавидан за състоянието довело я до болницата, Гюлпери като разбира за обвиненията решава да поеме вината и да влезе зад решетките вместо Джавидан, което е и точно целта на лошата да накаже момичето. Но и нямаше да има никаква логика, тя не е била в фермата по това време за да поеме чужда вина тоест хипотетичните думи на Гюлпери след като чуе и разбере за станалото биха били ако говорех преди това с такъв език на леля си :Джавидан без да иска нямаше да я бутне и тези събития нямаше как да се случат тоест вината е отново моя. Само си представете като от нищо нещо би станало точно така. Но благодарение на Саваш нищо от този хипотетичен план няма да е в действие макар че полицаите закопчаха Джавидан. Саваш за пореден път си отвори очите за омразата на майка си, дори и вече е на предела на силите си да усмирява тази луда жена и въпреки това продължава да я обича и да я обгрижва и е готов да се откаже от отмъщение и да остави влюбените да се съберат завинаги. Човекът осъзнава грешките си, но не и майка му. Тази жена колко пъти попада в болницата, идва в съзнание докато е в стаята си и от момента в който отвори очи омразата нея пуща започва да бълва огън и жупел и продължава да говори без да спира, на горкия Саваш му идва в повече. Жената кашля, но не спира, чрез раната по ръката ѝ манипулира и напомня за миналото и отмъщението като цел и обещание. Тя страда и живее с миналото, отмъщава си на сегашното чрез миналото, а за бъдещето да не говорим и това няма край. Джавидан, когато беше лоша в първия и втория сезон е нищо пред злото на Бейхан, която я бие в това отношение. Джавидан само един път в сезон първи посегна на Рейхан и предстоящ втори път, но  Бейхан е неконтролируема. Все си мисля за миниатюрно чудо, защо да не е възможно да се разкае за сторените прегрешения, при Джавидан се получи и в трети сезон претърпя разкайваща се метаморфоза продължавайки и до сега да се реваншира за греховете от миналото си спрямо сина си и особено спрямо внука си. Но Бейхан, не е като Джавидан, а и Бейхан не знае с кой танцува и че някога и самата Джавидан е била като нея, но не чак толкова лоша. Но е малко вероятно Бейхан да влезе в правия път, тя отдавна е кривнала от него, все пак не ми е известно как ще излезе от живота им осъзнала или неосъзнала  действията и поведението си, молеща за прошка или изпълнена до края си с злоба и гняв. Като видях как падна по стълбите макар и нарочно си помислих че по този начин ще напусне живота им и затова се чудя какво трябва да стане за да излезе от полезрението на семейството Тархун ? Относно Гюлпери тя направо полудя, в съзнанието бушуват гласовете на миналото, сегашните събития  и обвинителните думи на леля ѝ за онзи човек и майка и ( без тези свързани с обвиненията над Джавидан). Тя неориентирано се луташе в гората. (макар че познава околностите ѝ, все пак много пъти е бягала по нея, гората за нея е първия и дом заедно с дома - убежище на чичо Хасан) дори и се привидя май майка ѝ, не знам. Тръгна към морето, неосъзнава действията си и ако нещо се случи хипотетично което няма да стане  Бейхан за нас ще е виновна, ни лично тя би се радвала че е довела Гюлпери до това състояние. Направи ми впечатление че никой не разбра къде е Гюлпери докато се сблъскват с поредните проблеми същото се случи и преди няколко епизода, когато пак някой беше в болницата, а Гюлпери припадна между Емир и Саваш, но те веднага нея отразиха та сега е почти същото нещо се случва, а никой не пита и не се интересува как и къде е тя която първа би разбрала за инцидента дори би се пожертвала отново за семейство Тархун. Ако сте забелязали в гората докато Гюлпери бягаше от гласовете в главата си там имаше една жена която видя тази девойка в неориентирано състояние и си мисля че точно тя по някакъв начин ще се натъкне на Емир и ще го насочи към действията на Гюлпери  и отново ще я възпре от нея самата както направи с ножиците в болницата докато беше Бейхан пак там. Та благодарение на тази жена която ще спаси Гюлпери чрез Емир  Гюлпери няма да пострада.
Въобще нейния втори дом на Бейхан е болницата, а на  Гюлпери е фермата и Емир.
При Нирин и Кемал ще има ненужен спор относно загрижеността, но дълга към професията и животите на хората в болницата също са приоритет. Разбирам Кемал тревожи се за безопасността и бременността на съпругата си грижовен е, но Назиме може да направи скандал с последствия, а щастието им е към края си. Не бих искала да бъде развалено от такива ненужни спорове.Толкова много и те преживяха за да се самоонищожат ще бъде несправедливо за тях. Според мен от третия сезон те ни показаха стабилна двойка  преминаващи през безброй проблеми, само във втори сезон бяха силно раздрусани до сега от бившия на Нирин и Мелтем в четвърти сезон. За този който харесва Мюневер симпатичен е ,но нищо не мога да кажа нищо за него не съм наясно в преводния диалог, но май и предложи брак. А Шехрие голям защитнически  образ готова да се нахвърли с думи и поглед де да беше такава и по времето на Мелтем нямаше всичко да се стигне до онези събития. Да беше по самомнителна както беше до сезон трети, защото в този сезон сякаш не беше себе си и ми липсваше онази Шехрие, беше време да върнат състоянието ѝ в релси каквато си я познаваме.
При Мерт и Масал всичко е наред за сега. Мисля че Масал иска да се върне в университета, но татко ще оправи и този проблем. При Баран си мисля че той се тревожи, че ако той, Саваш и Бейхан си тръгнат от Тархун той ще е далеч от Фидан, но не се тревожа все пак са сгодени и тя ще тръгне с тях.
Лека вечер от мен.

Добър ден ! Вчера стана много късно и не можах да довърша мислите си та сега реших че има още какво хипотетично да кажа за Бейхан, ако беше си загубила паметта то щеше да е забравила  страданията, омразата, гнева и отмъщението си и да залюбува Гюлпери просто ей така по бързата процедура та да завърши етапа с лошата превръщайкия в кротката добра леля без намек за предишнто и аз. Все пак сериала отива към своя край. Или тя помни и яроста и е извън контрол, но е парализирана и Гюлпери от добродушност  и чувствайки се виновна ще се грижи пак за нея возейкия с количката на разходка. Така  Гюлпери ще бъде пак под контрола на лудата Бейхан и отново обещание чрез манипелиране от рода на : аз едва оживях след като се осмели да ми крещиш на мене и сега съм в това състояние заради теб. Бутай количката  и мълчи ! Ето описах ви два хипотетични сценария и коя според вас бихте предпочели , ако нещата се бяха развили в една от двете посоки загуба на памет без спомен от гнева или парализана и  изпълнена с омраза ?  Добре де нито едното нито другото се случи и наказание за Бейхан няма какво следва? Тя се събуди и продължи в същия дух. Имам чувстовото че омразата на Бейхан е по силна от обичта към Саваш и ако не иска да го загубили по някакъв начин с неконтролиреруемия си гняв  тя трябва да се възпре и осъзнае разбира всичко е ако....  Ако обичаше сина си вместо да избере отмъщението то да беше чула желанието на Саваш, че не иска да се жени против волята си само и само си за да и угоди. Ако Емир не беше случайно чул в онази барака и ако Саваш и Гюлпери се бяха оженили много хора биха страдали  начело с Гюлпери и Емир освен гордата усмивка на Бейхан . За малкия това щеше да е друг вид страдание без своята фея. Дори би останала да  издевателства и контролира над Гюлпери, но добре че не се стигна дотам и Емир разконспирира  плана на леля Бейхан. Сега обаче момичето полудя .Как Мелике не е разбрала, че Гюлпери я няма? Нали тя я изкара на вън и не биваше да я остава сама в такова състояние. Мелике може да се почувства виновно че я пренебрегна и Гюлпери сега е там в опит на неосъзнато действие. Според мен актрисата изиграла Гюлпери трябаше още по убедително да доизиграе своето неориентирано състояние във вчерашня епизод, но това е мое мнение така както актрисата изиграла леля Бейхан се раздаде на макс.
Трябва да призная че съм възхитена от актьорската игра на актрисата изиграла образа на Бейхан, за мен очите и говореха повече от думите . За какво ми са думи не че имам против превод, но тези очи всичко ми разказаха и аз разбрах това са очи гняв, нанавист и отмъщение.  На моменти имах чувството, че сякаш очите и ще изкочат . Не казвам че ми е любимка, но майсторството си е майсторство и няма какво да се лъжем, тази жена го изигра перфектно . Ролята днес  е на злодейка, но утре може да е друга , но никога не бих забравила онези очи с които се хранеше с омраза над страха на Гюлпери.
Приятен ден !

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 13:56 от Яница88

# 580
Здравейте! 🥰
Толкова много зловредност има в действията на Бейхан, че ме отблъсква от гледането, включително и на сериите с превод. Стигнах до 475 епизод и много благодаря на Ваня за чудесния анализ на случващото се. 🌺
Аз нямам много какво да допълня, само ще кажа, че турските актьори са поставени в много неизгодна позиция, да играят нещо, в което липсва логика и постоянно образите им си противоречат заради не особено добре построеното от сценаристите драматично действие. Още повече, тази постоянна борба между европейско поведение и азиатски порядки, създава допълнителни недоумения у нас, зрителите от Европа. Е, няма как и вълкът да е сит и агнето да е цяло.
Така както във втори сезон не разбрах по какъв начин разводът опази Емир от неприятности, създавайки му двойно по-големи, така и сега не разбирам повторното съгласие на Гюлпери да изпълни обещанието, дадено на лелята под заплаха. Да, тя продължава да сипе закани и страх но вече всички разбраха, че не това е пътят. Пълното недоверие към Емир и Саваш, ето това не разбирам в поведението на Гюлпери и едва ли може да бъде свързано с нормално поведение.
Благодаря на Яница за чудесните коментари и анализи. Бях се зарекла, че няма да коментирам без превод, но успяха да ме изненадат сценаристите. След падането на Бейхан очаквах парализа и грижи от страна на Гюлпери, познат алгоритъм в сериалите на Назмие, но тук превърнаха злобната баба във вечната Амбър - претърколи се по витата стълба и дойде на себе си здрава и леко натъртена. Саваш доста я вдига и мърда, но и това не усложни доброто и физическо здраве. Само да припомня, че Мюнивер се свлече от нормално изправено състояние и последиците бяха парализа и загуба на паметта. Та така с нашата баба, която окончателно превъртя в опитите си за отмъщение. И тук стигаме до момента с вълшебните турски лепенки, които всичко лекуват. Е, в този сезон доста поувеличиха обема им, но ролята им е все една, бързо да излекуват ранените.
Що се отнася до сериите и техния брой, има фенски предположения, че е объркан броят им от Бирсент Алтунташ и ще са може би 504 и ще вървят до края на септември. Предполага се, че когато излезе инфо за излъчването на Еманет, ще бъде коментиран и финалът на Обещанието.
На всички желая хубав край на седмицата и чудесен уикенд! 🌞

# 581
Благодаря ви момичета за анализите които правите на епизодите. И да похедин път се убеждавам че Назмие не е добре с главата щом измисля такива сценарии. Че те то няма  глътка спокойствие или щастие в двойките все има нещо или някой който им пречи да бъдат щастливи.

# 582
Благодаря, че ми харесахте коментара, но истината е че да коментирам ми е трудно без превод и същевременно ми е лесно въз основа на действията и емоциите им. Със сигурност може и да греша, но и някъде там съм и права в расъжденията си. Доколко съм права не знам ?
dani_pop  да те поправя Мюневер просто беше парализирана от глава до пети и говора и беше засегнат. Паметта и не беше засегната помнеше всичко и всеки и с очи се опитваше да подскаже на Нирин за Йълдъз, че е човека на Мелтем дори леко беше помръднала пръста в някои от епизодите.Беше и много трудно да гледа сълзите на Нирин, знаеше истината  но парализата я възпря по вина на Мелтем . Очите на Мюневер говореха и това беше достатъчно
за да се разбере истината за Мелтем. Добре, че всичко отдавна мина и замина и Мелтем влезе в затвора. Страницата с Мелтем се затвори.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 18:44 от Яница88

# 583
Приемам забележката на Яница, Мюневер не изгуби паметта си, а говора си. Все пак, поддържам тезата си за вечната Амбър Бейхан, която тази вечер изписаха от болницата на втория ден от падането по витата стълба в напълно добро здраве и само с една малка лепенка на челото.
И да, не искам да си спомням нито един от отвратителните персонажи, които не дават на зрителя възможност да си поеме глътка въздух и чиято единствена роля е чрез интригите си да увеличават броя на епизодите, много често напълно в разрез с общоприетите норми за морал и порядъчност. И в този ред на мисли, отдавна съм се убедила, че коментарите и анализите ни често нямат нищо общо със замисъла на сценаристите.
Хубава вечер! 😴

# 584
Привет на всички.
Каква хубава дискусия сте подхванали. Реших и аз да се включа, защото, гледайки последните серии, се замислих ЩО ЗА ТРАДИЦИИ СА ТОВА.
Традиции, традиции, но сигурно не са в този им вид, както ни го представят. Да вземеш да гледаш сирачета, за да ги малтретираш и насила да ги караш да ти се чувстват задължени и  благодарни, да ги жениш насила, не го разбирам.
Младите едва ли знаят, но ние /моето поколение/ също целувахме ръка на нашите баби и дядовци. Думата им също беше закон за всички ни, дори и за родителите ни, не само за нас, децата. Но го правехме, защото искрено ги уважавахме, а не насила, както е в случая с Бейхан.
В една от сериите по btv чичо Хасан разказваше на Емир за детството на Саваш. И при него нещата не са били никак розови. И него са го тормозили, прибивали са го като куче, даже цялото село е помислило, че е мъртъв след един побой, но се е изправил на крака. Та в тази връзка си мисля що за морал е това да прибереш сирачета уж да ги отглеждаш, а да ги тормозиш физически и психически. В началото Бейхан беше по-ниска от тревата, но когато Саваш не направи това, което тя искаше, започна и с него да се отнася така, както с Гюлпери. А и като се сетя за поведението на синовете й, как се страхуваха от баща си, започвам да си мисля, че и със собствените си деца може да са се отнасяли по същия начин.
И не мога да си обясня какво иска да ни покаже Назмие ханъм. В мен остава неприятното усещане, че имат голям проблем с домашното насилие в някои райони на страната и целта е да ни го покажат.
За Бейхан, каквото и да кажа, все ще е малко. Жената има девет живота. Само потвърждава думите на чичо Хасан, че гневът изяжда разума ни и спираме да мислим. Не й желая смъртта, защото ще е леко измъкване за нея, но искам да си понесе наказанието и цял живот да живее с угризенията на съвестта си, ако й е останала поне малко съвест. Актрисата, действително, се справя чудесно с образа си. Понякога се стряскам, докато я гледам, но напоследък започна доста често да остава със зяпнала уста.
Останалото ще го коментирам след озвучката, защото има любопитни диалози, които по картинки не мога да ги разбера.
Пожелавам ви хубав ден.

Общи условия

Активация на акаунт