ОБЕЩАНИЕ (bTV/Kanal 7) - Тема 3

• 90 392
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Гьокберг

Йозге

Гьокберг и Йозге в медиите

# 601
Здравейте! ❤️
Бях си обещала, че ще коментирам само с цялостен превод и макар че Иляс се справя доста бързо, а плащанията вървят нормално и без големите спонсори, аз не успявам да наваксам. 😏
Ваня благодаря за чудесния анализ, както винаги много точно и аз съм напълно съгласна с теб. ❤️
Ели-ТАЛ, разбира се, че сценарият има много недостатъци, ясно е, че се гонят и много серии, което също не му се отразява добре. Повечето тук гледаме от първи сезон, още тогава сме дали своя глас за харесван от нас актьор, а втори път не може да се гласува. Така че, не си мислете, че след като вотът ми е за Демирджи в ролята на Емир, не ми харесва играта на Джансу Туман в третия сезон и сега на Сетенай Сюер. Искам да кажа, че повечето тук са на мнение, че актьорите дават всичко от себе си и играят чудесно.
azisiq, аз изобщо не съм съгласна с Вас, че четвъртият сезон не е интересен. Според мен, точно той е най-динамичен и разнообразен. Предполагсм, визирате разтегнатите серии и многото зловредност, но спомнете си, че същото сме коментирали във всички останали сезони. И пак ще кажа, турското кино не се отличава нито с някаква оригиналност, нито с въображение, но е факт, че актьорите играят на литър кръв и метър кожа. 😏
Що се отнася до модното ревю, на което Демирджи и Яъз са дали отново интервю, то е дефиле на моден дизайнер, с който Демирджи се е запознал на мероприятието на Гардироп в Бодрум. Така че всички обвинения за поведението му там, мисля че вече са опровергани. Явно, актьорът е направил изключително приятно впечатление на хората там и сега не пропускат да го поканят на мероприятията си. Разбира се, след сдобряването Яъз го придружава навсякъде. На интервюто тя не му даде възможност да отговори на първия му зададен въпрос, той само се усмихна и каза "добре". Тя разказа за снимките на сериала "Баща". По отношение на въпроса за раздялата и събирането им тя каза, че раздялата е част от любовта. Той само добави, че в момента са много щастливи. Всичко останало беше колко добре се чувстват на мероприятието и колко са мили всички там. Отново нищо за предстоящ проект на Демирджи. Смятам, че темата ни тук е за сериала, а не за личния живот на актьорите, само ще си позволя да изкажа лично мнение за тоалетите на турските актриси - безвкусица и липса на стил е моето впечатление.
Аз винаги съм се стремила да коментирам само с превод, но наистина в момента не успявам, но в момента на излъчването гледам. От другата седмица на екран се връща третият сезон на Еманет в делничните дни и Обещание ще дават отново в събота и неделя от 19.00 часа дълги серии. Аз вече не мога да гледам и слушам Бейхан, толкова много злост и мъст не е имало в нито един сезон до сега. И аз като Ваня искам да разбера с какво точно майката на Гюлпери е предизвикала толкова ненавист в семейството на Бейхан. Много ми харесаха думите на Саваш към майка му когато научи, че именно тя е манипулирала Гюлпери, за да получи съгласие за брак: Как можа да постъпиш така с мен? Как си позволи да накараш Гюлпери да избира между мен и живота на човек, който е направил много за нея? Що за човек си, та застрашаваш живота на баща и как изобщо можеш да си играеш с живота на малко дете?! Какъв човек си ти!?
Разбира се, Саваш беше доста по-добър с Гюлпери от Емир, позволи си само едно "защо не ми каза". Но пък Емир хиляда пъти преди това я чака и даде възможност да му разкаже. Разбира се, не се забави поредното изиграване на прилошаване и нова порция на злоба и нападки от страна на Бейхан. И не случайно последва депресията на Гюлпери с пълен блокаж от нейна страна. Хареса ми, че именно Емир стигна до нея и я извади от това състояние. Хареса ми и появата на баща и с цялата му любов и разкази за случилото се, както и с решимостта му да защити дъщеря си и хората, които са добри с нея. Има нещо неясно около него, но много ми се иска да го запазят сценаристите като добър човек, защото не е възможно да ни заобикалят само злодеи. Да, има хора които правят грешки къде от глупост, къде от безизходица, но намеренията им не са лоши. Точно това много липсва в сериала. Мисля, че ситуацията с Бекир ще се изясни в следващите серии след отвличането на Емир и Саваш.
Хубаво е, че двамата мъже обединиха усилията си. Аз вече съм писала, че те много си приличат - почтени, добри хора, отговорни. Разбира се, по-младият действа като ага на клан и често прибягва до прийоми на ръба на закона, но убеждавайки се в добронамереността на по-възрастния, се променя и приема методите и приятелството му. Въобще добър тандем се оказаха.
Много ми харесаха и думите на Емир към Ийт: когато човек обича някого или нещо, го пази винаги в сърцето си и никога не го забравя. Всичко, което обичаме живее в нашето сърце.
Какво повече можем да кажем след мъдрите думи на човек, преживял тежки болки и загуби. Много хубави моменти и чудесна игра на актьорите.
Кемал и Нарин няма да коментирам. Там от доста време се чудят сценаристите как да движат действието с разни измислени псевдо болни и бързи годежи на възрастни хора ни в клин, ни в ръкав.
Извинявайте за дългия пост, но ми се искаше да споделя. На всички желая чудесна неделя, въпреки лошото време! 🌞🥰👍

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 13:42 от dani_pop

# 602
Ново от Гьокберг

# 603
Ново от  Йозге Яъз , която е присъствала на събитие на марката "Neutrogena".

Тази също е нова. За нея се коментира че  тук тя е на вечеря със своя любим Гьокберг и тоя я е снимал.

# 604
Тази също е нова. За нея се коментира че  тук тя е на вечеря със своя любим Гьокберг и тоя я е снимал.

Йозге наистина е била с Гьокберк тук. Заедно с тях е била и Башак Гюнесберк, PR в "Icon Talent".

Радвам се, че, както изглежда, двамата в момента изживяват ренесанс на любовта си. Дано този път успеят да се преборят със завистниците покрай тях.
Относно новите серии не коментирам, защото карам само по фрагове и картинки и не мога да наваксам въобще. Отделно и Ковид пипнах и по време на карантината нямах сили да гледам каквото и да е. Въпреки това имам своите надежди как да се развие сценария оттук нататък. Радва ме това, че Саваш и Емир в крайна сметка се сближават - двамата много си приличат, въпреки разликата във възпитанието и отглеждането. Саваш поне успява да се учи от грешките си и да се опитва да ги поправя, за разлика от Бейхан ханъм. Тя е застинала във времето и в желанието за отмъщение и не мърда и на йота. Дано добре да си го получи. Хубавото е, че при Назмие няма шест-пет. Истински лошите персонажи винаги си получават заслуженото под една или друга форма (Мелтем, Тюляй), а недотам лошите изживяват катарзис и се променят към по-добро (Джавидан, Джемре).
Дано Гюлпери и Емир намерят своя щастлив финал накрая, който напълно заслужават след всичко, което им се струпа.
Това е от мен засега. Хубав уикенд на всички!

# 605
Тази също е нова. За нея се коментира че  тук тя е на вечеря със своя любим Гьокберг и тоя я е снимал.

Йозге наистина е била с Гьокберк тук. Заедно с тях е била и Башак Гюнесберк, PR в "Icon Talent".

Радвам се, че, както изглежда, двамата в момента изживяват ренесанс на любовта си. Дано този път успеят да се преборят със завистниците покрай тях.
Относно новите серии не коментирам, защото карам само по фрагове и картинки и не мога да наваксам въобще. Отделно и Ковид пипнах и по време на карантината нямах сили да гледам каквото и да е. Въпреки това имам своите надежди как да се развие сценария оттук нататък. Радва ме това, че Саваш и Емир в крайна сметка се сближават - двамата много си приличат, въпреки разликата във възпитанието и отглеждането. Саваш поне успява да се учи от грешките си и да се опитва да ги поправя, за разлика от Бейхан ханъм. Тя е застинала във времето и в желанието за отмъщение и не мърда и на йота. Дано добре да си го получи. Хубавото е, че при Назмие няма шест-пет. Истински лошите персонажи винаги си получават заслуженото под една или друга форма (Мелтем, Тюляй), а недотам лошите изживяват катарзис и се променят към по-добро (Джавидан, Джемре).
Дано Гюлпери и Емир намерят своя щастлив финал накрая, който напълно заслужават след всичко, което им се струпа.
Това е от мен засега. Хубав уикенд на всички!

Радвам се за Йозге и Гьоберг. Хубаво, че отново намериха път един към друг дано съумеят да запазят чувствата си непокътнати далеч от жълтите медии .
.

Нови на Йозге и Гьокберг.  Двамата били засечени да посещават антикварен магазин.

Йозге със сестра си

За самия сериал Обещание немога да коментирам много защото чесно казано не го гледам след напускането на Йозге за мен сериала се обезличи . И само чета вашите коментари относно епизодите и фраговете.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 20:24 от azisiq

# 606
Днес Йозге има рожден ден, да им пожелаем да е много здрава и да ни радва с много нови проекти. И да е все така щастлива и влюбена с Гьокберг.

От партито й за рождения ден. Тя отпразнува рожденния си ден с любимия си Гьокберг  приятели и близки.

Със своя домашен любимец

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 06:39 от azisiq

# 607
Още фотоси от  партито на Йозге по случай рождения й ден

# 608
Здравейте! 😊
Най-после наваксах с преводите и изгледах епизодите до 498 включително.  Въпреки разтегнатите серии се случват интересни неща, разкриват се стари случки и се създават нови емоции.
Много ми харесва непрекъснатия паралел между майките Джавидан и Бейхан и отношенията им със синовете им. Не споменавам за паралела между синовете, защото вече сме коментирали, че Емир и Саваш много си приличат - честни и почтени мъже. И докато Джавидан вярва в сина си, Бейхан постоянно критикува своя. Джавидан подчертава, че Емир прави всичко по силите си, за да бъдат близките му защитени и спокойни, то Бейхан изисква от своя да прави каквото тя му каже. Джавидан благодари на Бога за сина си, а Бейхан съжалява, че е спасила и отгледала своя. Много силни моменти, в които Бейхан определено започна да губи почвата под краката си, което до голяма степен е свързано със съмнението във всичко, в което вярва. Все още не се предава, но си мисля, че малко остава да видим решението на сценаристите - или пълно разкаяние заради жестокостта си като следствие от възтържествуване на истината за съпруга и или пълна деградация на образа и. След насочването на пистолета към Саваш мисля, че развръзката в развитието на образа и ще е следващите две серии.
Много хубави моменти между Емир и Гюлпери. Без излишни сантименталности и романтика, пълно доверие на момичето към човека, благодарение на когото има семейство и в преносния, и в буквалния смисъл. Много точни и премерени реакции на Емир - едновременно действащ и оставящ лично пространство, така че да не я притиска и я накара да се чувства застрашена в неуравновесености психическо състояние, в което се намира. Всъщност, огромна промяна в Емир - от впечатляващия самовлюбен лидер до разумния и спокоен стопанин на дома и фирмата. Огромно израстване, което Демирджи съумя да разкрие, различен и интересен във всеки от четирите сезона.
Харесва ми, че показаха точно този тип отношения между Емир и Саваш. Двама мъже, които уважават хората, които не се притесняват да признаят грешката си, но да не допуснат лъжи и несправедливости по пътя си. Хубаво го каза Саваш: Аз дойдох тук да отмъщавам, но всичко, което чух и видях, ме накара да осъзная заблудата, в която съм живял.
Радвам се, че сценаристите не допуснаха съмнение върху личността на бащата на Гюлпери. Много ми хареса първият разговор между Бекир и Емир. Кой, ако не младият мъж, е в състояние да разбере безтегловността, в която се оказва несправедливо обвиненият съпруг: Аз не бях жив, само дишах. Жена ми бе моят живот, със загубата и спрях да живея. И голямата му заблуда, че Бейхан ще отгледа Гюлпери като свое дете. Е, странни са отношенията в семейството на Касим и Бейхан, дори родните им синове растат в атмосфера на тормоз и агресия. И пак ще цитирам думите на Саваш: Аз не се страхувах от това, че Касим ага ще ме пребие, а от това, че ще каже, че както е очаквал, с нищо не мога да се справя.
И на този фон трепетни отношения между баща и дъщеря. Всъщност, колко малко трябва да живеят хората щастливо - да си вярват и се обичат. Много ми харесаха думите на Бекир, когато разказваше на Гюлпери за майка и: Тя беше ангел, бял и невинен, с огромно сърце, в което половината беше ти, а в другата половина аз.
Разбира се, най-важната развръзка ще е в дома на Емир. Не ми се иска огромната любов на Гюлпери към Емир да остане само благодарност. В същото време не ми се иска и развълнуваният от момичето мъж да остане със сърце, затворено за лично щастие. Но ще видим какво са ни подготвили сценаристите.
Нарин и Кемал преживяха още едно отвличане, чиято единствена цел беше запазване на напрежението във втората линия на сюжета.
На всички желая успешна седмица! ❤️

# 609
Масал не знам отива да продължи образованието си ли или нещо такова не ми стана ясно ? Мисля че май се връща в университета да продължи образованието си тоест Кемал е уредил нейния проблем с връщането и в образователния институт. При Нирин, Кемал и останалите много сълзи и подаръци сякаш никога Масал няма да се върне или все едно са я загубили безвъзвратно, което ние знаем въобще не е така. Седнали всички на дивана оклюмали  носове и тъжни погледи все едно се връщат от погребението и. А видеото само подсилва тяхното състояние. (Нещо странично от сериала правейки паралел с мен. Аз когато изпращах сестра ми на времето, когато отиваше да учи в София не плачех и не драматизирах толкова, защото знаех че тя все пак отвреме нa време ще се връща при мен и пак ще сме си заедно дори да е за кратко време. Сега тя живее и работи там, давам и нещо малко както прави Шехрие, защото мисля винаги за нея, но без сълзи.) Знам, че в сериала драмата е епицентъра на сюжета, както се казва сериал да става ,но това според мен трабва да са сълзи на радост и гордост за такива събития, а те обратното.  Просто излишни сълзи и драматизации през цялото време. На Шехрие и е много свидна Масал, как само си плачеше особено над намазана със сладко филия и това е нормално все пак може да се каже че тя я е отгледала от раждането и. Според мен прегръдката на Масал и Шехрие бе много сладка и благодарствена. Имам чувството, че Масал във видеообръщението си към всички особено към Кемал и Нирин им благодари за грижите .С това историята на Масал мисля че приключи, но тя се върна може би за едно последно благодаря и силни прегръдки за всички.
Гюлпери и баща и най сетне са задно , което е супер.Той мисля че иска да се върнат в родния край и да се насладят един на друг като баща и дъщеря и това е съвсем разбиреаемо след толкова дълго отсъсвие един от друг, заради една лъжа променила живота им.. На Емир му е малко неприято, но не е ядасан и гневен както при Бейхан и Саваш, когато беше лош. Емир разбир, че срещу това няма как да негодува , защото това което той направи за Гюлпери от самото начало до сега е една добре свършена работа поверена му от Хасан и сега тя трабва да разпери криле до своя роден край заедно с баща си. Бекир е много благодарен на Емир за всичките грижи, които той и семейството му са положили за неговата дъщеря закриляйкия от всеки, който е искал и иска все още да и навреди. (Тук имам предвид Бейхан) С кой говореше пак Бекир по телефона ? Дано няма пак нещо като при предходния телефонен разговор, при което последва отвличането му от не знам си кой. Горкото дете не иска неговата фея да го напусне  и да си замине независимо от думите на околните каквото и да му приказват. Аз нямам никаква представа какво се говори и чува, но ми е жал за него свикна с нея и нейното присъствие. Не знам Бекир да ли е наясно с това. Но мисля че няма да заминат и Бекир ще разбере за взаимните чувства на двамата млади и ще ги благослови. Време е за романтика .
На Саваш  определено му писна от Бейхан, но пак я търпи нали му е майка. Голямо търпение от страна на Саваш въпреки караниците между тях, дори мога да кажа олимпийско спокойствие. Бейхан пак се разфуча то кога ли е спирала ? Видя някакъв документ какъв е незнам, но я вбеси ? И пак телефонира на кой, но определено не е спряла и е намислила отново нещо зад гърба на Саваш . Явно тя определено е наясно че Саваш вече не е на нейна страна. Саваш отдавна разбра своите грешки, но не и тя. Според мен чупенето на произведението на изкуството - кораб на Саваш, който той старателно през годините се е занимавал, докато е планирал до скоро своето отмъщение е знак, че миналото нека си почива в миналото, че отмъщението е безмислено и сега лека по лека се превръща в спасение и изцеление на наранените души, че връзката майка и син се разрушава. Саваш гледа напред, но Бейхан оства в миналото и не може да прежали мъжа  си и децата си . Но докога нейното отмъщение ще ни държи в напрежение какво е намислила сега с това телефонно обаждане и въобще? Така и не разбрах защо ненавижда Бекир и Гюлпери след като разбра истината, но не я приема , а може дори да е знаела истината от самото начало, но просто да ги мрази и ненавижда без причино? Това ще си остане май загатка без отговор. (Тук малко може да съм невежа, но все пак зададох този въпрос свързан с Бейхан, Гюлпери и Бекир ) Палучава се същото като при Джавидан, когато не можех да разбера в крайна сметка защо ненавиждаше Рейхан цели две години причинявайки и страдания след страдания тоест това остана неизвестна за мен причина в миналото. Опитвам се да измисля собстени теории на кого е звъняла Бейхан и какво е намислила пак, но за сега нямам теория, но до края на седмицата може и да ми хрумне логична такава и да я сподела с вас преди новите съботно - неделни епизоди. Ще видим, но и вие може също да споделите теориите си относно новия план на Бейхан какъвто и да е той в крайна сметка. Но не забравяйте пистолета, който тя видя на пода и ние видяхме в предстоящия трейлър  и с неконтролируемия  си гняв може да извърши  пресъпление  с този пистолет. Все пак разбрахме, че тя не се спира и словесно напада, а съвсем скоро може и отново до задейства машината на отмъщението си и този път до краен предел омразата и ненавистта да се окажат нейния край тоест излизане от сериала, но не вярвам това да е затвор, защото все пак е болна и не би издържала зад решетките. Според мен по скоро чрез смъртта на Бейхан нашите биха си отдъхнали от нея вместо непрекъснато да са нащрек от нейната особа.
Да кажа нещо свързано от гледна точка на роднинските връзки . Емир и Саваш най - сетне действат отсега нататък като братя рамо до рамо след като много истини излязоха на яве отстрана на  Саваш, който беше заблуден от самото начало, но аз не мисля че са братя. Защото подчертавам думата с главни букви те се КАТО БРАТЯ. Един от коментарите в превод в You tube канала, които изчетох е меко казано според мен налудничев, защото не би трябвало да са такива взаимоотношенията по простата причина, че ако примерно Саваш и Емир са братя то Саваш и Оя не би трабвало хипотетично да са нова двойка тоест това е кръвосмешение тъй като това означава по кръвен път Оя и Саваш да са леля и племеник така както Емир и Оя не е ли така, ако се замисли човек ? Абсурдна е теорията Оя да не е леля на Емир и Суна, то поне Хикмет и Кемал биха били  наясно с това, че не е тяхна сестра и леля на Емир и сестра му. Следователно тази теория за мен напълно отпада. Ако Саваш не носи фамилията им, което е по редно вече спомех защо и остане в сериала то нека да дойде при него съвсем случайно някоя красавица, която Назиме ще счита за подходяща партньорка за него, която обезателно не е Тархун, но и в която да се влюби, за да има и той щастлив край след толкова недоразумения и лъжи в живата му ? Но същевременно ако се влюби в нечия друга красавица носеща фамилия Тархун, то Емир и Саваш не са братя, но имат приятелски такива взаимоотношенията КАТО БРАТЯ е наистина по добре от онази измишльотина. Ами Джавидан как хипотетично е мълчала или не е почувствала нещо такова? А той как не се досетил през цялото това време, където въобще докато ние следяхме сериала цели 4 години, защо не се споменаваше Саваш като хипотетичен брат ? Да факт е че Саваш не е син на Бейхан, но е налудничево да е в действителност Тархун.
Теории на някай си коментатор срещу кръвосмешение , а ние знаеме че кръвосмешението е грях. Въпреки това аз продължавам да чета тези коментари прото ей така, че може там някъде из редовете да вземат, че познаят хопотетичните си версии. Честно замислих се в последно време четейки видео преводите относно тази теория над тази връзката Саваш , Емир и Оя и по логичен път стигнах до заключението, ча ако хипотетичната теорията стане факт то е на лице чисто кръвосмешение, което е грях . Как Назиме би допуснала такава връзка ?  Не мисля че ще допусне кръвосмешение в серила си, където саможертвата и традиционализъма са основна тематика в нейния стил в историята.
Какво си говореха Гюлпери и Емир на плажа не знам, но двамата там далеч на плажната ивица изглеждат вече по спокойни, особено той, макар че около тях все още да е непредсказуемата опасност наречена Бейхан, която може във всеки един момент и по всяко едно време да нападне по всякакъв начин Гюлпери и нейното опкръжение докато те са далеч закратко от проблемите. Заслужават щастието  си и Гюлпери да не страда повече, без повече сълзи причинени от Бейхан и ако има такива сълзи то нека да са от радост.
Накрая бих казала просто тройна с хипотетично четворна сватба би било един наистина красив завършек за всички.  
До колко съм права в расъжденията и въпроса, който повдигнах относно кръвосмешението ? Хипотетичните отгори оставам на вас....
Приятна вечер.

# 610
Масал не знам отива да продължи образованието си ли или нещо такова не ми стана ясно ? Мисля че май се връща в университета да продължи образованието си тоест Кемал е уредил нейния проблем с връщането и в образователния институт. При Нирин, Кемал и останалите много сълзи и подаръци сякаш никога Масал няма да се върне или все едно са я загубили безвъзвратно, което ние знаем въобще не е така. Седнали всички на дивана оклюмали  носове и тъжни погледи все едно се връщат от погребението и. А видеото само подсилва тяхното състояние. (Нещо странично от сериала правейки паралел с мен. Аз когато изпращах сестра ми на времето, когато отиваше да учи в София не плачех и не драматизирах толкова, защото знаех че тя все пак отвреме нa време ще се връща при мен и пак ще сме си заедно дори да е за кратко време. Сега тя живее и работи там, давам и нещо малко както прави Шехрие, защото мисля винаги за нея, но без сълзи.) Знам, че в сериала драмата е епицентъра на сюжета, както се казва сериал да става ,но това според мен трабва да са сълзи на радост и гордост за такива събития, а те обратното.  Просто излишни сълзи и драматизации през цялото време. На Шехрие и е много свидна Масал, как само си плачеше особено над намазана със сладко филия и това е нормално все пак може да се каже че тя я е отгледала от раждането и. Според мен прегръдката на Масал и Шехрие бе много сладка и благодарствена. Имам чувството, че Масал във видеообръщението си към всички особено към Кемал и Нирин им благодари за грижите .С това историята на Масал мисля че приключи, но тя се върна може би за едно последно благодаря и силни прегръдки за всички.
Гюлпери и баща и най сетне са задно , което е супер.Той мисля че иска да се върнат в родния край и да се насладят един на друг като баща и дъщеря и това е съвсем разбиреаемо след толкова дълго отсъсвие един от друг, заради една лъжа променила живота им.. На Емир му е малко неприято, но не е ядасан и гневен както при Бейхан и Саваш, когато беше лош. Емир разбир, че срещу това няма как да негодува , защото това което той направи за Гюлпери от самото начало до сега е една добре свършена работа поверена му от Хасан и сега тя трабва да разпери криле до своя роден край заедно с баща си. Бекир е много благодарен на Емир за всичките грижи, които той и семейството му са положили за неговата дъщеря закриляйкия от всеки, който е искал и иска все още да и навреди. (Тук имам предвид Бейхан) С кой говореше пак Бекир по телефона ? Дано няма пак нещо като при предходния телефонен разговор, при което последва отвличането му от не знам си кой. Горкото дете не иска неговата фея да го напусне  и да си замине независимо от думите на околните каквото и да му приказват. Аз нямам никаква представа какво се говори и чува, но ми е жал за него свикна с нея и нейното присъствие. Не знам Бекир да ли е наясно с това. Но мисля че няма да заминат и Бекир ще разбере за взаимните чувства на двамата млади и ще ги благослови. Време е за романтика .
На Саваш  определено му писна от Бейхан, но пак я търпи нали му е майка. Голямо търпение от страна на Саваш въпреки караниците между тях, дори мога да кажа олимпийско спокойствие. Бейхан пак се разфуча то кога ли е спирала ? Видя някакъв документ какъв е незнам, но я вбеси ? И пак телефонира на кой, но определено не е спряла и е намислила отново нещо зад гърба на Саваш . Явно тя определено е наясно че Саваш вече не е на нейна страна. Саваш отдавна разбра своите грешки, но не и тя. Според мен чупенето на произведението на изкуството - кораб на Саваш, който той старателно през годините се е занимавал, докато е планирал до скоро своето отмъщение е знак, че миналото нека си почива в миналото, че отмъщението е безмислено и сега лека по лека се превръща в спасение и изцеление на наранените души, че връзката майка и син се разрушава. Саваш гледа напред, но Бейхан оства в миналото и не може да прежали мъжа  си и децата си . Но докога нейното отмъщение ще ни държи в напрежение какво е намислила сега с това телефонно обаждане и въобще? Така и не разбрах защо ненавижда Бекир и Гюлпери след като разбра истината, но не я приема , а може дори да е знаела истината от самото начало, но просто да ги мрази и ненавижда без причино? Това ще си остане май загатка без отговор. (Тук малко може да съм невежа, но все пак зададох този въпрос свързан с Бейхан, Гюлпери и Бекир ) Палучава се същото като при Джавидан, когато не можех да разбера в крайна сметка защо ненавиждаше Рейхан цели две години причинявайки и страдания след страдания тоест това остана неизвестна за мен причина в миналото. Опитвам се да измисля собстени теории на кого е звъняла Бейхан и какво е намислила пак, но за сега нямам теория, но до края на седмицата може и да ми хрумне логична такава и да я сподела с вас преди новите съботно - неделни епизоди. Ще видим, но и вие може също да споделите теориите си относно новия план на Бейхан какъвто и да е той в крайна сметка. Но не забравяйте пистолета, който тя видя на пода и ние видяхме в предстоящия трейлър  и с неконтролируемия  си гняв може да извърши  пресъпление  с този пистолет. Все пак разбрахме, че тя не се спира и словесно напада, а съвсем скоро може и отново до задейства машината на отмъщението си и този път до краен предел омразата и ненавистта да се окажат нейния край тоест излизане от сериала, но не вярвам това да е затвор, защото все пак е болна и не би издържала зад решетките. Според мен по скоро чрез смъртта на Бейхан нашите биха си отдъхнали от нея вместо непрекъснато да са нащрек от нейната особа.
Да кажа нещо свързано от гледна точка на роднинските връзки . Емир и Саваш най - сетне действат отсега нататък като братя рамо до рамо след като много истини излязоха на яве отстрана на  Саваш, който беше заблуден от самото начало, но аз не мисля че са братя. Защото подчертавам думата с главни букви те се КАТО БРАТЯ. Един от коментарите в превод в You tube канала, които изчетох е меко казано според мен налудничев, защото не би трябвало да са такива взаимоотношенията по простата причина, че ако примерно Саваш и Емир са братя то Саваш и Оя не би трабвало хипотетично да са нова двойка тоест това е кръвосмешение тъй като това означава по кръвен път Оя и Саваш да са леля и племеник така както Емир и Оя не е ли така, ако се замисли човек ? Абсурдна е теорията Оя да не е леля на Емир и Суна, то поне Хикмет и Кемал биха били  наясно с това, че не е тяхна сестра и леля на Емир и сестра му. Следователно тази теория за мен напълно отпада. Ако Саваш не носи фамилията им, което е по редно вече спомех защо и остане в сериала то нека да дойде при него съвсем случайно някоя красавица, която Назиме ще счита за подходяща партньорка за него, която обезателно не е Тархун, но и в която да се влюби, за да има и той щастлив край след толкова недоразумения и лъжи в живата му ? Но същевременно ако се влюби в нечия друга красавица носеща фамилия Тархун, то Емир и Саваш не са братя, но имат приятелски такива взаимоотношенията КАТО БРАТЯ е наистина по добре от онази измишльотина. Ами Джавидан как хипотетично е мълчала или не е почувствала нещо такова? А той как не се досетил през цялото това време, където въобще докато ние следяхме сериала цели 4 години, защо не се споменаваше Саваш като хипотетичен брат ? Да факт е че Саваш не е син на Бейхан, но е налудничево да е в действителност Тархун.
Теории на някай си коментатор срещу кръвосмешение , а ние знаеме че кръвосмешението е грях. Въпреки това аз продължавам да чета тези коментари прото ей така, че може там някъде из редовете да вземат, че познаят хопотетичните си версии. Честно замислих се в последно време четейки видео преводите относно тази теория над тази връзката Саваш , Емир и Оя и по логичен път стигнах до заключението, ча ако хипотетичната теорията стане факт то е на лице чисто кръвосмешение, което е грях . Как Назиме би допуснала такава връзка ?  Не мисля че ще допусне кръвосмешение в серила си, където саможертвата и традиционализъма са основна тематика в нейния стил в историята.
Какво си говореха Гюлпери и Емир на плажа не знам, но двамата там далеч на плажната ивица изглеждат вече по спокойни, особено той, макар че около тях все още да е непредсказуемата опасност наречена Бейхан, която може във всеки един момент и по всяко едно време да нападне по всякакъв начин Гюлпери и нейното опкръжение докато те са далеч закратко от проблемите. Заслужават щастието  си и Гюлпери да не страда повече, без повече сълзи причинени от Бейхан и ако има такива сълзи то нека да са от радост.
Накрая бих казала просто тройна с хипотетично четворна сватба би било един наистина красив завършек за всички.  
До колко съм права в расъжденията и въпроса, който повдигнах относно кръвосмешението ? Хипотетичните отгори оставам на вас....
Приятна вечер.
Здравейте Яница! ❤️
Ще Ви отговоря само на тези въпроси, които в общи линии се разрешават вече.
Да, Масал се беше затъжила за приятелите и любимите си учители в Музикалното училище във Виена и Кемал направи всичко възможно да възстанови ученическите и права. Излишният драматизъм при изпращането на Масал явно не е бил случаен, защото тя избира да не замине за Виена и да остане при семейството си. Дали до края на тази учебна година или изобщо ще разберем в серията в събота.
Бекир взе решение с дъщеря му да се върнат в Мардин, между другото, без да я пита и без да обърне внимание на тъгата и. Тя не иска да заминава и да се раздели с Емир, той също. Беше озвучено в анонса, което пък дава основания да си мисля, че техните отношения вървят към логичен завършек. Саваш поръчва да стегнат дома на Бекир в Мардин за завръщането му, но Бейхан, ядосана че синът и помага на враговете им, заръчва опожаряването му. На Бекир се обаждат, за да му кажат, че от дома му е останала само пепел. Може би, сте забелязала, че плановете си лошите не успяват да осъществяват и даже така помагат на тези, на които искат да навредят. Та и тук се получава нещо такова.
Спиред мен, със сигурност Саваш и Емир не са братя. На мен лично много ми харесва приликата между тях в отношението им към света и в почтеността им. И двамата проявяват отговорност и загриженост за хората, които обичат и не се срамуват да кажат, че са сбъркали. Не знам от къде е дошло това с роднинството им, аз не съм чела подобно нещо. По-скоро група фенки се шегуваха, че Ойя може да е добра жена за Саваш, но всичко това, според мен, са фенски хрумки и не се вързват много със случващото се в сериала.
Аз вече започвам да си мисля, че няма конкретна причина за омразата на Бейхан към майката на Гюлпери. Имаше време, в което смятах, че е завиждала на любовта и разбирателството в семейството на Бекир, но все повече виждам, че за Бейхан властта и доминирането са много по-важни от обичта и добротата и вече не си го мисля. Просто съмнението, хвърлено върху морала на убитата, дава възможност на Бейхан хем да гледа всички от високо като стожер на морала и ценностите в семейството, хем да раздава правосъдие като съпруга на всяващия във всички страх Касъм ага. За мен и историята със спасяването на бебето Саваш от вълците, има смисъл като доказване на сила и смелост, а не като съпричастност към изоставеното дете.
Що се отнася до омразата на Джавидан към Рейхан, тя беше по линия на топлото отношение на Хикмет към майката на момичето, както и затвърдена от самостоятелното му решение да ожени младите без да и каже и се съобрази с нейното мнение. Всъщност, появата на Рейхан в дома и промени всичко в него - от близките отношения на майка и син до приемането на Рейхан като стопанка на дома от всички, което постави под съмнение ролята на Джавидан в него. Хубаво е, че всички свои грешки Джавидан озвучи, най-вече в този сезон. Не знам дали в живота е възможна толкова голямо осъзнаване, но пък никой не е отменил прошката, така че настоящото и отношение към Гюлпери е много истинско и подкрепящо. Въобще, на мен ми харесва че наблегнаха на добрите и честни хора в сериала, защото наистина имаше моменти, в които злото беше задушаващо.
Много се радвам, Яница, че създадохме с Вас малко оживление в групата. Желая Ви хубава и споделена вечер! ❤️

# 611
Ново от Йозге

# 612
Мерси за изяснените отгвори на въпросите ми .И все пак за мен  си беше чист драматизъм изпращането на Масал, макар да не случаен както казвате, но след като се е затъжила за всички в училище защо изведнъж е сметнала да остава при семействаото си .Спира да учи или ще учи надомно ? Усилията на Кемал според мен остават по този напразни.
Относно Бекир не толкова страшно, че не питал дъщеря си относно намерението за заминаването им все пак той не знае, че Гюлпери се е влюбила в Емир, но тя пък мълчи от уважение и че думата на баща и е закон, все пак вече си има родител - настойник, хипотетичното и неприятното щеше да бъде, ако беше лош и не беше се заинтересувал от мнението на дъщеря си въпреки примерно, че е знаел за чувствата на младите, но той иска Гюлпери да е щаслив. Разбирам че иска да се върне, но може да се каже, че благодарение на Бейхан и опожаряването над дома им в Мардин бащата ще разбре за чувствата на дъщера  си. Бейхан по този начин отваря пътя на Емир и Гюлпери докато нанася щети над дома на Бекир, но и събира двамата млади без да го осъзнава, мислейки си че поръчвайки този акт на унищожение над чуждо имущество  ще има предимство да нанесе още един удар .Нистина сте права че всеки отмъстиелен удар на Бейхан над Гюлпери се проваля. Единственото и леко привкусване над успеха беше когато застави на сила Гюлпери и Саваш да се оженят, но и там се провали тотално блатодарение на това че случайно (случайности в сериалите няма ) Емир чу от бараката си заплашителните думи и закани на Бейхан за последствията от неспазването на обещанието, което тя е дала на леля си.

П.С. Когато задавам тези въпроси е не само, защото не съм разбрала с точност дадената сцена, а защото  наистина няма как да разбера и не става въпрос за липсата на субтитри, аудио или озвучавка разбира се те също са минус в неразбирането на репликите. За това ви благодаря за отговорите .Оценявам  това.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 22:16 от Яница88

# 613
Привет на всички.
Какви хубави неща сте публикували.
Хайде и аз да попиша малко.
Напълно подкрепям Яница88 за изпращането на Масал. Вместо да се радват, че детето отива да се учи, те реват като на погребение. Малко ми беше непонятна цялата история. И за кой ли път, ще кажа, че само Мерт се държи адекватно в тази къща.
Историята с драмата около амниоцентезата при Нарин беше доста нелогична - сценаристите много късно се сетиха да я включат, бебетата вече ритат. Тя се прави в по-ранни месеци, за да може, ако има проблем, да се прекъсне бременността. Амниоцентезата може да се извърши и по-късно, но би имало проблем относно прекъсването на бременността, ако това се наложи според резултатите.
Назмие и екипът й не четат ли информация за тези неща? Но карай, драма да има.
Когато спасяваха Бекир,  Емир зададе много простичък въпрос на Саваш.
Емир: Чудя се защо го правиш? Нямаш задължения нито към Гюлпери, нито към баща й.
Саваш: Имам. Поставих Касъм ага на мястото на баща си. За да отмъстя за него, дойдох тук. Всичко, което смятах за истина, се оказа лъжа. Заради Касъм ага, Бекир е стоял невинен в затвора. Гюлпери израсна без майка и баща. Чувствам се отговорен.
Тогава се замислих Касъм ага и Бейхан колко животи са съсипали и колко съдби са объркали. Изпратили са Бекир в затвора, без да има вина. Съсипали са живота на Гюлпери, Саваш, Баран, дори и на собствените си деца. Много ми се иска, но не знам дали Назмие ханъм ще ми достави това удоволствие, да разбера дали Бейхан е знаела всичко това, което е сътворил любимият й и безгрешен Касъм ага.
Търкулнало се гърнето, та си намерило похлупака - само това мога да кажа за Бейхан и Касъм.
Саваш не понася несправедливостите, така го е учила мама Бейхан /чак се изненадах, че тя знае какво е това /. Веднага се съгласи да действа по плана на Емир, без да се карат. Двамата са страхотен тандем - много добре им се получават нещата.
В критични ситуации Бейхан винаги прибягва до услугите на Саид - сега го накара да подпали дома на Бекир в Мардин.
Що се отнася до идеята на Бекир с Гюлпери да се върнат в Мардин, аз лично я приемам за съвсем нормална - там е техният живот, спомените за майката, за детството на Гюлпери, преди Касъм да обърка живота им. На никой не му стана приятно от това, особено на Емир и Гюлпери, а после и на Ийт. А и Бекир не знае, че двамата имат чувства един към друг. Надявам се, че когато разбере, той ще се съобрази с младите, а не те с него.
Емир й беше предложил къща, която наподобява тяхната в Мардин. Да видим дали ще отидат най-накрая в нея. Той беше казал на Саваш, че скоро ще се местят, когато му връчи документа за собственост на фермата. Бейхан, естествено, най-накрая го намери и съвсем изтрещя - сякаш пъпа й е хвърлен в тази ферма.
Много е права dani_pop за контраста, който ни показват, между двете майки и отношението им към синовете.
Хубаво е, че Бекир, макар и в затвора, е успял да съсипе тъмните делА на Екрем за незаконен трафик на хора. Сега Саваш и Емир заедно довършиха започнатото.
Стана ми жал за Баран - въобще не му остава време да се види с любимата, вечно е ангажиран с по-важни делА.
А къде изчезна Баде? Нищичко не се споменава за нея.
Май вече наближаваме към края на сериала, ако не ни изненада с още нещо неприятно Назмие ханъм. И понеже съм безнадежден оптимист, очаквам щастлива развръзка на всичките истории, които ни сътвориха. При Кемал и Нарин нещата са повече от ясни. Да видим при Емир и Гюлпери как ще се развие действието с признаването на чувствата, защото и при двамата ги има, и какво ще последва от това. Чакаме и още сватби - Фидан и Баран, Минювер и Мюляим /месаря/.

Сега малко по сериите по btv.

След втория неуспешен опит за развод имаше един разговор между Емир и чичо Хасан, който Гюлпери случайно чу. Тогава Емир беше изтълкувал грешно причината за отказа на Гюлпери, след като беше чул разговора между нея и Тюлай, и сподели пред чичо Хасан, че тя има чувства към него и затова се е отказала от развода. На въпроса на чичо Хасан: А ти? Емир отговори, че чувствата са взаимни.
Този момент при озвучките съм го пропуснала и все упреквах Емир, че не си признава, че има чувства към нея. Това обяснява поръчката на пръстените и гнева му, когато разбра за клетвата, която е дала.

Това е от мен. Пожелавам ви хубави дни и до следващите серии.

# 614
Добро утро момичета.
Благодаря ви за коментарите  ,  въпреки че не гледам сезона ми е интересно да ви чета заради Нали с и Кемал.
Като я знам Назмие финала сигурно ще е с нещо отрицателно. (Както направи с Назови ме по име; и Еманет/Наследство).
Приятен ден.

Общи условия

Активация на акаунт