Бебешката количка - цяла наука за второ висше №47

• 83 161
  • 833
  •   1
Отговори
# 105
Cybex Eezy S Twist + 2 с напълно седнало положение ли е седалката?

# 106
Cybex Eezy S Twist + 2 с напълно седнало положение ли е седалката?
Да.

# 107
Приятелка беше с Egg и НЕ ми я препоръча, защото детето не се в чувствало комфортно в коша за 6+ и е отказвал да спи в него. Кошът 0-6м пък е бил много мъничък и на 4тия месец се чудеше как да премести детето в коша за 6+. Отделно тя е висока, а Егг са доооста ниски и каза, че гърбът я в болял от бутането ѝ.

О не тия са ужесно неудобни според мен , да и двете са с такава седалка която няма повдигане на крачето и реално ми изглеждат като тухли . Тези които гледам аз специално Uppa baby или на краен случай Egg те имат ерго легнало положение , но ако е седнало се вдига това за крачетата и става ок

# 108
да това е другият ми основен проблем че аз съм висока а много малко колички са такива на които коша им не ми стига до таза .Благодаря

# 109
Привет Simple Smile

Ще си позволя малко офф, ама буквално съм се оплела 😀 моля някоя майка, която ползва Balios S, да щракне коланите. Свалих тапицерията да я пера и нещо не мога да ги нанижа 😑 затруднява ме как минават под "калъфчето" което омекотява при раменцата.

Благодаря предварително Simple Smile

# 110
Здравейте! Чакаме бебка в края на септември и се оглеждаме за количка. В момента намалението в Хиполенд е доста примамливо.

Бюджетът ни е около 1000-1200 лв. за количката и кош за новородено.

Четох доста из темата. До момента на живо сме пробвали Balios S Lux и Talos S Lux,  както и Mutsy Evo и Nio. Общо взето на любимата ѝ допаднаха Balios и Nio от изброените. Talos ѝ се стори тежка, а Evo е с по-груб плат от Nio и твърдеше, че също така ѝ е по-неудобна от него.

Cybex има по-голям сенник, сгъва се по-лесно и е по-лека от Nio. Като плат са ми еднакви. Коланите на Nio ми изглеждат по-удобни като че ли. На Balios ми е странно 5 точковото, ако е толкова въобще. Друга разлика е, че при Nio гръбчето на седалката е твърдо с доста мек на пипане слой между него и плата, а при Cybex е меко и като че ли няма достатъчно опора. Не знам дали за бебетата е важно последното, за мен е, когато седя. Същото е и за опората на крачетата - при Nio изглежда доста по-стабилна. Амортисьорите при Nio като че ли са по-меки, а гумите са му по-големи. Особено предните. Кошовете за новородено ми изглеждат сходни. При Nio е малко по-къс. Има доста джобове от външната страна, които не знам дали биха имали реално приложение. Като конструкция Nio изглежда по-стабилно, но е възможно да е просто субективно усещане.

Това е, което съм събрал като размишления. Cybex идва с около 280 лв по-евтин.

Ще съм благодарен за някакъв съвет или насоки в избора. Едва ли има някоя мама, ползвала и двете за директно сравнение, но всякакъв опит би бил полезен.

Разбира се сме отворени да пробваме и друго, което би било подобно като усещане и цена, ако си заслужава.

# 111
Аз за Ниото само хубави неща мога да кажа. Служи ми вярно две години, а сега е при сестра ми почти още една. Освен поизбеляла дамаска, друго практически не и се е случило. Има си тъпо измислен дъждобран за седалката и сенникът можеше да има още един панел, за да покрива по-добре, но като цяло шасито е все така стегнато и повратливо. Няма луфтове и скърцане. Почистване на колелата и малко WD40, и е като нова.
Писала съм обширно ревю назад в темите. Ще го намерите с търсачката.

# 112
Ние след дълго чудене и обследване на всички бебешки магазини в София и Пловдив, както и столкване из паркове и улици, се спряхме на Нио-то. След още толкова следене на цени и намаления из целия интернет, поръчахме от холандския сайт за 500 евро шаси, седалка и кош за новородено плюс подарък чувалче. От Холандия до Германия е безплатна доставката до офиса на Габиели, а от там до тук ще ми излезе 70лв. Или общо 980+70лв за 1050лв. Чакаме я на 17ти да пристигне.

https://www.vanastenbabysuperstore.nl/kinderwagen-mutsy-nio-2021 … -gratis-voetenzak

Отделно, за кошницата за кола се спряхме на Макси кози Рок като я открих в немски сайт за 107 евро с безплатна доставка до врата в България. Тук тази кошница под 380-400лв няма шанс да се намери дори с 30% намаление Simple Smile

https://www.babyshop.de/Car-Seats/infant-car-seats-0/Maxi-Cosi-R … -Grey::49910.html

От Озон.бг пък поръчах адапторите и стойката за чаша с 25% отстъпка и от там спестихме доста , защото аксесоарите незнайно защо в България излизат по-евтино, а количките и скъпите неща тук са с двойни надценки.
Уловката естествено е гаранцията ама за над 400лв разлика в цената ще прежаля един ремонт, ако се наложи Simple Smile

# 113
  • Бургас
И от мен глас за Ниото.

# 114
Здравейте, благодаря за отговорите!

Интересува ме най-много разликата в гръбчето на седалките. Кое е по-добър вариант - твърдото с нещо меко (вероятно дунапрен?) под плата или мекото от плат или каквото е там при Balios?

За мен водещо е удобството на детето, после на любимата (дори бих ги поставил на едно ниво).

# 115
Съвсем ще му е ОК и на двете.

# 116
Здравейте отново. Все още се чудя дали да сменя Cosatto woosh за нещо по-удобно. Ще помоля за препоръки. Искам :
- седалката да се обръща в двете посоки;
- да има напълно седнало положение;
- облегалката да се регулира с механизъм, а не с колан;
- единични по-големи гуми;
- що- годе нормален багажник, не такъв само за красота.
- голям сенник.

# 117
# 118
Здравейте отново.

В крайна сметка вземе Cybex Balios S Lux плюс Cot S кош за новородено. Може би най-много надделя ценовата разлика предвид липсата на някакво голямо предимство в полза на Mutsy Nio. Спестените 350 лв. ще инвестираме в другите покупки, които предстоят.

Обещавам да се върна с честно и безпристрастно мнение след година ползване (т.е. септември 2022 живот и здраве) или, да чукна на дърво, ако имаме проблем с количката.

Благодаря още веднъж за насоките, въпреки че не се вслушахме в гласовете за Mutsy Nio.

# 119
Минавам само да споделя, понеже видях че имаме мами които очакват своето бебче август-септември. И аз бях такка миналата година. Купих си количка на 01.06 заради големите намаления, в гаранцията пише че е 12м. И даде дефект точно в началото  на май. 2021(на 11м) голям късмет че успях да я дам по гарнция да ми я оправят. Аз родих на 23.08.2020г. съответно я използвам от 09.2020г. Таа не бързайте много с покупката. Желая ви от сърце да имате по голям късмет от мен... Добре че купих лятна количка че сега 1м ще я ремонтират...
1вата ми количка с 1вото дете я взех от OLX от ликвидиран магазин, чисто нова без гаранция... Изобщо не подозирах че може да им(на големите колички 3 в1) се случи нещо...

Общи условия

Активация на акаунт