Бебешката количка - цяла наука за второ висше №47

• 83 120
  • 833
  •   1
Отговори
# 90
Бочинка, само няколко коментара над вашия са обсъждани седналите кошове с чупка, прочетете Simple Smile Аз бих изтъкнала и още един недостатък на тези кошове освен споменатите и това е, че когато детето стане по-голямо и започне да стои седнало самостоятелно, не винаги иска да стои вързано с коланите на количката, а в тези така наречени ергономични кошове да оставите детето без колани е просто невъзможно, защото на повечето модели (казвам повечето, защото не съм сигурна дали на всички е така) частта за крачетата не се регулира. Дъщеря ми (9 м) не желае да стои вързана с коланите, иска да се обляга на грифа отпред и да наблюдава. За да не се изхлузва, съм вдигнала подложката за крачетата нагоре, за да има по-голяма площ, на която да седи и да си подскача, това с ергономичния кош няма как да стане. Същото е и с трансформиращите кошове.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 21:37 от Котка в кашон

# 91
аз ги прочетох тези два коментара по горе Simple Smile исках още мнения

# 92
  • Варна
Аз като цяло имам много време до колички и си харесват една която в БГ не се предлага ( Uppa baby (има я в дуньдо но струва извън пътя от реалното ) ) Тя е точно с това вирнато на горе , от друга страна няма амортизация а тук в бг май си трябва , тия сайбекс май имат ама прайма струва сумати пари , а мутсито ми е малко като тухла .Но за сега ме интересува мнението на майки ползваши колички с чупка под дупето Simple Smile

Ако харесвате конструкцията на Uppa baby може да погледнтете ABC Design Salsa почти аналогични са.
Salsa има и амортизация и седалката не е анатомична, че и парите и са на половина
Ще разрешите драмата Laughing

Бочинка, само няколко коментара над вашия са обсъждани седналите кошове с чупка, прочетете Simple Smile Аз бих изтъкнала и още един недостатък на тези кошове освен споменатите и това е, че когато детето стане по-голямо и започне да стои седнало самостоятелно, не винаги иска да стои вързано с коланите на количката, а в тези така наречени ергономични кошове да оставите детето без колани е просто невъзможно, защото на повечето модели (казвам повечето, защото не съм сигурна дали на всички е така) частта за крачетата не се регулира. Дъщеря ми (9 м) не желае да стои вързана с коланите, иска да се обляга на грифа отпред и да наблюдава. За да не се изхлузва, съм вдигнала подложката за крачетата нагоре, за да има по-голяма площ, на която да седи и да си подскача, това с ергономичния кош няма как да стане. Същото е и с трансформиращите кошове.

Вие самата ползвала ли сте ергономична седалка?
От написаното оставам с впечатление, че не сте.

Може би най - важното е, че в нито една количка детето не трябва да остава без да е обезопасено с коланите.
Може да го прочетете в инструкцията и на вашата, сигурен съм на 100%.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 06:59 от РОШКО

# 93
аз не съм мислила че детето трябва да е без колан , звучи ми като секунда невнимание и то вече лети през количката на долу Simple Smile По скоро точно ей това ме интересуваге жените които са ползвали да споделят опит а не такива с «Струва ми се неудобно » Simple Smile Защото и на мен ми се струват разни неща ама искам истински истории дали е удобно , Uppa baby печели сумати години подред награда за най добро возило в света

# 94
О, Рошко, моля ти се, мъж ли си, жена ли си, това че си опрял/а до форума, за да си рекламираш стоките, по-голямата част от които на безобразни цени, не елиминира всяко едно мнение тук. Не, не съм ползвала ергономична седалка и не искам, виждам всеки ден майки, които ползват, това не пречи да имам мнение. Сами можете да видите колко много по-големи деца не са вързани с коланите, защото са страшно любопитни и не им е приятно коланите да ограничават движението им, моето като го вържа крещи. Харесва ли ви или не, това е факт. Всички сме запознати с инструкциите за безопасност, само че не винаги се получават нещата, хайде със здраве.

# 95
И вашите приятелки не са доволни от техните колички ? И какви са те ако нее тайна Simple Smile

# 96
  • Варна
О, Рошко, моля ти се, мъж ли си, жена ли си, това че си опрял/а до форума, за да си рекламираш стоките, по-голямата част от които на безобразни цени, не елиминира всяко едно мнение тук. Не, не съм ползвала ергономична седалка и не искам, виждам всеки ден майки, които ползват, това не пречи да имам мнение. Сами можете да видите колко много по-големи деца не са вързани с коланите, защото са страшно любопитни и не им е приятно коланите да ограничават движението им, моето като го вържа крещи. Харесва ли ви или не, това е факт. Всички сме запознати с инструкциите за безопасност, само че не винаги се получават нещата, хайде със здраве.

Да ми се молите няма нужда, нито давам позволение, нито налагам забрани.
Не виждам къде в поста ми съм си "рекламирал стоките", но дори да е така, аз си върша работата.

Да имате мнение е едно, да го предлагате е друго.
Коментирате неща с които явно не сте запозната, само за да си "почешете пръстите". 
Както написах по - горе с оглед на безопасността на децата, същите трябва да са обезопасени с коланите на количката.
Разбира се всеки носи отговорност за действия си, когато гледа собственото си дете.
Да давате пример с това, как постъпвате безотговорно с вашето в никакъв случай не е отговорно спрямо останалите читатели тук.
Инструкциите за безопасност не са измислени просто така, те са създадени точно с цел да предпазят вашите деца.
Не може само защото някой смята, че детето му иска да е без колани в количката, без столче в колата и т.н. да се пренебрегва безопасността.
Дете на 6 месеца и дори на няколко години няма как да съобрази, какво е безопасно и правилно за него.
Ако детето ви иска да пуши цигари в 1 клас, дали бихте била така склонна да направите изключение?

Със здраве и на вас и да си четете инструкциите, които явно не сте.

# 97
Бочинка, едната е със Stokke Scoot Trailz, другата е с Mima Xari

# 98
О не тия са ужесно неудобни според мен , да и двете са с такава седалка която няма повдигане на крачето и реално ми изглеждат като тухли . Тези които гледам аз специално Uppa baby или на краен случай Egg те имат ерго легнало положение , но ако е седнало се вдига това за крачетата и става ок

# 99
Здравейте, имам количка CAM, ползвам я от март месец, но от седмица се разскърца шасито, напръскахме колелата със спрей за смазване, но продължава този звук, според мен е от самото шаси, не от колелата. Купена е от Вис Виталис Пловдив, в гаранция, обадих се и попитах какво може да се направи, обясниха ми с количката и касовата бележка за рекламация, имало сервиз на CAM в Пловдив до 20 дни отремонтирвали ако се наложи, според мен е дефект на шасито, но ще я закараме да видим какво ще кажат. Въпроса ми е някой имал ли е подобен проблем, дали с тази марка или с рекламация във Вис Виталис и дали са се отзовали на проблема, обясниха ми че ще ми дадат оборотна количка, най-вероятно няма да я взема, но се притеснявам да не останем много дълго без количка и накрая да ми я върнат без да е отстранен проблема. Ще съм благодарна на всякакви отговори.

# 100
  • Седмото небе
Момичета да попитам дали знаете седалката на Cybex Eezy S Twist+ 2 по-широка ли е от тази на Балиос Ес лукс? Понеже се бях насочила към първата, но това че е толкова тясна (а и други неща де) ме отказа, а после загледах Изи-то. Тогава в магазина огледах само Балиос и бързо изскочих, че бях с нервните бебе и татко. Изи звучи да е много лека и се сгъва компактно/така ми изглежда на снимки и клипчета поне. А и в момента имат прилично намаление в Рая тойс и се чудя все още... Магазините в които мога да ги разгледам на живо като цяло са ми на доста неудобни локации, затова търся съдействие от вас.
А и изобщо дали това Изи е добър избор? Има ли някакви генерални недостатъци този модел? Колко са позициите на гръбчето и дали са удобни? Или са през голям интервал? Аз търся пълно легнало положение(засега,че бебка е още сравнително малка), лекота, маневреност и компактност. Поне по описание ми се струва, че тази е такава, а и има шаси, цвят  тапицерия и кожени дръжки, които ми харесват и на които държа...

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 13:21 от * SUPERMAMА *

# 101
Момичета, здравейте. Някой може ли да изкаже мнение за колички Киндеркрафт ( конкретно показаните модели)? Чудя се дали да заменя Cosatto woosh с тази. Тук ме блазнят по-големите единични гуми, "прозорчето" да поглеждаш детенцето, по-големият багажник и покривалото за крачета.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 14:50 от МамаНаПринцеси

# 102
Здравейте, имам количка CAM, ползвам я от март месец, но от седмица се разскърца шасито, напръскахме колелата със спрей за смазване, но продължава този звук, според мен е от самото шаси, не от колелата. Купена е от Вис Виталис Пловдив, в гаранция, обадих се и попитах какво може да се направи, обясниха ми с количката и касовата бележка за рекламация, имало сервиз на CAM в Пловдив до 20 дни отремонтирвали ако се наложи, според мен е дефект на шасито, но ще я закараме да видим какво ще кажат. Въпроса ми е някой имал ли е подобен проблем, дали с тази марка или с рекламация във Вис Виталис и дали са се отзовали на проблема, обясниха ми че ще ми дадат оборотна количка, най-вероятно няма да я взема, но се притеснявам да не останем много дълго без количка и накрая да ми я върнат без да е отстранен проблема. Ще съм благодарна на всякакви отговори.
не знам кой модел имаш, но количките на CAM количките шасито е много издържливо. Пробвай в някой голям магазин, където има подобен модел да я покараш малко, да си сигурна дали е като твоята. Възможно е и да е дефектна. Щом е нова, клиентът би трябвало да може да я върне или да му я заменят с друга нова, пък те после да си я поправят. 
Аз съм имала CAM и даже в сняг си вървеше перфектно.

# 103
Благодаря ти, Pepina, имам CAM taski sport, много съм доволна за малкото време, което я ползвам, с една ръка я бутам, лека и много маневрена, сгъва се и разгъва с едно движение. Утре баща ми ще я закара във Вис Виталис с касовата бележка както ми обясниха по телефона, ще видим какво ще направят, надявам се на ново шаси, защото според мен няма да се оправи с ремонт.

# 104
  • Варна
За всички Мами ,намалението което си заслужава  Wink
https://www.hippoland.net/news/obshti-usloviya-za-pazaruvane-v-o … ak-sabota-nedelya

Общи условия

Активация на акаунт