Бебешката количка - цяла наука за второ висше №47

• 83 244
  • 833
  •   1
Отговори
# 690
Да, сравнително тесен е зимния кош, а за дължина нямам представа. Предполагам, че е стандартен. По-скъпите модели на Сайбекс специално са с доста по-големи зимни кошове, като Priam например. На живо в магазина ги видях и са доста по-големи. Но и цената е уау. Поне на нас ни беше над бюджета.
Иначе за летния кош или седалка има едни чувалчета. Ние сме взели такова и ще го ползваме като преминем на него и вече е студено.

# 691
Те май само в България им казват летен и зимен. Иначе е кош (или ваничка) и спортна седалка. Та спортната седалка не е за лятото или зимата предназначена, въпреки, че е по-отворена и трябва да се слага зимата чувалче примерно. Обикновено производителите предлагат и чувалчета (отделно разбира се) или се взима от друга фирма.
Balio S Lux имат относително голям кош (Cybex Cot S се казва) - 77 на 32 см. Easywalker Rudey,  за която и аз питах, е дори малко по-голяма. Иначе ето един списък (намерен от немски сайт) с няколко колички с по-големи кошове:

Teutonia Trio (78 cm Liegefläche)

Emmaljunga Edge Duo (79 cm Liegefläche)

Emmaljunga Mondial De Luxe (79 cm Liegefläche)

Naturkind Vita (79cm Liegefläche)

Navington Caravel (80 cm Liegefläche)

Jedo Koda (82 cm Liegefläche)

Jedo Tamel (82 cm Liegefläche)

Jedo Bartatina (82 cm Liegefläche)

И няколко още по-големи, ама на живо са си направо танкове:

Basson Baby Nordic Lux (Kombi-Kinderwagen mit Schwenkrädern, 97 cm Liegefläche)

Basson Baby Grande Soft (Kinderwagen mit festen Rädern, 97 cm Liegefläche)

Basson Baby Grande Gray & Black (Kombi-Kinderwagen mit festen Rädern, 97 cm Liegefläche)

Trille Dream (Kombi-Kinderwagen mit festen Rädern, 97 cm Liegefläche)

Naturkind Vita XL (Kombi-Kinderwagen mit festen Rädern, 98 cm Liegefläche)

# 692
Аз също съм харесала cybex balios s,само ме притеснява зимния кош. Не е ли прекалено малък, ще може ли детето до към 6 месеца да се вози в него. Ако може някоя ,която е ползвала вече модела да сподели мнение
Привет! Моето момиче си вървеше едро бебе, но въпреки това успешно изкарахме  до 7 месеца с коша, даже и малко повече, понеже беше зима и хич не ми се искаше да слагам "летния". Мисля, че е стандартно дълъг, но може би по-тесен. Не ни е било проблем.

# 693
Здравейте ,отзиви за този сайт някой има ли https://buddybaby.bg/ ?

# 694
Здравейте, имам въпрос за cybex balios s lux, ако някой може да ме ориентира. Има ли възможност за сгъване на количката когато е в посока обърната към родителя или сгъването е задължително в обратната страна? И ако може да се сгъне така има ли разлика в сгънатото положение или е еднакво както ако сгънеш в другата посока?

# 695
Няма значение на къде гледа седалката. Сгъва се еднакво Simple Smile

# 696
Няма значение на къде гледа седалката. Сгъва се еднакво Simple Smile
Много благодаря! 🤗🌷

# 697
Днес и утре в раятойс има 20% намаление.

# 698
  • Варна

Здравейте! Търся мнения за Foppapedretti Myo. Попаднах на количката в една от старите теми и като разгледах повече за нея много ми хареса. Надявам се да се някой от Вас да я е ползвал и да сподели Simple Smile

# 699
преди да я купите си я пробвайте, аз лично не бих купила този вид дръжка. Според мен, ще е по-трудно бутането. Скъната не е компактна, не ми харесва как изглежда зимното чувалче. Това, че се върти бебето на 360 може да е плюс и минус, не ми стана ясно как се контролира въртенето.

# 700
  • Варна
Главната причина да търся мнения е, че няма как да я пробвам без да я поръчам. Попитах в магазините които предлагат марката дали е налична. Въртенето пише, че се контролира от бутон. За дръжката нямам представа дали би ми била удобна.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 13:43 от des123

# 701
преди да я купите си я пробвайте, аз лично не бих купила този вид дръжка. Според мен, ще е по-трудно бутането. Скъната не е компактна, не ми харесва как изглежда зимното чувалче. Това, че се върти бебето на 360 може да е плюс и минус, не ми стана ясно как се контролира въртенето.

Главната причина да търся мнения е, че няма как да я пробвам без да я поръчам. Попитах в магазините които предлагат марката дали е налична. Въртенето пише, че се контролира от бутон. За дръжката нямам представа дали би ми била удобна.
конструктивно погледнато цялото ти усилие е в една точка, так където дръжката опира в шасито. Задните колела са по-големи и по-широка е оста, а предните по-малки и по-тясна ос. Непременно иди в някой магазин и пробвай количка с подобна дръжка, сама ще усетиш каква е разликата с останалите колички и главно дали това е твоята количка.

# 702
С тази дръжка според мен ще е ужасно трудно да се качват стъпала или бордюри според мен. Не мога да дам конкретно мнение за модела, но не бих поръчала без да имам представа дали ми е удобна или опция да я върна след като я разгледам.

# 703
# 704
  • Седмото небе
За тази не знам по принцип, но лично аз не харесвам трансформиращите се седалки.
Миналата година година, когато и аз избирах бях заглеждала техните модели Leilani и Tiara, ама Ей така по “красота”, ама то какво ли ми разбираше главата тогава... Но после вече с повече гледане, четене тук, минаване временно през един евтинджос, си седнах на д....о и си намерих най-прекрасната и удобна за мен количка.
Иначе на Кикабу ни е дървения стол за хранене, които се разглабя до нисък стол с масичка, имаме също разни аксесоари техни, както и ползвах ръчната им помпа за кърма и всичко ми е харесвало. Ооо да и порт-бебето с което взехме бебка от болницата също е тяхно, но за количка не бих им се доверила.
С намаленията в момента, а и покрай предстоящите такива за една идея по-висок бюджет има шанс да се сдобиете и с нещо по-добро, ако държите да е нова. Ако пък не ви притеснява, обмислете варианта за количка втора ръка. Наистина се продават страхотно запазени на 30ина процента от пазарната им цена.
Имам спомен, че на предните страници бях срещала добро бюджетно предложение от Лорели, дали не беше Римини, но не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт