Нормално ли е да се държи така с бившата си пред мен?

• 7 110
  • 173
  •   1
Отговори
# 60
Представянето й, запознанството между двете води до вариант да се намеси в разговора, а не да стои като излишна около тях. И въобще не е нужно да се представя като 'Аз съм Пенка, неговото гадже'.
За това, че мъжа е казал, че са били съученици - какво лошо има? Нима не може да са били такива и да са имали връзка? Че те отношенията им може да са били типично тийнейджърски и само да са се целували и обарвали 2-3м през лятната ваканция ... Rolling Eyes
Аз на мястото на авторката дори щях да предложа още сега да отидем на кафе щом бившата е 'поканила' и мен следващия път. Но аз приемам, че човек има минало и за мен е съвсем нормално ако двама души са имали връзка в годините около тийнейджърство и малко след пълнолетие, след време да се разбират, да се виждат от време навреме за по кафе или питие, и това да няма общо с някакви мераци от някоя от страните.

# 61
  • Шотландия
Остави ни нас, на него каза ли му всичко това? Чукна ли го по рамото с въпроса - Какво мислиш, че правиш?! Какво беше това?
Отговорът му беше "е какво толкова е станало". Каза ми, че аз днес съм тук, утре ме няма, а той ще пази отношенията с близките си хора.

Е, той ясно ти е казал,  че не си от близките му хора и не се интересува какво мислиш по въпроса.  Питането ми е, какво търсиш в леглото/компанията на някого, който хем ти показва, хем в прав текст ти казва, че си с него за кратко, а близките му хора са други? Оттук нататък какви претенции имаш към някой, за който не си близка? Не бих стояла и минута при такъв. Намери си някой, който те цени.

# 62
  • София
Според мен представянето не е точно за бивши и настоящи, а елементарно възпитание, когато говориш с някого 40 минути - това е Пенка, това е Ганка, запознайте се.
Както писах и по-горе, за мен е нормално да се проведе разговор на ниво "как си, какво правиш", но уговорки за рандевута в домашна обстановка дори и за моите разбирания са прекалени. Намирам го за невъзпитано и излишно демонстративно.

# 63
Първо: Къде е писано че той трябва да я представи? Колко му е тя да каже: "Здравей СКЪПИ" - по тоя начин тя се представя коя е.

Второ: с отговора на първото тя постява гранниците.

Трето: Какво пречи да са били съученици и бивши гаджета?

Най-добре да си означи територията с маркиране като в животинския свят. И да го хване с нокти за бицепса, за всеки случай. Simple Smile Ама че идеи. Виждала съм подобни изпълнения и освен да стане смешна, не знам какво ще постигне.

# 64
Етикетът е да представиш на човек с когото си, непознат за него с който спираш да лафиш. Бивши, настоящи -все тая.
Глупост е простотията, не друго.

А , значи на всеки непознат трябва да бъда представяна , не мерси . Ако искам сама ще го направя !

Много филми гледате и от там драматизирите за глупости ( оп, простотия ) .

Бъдете малко над нещата , имайте достойнство , което не трябва друг да го осигурява .
Много забавна тема !

# 65
  • София
Аз чакам да се появи мъж, който да каже, как ще чака приятелката му да си говори 40 минути с бившия, без дори да отрази него като елемент, после ще си уговорят кафенцe и сладки приказки, а той ще си спинка вечерта доволен и щастлив Joy

Пропускаме частта, къдете информацията за предишната връзка е удобно спестена, а и му е било заявено, че той е от днес за утре, а бившият - завинаги Relieved

# 66
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Satisfied
Първо: Къде е писано че той трябва да я представи? Колко му е тя да каже: "Здравей СКЪПИ" - по тоя начин тя се представя коя е.

Най-добре да си означи територията с маркиране като в животинския свят. И да го хване с нокти за бицепса, за всеки случай. Simple Smile Ама че идеи. Виждала съм подобни изпълнения и освен да стане смешна, не знам какво ще постигне.
Ами авторката трябва да бъде лъвица. Иначе други лъвици ще отмъкнат плячката (мъжа).SatisfiedSatisfied

# 67
Моето мнение е, че те е накарал да се чувстваш като излишна, нежелана и просто там някаква си позната. Това чувство носи със себе си обида и огорчение, както и загуба на доверието. Никой човек не трябва да се чувства така във връзката си. Може би си още малка и ще го оправдаеш, защото така обществото учи жените - да се подценяват, да оправдават и да не слушат сърцето и инстинкта си. Не прави компромис със себе си. Помисли ТИ какво искаш и какво не и не се примирявай с глупости , само защото сте заедно от една година. Точно време да добиеш представа за другия и ако не ти харесва-приключваш. Мисли първо за себе си, за да имаш наистина прекрасна връзка. Нещо, което никой няма да ти каже е това.

# 68
  • София
Ел_Си, ако не искаш да бъдеш представен, казваш - говорете, аз отивам еди къде си. Не стоиш изсулен до тях и извън разговора.
Етикецията си върви и извън филмите, обикновено е в сборници, които не си чела.

С нахалство към прогрес Laughing

# 69

За друго, за друго да го хване. Sunglasses

По повод лафа за старата любов, дето ръжда не хващала - може, но ако обстоятелствата са ги разделили (като в случая на Ромео и Жулиета Nerd), а не самите те по своя воля са се разделили.

# 70
Satisfied

Ами авторката трябва да бъде лъвица. Иначе други лъвици ще отмъкнат плячката (мъжа).SatisfiedSatisfied

Започвам да си препикавам мъжа да не посмее да се заговори с жена  без да й е показал моя снимка . "Лъвица' не искам да съм , за да не се изразявам неадекватно в почти всички теми .

# 71
Препикан няма да го доближат, добра идея.

# 72

А вие мъжете сте някакви безмозъчни създания, които някой отмъква и премъква, когато той прецени ли? Защо смяташ, че някоя стойностна жена ще влезе в ролята на пъдар, за който и да е мъж? Не може ли просто да си живея спокойно, а когато видя някоя лъвица да влачи прасето, просто да си тръгна?

# 73
Авторката, този не е читав, не те взема на сериозно и не те уважава. Освен това е и страхливец. Съвсем правилно си усетила нещата.
Преди мноого години съм имала подобна ситуация с тогавашното ми гадже и настоящ съпруг: аз влизам в магазин за бельо, а той влезе в съседен магазин. Като излязох от магазина, той ме чакаше отвън и говореше с жена. Усмихна ми се широко и ѝ каза: това е приятелката ми. Тя каза "искате ли да седнем на кафе някъде наоколо? " (беше някак нахална или така ми се е видяла тогава), но той най-любезно отклони поканата и си тръгнахме. Докато вървяхме, без да го питам,  ми каза коя е тя.
Има разлика, нали?

# 74
Моето мнение е, че те е накарал да се чувстваш като излишна, нежелана и просто там някаква си позната. Това чувство носи със себе си обида и огорчение, както и загуба на доверието. Никой човек не трябва да се чувства така във връзката си. Може би си още малка и ще го оправдаеш, защото така обществото учи жените - да се подценяват, да оправдават и да не слушат сърцето и инстинкта си. Не прави компромис със себе си. Помисли ТИ какво искаш и какво не и не се примирявай с глупости , само защото сте заедно от една година. Точно време да добиеш представа за другия и ако не ти харесва-приключваш. Мисли първо за себе си, за да имаш наистина прекрасна връзка. Нещо, което никой няма да ти каже е това.
Този коментар най-точно описва ситуацията и начина, по който се почувствах.
Petiaivanov, точно такава реакция смятам за адекватна.

Общи условия

Активация на акаунт