Тренировки в домашни условия - 111

• 40 162
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Има лепенки за мазоли на compeed, но ти сигурно ги знаеш.
Знам ги, но досега не са свършили чудеса за мен. Изчаках детето да се прибере от училище и го пратих до аптеката за каквито специални лепенки имат. И тези не ме впечатлиха, но олекнах с 20 евро за лепенки и реших, че за тази цена трябва да тренирам, иначе позор. Smiling Imp

Отчитам първо правене на БР5. В трети кръг има супер сесия за рамо и ръце с ластици, която така ме подпали, че забравих за петите. Кардио интервалите с подскоци замених с разни интервали, които знам от щадящата аеробика за колена на Румяна. Клек с подскок модифицирах на клек с изправяне на пръсти, а динамичен усукващ напад с мятане на теглеща по посока на усукването тежест 🤦 (по мое мнение това упражнение трябва да се забрани и за напълно здрави хора) модифицирах на статични напади с изнасяне настрани на ръцете с гири.

За D_ana и другите, които гледат доку филми за разни изроди...
Скрит текст:
Снощи гледах по Нетфликс един филм за Bikram Yoga, историята е сравнително скорошна, в САЩ. Разказва се за кариерата на този йога гуру. В края става доста гадничко, когато се обръща палачинката към насилието. В началото е по-интересно да се гледа този тип, който е много абсурден. Води си класовете само по едни възвишени черни слипове и златен ролекс, лее се една пот на 50 градуса и плещи простотии. Simple Smile)) Всички го обожават.

# 136
  • Перник
И аз в отбора на чувствителните крака. Смяната на сезоните и съответно обувките е мъка. Миналогодишните супер удобни ми смазват краката при първото обуване тази година. Утре искам да се покатеря на токове, но цял ден се чудя дали да си го причиня Grinning
Виждам, че сте започнали да бягате Simple Smile Аз не съм спирала, но в събота си подобрих личния рекорд на 1 км. Взех го за 5:05 мин.

# 137
... зверски пришки на петите и не мога да търпя никаква обувка, дори и маратонка, дори и с лепенки. Grin Вината е на вчерашна разходка с балерини, които имам от ДВЕ години (не са нови!!!), но това нещо с пришките ми се случва абсолютно всеки път, щом сменя обувка. Дори и от едни кецове на други да мина, с чорап, пак така ми става. Много тънка кожа ли имам, не знам какъв ми е проблемът, но ако знаете разни тайни илачи, казвайте бързо! Satisfied
И аз като теб - тайният илач е да си облепя краката ПОД чорапите ПРЕДИ да обуя нова обувка, но реално всеки пролетно-летен сезон имам 100 грама лепенки във всяка чанта.

# 138
Барба ме подсети, през годините много пъти съм си казвала за някои упражнения, че трябва да бъдат забранени.
За мене това са jump squat, въпреки че присъства навсякъде;  скок с два крака и удряне на двете стъпала едно в друго (забравих му името) и нинджа скок. Слава богу последния не се среща в последните 3-4 години. Това е много силен импакт, който може да доведе до сериозни проблеми, особено за прекалено усърдните.
Зузка има доста такива странни комбо скокове. Надявам се, че масовата публика има достатъчно здрав разум да не я следва в тази насока.

# 139
Така. Добрах се до темата Grinning Hug
В петък бях толкова зле, че половината ден не мръднах от леглото и не тренирах. Наистина незнам какво ми беше, но се чувствах премазана, без грам сила, малко проблем с корема и със страхотно главоболие. Принципно не боледувам и това ме учуди. Дъщеря ми миналата седмица беше така за ден-два, после и мина. Била е контактна с ковид заразена съученичка. За всеки случай си направих един бърз тест, колкото за пробата. Отрицателен беше, ако изобщо може да им се вярва на бързите тестове.

Олеле, как ги помните тези козунаци от 2015! Феноменални сте!! Kissing Heart
Тъй като затрих блога си се наложи да отворя тайните си рецепти (това ще рече един дебел тефтер) и попаднах на едни пълнежи за великденски козуначени рула! Ужас, ще се правят!! Stuck Out Tongue Winking Eye

Рецептата в скрит текст.
Скрит текст:
Козунак: за два броя
1кг. брашно; 50г. прясна мая; 240мл прясно мляко; 5бр. яйца (4 + 1 белтък); 250 - 300г. захар, кора от един лимон и един портокал; 200г. краве масло; ванилия 2бр.; канела 1/2 ч.л.; 1ч.л. махлеб (арабска подправка)
Ако ще имате сладък пълнеж или не искате много сладък козунак захарта да бъде 250г.

Приготвяне:
Препоръчвам разбиване с бъркалки на миксер или месене в хлебопекарна. Изпичане винаги предпочитам извън нея.
Активира се маята в част от топлото мляко, 1-2с.л. захар и чаша брашно да стане на каша. Оставя се да шупне добре. Разбива се мекото масло с останалата захар, яйцата, топлото мляко и се добавят настърганите кора от лимон и портокал, ароматите и подправките, щипка сол. Част от брашното се пресява и слага в купа, прави се дупка в средата и се изсипва в нея активираната смес с маята, както и другата течна смес. Разбива се с бъркалките на миксер или в хлебопекарна, като се добавя постепенно цялото количество брашно. Тестото трябва да е меко, гладко и еластично на пипане.
Оставя се покрито за 45мин до час да удвои обема си. След това се разделя на две топки за два бр. козунак.
Оформление по избор. Втасва отново. Маже се със жълтък, поръсва се със захар и филетирани бадеми.
Изпичат се на 170 градуса за около 45 - 50мин. Ако се наложи се покриват отгоре с хартия за печене, за да не прегорят.

Пълнеж за козунак с маково семе:
Няколко лъжици захар леко се карамелизират. Маха се от огъня и се прибавя малко прясно мляко, когато захарта се разтвори се добавят 5-6с.л. маково семе и малко кубче масло. Бърка се докато стане гъста смес.

Пълнеж с орехи:
150г. орехи едро смлени, 3-4с.л. захар, малко кубче масло, малко прясно мляко
Захарта се разтваря в пр. мляко (в касерола на котлон). Добавят се маслото и смлените орехи и се бърка. Крема се оставя да се охлади. Ако се налага да се сгъсти се добавят смлени бисквити.

Сега отивам да разхождам децата и да навъртя поне 5км.
След това тренировка - https://www.youtube.com/watch?v=Cyb3QWlFF9Q

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 16:56 от ~Биб~

# 140
  • Перник
Аз правя козунаците по рецептата на баба, Бог да я прости. А тя доста прилича на тази на ~Биб~ Само дето не е с масло, а със смес от олио и свинска мас. Меся в хлебопекарната, оформям и пека във фурната. Меся 2 пъти по 1 килограм брашно - едното става на голям козунак, а другото - на мъфини с пълнеж за всеки вкус - шоколад, сладко, стафиди... Аз лично не понасям козунак с шоколад, но мъжете го ядат.

# 141
  • Някъде там
Искам да ви попитам засича ли ли сте танцувални тренировки.
Много харесвам shuffle dance, и ми се искам да пробвам да го уча (направо си е като тренировки този танц)

# 142
  • Бургас/Пз
Започвам седмицата добре Simple Smile
Ден 22 Шрек - много хубава тренировка за цяло тяло. Пропусках интервалите за кардио тъй като ми трябваше време да си оправя дишането след три серии с минимални почивки. Хареса ми доста. Акцентът е на долната част.
След това 10мин hipp dip и 10мин корем с Лили Сабри. Не знам кой я спомена тая мацка, ама много ми допадна Simple Smile

# 143
  • Перник
Вчера и днес - по 15 мин. табата, но с различни упражнения.

Изгледах видеото на Ерин Стърн - жестоко изглежда тази мацка. ММ не я хареса, ама това е, защото няма вкус Stuck Out Tongue Winking Eye Аз не харесах начина и на готвене - всичко от фризера в микровълновата...не знам какъв вкус има тази храна.
Щраус съм яла веднъж, във фермата в Долна баня, вкусно беше.
Вкъщи ядем доста пилешко. Пълно било с хормони, на мъжете им растяли ц*ц* от него...Дрън-дрън, на мен не искат да ми пораснат Joy Напоследък го заменям често с пуешко, въпреки че не очаквам месото от магазина да е чисто като от гледано в селския двор животно.

# 144
Вкъщи ядем доста пилешко. Пълно било с хормони, на мъжете им растяли ц*ц* от него...Дрън-дрън, на мен не искат да ми пораснат Joy Напоследък го заменям често с пуешко, въпреки че не очаквам месото от магазина да е чисто като от гледано в селския двор животно.

Пуешкото е чудесен вариант! За разлика от кокошките пуйките са капризни птици, не търпят много тъпчене с боклуци, антибиотици, хормони. Затова и тяхното месо е по-чисто.
Така е и със зайците - деликатни животинки, искат внимателно гледане. Месото им е идеално за хората на режим, стига да нямат някакви вътрешни бариери (което обаче е друга тема).

Днес тренирах гръб, рамо и малко корем с тежести. Добре се получи. Утре, ако не вали, планирам тичане навън Blush

# 145
  • Пловдив
Хай!
Дез, супер си, знаеш, че имаш моето мечтано тяло, което никога няма да проимам поради сладостите от живота 😅.
И, като стана на въпрос, понеже май вече момче няма, да ви се оплача. От няколко дни съм и аз КАТО Славея от Столичани в повече, която отиде на лекар, щото бременна, па то се оказа менопауза... Та, закъсня ми с 5 дни и аз взех да имам дилемата и викам, не ща ни едното, ни другото. Голям ужас, ей. Слава богу, дойде ми, но голям стрес брах, честно казано. Не съм очаквала, а менопаузата така и така чука на вратата, няма да ме подмине 😥😥😥
Миналата седмица приключихме с кардио седмица от Т25, тази мислех да почнем МБФА. Вчера обаче ми заби нета и смених с крачната тренировка от 21 ДФЕ. Днес не знам мъжа ми взе да дава заден с МБФА, защото латералните мускули му били изчезнали. Той си няма, ама по време на 10 рунда, явно от бокса, за 1 път направи. И сега... Та не знам какво ще Правим, ще мисля. Много сложна работа така.

# 146
5 дни ,забавяне или подраняване може да се дължи на много фактори,вкл скорошна ваксина ,споооко не е задължително менопауза ,а ако е вкарвай прогестерона да забавиш нещата....

# 147
  • 1st floor
На мен ми закъснява цяла седмица, точно цикъл след ваксина. Правих тест за всеки случай, отрицателен е. Не се чувствам бременна, но цикълът го няма. След мъкненето по лекари и лаборатории до преди 2-3месеца нямам никакво желание отново да ги посещавам. Но май ще се наложи...Лошото е, че идват празници, при читавите доктори часове има чак за след 9ти май...и още се ослушвам дали да взимам талон от личната с надеждата все пак да ми дойде.
За вчера отчитам БР5. Преди много ме тормозеше точно тази тренировка. Сега не видях нищо затормозително. Само нападите "с брадва" не са ми любими. И МТ от тичането ми донесе жесток дискомфорт при сумо клетка. Днес пак имам някаква остатъчна, но вече минава...

# 148
За днес отчитам 11к гребане. Припомних си защо предпочитам да тренирам сама, а не с приятелка, например. Твърде много приказки 😂 и скоростта беше по-бавна от планираната.
Скрит текст:
По-късно ще прибвам новата тренировка на Сидни. 40мин кардио и корем.

# 149
  • Пловдив
Ами на мен ноември, като имах скромен ковид, ми дойде 7 дни по-рано. Сега не съм се ваксинирала. Обаче, имам подозрение, че може и да съм имала бустерна доза, а. ка. естествена среща отново (не съм имала симптоми, но...), та може и това да е при мен. Аз лично ще си пускам тест за антитела и ако са се вдигнали, това ще е. Непо, при теб може да е наистина от ваксината всъщност. Макар 7 дни да е доста, пак не е непосилно много. Много се разбутват хормоните и туй то. Иначе, Ноу, какво за прогестерона и кога? Все още не ми прескача МЦ, просто вече ми идва на 26-27 дни, не на 28. Сори за офа, де, повечето сте млади и нямате такива еретични мисли в главата. 😥

Общи условия

Активация на акаунт