Тренировки в домашни условия - 111

• 40 268
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • Перник
Такаа, да обобщим седмицата до тук:
понеделник - цяло тяло сутринта и носене на дърва вечерта, така че го броя за двуразова тренировка Grinning
вторник - почивка, и без това не спах много
сряда - корем
четвъртък - крака
днес - горна част
за уикенда съм планирала бягане, чистене, работа в градината, вероятно и още малко дърва Joy

# 391
  • София
Аз не пиша много редовно, но все пак... Simple Smile
Тъй като не успях да разбера какво се случва с тренировка 20 от корем мечта на Румяна започнах ХиЧ. Вече съм на 32 ден, но днес ще почивам /не съм го правила от началото на годината Simple Smile /
Искам да ви почерпя виртуално, че вчера малката ми щерка направи 5. Simple Smile
Скрит текст:
P.S. На болните да се оправят бързо.

# 392
  • Някъде по Дунава
Здравейте. С ден 4 и 5 от week 9 на Хедър приключвам седмицата. Пътувам за обучение с колектива и няма да тренирам повече тази седмица.

# 393
Dez, Sprinkles, Ани, Непо + всички други и тичащи и трениращи - вчера слушах Live Q&A с Erin - мисля, че ще е много интересен и за вас Simple Smile

# 394
Непо, ти си бременяла като по-млада и не знаеш, но сега бременните рутинно ги тъпчат с прогестерон през първия триместър. Няма страшно. Най-много да ти се спи много в началото.
За днес - 30 минути долна част с ластици от Никол Пиърс. Никол има някои много болезнени тренировки за дупе, тази обаче е по-лека(може би средно ниво), основно за сметка на лесния първи кръг.
https://youtu.be/Q2ag1j1sqLM

# 395
  • Там където
Жива съм и вече направих първите 3 тренировки от Лифта. Нещо кратки и леки ми идват, макар хич да нямам сили от този вирус, а даже имам и някаква лека МТ. Та си добавям основно за корем и дупе по 15-20 минути след края на всяка тренировка. Нали съм си лудо Ленче реших, че всяка седмица ще си добавям с различен уред- тази е седмицата на швейцарската топка, другата на ластиците, третата на босуто и т. н. Така открих една много свежа мацка с тренировки много в мой стил:
https://www.youtube.com/c/AmysBeachFitness/videos
Непо, след 40 години прогестеронът намалява и трябва да се пие- на мен ми действа супер ОК. Може да пиеш Витекс или Див ямс, вместо хормонален.Това са растения, които естествено нормализират нивото на прогестерон и МЦ като цяло. Аз съм много доволна.
Като цяло при мен кардио, ХИИТ, табата, интензивни тренировки водят до тежък МЦ и кратък ( на 23-24 дни), а силовите ми действат идеално, както пилатес и йога.

# 396
Ехаа, чак се почувствах млада! Joy На мен са ми изписвали и съм пила прогестерон по време на втората бременост.
Шегата настрани, наложи се за задържане.

Qaki, мерси за споделеното. Радвам се, че вече се чувстваш по-добре! Hug

Аз съм в ПМС и се надявам всичко да е наред и този месец, че се чувствам много гадно, като надут балон. Главоболие, умора не липсват също уви.

Днес ден 4 - Intense LOW IMPACT HIIT // Total body No Jumping Workout, 40min

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 02:13 от ~Биб~

# 397
Agent, благодаря за споделеното. Все така ми говорят за бягането, но аз си продължавам по моя неефективен метод на трениране.

9 Week Control Freak вече е качена - https://disk.yandex.ru/d/z4kgjefn7h_4HQ?w=1

За днес отчитам тренировка 9 от Уникална. Имаше прекалено много кардио я нея, направих малко модификации. Гривната тези дни е по-милостива към мен и ми казва, че тренирането ми е productive, а моята фитнес възраст е 20 години 🤣

Тили, и аз нямам търпение за България - за морето, както и за срещи с любими хора! При нас леко отпускат мерките, което е обнадеждаващо. Утре ще правим първа ваксина на едното дете (другото е по-малко и не може). Надявам се летните планове да минат безпроблемно 😊

Милена, да ти е жива и здрава малката сладурана!

Болните да оздравяват!

# 398
Добро утро. И аз изоставам малко тази седмица, но не успокоява фактът, че понеделник и петък имам по 14 км ходене, в другите дни около 10 км на ден и 2-3 тренировки тази седмица.
Ние сме в Родопите, черпя ви гледка от прозореца. Мъжът тича на Тракия Ултра, бебето още дреме и аз се наслаждам на тишината. Е, и чистя разбира се ама това не го броя Joy

# 399
  • 1st floor

Непо, след 40 години прогестеронът намалява и трябва да се пие- на мен ми действа супер ОК. Може да пиеш Витекс или Див ямс, вместо хормонален.Това са растения, които естествено нормализират нивото на прогестерон и МЦ като цяло. Аз съм много доволна.
Като цяло при мен кардио, ХИИТ, табата, интензивни тренировки водят до тежък МЦ и кратък ( на 23-24 дни), а силовите ми действат идеално, както пилатес и йога.
Яки, кое от двете е по-добро и нон стоп ли се пият? И на мен от ту мъч кардио (Шон например) ми се съкращава значително цикъла. Затова и вече Шон е зачеркнат от списъка. Иначе вече ми дойде и за един ден спаднах в областта на талията и тази сутрин съм с един кг надолу. Вчера си купих едни дънки, от които преливах като козунак. Днес пак ги пробвах и са напълно ОК. Седяха с етикета и им се чудех...

За вчера отчитам 30 мин кростренажор, докато гледах Тарзан. Simple Smile

# 400
Страстта към дългите разстояния няма нищо общо с работата за визия.
Тичането е силно емоционално изживяване. Аз например не разбирам страстта към плетенето, но тяхна си работа на хората.

Неефективно от каква гледна точка? От стъпване на сцена - да. И какво от това. Няма такъв адреналин като от хвърченето по склона. Не мога да се дочакам август.

Много ми е интересна дискусията за прогестерона. Ще се консултирам с моята лекарка.
Цикълът ми е като часовник все още. Беше се посъкаратил, но като увеличих километража, пак се намести.
На мен тичането ми засега действа изключително благотворно. Ни мускул горя (защото си имам достатъчно мазно за гориво), ни дявол. Сепарацията на мускулите на предното бедро е от тичането, според мен.

Тичането също направи чудеса със съня ми, докато с мижавите ми тежести съм се докарала на границата на търпимата мускулатура за мен. Честно, страх ме е от скрипеца, защото имам гръб на плувец без да съм такава, и вече някои сака взеха да ми опъват. Не може така.

Дух, успех на мъжа ти!

За вчера отчитам двуразово тичане 12 + 14км. Тренирам за планинско и аз- 50км. Искам да си подобря времето от 2018та.

# 401
  • Бургас/Пз
Dez, Sprinkles, Ани, Непо + всички други и тичащи и трениращи - вчера слушах Live Q&A с Erin - мисля, че ще е много интересен и за вас Simple Smile

Благодаря, Агент. С моя английски не съм сигурна какво точно разбрах, но ще накарам и дъщеря ми да помогне с превода. Ако на някой му се пише кратко резюме, ще съм благодарна.

Тази седмица съм много зле с тренировките. Надявам се днес и утре малко да наваксам.

# 402
  • 1st floor
И моят инглиш не е на ниво да изглеждам дълго видео. С четенето съм по на "ти". Моля и аз за резюме. От децата мога само да очаквам офкане и въртене на очи след третото преведено изречение.
С Дез съм съгласна - тичам само за кеф. Аз нито свалям, нито нищо! Grinning Но кефът е голям!

# 403
Дами, в ютуб можете да си пускате автоматично генерирани субтитри, които със сигурност са по-добри от родния ви тийн да ви върти очи. Satisfied
Пускат се от настройките ("зъбчатото колело"), но не ви правя подробни скрийншотове, понеже моят баузър пък е на италиански.
Скрит текст:

Отчитам и приключена седмица 7 от БР с четирите тренировки по план и два пъти гребане по 60 минути.

# 404
  • Там където
Морнинг Simple Smile
Непо, не ги пия и двете едновременно- пия 3- месеца витекса, после един месец почивам и редувам другиите 3-4 месеца с дивия ямс.
Скрит текст:
То не е проблемът само в прогестерона, нормално е да намалява след 40г. възраст, особено в наши дни с това хранене и стрес, ами дисбалансът между естрогени и прогестерон. Защото противно на общото мнение, че в перименопауза и менопауза естрогените намаляват, то не е така. В наши дни има свръх естроген- пластмаса, хормони в храните (скоро спорихме за пилето Simple Smile), соеви продукти и т.н. Внимавайте и с консултациите с лекар, защото много добри лекари ендокринолози имат неправилен подход...
За да не обръщаме темата на медицинска,ето тука пускам едни линкове за прогестерона:
https://medpedia.framar.bg/%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD% … D0%BE%D0%BD%D0%B0
https://medpedia.framar.bg/%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BE%D0%BB% … D1%80%D0%BE%D0%BD
https://media.silabg.com/hormonalen-balans-pri-jenite-news383.html

Дух, завидях ти за Родопите. Ние май ще отскочим през юни за едно Гръцко море - от ММ и неговите ангажименти зависи, ама а  дано, че ужасно имам нужда от почивка вече Sad

Общи условия

Активация на акаунт