"Априлчето от зъбки мрънка, а на мама главата вече дрънка"

• 12 084
  • 428
  •   1
Отговори
# 255
Раче, и ние така ревахме тая нощ от зъби. На нас за пръв път ни се случва. Защо не даваш нещо обезболяващо? На нас педито ни каза в такъв случай да даваме Калпол.

# 256
Ей така седи малкият шофьор и то когато не си е налапал кракът hahaha
Лека нощ от нас  bouquet

# 257
  • София
Раче, и ние така ревахме тая нощ от зъби. На нас за пръв път ни се случва. Защо не даваш нещо обезболяващо? На нас педито ни каза в такъв случай да даваме Калпол.

Калпол му дадох, но ревът не намаля.

Сега заспа без рев и дано не се събужда с болки миличкото.

# 258
Лелеее майките ви взимат децата да се наспите! Аз такова нещо не съм виждала, откакто съм родила. Никой не го взима. При 4 човека вкъщи, като реве само аз съм тук и до магазина го нося, даже като са всички в нас! ooooh!

# 259
Мисти, защо така? Трудничко е да се справяш съвсем сама. Аз кат обях болна цяло лято Катерина беше при майка ми. И сега я взима от време на време. Идва да спи пр инея за да можем да излизаме даже.

# 260
Раче, при нас също имаше много рев нощем при втория зъб. Както спи и изведнъж почва да реве много жално и силно, обръща се по корем, почва да пълзи, да си удря главата и въобще жална картинка. Преди давах бибка и заспиваше, но тези две вечери беше адски неутешим и го взехме да спи при нас, щото ни омръзна да скачаме всяка минута да го утешаваме. При нас обаче спа добре. Като изби зъбчето и нощните плачкания намаляха драстично.
Чувах, че има нещо хомеопатично за зъбки (май хамомила се казваше???), аз нищо не ползвам, защото положението при нас е овладяемо и не искам да давам химия.

# 261
Мисти я ги стягай тез хора и ти си човек Peace
за зъбките нищо не съм давала сами избиха без рев, за другите ще видим, само съм мазала с Дентинокс

# 262
Да и при нас е точно така рева както казва Юлчето. Кофти работа с тез зъби.... Thinking

# 263
  • София
Мисти, мила разбрала си ме не съвсем добре. Майка ми е на 500км и ние и гостувахме за 20-тина дни. Емо се скъсваше да реве цяла нощ и тогава тя ме съжали и дойде да го вземе, защото цяла нощ обикалях с дете на ръце из къщи.
Иначе в София нямам никакви роднини и денонощно си се грижа да малкия мъж. 500км са доста за всичките ни роднини и за 6 месеца свекърва ми е идвала веднъж за 3-4 дни, свекъра 2 пъти за час, баща ми дойде за един уикенд заедно с майка ми и две племенички, а майка ми стоя 10 дни лсед като ни изписаха и след това ида 3 пъти за по 3 дни. Единствено майка ми ми помага като дойде на гости. Останалите се чувстват като ВИП персони и чакат всичко да им се поднесе на готово  smile3515

Юлче, ние бибата не я залюбихме. Вече са ни избили два зъба и сега не мога да разбера къде точно го сърби. Дъвче и двете ръчички милото.

# 264
Охооооо, то значи сме на път да влезнем в отбора и ние!
Тони от 2 дни ми киселее, показва си рогата - опъва се на мост в количката, тръшка се, реве без ясна причина и все се глези. Смуче си показалеца, или ръфа някоя ръка ако му дадем Thinking. Трудно заспива, буди се по няколко пъти, продължава да пъшка, да се обръща по корем, блъска си главата в решетките или ако е по гръб тупа яко с крака в дюшечето... Tired Кърмя го по 2 пъти на нощ, само и само да трае...но и това не помага . Слагам го м/у нас да спи, хващам му ръката, галя го по нослето, но пак вилнее - обръща се, мята се...мани, мани! Stop Нищо не помага...изведнъж заспива. Или както е кисел почва да се хили. През деня не иска да спи, но си търка очите и носа и мига на парцали, но не може да заспи от инат. Днес го заплашвах с 5 пръста  Mr. Green
А тази вечер беше като буреносен облак - смръщееееен! ooooh!

# 265
Значи не сме само ние с нощните изпълнения  Shocked Ема вече три вечери спи при нас на спалнята, защото и на мен ми  писна да подскачам до креватчето. Зъби обаче не виждам  Thinking

За къпането да си кажа нещо ни стана навик да я къпем през вечер  Embarassed е, всеки ден си я мия когато сменям памперса и личицето, но това с ваната си го спесняваме, то ни отива вечерта.

На нас много свекърва ми помага, но за съжаление до края на месеца е на вилата и няма кой. Сестра ми сега си е дошла, та ще идва два пъти в седмицата да я гледа, а аз почвам фитнес  Mr. Green , та дано до Коледа се повталя поне малко, ще видим колко ще съм сериозна.
Иначе свеки като си е тук често я взима за събота и неделя да се наспим и да си оправя къщата и ми е екстра.

# 266
добър вечер и здравейте отново и от мен....аз си починах и си отспах два дни в Търново с мъжо(той беше на журналистически семинар там),а през това време майка ми и баща ми бяха в Плевен и гледаха малката Радоска
Мимка,Мисти надявам се дечковците вече да са добре
Дея,дано на малката да й няма нищо в крайна сметка Praynig
Снеж 7, моля те напиши с какво мажеш Катерина за лишеите,че Радост получи такива по крачетата като зпаочнах да я захранвам преди месец, аз си помислих, че е някаква хранителна алергия евентуално,но като я заведох при педито, тя ми каза,че просто кожата и била свръх чувствителна и ми препоръча на Мустела мазилото,там как с еказваше Стелато....брбрбр Стелатея ли нещо такова...абе много скъпо,не че е скъпо за детенце,но ако не помогне newsm78,защото мои познати мами(2 на брой) с акупували на мустела против подсичане и после бебоците им са се обривали от това кремче и мен някак си не ми се хвърлят 23 лв. на вятъра,искам съвет от някой с подобен проблем bowuu защото не вярвам да няма алтернатива на Мустелата......на Клоран съм чувала,че също не са лоши продуктите и такова подобно кремче е към 15 стина лв.
за къпането на главичката- ми радецки я къпем през ден,имам впредвид косичката
зъб още няма,но пък венците са й подути на малката
и малко да се пооплача - не ще да яде това говедце Mr. Green, нито каши,ей всеки ден различна й давам 5-6 кутии съм накуоувала всякакви марки, хапва две-три лъжици и полсе другото в лицето ми плюва....трябва със скафандър да я храня....пюретата - по същия начин........мислех,че е от марката пюрета,защото й купувах ам-ам и хаме и веднъж на хип,което изяде цялото(ранни моркови).....еееее,купувах й цяла седмица на Хип,ееее,пак си ми ги плюва в лицето.....такова мъчение,е....и за двете
домашни,с каквито почнах в началото ядеше,сега-плюва
само намачкан с кълцаника банан като види,направо умира,както е приказката....ама само банан,може ли?
плодовите пюрета също не харесва почти никакви...какво ли не пробвах,дори и шипка,нъц
хайде да спирам,че май постинга стана много дълъг

# 267
Ей така седи малкият шофьор и то когато не си е налапал кракът hahaha

rotfImbo А има ли книжка за количката Simple Smile
Цвети, връзваш ли го с колани? Simple Smile Не те ли е страх, че ще се изсипе така?

Лелеее майките ви взимат децата да се наспите! Аз такова нещо не съм виждала, откакто съм родила. Никой не го взима. При 4 човека вкъщи, като реве само аз съм тук и до магазина го нося, даже като са всички в нас! ooooh!

Мен също никой не ме отменя през нощта,  спи ми се, не спи ми се ... аз съм дежурна. Но нашите са на 50 км от София и ако имам нужда мога да ги извикам да помагат, както сега се случи с този ремонт, те гледаха малкия, а ние ремонтирахме. Днес мъжа ми го гледа през деня, а аз цял ден чистих след мазаниците с латекс и разни такива.

А през нощта и Кало се буди с рев, ама засега като дам цица се успокоява и заспива, но да си призная зъби не виждам още.

А утре трябва да си спретна супер добра организация, че колко работа ме чака ooooh! освен, че съм на работа, трябва да ида да подам документи в още една ясла и да намеря време да скроя и ушия обиколниците, че милия как се удря в таблите и решетките Sad

Лека и спокойна нощ на всички мами и бебчовци Heart Eyes smile3524

# 268
 furor, кремчето се казва Тридерм. Мажа я два пъти дневно. Вечер след къпането я обливам с лайка и сода. През деня я мажа с лайката по няколко пъти с памуче. Отделно давам по 1 ампула вит.С и половин ампула калциев глюконат два пъти на ден в сок. Мажи ги, защото се разпространяват много бързо. Всичко трябва да се глади от опаковата страна /ти най-вероятно си го правиш това по принцип/ и хавлийките за къпане ги пера всяка вечер и ги гладя, за да не се разпространява. Дано да се оправите, че е голяма мъка.

# 269
снеж,балгодаря ти мила  bouquet, тридерм ползвам самата аз,не знаех,че и бебоци може - ще пробвам лайката, а между другото горе-долу откакто започнах захранването и се появиха тези лишеи,реших да спра с гладенето, но май пак ще почвам....а витамин ц-то и глюконата й го давах в началото,когато крачетата й станаха такива,но после го спрях по съвет на педито....още веднъж - благодаря....
а сега да ви дам нещо да прочетете,копнах го от статия в бг-мамма, ако има и други бебочета,които отказват да ядат
Отказ от храна

Децата, на които никнат зъби, може да капризничат по отношение на храненето. Желанието да има винаги нещо в устата, за да получи облекчение кара детето да се държи така, сякаш винаги иска да яде. Но тъкмо когато започне да се храни, се засилва чувството на дискомфорт и то го заставя да се откаже от гърдата или биберона, които толкова настоятелно е искало. Дете, което е започнало да яде твърда храна може да загуби за известно време интерес към нея. Това не трябва да ви безпокои, тъй като то получава всички необходими вещества от кърмата или формулата. Апетитът му се възстановява в момента, в който пробият зъбите. Разбира се, ако детето отказва повече от две хранения поред или не се храни в течение на няколко дни, трябва да се обърнете към лекар.

Общи условия

Активация на акаунт