🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 4

• 36 176
  • 775
  •   1
Отговори
# 45
На мен не ми беше в повече Вики, наясно съм че типично по-руски с усмивка ще си гони своето, но когато някой е възпитан и се справя прилично не мога да кажа, че не е така. А видяхме и че е много адаптивна и се учи в движение много бързо въпреки семплите си умения. Вижда възможност и веднага я грабва, къде мига с клепки, къде друго - целеустремено си е момичето, знае какво иска. Спокойна е и не изпада в паника. Теодор е много по голяма драма куин например.
В много други моменти, ако я бяха махнали щеше да изглежда по-справедливо, отколкото тази седмица.

Време е да си замине и някой от смятаните за силни играчи, като искат съспенс да го направят както трябва и да се види, че няма застраховани срещу неудачи.

# 46
  • София

Да не коментирам и тия заменки от балкона. Водиш битка с отбора си, печелиш и накрая се оказва, че няма значение, щото няко(й/я) си може пак да те прати на елиминации. А това пък със смяната на участници в отбор или цели отбори си е пълна недомислица. Няма такива реални ситуации в живота, дето почнеш да готвиш  един ресторант и в един момент идва някой и ти казва по средата на работния ден, я аре ти оди в ресторанта на другия край на града, а пък тук ще дойде екипа от ресторанта в село Долно Горново.

Ама това е шоу, не е казано че ситуациите трябва да са реални.Всичко се прави за да е по интересно.Иначе трябва да сложат камери в някой ресторант и да гледаме как си готвят реално.Кой ще го гледа това?
Ами да ги поставят в реални ситуации, в каквито се очаква да готви един мастър шеф. Така, ще се докажат какво могат. В предишните сезони дори си спомням, че бяха рум сървиз в един хотел, готвеха в някакъв парк и трябваше да привлекат повече клиенти и т.н.

А с тези заменки по средата какво правим. Носят отговорността на другите.

# 47
  • София
И аз тук, благодаря за темата!

За Нела, отначало ми беше кофти, че я наричат толкова просташки грубо Нела, но после разбрах, че напълно си заслужава да се обръщат така към нея и явно си има причина.

# 48
  • София
Благодаря за новата тема Flowers Hibiscus

Виктория може и да е миличка и добродушна, но се видя, че мястото и не е в МШ, още повече на този етап от състезанието. Не мога да си представя, че участник в топ 9 не знае как да завие баница с готови кори. Може и да е способна, но има много да учи.
Нела ми е най-неприятният участник. Вечно мрънка, вечно е недоволна, все някой друг и е виновен. В отборната битка направи един качамак, и вместо през цялото време да намила за тези пъдпъдъци "в еърфрайера" можеше да предложи още една гарнитура или някакъв сос, с който да поднесат рибата. Накаря, не стига че чинията на сините беше провал откъм съчетание на вкусове, а и птиците бяха сурови.

За мен Мария е основният фаворит и поне към този момент тя е състезателят, който най-много заслужава да спечели МШ. Мартин също очаквам да е в тройката. Нямам представа, кой ще е третият. До вчера залагах на Алекс, но вече се колебая дали и до топ 5 ще стигне.
В анкетата гласувах за Цветелина.

# 49
Аз не съм съгласна, че Виктория не била за този формат. Напротив, мисля, че си е баш за него. Хоби готвач все пак не означава да си Джейми Оливър примерно, за да се явиш на кастинг. Вики е единственият участник, за когото мнението ми градираше в положителна посока от началото, та до снощи. Не е ли това най-важното за такъв формат. Шедьоври не показа, но и с нито една чиния не се изложи тотално. Постоянно беше на елиминации, но запази самообладание във всички ситуации, опитваше се да се бори по всички възможни начини и то без да хленчи, обвинява и търси причината в другите или журито. Говори отлично български, видяхме, че и на английски се справя много добре, онзи ден мернах колко чисто е работното ѝ място след приключване на готвенето. Изобщо, единственото, за което мога да я обвиня е, че няма достатъчно опит и знания в кулинарията, но се учи бързо и в движение, все хубави и полезни неща в този област. Все пак участието в МШ не е за печелене на звезда Мишлен.

# 50
  • София
Скрит текст:
Аз не съм съгласна, че Виктория не била за този формат. Напротив, мисля, че си е баш за него. Хоби готвач все пак не означава да си Джейми Оливър примерно, за да се явиш на кастинг. Вики е единственият участник, за когото мнението ми градираше в положителна посока от началото, та до снощи. Не е ли това най-важното за такъв формат. Шедьоври не показа, но и с нито една чиния не се изложи тотално. Постоянно беше на елиминации, но запази самообладание във всички ситуации, опитваше се да се бори по всички възможни начини и то без да хленчи, обвинява и търси причината в другите или журито. Говори отлично български, видяхме, че и на английски се справя много добре, онзи ден мернах колко чисто е работното ѝ място след приключване на готвенето. Изобщо, единственото, за което мога да я обвиня е, че няма достатъчно опит и знания в кулинарията, но се учи бързо и в движение, все хубави и полезни неща в този област. Все пак участието в МШ не е за печелене на звезда Мишлен.
Напълно споделям.

# 51
Аз моя фаворит си го определям по това дали искам тоя човек да ми сготви. В момента много бих искала да ми сготви Мартин. Мисля, че това което ще направи ще ми е вкусно. На Мария от храната също бих яла, но нямам това желание да я опитам както на Мартин. Иска ми се много да опитам и на Теодор десертите. Другите са ми на едно ниво в момента. Единственото което не бих и опитала е риба с малини.

# 52
Чудех се кое е нещото, което толкова отделя Мария от Александър в моите очи, защото и двамата за мен са от тримата най-добри, като Мария за мен е най. Открих го- чувството  за усет. Ако оставим за миг недодялания му характер и факта, че е ходещ ,,псувалник'', Александър просто няма това чувство за усет, което е необходимо, за да си наситина добър. Мария има усет към храната, към съставките, към това кое няма да изглежда дебилно . Мисълта й е организирана, структурирана, а храната отличаваща се. Тя ще направи нещо различно, в което да се усеща нейният почерк, но това различно няма да е риба в малини, или гаспачо в чушка- нейното различно, се ,,харесва'', просто има усет кое и как да стане. Усет, който съвпада с естетичните потребности на повечето хора. Александър, каквито и умения да има, реши ли, че нещо е ,,уникално' за него, действа спрямо неговата глава и не слуша никого. Щеше да е добре ако идеите му наистина бяха изключително добри и оригинални, но в голяма част стават недоразумения. За разлика от Мария, чиито идеи са споделено добри не само в нейната глава Simple Smile Усет.

# 53
  • София

За Нела, отначало ми беше кофти, че я наричат толкова просташки грубо Нела, но после разбрах, че напълно си заслужава да се обръщат така към нея и явно си има причина.

А не ѝ ли е това името? Така я изписват от предаването, не е подвикване от участниците...

# 54
  • Sunshine state
Нела от кастингите още не я долюбвам, тя хич няма да ми е мъчно, ако излети тя.Не харесвам арогантни хора.

# 55
  • София

А не ѝ ли е това името? Така я изписват от предаването, не е подвикване от участниците...
Нямам никаква представа.И дъщеря ми е Нели и никога не бих ѝ казала Нела, звучи ми грубо и просташки.

# 56
  • София
На теб, а и на мен, може да звучи грубо, за други явно е опит за оригиналничене:
https://masterchef.btv.bg/uchastnitsi/nela-tincheva.html

# 57
Аз бих искала Мая да ми сготви нещо арабско.

# 58
  • Испания
Или така се казва Нела, или така се решили да я запишат във формата, за да се различава от Нели.

# 59
Не е от формата - така се казва/представя тя самата, намерих я под това име в статия в сайта на семейния им хотел/изба. Не виждам нищо грубо или просташко в името ѝ, светът е шарен, имена всякакви.

Последният епизод беше доста щекотлив по отношение на самочувствието на Алекс. В единия момент капитан, в следващия - на кантар с Виктория от другата страна. Виктория прие сбогуването ведро, а той заплаши пак със страшилища и "дупе да им е яко" на останалите.
Някой по-рано коментира как фаворити са му онези участници, чиято храна би опитал - присъединявам се, това е и моето разбиране. В този смисъл човек, който смята, че клиентът е прост и не разбира възвишените му гозби (или колко голяма саможертва е да обезкости пъстърва, която сам си е избрал), не е някого, при когото желая да се храня.

Общи условия

Активация на акаунт