🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 4

  • 36 181
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 14 832
Каквато ще да е баницата, повече отговаря на условието от пошираното половин рибе с малини и полусуровия пъдпъдък Simple Smile
О, да, и полента! Съвсем българско Joy

Смайли Hug

# 76
  • Мнения: 10 682
тази пък нела се оля с тоз качамак. качамак, та качамак. ок, разбрахме, че може да прави тази ядрено-физична храна.
поширана риба и пъдпъдък аз не ги намирам никак за традиционно бг кухня.

# 77
  • Мнения: 20 895
Каквато ще да е баницата, повече отговаря на условието от пошираното половин рибе с малини и полусуровия пъдпъдък Simple Smile
О, да, и полента! Съвсем българско Joy
Там пък хич не ми се и коментира. 🥴

# 78
  • Мнения: 14 916
Баничка вместо хляб си е супер към пържолката. Липсваха им зеленчуци или една готино "плейтната" шопска салатка.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 13:42 от zari65

# 79
  • Мнения: 10 682
на мен друго ми е чудно - много са зле откъм аранжиране. добре де, тези хора не са ли се готвили за МШ? има страшно много инфо в нета, снимки, обяснения....

# 80
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
На коледа най-редовно ядем баница с пържоли, та хич не ми е кой знае колко съранно. Обаче поширана риба с малинов сос и пъдпъдък.. Това изобщо не ми е традиционно.

# 81
  • Мнения: 5 563
И на нас ни се е случвало да ядем баница с още нещо, така че не се изненадвам. Обаче и аз не бих пробвала риба с малини, съжалявам..

# 82
  • Мнения: 10 682
аз бих пробвала, даже може да не е лошо. но определено не се вписва в бг традиция.

# 83
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Прави ми впечатление, че когато трябва да сготвят нещо модернистично, готвят простички и обикновени неща, а когато им кажат традиционно - излизат с някакви изчанчени идеи. 😂

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 15:07 от Pupitka

# 84
  • Мнения: 20 895
На коледа най-редовно ядем баница с пържоли, та хич не ми е кой знае колко съранно. Обаче поширана риба с малинов сос и пъдпъдък.. Това изобщо не ми е традиционно.
Е на Коледа го ядеш просто защото си сготвил 100 неща, но не го правиш през останалото време.

# 85
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Баницата дойде, когато Токев им каза, че бягат от идеята за българско...особено когато Мартин спомена за чътни като гарнитура... и тогава реши и баница да има, защото кое е по-българско, ако не баница.
И двата отбора (според мен) не схванаха съвсем правилно задачата. Алекс пък май и не разбра, че има такава...той си търсеше гурме, красиво и т.н. Иначе по една пържена пъстърва да бяха направили щеше да е по-българско.
Бих опитала от всичко, особено от тиквеника...и вариацията на Гараш.

# 86
  • Варна
  • Мнения: 1 688
Понеже мернах онзи ден снимка на Нела от Малдивите, та ми стана любопитно кой е нейният ресторант, както и отзивите за него. Не помня да сме обсъждали тук, ако повтарям нещо, се извинявам, старая се да чета редовно.
Та пускам линкове за любопитните като мен.
Статия от 2018 година за откриването:
https://4vlast-bg.com/archives/287701
Интервю с Нела на сайта им, в края има презентационно видео с нейно участие:
https://villasintica.com/prenesete-se-v-specialniq-svqt-na-nela-tincheva/
Отзивите в Google и Booking са много добри, особено за храната:
https://www.google.com/travel/hotels/entity/CgoI9qei1cKLwI0oEAE/ … QACoJCgU6A0JHThoA
Речите при изпращането на отпадналите участници ми харесват, сигурно ги пишат сценаристи, но звучат искрено и се стремят да ги мотивират, с уважение. Както и ме докоснаха думите на Силвена към Мария, не знам дали бяха лично нейни.
Винаги са ми много забавни моментите с обилното похапване на шеф Михалчев. Simple Smile
Стилиян имаше попадения като цяло с рецептите, но категорично няма лидерски качества. Алекс също няма такива, егоист и арогантен човек. И аз ще очаквам финал между Мария и Мартин. Мария е изключително добър лидер за мен и има много качества, усет към храната.  Следвам я в Instagram с удоволствие, определям я за себе си като много стойностен човек. Интересен е контрастът между начина на живот на участниците и тяхното поведение в предаването.

# 87
  • Мнения: 2 332
Предложението на Нела за десерт- тиква с маскарпоне и крокан- българско откъдевсякъде Simple Smile
Това ми звучи, като шеф Манчев с козето сирене и чубрица, дето се яде  по Коледа от всеки.
Алекс не съм го чула да псува храната. Тези, около него му палят "фитила" , тях си ги храни яко...
Където е Нела, отборът е губещ, защото тя не е капитан!
Щото Нела няма готвачи да я учат, готвят и т.н?
Щото Цвети не е готвила в задния си двор барбекю, българска кухня и т.н.?
Нела , Цвети и изключителната Мария се обединиха, ще съборят всеки по пътя си!
"Никога не подценявайте силата на "глупавите хора", обединени в големи групи." ...
Цвети го "уреди" с бадемите, дори потупа по рамото някой и рече "казах ти, че бадема ще го спъне"
На Токев каквото и да му покажат,  все му изглежда или старо, или детско  Simple Smile
Защо ви дразни Мартин, че е изкарал курс?  Да го бяха изкарали и другите!

# 88
  • Мнения: 14 832
А Нела, която от години се навърта в ресторанта си! Реално и тя е изкарала един курс и то не кратък.
Цвети пък в Тайланд обучавала млади момичета да готвят...
По един или друг начин всички имат допир до нещо повече от домашно готвене.

# 89
  • Мнения: 352
Виктория ми стана симпатична, но определено си тръгва малко късно.
Мисля, че каузата на Мария, за която стана дума, е свързана с популяризиране на сезонната, местна храна.
Продължавам да съм супер невдъхновена от този сезон, не ме грабват манджичките им, не ровя за рецепти след епизодите. 

Следите ли драмите с козунаците на Савина? Тя, колкото и да не я харесвам, определено използва популярността от МШ по правилен начин.

Общи условия

Активация на акаунт