🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 4

• 36 194
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
Каква е тази драма с козунаци.
Цените при Савина са потресаващи за това, което предлага, редовно минавам и покрай пекарната и покрай сладоледаджийницата, но ги пропускам твърдо, не че не е вкусно, ама чак пък толкова. Оляла се е здраво.
6 лв кроасан - бил занаятчийски, занаятчийски ама кроасан взет от магазина.

# 91
  • София
Аз сладоледите и ги харесвам. По козунака с лешници и шоколад ми текат лигите, но не съм вземала. 😀 Предполагам, че щом поддържа такива цени има достатъчто клиенти.
Иначе явно живее до нас някъде, защото много често засичам сина и по площадките.

# 92
Не ми хареса менюто в отборната игра и на двата отбора,  освен десерта импровизация на "гараш"

Тиквата е много нежна,  маскарпонето е тежко, не видях как го омекотиха. Един класически тиквеник с ядки би ме привлякъл повече, вместо тези запечени корички,  или крем карамел с тиква с подходяща украса, тиквата си отива и с шоколад.

Нела си казва мнението на глас и затова изглежда, че е мърморана.
Мария е дисциплинирана, методична и готвейки с Алекс, той я слуша за менюто:), екипно работят добре двамата.

# 93
  • София
Савина не ми допадаше в МШ, и сега не ми допада. Grinning
И миналата година имаше някакви изцепки със "слайс" кето хляб за н'ам си колко лева.

# 94
  • Испания
Скрит текст:
Не ми хареса менюто в отборната игра и на двата отбора,  освен десерта импровизация на "гараш"

Тиквата е много нежна,  маскарпонето е тежко, не видях как го омекотиха. Един класически тиквеник с ядки би ме привлякъл повече, вместо тези запечени корички,  или крем карамел с тиква с подходяща украса, тиквата си отива и с шоколад.

Нела си казва мнението на глас и затова изглежда, че е мърморана.
Скрит текст:
Мария е дисциплинирана, методична и готвейки с Алекс, той я слуша за менюто:), екипно работят добре двамата.

Само изглежда, а всъщност не е?

Вярно е, че в едни епизоди се фиксират върху един /в началото Анна/ или друг участник, но от това, което виждам, Нела не е просто мърморана, а е нетърпимо мрънкало, което не спря да критикува. И в крайна сметка всичко излиза от нейната уста.

# 95
Спор няма, че е ужасно и все недоволно мрънкало Нела, но в последната отборна игра беше абсолютно права. Ако не беше тя и подкрепата на Мария след размяната, отборът направо си оставаше с празни чинийки за основното.
Аз наистина не разбрах какво беше това голямо запъване на Александър за рибите. Освен да беше по сценарий? Защото при предишното му капитанстване си беше съвсем адекватен човекът. И с мненията на съотборниците се съобразяваше, и свобода им даваше, и работеха нормално. Дори ми хареса тогава.

# 96
Може и да имат сценарий,  "по скрито нещо от човека няма" - както е приказката. Навика да си обран в емоциите и поведение се намества ако го нямаш като възпитание, по-късно от живота.
Знае ли се, ако е "нарочена" да говори/злослови...

# 97
Аз сладоледите и ги харесвам. По козунака с лешници и шоколад ми текат лигите, но не съм вземала. 😀 Предполагам, че щом поддържа такива цени има достатъчто клиенти.
Иначе явно живее до нас някъде, защото много често засичам сина и по площадките.
Клиенти има вероятно, но не бих казала че е от оборотните места на улицата, няколко има такъв тип. Хубави са й нещата, но не е нещо изключително, че да си заслужават тази цена.
А хубави - ръчни или занаятчийски козунаци вече има на доста места и на нормални цени, както и кроасани, кексове и всякакъв тип тестени закуски.

# 98
  • София
Тази Савина от кой сезон е, не си я спомням.

# 99
  • Испания
Савина е от четвърти сезон, когато победи Станислав.

# 100
Савина и аз не си я спомням.

# 101
  • София
Ето я :

# 102
  • Испания
Савина и аз не си я спомням.

И тя се оказа бременна по време на формата.

https://bg-mam.ma/p/1029398/36549523

# 103
  • Пловдив
Цените на Савина са потресаващи, а тя не е чак такъв специалист. Според мен, снобите са й клиенти само. В нашия град има един Майстор Пекар - хлебар, има няколко книги за печива, прави занаятчийски хляб и други неща, също на ръка, със специално американско брашно, вода от Норвегия, квас на различна основава, ама козунака му е къде 10 лева, да речем. Какво Савин ще предложи повече, освен претенции... А сладолед, като искам Джелато, ходя и си купувам от Даниела - Джелатерия Вивалди, е, това вече е изкуство. И е учила в Италия, и има наистина невероятни вкусове. Може би сте пробвали, от миналата година има и в София, до тогава мои познати специално идваха до Пловдив за Джелато. Цените й обаче са подобни на Савина, де. Както и да е, щом има клиенти, щом се просава добре, браво на нея.
Аз също мисля, че по сценарий РЕШИ Александър да прави тези малинови пъстърви, иначе целия този отпор би отказал всеки. Макар че е тъпо, човек да рискува да отиде на елиминация заради сценария, то така не е много ок.
Но, ярки фигури все още няма, а помня Стефчо от сезон 1 какви неща правеше, даваха им да рециклират готови ястия, ей това е трудна задача, тойнизбистри някакъв бульон от гювеч. Помня още. Супер бяха първите  сезони.

# 104
  • София
Аз пък смятам, че е абсурдно да се мисли, че карат някой да готви нещо по сценарий.

Общи условия

Активация на акаунт