🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 4

• 36 206
  • 775
  •   2
Отговори
# 105
И аз мисля, че не готвят по сценарий- опитали са се да си подготвят някакви оригинални решения като подготовка. Александър- пъстърва с малини, Нела- яхния. Опитват се да ги пробутат в нужния момент. Точно както Май всеки път се опитва да прави сладолед...

# 106
Мисля, че следващият, който трябва да си ходи трябва да е Цветелина. Имам чувството, че все едно и също готви...

И определено сред фаворитите ми са Мария, Теодор и Стилиян

# 107
Някой се интересуваше от шеф Марко Лукиари, това е Инстаграм профилът му. Simple Smile
https://instagram.com/chefmarcoluchiari?igshid=1w2chdbvjaml6
😊
Предполагам, че има информация за ресторанта му.

# 108
Всеки сезон ли връщат някой от отпадналите?
Този сезон дали ще има такова връщане? Или те май започнаха повечко участници.

# 109
  • Испания
Всеки сезон връщат, доколкото помня.

# 110
  • София
Струва ми се, че миналия нямаше върнат? Rolling Eyes

# 111
  • Мюнхен
Струва ми се, че миналия нямаше върнат? Rolling Eyes

Нямаше, защото Неда (или друга от жените) беше на елиминация и трябваше да се бори за мястото си с всички изгонени до момента. Обаче спечели елиминацията и си го запази.

# 112
Тази седмица  си промених мнението за повечето участници.
Вики я харесвам, но ми писна от нея, така и не направи нещо впечатлително, макар че на такосите можеше да бие Нела или поне на яйцата. Елементарни неща-да не сложи еднакво количество и да не посоли, изобщо целия МК беше сякаш лесен.  Поне добро впечатление ми направи на МК, че задава въпроси, даже шефът и каза нещо полезно и за зрителите.... Така или иначе време и беше.....
Нела този път не ми се стори злобна, макар, че леко бойкотира, на ината на Алекс всеки така ще реагира, а и после подкрепяше Вики от балкона
Алекс - 100% е представител на рогата зодия, с огромно самочувствие и напълно неспособен да си признае грешката, разбра че не е прав на отборната,  но не може да го преглътне. Добре, че Нела метна пъдпъдъците, да му спаси егото.... Въпреки това основното им ми се стори вкусно, комбинацията малини с цвекло е страхотна, но как да се конкурираш със свинска пържола и торта с шоколад- светия Граал на балкантурист....
На играта с готелката хич не блесна, хубаво - гаспачо, ама как не се сети да ги обгори съставките, вместо това чушката, ми то в този си вид и за ядене не става....
Цвети с барбекюто според мен беше най прецакана, то само 20 минути трябва да се занимаваш да го запалиш...
Мария и този път ми хареса, но ми се струва, че продължава нещо там с Алекс  да се задява, с голям респект говори за Алекс, и той за нея. Виждам я да спечели вече....
Стилян горкият, може и да готви но вятър го вее, типичен флегматик, затова и с Алекс не се спогаждат според мен. Блее над яйцата, за желатин няма даже да коментирам, поне да прочете на опаковката.... За ястието му с каната, ако ще има бульон искам или да е супер ефирен и свеж или да има хубав, силен солен вкус, с много пластове, затова са соевият сос и уасабито, дори и на най-смотаните варени зеленчуци да ги сложиш, придават много интересен вкус и дълбочина... Та в този ред на мисли, най вероятно е било блудкаво ястието ....
Мартин, уцели джакпота с чушкопека, можеше толкова много работи да направи в него, според мен му липсва фантазия, което се потвърди и в отборната битка. Той измисли основното, което беше най-тъпото и зле презентирано, но хората обичат пържолки, и ще си ги харесат, независимо какви гарнитури наплякаш около тях....
На елиминация та никой не ме впечатли.... Грилования ананас на Стилян само изглеждаше вкусен. На Вики - поне да си беше изравнила блатовете на кейка, а като видя,че не срава хайвера - що не сложи на долния блат пресни плодове-пак се предаде рано рано, при първия неуспех.
Алекс не вложи сърце в това готвене и това, което сътвори беше доста гадно, особено прегорялата бисквита с половин кг сметана.
Изобщо голяма мода са тези бисквити, всички до една прегорели и безформени

Даже и Роу ме изненада последния път с този монохромен костюм, добре че синя беше диадемата, иначе щях да реша, че са я подменили с двойник. Също много ми беше много естествена как се радва на музиката, освен на храната (макар да и липсва явно практика с балканските ритми)

# 113
Вчера видях Стилиян и семейство. Бебенцето се е родило. Много приятни млади хора, симпатична жена - все едно не  е раждала, а бебчето само ръчичките му видях от количката. Много бяха готини.

Вчера правих и кайзершмарн от клипа на Токев - загоря ми по същия начин като на него от клипа и на Сашко. Ядосах се и пуснах втора половин доза и тогава вече ми се получиха нещата без загаряне. Явно една доза е много наведнъж да се прави, голямо е количеството и на котлон не става. С това количество вероятно би се получило във фурната, за да пече и отгоре реотана.
А тази палачинка под друга формма съм я яла в "Моментс". Беше квадратна и поднесена със сладко към нея.

# 114
  • София
Той още в първите епизоди спомена, че се е родило вече. 🙂

# 115
  • Испания

# 116
Въййй, защо е тоз хейт към любимите манджи на шеф Роу Grinning Ще им вдигне мерника, струва ми се.
Нела нещо много е вкисната напоследък, да не е в постоянен ПМС

# 117
  • София
Кикоманска реклама.

# 118
  • София
Нела е недоволна- потрес! Не знам какво може да я удовлетвори.
Искам да им видя творенията на всички. 😀

# 119
На Нела хубаво направиха забележка, че мрънка срещу веганската храна, но жената се извини. На онази Анна за гнусните коментари за трупове и т.н. - нищо. Това не ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт