🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 4

• 36 129
  • 775
  •   1
Отговори
# 750

А Мартин сготви някакво свинско коремче, на мен ми хареса и ми се прииска да го опитам.
В България не продават свинско с кожа.Питах в месарницата, казаха ми, че кожата отивала  за друго.
Да, точно това си помислих и аз оная вечер, че никога не съм виждала в магазините да предлагат свинско коремче.

# 751
  • София
Аз съм купувала свинско с кожа и то точно "коремче".
Смятам, че сините трябваше да спечелят. Мартин не става за капитан. Иначе всички са ми симпатични.
Не можах да повярвам, че уреда за почистване на чушки ги затрудни, а са около моите години. Аз и до сега си го ползвам.

# 752
Коремчето не е ли така нар. бекон:

Не разбрах защо не спечелиха сините, шоколадов мус само! е много тъп десерт.... Не виждам какво толкова супер вкусно може да има, обясниха ли нещо по - подробно, дори и да е най най вкусни мус, без добавка е скучен .. ....
Няма нищо супер в един мус, при това изпльокан като... Обясниха - част от гостите гласуваха по симпатии. Те самите си го казаха.

Стилиян е чешит, малко показно артистичен, вероятно и по-сдържан и дръпнат и не купонясва с останалите. Ако са младо семейство с бебе, нормално е да предпочита да си кротува. Освен това наистина е добър, независимо дали зрителите му го признават или не Simple Smile Участниците вътре много добре го отчитат и се напрягат. Все пак става въпрос за пари и то много пари.

Като сигурни финалисти виждам Мартин и Мария, освен ако нещо ужасно не се обърка. Нела ще е следващата напуснала, за това нямам съмнение. Остават Стилиян и Теодор и не съм сигурна кой от тях ще остане накрая. Теодор е по-строго профилиран и малко нестабилен психически. Макар вчера да се представи много добре. По сценарий или не, но ако не беше взел нещата в свои ръце, отборът им щеше да си остане с празни чинии.

# 753
Мартин беше в някакъв ступор, колко време ги бели тези картофи, все едно за първи път вижда картоф. За 6-7 минути се обелват картофите, след това се маринова месото докато се варят, остава време да се подготви всичко за печенето на дукесите, може да си сложи тиганите или да подготви чиниите.
Като цяло избора му на картофи не беше удачен, подходящи са за месо, но пък голямо количество става бавно. Щеше да му стигне времето, ако беше по-организиран.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 13:43 от zari65

# 754
Прекалено режисирано стана това предаване и аз все повече се чудя какъв е смисълът от нашите коментари тук. Ако нищо не е истинско, ако не готвят за отреденото по сценарий време, а си доготвят допълнително, ако репликите пред камерите не са техни или поне не изцяло техни, ако драмите и симпатиите не са искрени...............доста е смущаващо вече.
Стилиян със сигурност беше любимец ако не на участниците, то поне на мадам Роу. Обаче и там е отритнат вече, хахах. Спря тя да открива секс в манджите му. Laughing Заместил го е Мартин сега. Grin За сметка на това пък сякаш шеф Михалчев има някаква слабост към Стилиян, а за мен това е по-добрият вариант, защото от тримата шефове, той ми е най-приемлив и симпатичен. Така че, дали другите харесват Стилиян, това не ме впечатлява много, на мен ми харесва неговото поведение, барабар с театралниченето....то от актьор какво друго да очаква човек.

Скрит текст:
Аз съм купувала свинско с кожа и то точно "коремче".
Смятам, че сините трябваше да спечелят. Мартин не става за капитан. Иначе всички са ми симпатични.
Не можах да повярвам, че уреда за почистване на чушки ги затрудни, а са около моите години. Аз и до сега си го ползвам.

Аз не познавах повечето от тези уреди, защото не си падам по трупането на много кухненски джаджи. Обаче двата уреда за ябълки и чушки бих си ги взела, защото дори не подозирах, че има такива. Чистенето на ябълки и чушки винаги ме е дразнило много, а с тези изобретения ще си спестявам досадата. Онова къдраво нещо за разделяне на жълтък от белтък беше забавно, но за мен е от групата "безполезно трупане на вещи".

# 755
  • София
Птица, там е, но се транжира по различен начин, не като бекона.  Аз съм яла в няколко известни ресторанти така приготвено и не ми допада. Някак като сварено ми е и доста тлъсто.

# 756
И аз симпатизирам  на Стилиян, харесва ми това "актьорското" в него, сдържан е. Съсредоточен си е в готвенето и това е. Да, не винаги се представя блестящо, но пък не съм видяла да има участник без издънки (освен Мария може би) в този сезон.
Голяма грешка беше да показват на участниците кой в кой отбор е. Естествено, че ще гласуват по симпатии, а не е правилно. Плюс, че Токев намекна да оценяват храната, а не постъпките и характерите.

# 757
То идеята беше да им покажат , че не е лесно да се оценя, и най-вече , че трябва да са безкористни в оценката си, както са те.

# 758
Ами искаха да вкарат интрига с гласуването на бившите вече участници, което е добре за сценария. Затова и не скриха кой в кой отбор е. Но никак не беше добре за самото състезание. Защото реално Мартин, Теодор, Нела и Мария трябваше да са на елиминация. Мартин имаше значка, така че отпадналият щеше да е един от другите трима. И това щеше да промени цялата по-нататъшна надпревара.

# 759
  • София
Така щеше да е справедливо. Мартин, бих го заподозряла, че нарочно ги проваля. Нито веднъж не се справи като капитан.

# 760
  • София
Mesmunda, по принцип съм съгласна, но можеше и да не се промени драстично ходът на състезанието. Не забравяйте, че и Нела беше на елиминация, а според мен в борба с Мария и Теодор тя не би се справила. Така че дали първо Цвети, после Нела, или обратното... Все тая.

Мартин наистина никак не го бива за капитан, не знам Мария защо не се опита да се наложи както миналия път с Теодор.

# 761
  • София
Аз не виждам защо точно Теодор трябва да е на елиминация при положение, че неговия десерт спаси отбора и по едно време пое и ангажиментите на капитан.

# 762
  • София
То е така, но нали оплюхме преди Цвети, която точно така се възмущаваше, че си е свършила нейната работа, защо да ходи на елиминация. Grinning Правила.

# 763
Mesmunda, по принцип съм съгласна, но можеше и да не се промени драстично ходът на състезанието. Не забравяйте, че и Нела беше на елиминация, а според мен в борба с Мария и Теодор тя не би се справила. Така че дали първо Цвети, после Нела, или обратното... Все тая.

Мартин наистина никак не го бива за капитан, не знам Мария защо не се опита да се наложи както миналия път с Теодор.
Да, Нела щеше да бъде най-слабото звено в компанията на Мария и Теодор, обаче ние не знаем какво става по-нататък. Може Нела да е във финалната тройка.Smile

# 764
  • да има едно лесно - на мотора
Снощи  тук пишеше кой е победител и как са подредени от 1во до 5то място. Синът ми каза, лесно се хаква и може да пише всеки каквото иска. Днес тази информация липсва . Аз все пак си направих "снимка" на екрана, за да видя при излъчването на финала дали е било вярно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт