ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 47 044
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • България, Русе
Здравейте момичета, дайте ми съвет....
В 34г.с. съм и трябва да родя на 10 юни.
Бъдещата ми свекърва е с корона вирус открит в събота, а в петък аз и мъжа ми бяхме с нея в една кола за кратко...разбира се никой не знаеше. Всички мои роднини не искат да се виждаме 14 дни и мен ме е страх. Обаче моят мъж си мисли, че всичко е изфабрикувано, понеже симптомите и са нищожни- само задух, лека кашлица и леки болки  в гърдите. Той даже има намерение да я посещава. Тя пък иска да се събираме на Великден, макар че ще е още под карантина. ОФ оф оф... а аз не искам да се срещам с нея, поне 14 дни.
В по старите теми мисля, че някой беше карал вируса, вие как бихте постъпили?

# 106
И аз съм за да си направим тема и след раждането, за да обменяме опит Simple Smile
Аз да попитам тези от вас, които ходят на тонове в Шейново каква е процедурата. Доколкото разбрах правят тест за Ковид преди това. Аз никога не съм ходила в тази болница. Къде се влиза, на регистратура ли се минава първо? Как стоят нещата? Ще съм благодарна ако ми дадете малко повече инфо Simple Smile
flow3rlinna, не се притеснявай. И моят следящ не изражда и на последния преглед като взех 45дневния не ме гледа на УЗ, защото вече не ми се полага. Ако усещаш бебчето всичко е наред, недей да се притесняваш Hug
Стеленцето, аз на твое място също няма да се виждам с нея. Все пак говорим за твоето здраве и това на бебето. Трябва да те разберат като роднини. Пазила си се толкова месеци и сега на финала да стане белята. Confused

# 107
Здравейте момичета, дайте ми съвет....
В 34г.с. съм и трябва да родя на 10 юни.
Бъдещата ми свекърва е с корона вирус открит в събота, а в петък аз и мъжа ми бяхме с нея в една кола за кратко...разбира се никой не знаеше. Всички мои роднини не искат да се виждаме 14 дни и мен ме е страх. Обаче моят мъж си мисли, че всичко е изфабрикувано, понеже симптомите и са нищожни- само задух, лека кашлица и леки болки  в гърдите. Той даже има намерение да я посещава. Тя пък иска да се събираме на Великден, макар че ще е още под карантина. ОФ оф оф... а аз не искам да се срещам с нея, поне 14 дни.
В по старите теми мисля, че някой беше карал вируса, вие как бихте постъпили?

Аз съм го карала, беше ад, нищо че слава богу не го карах толкова зле, но гледах мъжа ми как се мъчи 10 дни с темпертатура и отвратителна кашлица, която продължи месец и повече. Карах го, когато бях около 26-28г.с., някъде във форума четох тема, че след 28ма изобщо не е добре да се кара, беше писал някакъв лекар. Но дори и да сте били там не значи, че ще го хванете. Сега гледам хората в магазина като чумави, много ме е страх да не го хванем пак, нищо че сме го карали и уж имаме някакви антитела. Но е грешка да ходите на Великден и мъжа ти знаейки обстоятелствата да ходи да се навира в майка си. Пазете се Heartpulse

# 108
Стеленце, ако трябва вземи твърди мерки, изобщо не ти трябват рискове в момента. Станалото, станало, не може да го върнеш, но може да се подсигуриш занапред. Тя явно е с новооткрита инфекция и при нея тепърва може да се развива заболяването. Постави сериозно въпроса пред мъжа ти и му обясни, че те е страх и се притесняваш, съвсем основателно.
Моята свекърва и девер началото на март бяха болни, тя си беше няколко дни вкъщи с кашлица, ама бързо я взеха в болница и беше 1 месец там. Вече почти 2 месеца минаха, нея още я е страх да не ни зарази и не иска да се виждаме, само през балкона дава. Аз съм ограничила контактите на всички, с които ми се налага да живея /мм и нашите за момента/. Страх ме е и това е. Моя приятелка, бременна го кара в 32-34 и беше седмица в болница. А уж сравнително леко мина.

# 109
Стеленцето, съветът ми е да нямаш никакъв контакт с тях, както ти, така и мъжа ти. Тя е болна от няколко дни, страшното не почва веднага, то и дано не стига до него! Задух не е никак невинен симптом. В момента си в най-рисковата част на бременността, как дори могат да си помислят да се виждат с теб?!
Бащата на моя близка почина преди 2 седмици от Ковид, само това ще ти кажа.
Заради невярващи, обикновено страдат невинни хора.

Аз вчера влязох в 32 г. с., усещам я много силно, цели измествания и много силни удари, направо като се движи целия ми корем се деформира, дори ми е неприятно на моменти.
Вече доста ми тежи самия корем, усещам отхлабването на кръста и ставите. Внимавам да се пазя и да не се отваря, защото след всяко натоварване ме лепват контракциите. Имам цяла къща за чистене и оправяне, че ще се нанасяме уж за лятото, ама засега пасувам, че да не стане фал баш накрая.

# 110
Стеленцето какво значи изфабрикувано?! Това са си сериозни симптоми. Това е супер безотговорно да се среща с който и да било по време на карантина, камо ли с бременна в 8 месец. Затова не можем да овладеем ситуацията, всеки си прави каквото иска. Моля Ви, мислете за здравето си и не се поддавайте на прищявките на околните.

# 111
Радева, двете сме с една и съща дата на термин. Виждам, че си писала, че от вчера си влязла в 32г.с. По моите сметки днес сме 31+1, та вече тотално се обърках - това 31 или 32 седмица се води Grinning Влезли ли сме вече в 8мия месец или от тази неделя, която идва? То не че има  кой знае какво значение, ама чисто за информираност да знам какво да казвам като ме пита някой - 31 или 32 седмица сме?

Относно посещението на хора с Ковид - дори човек да не е болен от Ковид, а да има настинка (ако бременеехме преди 2 години примерно), пак не бих се бутала сред такива хора. Все пак няма нужда да се излагаме излишно на риск, и така сме си достатъчно податливи на какво ли не.

Стеленцето, съветът ми е да нямаш никакъв контакт с тях, както ти, така и мъжа ти. Тя е болна от няколко дни, страшното не почва веднага, то и дано не стига до него! Задух не е никак невинен симптом. В момента си в най-рисковата част на бременността, как дори могат да си помислят да се виждат с теб?!
Бащата на моя близка почина преди 2 седмици от Ковид, само това ще ти кажа.
Заради невярващи, обикновено страдат невинни хора.

Аз вчера влязох в 32 г. с., усещам я много силно, цели измествания и много силни удари, направо като се движи целия ми корем се деформира, дори ми е неприятно на моменти.
Вече доста ми тежи самия корем, усещам отхлабването на кръста и ставите. Внимавам да се пазя и да не се отваря, защото след всяко натоварване ме лепват контракциите. Имам цяла къща за чистене и оправяне, че ще се нанасяме уж за лятото, ама засега пасувам, че да не стане фал баш накрая.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 11:51 от Mira1123

# 112
Стеле, ти си бременна и си в правото да изгониш всички ако трябва като не искат да се съобразяват. Ако нещо стане, главно ти ще понесеш посредствията, а те ще гледат отстрани.  

bl00dflowerz,  отиваш на регистратура и казваш че си за тонове. Правят ти тест за ковид точно 2м след нея - бъркат само в носа и за 10 мин е готов. След това отиваш направо по коридора с теста до кабинет 13 или 15 (зависи от деня) и като излезе някой казваш че си за тонове. Акушерката ще те пусне на тоновете в кабинет 12 и после ще дойде да те спре. Лекарят на смяна в един от тези кабинети трябва да ги разчете. Общо взето е това. Не съм ходила на тонове долу, но наблюдавах доста пъти как се случват нещата докато лежах там.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 12:03 от Jessito 🍀🍀

# 113
Мира, моя доктор ме смята така и аз по него се водя. В четвъртък съм на преглед, писал ми е на документа 32 г. с. То реално 31 + дни значи, че си приключила 31вата и си започнала 32рата,та все едно и също. От вчера сме започнали 32рата или 8 календарен месец.

Моят мъж също иска да се събираме по Великден, хората, с които ще е сбирката са прекарали Ковид отдавна, но мен ме притеснява подготовката. Не знам дали съм в кондиция да подготвя тържествен обяд за 10 човека. Честно казано ще ми е доста нагорно. Тази година няма да меся, това е 100% сигурно, ще поръчам козунаци, но все пак знаете какво е, салати, манджи, слагане на маса, вдигане на маса, смао като си помисля и ми прималява. Той дори намекна да остават с приспиване, на което директно му отговорих да не ми причинява това. Да трябва и спални да стягам и застилам ще ми е тууууу мъч. Оплаках се, стискайте ми палци 😘

# 114
Jessito, благодаря! Hug

# 115
  • България, Русе
Момичета напълно сте прави, аз искам и ще се пазя! Четох, че при 51% от хората карат вируса точно с леки симптоми. Проблема е да убедя мъжа си, защото той е от невярващите, ще си имаме сериозен разговор явно.
Иначе моето човече сякаш по рядко рита, май му ставя тясно вече. Утре съм на преглед, дано всичко да е наред.

# 116
Момичета напълно сте прави, аз искам и ще се пазя! Четох, че при 51% от хората карат вируса точно с леки симптоми. Проблема е да убедя мъжа си, защото той е от невярващите, ще си имаме сериозен разговор явно.
Иначе моето човече сякаш по рядко рита, май му ставя тясно вече. Утре съм на преглед, дано всичко да е наред.

Стели, няма по-важно нещо в момента от теб и бебето ти, който иска да се сърди Simple Smile .

# 117
Стеленцето, надявам се да те разбере и преустанови контакти. Ти си човекът, който решава. Моите родители след преболедуване на короната по тяхна и преценка на лекуващите ги лекари не влизаха в контакт с мен поне около месец. За мен е рисковано дали корона, дали вирус или настинка. Последните месеци е филм.
Аз искам да попитам тези от вас със сгъваема кошара за съвети относно изпирането на свалящите и несвалящите се части?
Мога много да помрънкам относно несъобразителните ми колеги, но ще го спестя. Просто днес пак са във вихъра си от 08.10 часа.
И още един въпрос. Аз си взех 45 дневния болничен миналата седмица, АГ-то ме записа за тонове и тази седмица. Не сме коментирали дали ще раждам при него?
Принципно, ако не раждаш при следящия ти не ти ли се полагат прегледи ? Или има значение дали изражда или не?  
Дописвам:
Радева, не си го причинявай това с преспиването още повече чистене сама. Аз чакам мама да се освободи и да ми дойде на гости за няколко дни. Сама не мога, мъжо не иска да участва пък и няма за кога с неговата работа.
Относно готвене и сервиване - надявам се да имаш близки жени в гостуващите за да се включват адекватно.

# 118
Аз днес влизам в 32 г.с. И съм решила да стана по-активна! Така се бях залежала като беше лошо времето, никъде не излизах само учех, учех, учех за държавния ми изпит (вярно, че изкарах три 6ци😂 на сесията) но сега качих на кантара и съм вече +8 килограма, шаш и паника! От три дена почнах едни хубави разходки по 3-4 километра, честно казано се чувствам много по-жизнена и психически по-добре! А за килограмите ще докладвам дали има ефект😂

# 119
Не се шашкай, Теди, може да качиш още 2 до края само Simple Smile Аз съм качила +13 и съм в 33та, а пак не е като да съм преяждала и яла това, което ми се иска Smiley но факт е, че пия сигурно 3 или над 3 литра вода, което не знам дали има някакво значение, но не я изпишквам със сигурност, има моменти, в които нещо ме притиска и не мога Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт