ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 47 034
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Хей, наблюдавам, че повечето мислите да взимате памперси 2-ка за началото, така ли е, аз мислих 1-чка, те са много малки ли?

# 166
Първото ми дете се роди голямо, 4250 и карахме поне месец с 1. Не се подлъгвайте да скачате на двойка.

# 167
Тикълс, същото ми е мнението за шишета и стерилизатори. Имах там за помпата 1,колкото да има къде да се събира в началото, че много ми се препълваха гърдите, докато се науча на ръка. Стерилозатора уж беше и уред за готвене на пара, ама напълно излишна покупка ми беше. Сега изобщо не мисля да ми трябват, пък ако толкова за късам магазини и аптеки има.
Памперси ще взема 1 пакет 1ца на Памперс премиум кеър. Някакъв не много голям (50-60бр.), да видя най-вече дали ще понасят на кожата на бебето. Размера за начало мисля, че ще е ок. После като трябва следващия ще взема.

# 168
И според мен, ако имаш намерение да кърмиш, шишета и стерилизатор не са нужни. Обикновено кърмените деца и биберон отказват, та и това отпада като покупка. От там препарт за миене на шишета, четки и подобни също. То какво му трябва на едно бебе - две цици и мама 😆
За памперсите ще взема единица малък пакет на Памперс, като начало, не съм проучила само за болницата дали трябва да нося. В крайна сметка аптеките поне не ги затварят, дори и заради Ковид Wink , така че не се презапасявайте, винаги може да изпратите някого да вземе каквото е нужно, вместо от сега да трупате излишни неща.

# 169
  • Германия
Аз взех 1 шише, колкото да не е без хич. Нито четки, нито стерилизатор. Ако не се получи кърменето, тогава ще го мисля.  Биберони купих, още в болницата мисля да дам, да свиква. Много ме е страх от дете, което не иска биберон.

Памперси имам няколко 1 размер и един пакет Премиум ми пратиха скоро. Ще купувам в движение, по принцип бях много доволна от тези на Лидл, но по-големите номера. За новородено ще заложа на Памперс и Хип.

# 170
  • София
Джеси, честит рожден ден! Ти си най-хубавтав зодия - телец(моята) 🤣
Да си много здрава, все така добра, търпелива, отдадена и да имаш най-спокойните и здрави близначета!
Догодина пълна къща, а бебоците да изчакат до термин Simple Smile

Аз днес бях на лекар да си взема болничния, бебка я измериха 2.487(преди две седмици беше 1.840), всичко е наред - води, артерии. Взе ми пак секрет, че
Нали лекуваме гъбички вече 3 месец, според мен пак ще има, каза, че са упорити по време на бременност и трудно се лекуват, ама аз почвам да се отчайвам. 3 месеца се въздържан от секс, ще полудея Sad Поне каза, че не е проблем за нормално раждане - дано да е така. Даде ми направления за кръв, но мисля да дам другата седмица.  Кога ще започвате вие с тоновете? На мен нищо не ми каза, а съм при нея на 18 май(в 36гс), за да ми даде документите за болницата.

Някоя пита за Ковид - аз го карах и макар леко, не мисля, че в 8 месец точно бих си пробвала късмета. Майка ми беше в контакт с болна, но разбрахме три дни по-късно(няколко пъти се видяхме през това време - в тях и в кола) и не спряхме да се виждаме, защото ми се стори безсмислено , а и имаше рожден ден. Сега мм иска да ходим за Гергьовден при техните, там малко ме притеснява фактът, че ще
Дойде брат му с децата и няма да знам здрави ли са или не, ама то няма как да се изолираме изцяло така или иначе.

Аз на този етап няма да купувам шишета/стерилизатор/биберони и прочие, с каката се кърмехме изключително 6 месеца и чак после пропи вода.

Памперси ползвах Пуфис и бях най-доволна, както и Литъл Ейнджъл гащички.

Бебка повече я усещам вече
Как се движи, не толкова да рита. Некомфортно е на моменти.

# 171
Джеси, честит рожден ден! Бъди преди всичко здрава и много обичана! 😘
Тази седмица и аз съм от празнуващите, много телета сме се събрали 😊

# 172
Джеси, честит рожден ден! Желая ти здраве и спокойствие, а най-голямото щастие да дойде точно навреме! Gift Heart

Аз бях вчера на преглед, изненадващо всичко беше повече от добре. Бебето - 2560 в 33г.с.

Mammasita, фибриногена e хубаво да е нисък, защото той участва при тромбообразуването, лепкавите частици, но са важни и другите изследвания за коагулацията... омега 3 помага да спадне, моят беше последно 3.7.

# 173
Здравейте, момичета. От доста време исках да се оплача, но все отлагам. Сега обаче се реших, имам нужда да споделя за проблема си и да получа съвети, ако има някоя от вас, която преминава през същото. И така, проблема е следния- още през 23г.с. плацентата ми вече беше започнала да старее, бебчето вече леко изоставаше. Освен това се откриха и дефицити на вит. Б12, Д, Б6, желязо и високи нива на олово. Започнах терапия. Месец и половина по-късно има резултат от терапията, но плацентата вече е втора степен на зрялост. Не пуша. На ФМ в 30г.с. заключението на доктора беше симетрична ретардация и ме насочи за медико-генетична консултация. Бебчето тежи 1500г.
Ако има мами в подобна ситуация, пишете ми, много съм притеснена. 😔

# 174
Благодаря мамита! Two Hearts Two Hearts Дано, дано!

Аз взех 1 на Памперс, защото няма да ги докарам по 3.5кг, то е ясно. Ще си им е идеално с този размер.

feya
5. това с ретардацията е често срещан проблем. Бебчето вече е минало критичните 1500гр, в хубава седмица сте. От тук нататък хапвай повече белтъци, пий протеинов шейк и много вода. Това ще даде още към теглото. Хубаво е да следите кръвотоците и плацентата по-често защото е възможно да намалят притока към бебчето и тогава трябва да се вади. Но..много жени си добутват до 38гс и просто раждат по-малки бебчета.
Всичко това е предпоставка за секцио. Не знам дали сте обсъждали.

# 175
Фея, следвай насоките на лекарите и настоявай да имаш прегледи често, ако не са предвидени такива, за да се следи състоянието на плацентата. Опитвай се да бъдеш спокойна, както Джеси е казала, има много жени, които раждат доносено бебе, въпреки по-рано остарялата плацента. За мен най-важното е да имаш прегледи често, за да може да се реагира веднага при нужда. Стискам палци ❤️

Да ви кажа и аз кърмих до годината, но стерилизатор в началото ползвах много. Поради грешка от моя страна се бях разранила брутално, та имаше дни, в които кърмя с протектори или просто цедя и храня с шише, защото не издържах на болката. Отделно ползвах капките за колики, които се сипват в малко мляко, за да се активират и ги давах в шишенце с малко кърма. Та стерилизатор ползвах доста, за помпата, шишенцата, протекторите. Моето дете откри биберона чааак като почнаха зъбите, някъде към 8 месечна. В най-бебешкия период не сме ползвали.
Аз пък се шашнах защото си открих някакво образование. Тъй като си правя сама кола маска, а пък знаете сега с този тумбак какво предизвикателство е, докато бях въоръжена с огледало, забелязах това нещо в зоната на влагалището. Утре съм на преглед и ще искам да го види лекарката, за да знам какво е. Страх ме е да не е нещо опасно. Вече ми минана сумати ужасни диагнози през главата 😒

# 176
Юнчета, вие сте ми любимото известие тук Grin Heart аз пък нямам търпение, утре съм на преглед, мина цяла вечност от предният Smiley ходих на изследвания днес за коагулационен статус и ПКК, та да го видим този Д-димер Smiley

# 177
  • Хасково
Здравейте, момичета! Джес, Честит Рожден Ден на патеричка. Бъди здрава и пухкави бебчета, които да си изчакат термина. Аз се връщам от последната фетална при д-р Сигридов. Моя пухчо е 2120г 30г.с.+5. Док каза, че всичко е наред, но трябва рязко да намаля въглехидратите, че може бебето да затлъстее. А аз наистина доста се отпуснах напоследък, особено след като се успокоих след обременяването, че всичко е наред 🤢 Почвам яко да се ограничавам, че ако така върви бебчо ще се роди 4кг+. Вече спешно трябва да започнем с покупките, че вече не мога да спя спокойно от страх, че няма да ни стигне времето. Харесах  легълце от Англия, дано няма проблем с доставката заради брекзита. Скринче харесах от Никол бейби, но чакам намаление уж от 5до12.5. С количката обаче сме в дилема. Колебаем се между Easywalker Harvey2, Cybex Balios и Jane Kawai Koos. И в 3те има по нещо, което не ми допада. Дали имате отзиви за някоя Simple Smile

# 178
Количка взех на Royal Baby Junama 3v1, обачеее като дойде 😃 такъв китук, не знам как ще го вдигам, имам чувството, че коша е огромен 😃 а съм виждала толкова дребни и слаби момичета с такива колички 😃 още нещо, Хемоглобин 113 как ви се вижда в 33+3 ? Simple Smile

# 179
Перфектен хемоглобин, аз стартирах бременността със 115 😀
Преди месец беше 100, кой знае колко е паднал вече, уж съм на Тотема вече цял месец, ама не мисля че се е повлиял особено...

Общи условия

Активация на акаунт