ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 47 001
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
ох и аз започнах от нисък, 126 някъде, по едно време беше на 111, но пия Сорбифер 2х1, та малко се е дигнал .. но на мен за кръвосъсирването излседванията винаги са ми най-тегави ....

# 181
Ние се спряхме на Cybex Balios S lux. Ако решите да е този модел, в Комсед има 20% намаление, което важи и за количките, а Easywalker мисля, че го продават най-изгодно в Бебино. ☺
Цитат на: Ivayla_
link=topic=1328608.msg42759060#msg42759060 date=1619594141
Здравейте, момичета! Джес, Честит Рожден Ден на патеричка. Бъди здрава и пухкави бебчета, които да си изчакат термина. Аз се връщам от последната фетална при д-р Сигридов. Моя пухчо е 2120г 30г.с.+5. Док каза, че всичко е наред, но трябва рязко да намаля въглехидратите, че може бебето да затлъстее. А аз наистина доста се отпуснах напоследък, особено след като се успокоих след обременяването, че всичко е наред 🤢 Почвам яко да се ограничавам, че ако така върви бебчо ще се роди 4кг+. Вече спешно трябва да започнем с покупките, че вече не мога да спя спокойно от страх, че няма да ни стигне времето. Харесах  легълце от Англия, дано няма проблем с доставката заради брекзита. Скринче харесах от Никол бейби, но чакам намаление уж от 5до12.5. С количката обаче сме в дилема. Колебаем се между Easywalker Harvey2, Cybex Balios и Jane Kawai Koos. И в 3те има по нещо, което не ми допада. Дали имате отзиви за някоя Simple Smile

# 182
Вече рева с цял глас, какъв е този Д-димер 2.00, дано да е нормално при бременност, чакам още два резултата и ще ги пратя на доц. Конова 😢😢

# 183
Вече рева с цял глас, какъв е този Д-димер 2.00, дано да е нормално при бременност, чакам още два резултата и ще ги пратя на доц. Конова 😢😢

Аз проверявам в този сайт. Има инфо за всеки триместър. Провери хубаво и мерните единици, тъй като референтните стойности са различни. Всичко ще е наред! Може всичко да си е съвсем в норма.
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

# 184
elfinaa, висок е, но са важни и другите изследвания, най-вероятно ще ти увеличат клексана, не е драма. Flowers Four Leaf Clover

# 185
  • Хасково
Elfina, моят Ддимер в 30г.с. е 1.45. Аз съм само на клексан 0.3. В трети триместър май горната граница е 1.7. Питах Сигридов дали не трябва да включим натаспин, но според него кръвта ми даже е разредена и нямам опасност от тромби. АнтиХа ми е 0.27. Мисля, че докторите гледат общо всички показатели. Според мен не ти е чак толкова притеснително висок, просто ще трябва да се коригира терапията.  Пиши какво ти е казала Конова после Simple Smile

# 186
най-тъпото е, че до 12ч. ме бяха помолили да си пратя резултатите, а те още не са излязли 2 от показателите, за първи път ми се случва такова забавяне при положение, че съм ги пуснала в Лината в 7:50ч.

# 187
И аз малко да помрънкам Confused

В понеделник бях на преглед с доктор,уж да обсъдим кръвните  резултати на които излезна,че имам анемия,нисък хемоглобин и съмнение за гестационен диабет и да обсъдим отново секциото.Еми нищо от това не се случи,всеки път когато отидя на преглед винаги са нови лица и въобще не знаят какво сме обсъждали предният път.Сами си противоречат и въобще показват абсолютна незаитересованост.Казах им за болката която ми се появи и въпреки,че им споменах,че е постоянна и дори не мога да спя от нея не се трогнаха особено и сега си седя и търпя,а като гледам няма никакви изгледи да спре.Не знам защо отново реших да раждам там въпреки,че пътуваме около 1час до там,а имаме страхотна болница с много по добри отзиви близо до нас,но ми се искаше и това дете да родя в същата болница...сантиментална глупост.
Просто скапаха предната ми бременност и раждане и освен финала,нямам никакъв друг хубав спомен,а като гледам са на път да скапят и тази.От няколко дни ми е едно такова минорно и се замислям дали да не се преместя.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 22:41 от narcissus

# 188
Здарсти!
Аз се връщам от преглед, малката вече не върви по-едра /2200 в 34г.с./, но водите още са завишени. След 2 седмици ме пращат на консултациите преди ражданито и изследвания. Стана ми малко тъпо, че вече не мерим шийката, каза ми че мога да почна да се разхождам умерено. Взех си последния болничен, ама докато свърша всичко и направо съм као пребита вече.
Фея, миналата ми бременност бебето още от 23-25 почна да изостава, плацентата не помна точно, но също беше почнала да старее. Следяхме се на 10-14 дни, накрая забаяянето беше над 3 седмици. Док в 34-35г.с. ме предупреди, че влоши ли се кръвотока ще преминем към спешно секцио. Пиех шейкове протеинови, ядях предимно месо и белтъци, еми дребен си вървеше! Накрая се надявахме да мине 2500 само, кръвотока си беше нормален. Родих в 39г.с. бебе 2580 и 47см. Дребен, но пък добре развит и всичко беше наред. Така, че стига кръвотока да е добре и да се следите по-стриктно, стискам палци всичко да е наред!
Моя хемоглобин винаги си е нисък, от 14-15 седмица съм на желязо и падаше, последно беше 106, сега ще видим след 2 седмици колко е.

И да питам, как ги будните тия деца на тоновете? Моето зверче обожава да ги проспива. Ям ореди това, оравя малко разходка, пия вода, ям сладко и на тоновете спи!!! Щом стана и седна да си изчакам реда пред кабинета се събужда и почва, на прегледите я гонят да я измерят. А на тоновете днес с една лекарка и една сестра се редуваха да я тормозят и не ще да се събуди и това е!

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 15:17 от mrs.RM

# 189
Здравейте момиче, много съжалявам, ако темата не е за тук, но няма кой да питам, ако някой се афектира предварително се извинявям.  На моя мъж дядо му почина и днес е на погребение. Освен че ще отиде да му прочетат молитва след погребението, според вас достатъчно ли е? За жалост аз съм много вярваща и искам да се предпазя от негативна енергия и тн, освен че ще се изперат дрехи и тн, някакъв друг вид прочистване нужен ли ще е? Благодаря ви предварително

# 190
Теди, съболезнования. Аз не съм чувала за някакви религиозни съображения по темата. По-скоро има поверие (което обаче не е на религиозна база), че бременна жена не е хубаво да ходи на гробища. След като ти няма да присъстваш, не виждам повод за притеснение някакво. Реално ти енергията няма как "да я изпереш". Но ако това ще те накара да се чувстваш спокойна, направи каквото смяташ за редно.
Дядо ми почина когато бях бременна с първото ми дете. Просто аз не присъствах и то най-вече защото съм емоционална и би ми се отразило тежко. Нищо друго не съм правила.

# 191
Аз трябваше да имам още един преглед преди раждането, май като гледам няма да стане. Била съм пациент за петъците, то в петък имало само лекари, без консултанти... Тинтири-минтири. Щели да го "измислят" и да ми звъннат.
иначе на тонове ходя на 2 седмици.
Имам мноооого контракции и започват да стават болезнени. Не родилно болезнени, но просто защото вече ми голям коррмът, яко се стяга, той рита по време на тях и изобщо... Качамак.
Тази седмица не съм падала под 5000 крачки на ден и съм вечно жадна.
Хемоглобина ми май е малко занижен, даде ми рецепта, обаче тя тука схемата пак е сложна, трябваше да отида да си взема приготвените лекарства (не плащам за нищо, съответно ми се дава само изписано количество), но аптеката ми е болничната, което ми е на 16мили и още не съм се наканила да ги взема, та не пия нищо. И така... Нищо интересно при мен.

# 192
Момичета, искам да се похваля Simple Smile
Вчера бях на ФМ и всичко с бебчо е наред. Нямаше нищо притеснително.
А днес си пусках пълни изследвания кръв и урина и там всичко е в норма. Дори съм вдигнала хемоглобина (февруари беше 120, сега е 127) само от храната - включих червено месо и фрешове от цвекло. Та с това искам да кажа колко е важно да се движим и да внимаваме с какво се храним.

# 193
Пумпалче,на какви тонове ходиш?
Нали сме 'сънароднички' тук .
Аз ходя в болницата на 2 седмици за ултразвук ,'growth scan'  и после виждам консултанта. Нашият пък само в петъци и вторници преглежда . До сега тонове само акушерката ми е слушала за 10 секунди,но аз почти не ходя при нея заради 2 седмичните прегледи в болницата напоследък. Та ми е интересно какви тонове на теб ти слушат?
На 'коланите' съм била само 2 пъти ,когато влизах за по 4-5 часа в pregnancy assessment unit когато кръвното ми беше решило да се вдига малко.

# 194
Как разбират, че спи на тоновете?
На мен пък вчера ми отчетоха две силни контракции, които не усетих. Стискам палци да е било от сутрешното ми раздрусване по улиците до болницата, тъй като хванах необичаен трафик и много дупки.

Здарсти!
Аз се връщам от преглед, малката вече не върви по-едра /2200 в 34г.с./, но водите още са завишени. След 2 седмици ме пращат на консултациите преди ражданито и изследвания. Стана ми малко тъпо, че вече не мерим шийката, каза ми че мога да почна да се разхождам умерено. Взех си последния болничен, ама докато свърша всичко и направо съм као пребита вече.
Фея, миналата ми бременност бебето още от 23-25 почна да изостава, плацентата не помна точно, но също беше почнала да старее. Следяхме се на 10-14 дни, накрая забаяянето беше над 3 седмици. Док в 34-35г.с. ме предупреди, че влоши ли се кръвотока ще преминем към спешно секцио. Пиех шейкове протеинови, ядях предимно месо и белтъци, еми дребен си вървеше! Накрая се надявахме да мине 2500 само, кръвотока си беше нормален. Родих в 39г.с. бебе 2580 и 47см. Дребен, но пък добре развит и всичко беше наред. Така, че стига кръвотока да е добре и да се следите по-стриктно, стискам палци всичко да е наред!
Моя хемоглобин винаги си е нисък, от 14-15 седмица съм на желязо и падаше, последно беше 106, сега ще видим след 2 седмици колко е.

И да питам, как ги будните тия деца на тоновете? Моето зверче обожава да ги проспива. Ям ореди това, оравя малко разходка, пия вода, ям сладко и на тоновете спи!!! Щом стана и седна да си изчакам реда пред кабинета се събужда и почва, на прегледите я гонят да я измерят. А на тоновете днес с една лекарка и една сестра се редуваха да я тормозят и не ще да се събуди и това е!

Общи условия

Активация на акаунт