ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 46 887
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Момичета,на фона на всичките неразположения последно време,най-после хубави новини.Току що ми дадоха дата за секцио Blush
Имам точно три седмици да се подготвя за идването на малкия човек.Сега вече нямам извинения да отлагам приготовленията Grinning

# 316
Момичета, аз малко се притесних и искам да споделя с вас да изкажете мнение.
Днес бях на тонове и с д-р Вецев говорихме за раждането. Той каза, че ще изчакаме другата седмица да види как ще върви бебето като големина (сега е 3.2кг) и ми предлага след 38ма седмица да предизвикаме раждането. Сега съм в 36та седмица. Да не е планирано секцио, а предизвикано, защото бебето е в много добра позиция за естествено раждане и един вид да му помогнем да излезе по-рано. Става въпрос за някакъв гел и след това като достигна 6см разкритие доколкото разбрах да ме обезболят и да родя нормално. Щяло да не е много болезнено и съм щяла да родя сравнително бързо. Да го направим с цел ако стигна 1ви Юни бебето да не е над 4кг вече и да ми е много трудно. Моля ви споделете ако сте чували за такъв метод и как ви се струва. Или някоя от вас ако е раждала така. Аз малко се притесних с това предизвикване... предпочитам да ме срежат ако трябва и да е планирано. Рових по бг-мама, има оскъдна информация и тази която прочетох много не ми допадна..

# 317
bl00dflowerz , моя позната роди при д-р Вецев края на февруари, преносваше и предизвикаха раждане. Сложил ѝ е въпросното гелче на обяд и вечерта е родила. Не е било безболезнено, ама тя май беше без упойка. Всичко е минало леко и благополучно.

# 318
Да, при преносване разбирам. Но не знам при мен дали ще е ок това предизвикване по-рано седмица и половина. Него го притеснява факта ако стане над 4кг да няма много загуба на кръв и разкъсвания и иска да избегнем това. И в същото време да не ме реже при положение, че бебето е в правилна позиция. Ще се доверя на доктора все пак де. Надявам се да мине безпроблемно.

# 319
  • София
И на мен ми го предложи този вариант. Но аз още имам време да се почудя и за секцио. Бебенцето си върви големичко, как ще излезе, не ми се мисли Grin

# 320
Момичета, а знаете ли какво е наименованието на гела?
От няколко дни усещам беба около пъпа или малко под пъпа. Преди я усещах по- ниско. Дано не се е завъртяла, че последно беше главично разположена. Утре влизам в 36 г.с.

# 321
Ако няма противопоказания за нормално раждане ,това предизвикване не е проблем. Просто предизвикват началото на един естествен процес. Раждането си протича ,както би протекло нормалното раждане ,с разликата,че бебето не е голямо и усложнения от това не се очакват. Мисля ,че тези гелове бяха някакви простагландини.

# 322
bl00dflowerz аз имам едно нормално тръгнало раждане и едно предизвикано. Поне при мен предизвикано беше много по-продължително и по-болезнено. Бебето не беше готово и трудно излезе, а плацентата изобщо не излезе и ми сложиха пълна упойка да ме чистят.  Не знам дали не съм изключение, но сравнявайки с нормално тръгнало раждане, за мен е горчив опит.

# 323
Бих искала да ви питам дали сте коментирали с лекарите си тест за стрептококи Б група, което се прави 36-37 седмица. Прочетох за него в една статия и се чудя дали на всички го препоръчват или пак ще трябва самосиндикално. Видях че в Геника го има като услуга, другаде не го намирам.

# 324
bl00dflowerz, то реално може и само да си тръгне бебето преди това. Лично аз бих опитала най-късния възможен момент за предизвикване, а дните преди това-много разходки, ананас, евентуално секс... Та може и само да реши да си излиза.
Късмет, каквото и да решиш! Жени раждат нормално и бебета над 4кг,а ехографа все пак не е кантар Wink

Канди, едва ли се е врътна ла, щеше да усетиш. Сигурно си е свила краката и те рита.

# 325
Много ви благодаря за мненията! Ами уж момченцата се преносвали. И аз нямам никакви индикации за раждане, никакви подготвителни контракции, нищо.. Та надали ще стане преди 1ви Юни. Ще видим на следващата ни среща. Ще си помисля дотогава. Наистина не знам между планово секцио и това кое ще е по-добрия вариант. И е факт, че измерванията не са точни, но явно няма да рискуваме да го чакаме до термин въпреки това. То аз нямам корем, къде е това бебе 3.2кг.. Не знам. Имам една седмица за размисъл, пък все пак имам и  право на мнение и вариант да откажа.

# 326
  • Германия
При мен предизвиканото също протече тежко, с много разкъсвания, скачане върху корема, епизотомия и пълна упойка при шиене.

Второто родих естествено и бързо. Мен лично много ме е страх от предизвикване, дано не пренося. Иначе няма голяма разлика дали с гел или с хапче, или система окситоцин, ако организма не е готов става страшно.

Аз съм утре на преглед+тонове, нямам търпение вече. Свеки дойде и ще почваме гласене, пране, гладене. Леглото още е в кашон. Все си викам има време, а вече съм 36 г.с.

# 327
  • София
Много ви благодаря за мненията! Ами уж момченцата се преносвали. И аз нямам никакви индикации за раждане, никакви подготвителни контракции, нищо.. Та надали ще стане преди 1ви Юни. Ще видим на следващата ни среща. Ще си помисля дотогава. Наистина не знам между планово секцио и това кое ще е по-добрия вариант. И е факт, че измерванията не са точни, но явно няма да рискуваме да го чакаме до термин въпреки това. То аз нямам корем, къде е това бебе 3.2кг.. Не знам. Имам една седмица за размисъл, пък все пак имам и  право на мнение и вариант да откажа.
Коремът не е индикатор, бебето може да расте и назад Simple Smile Една приятелка качи 6кг за цялата бременност, до последно корема й беше малък, а бебокът беше 3.700 и с огромна глава, заради което и беше секцио.  Но аз лично бих изчакала бебето да тръгне само, не ми се струва редно да се предизвиква естествен процес и да се насилват нещата 🤷🏻♀ С каката започнах да раждам 10 часа след ръчен преглед, който явно предизвиква нещата, защото преносвах 5 дена, а след него прокървих леко и не приеха за наблюдения. Шийката не ми се беше изгладила, бебето не беше заело позиция за раждане и имам много неприятни и болезнени спомени от целия процес, както и много намеса от страна на лекарката, за да се случат нещата....определено с това раждане искам да си изчакам максимално дълго вкъщи и всичко да тръгне естествено. Да не споменавам, че ми сложиха и окситоцин, след който нещата станаха доста по-нетърпими, спукаха ми водите, имам епизиотомия и пълна упойка при шиенето, въобще нищо не беше природно Sad Затова съм ЗА нещата да тръгнат от само себе си и бебето да е подготвено. Каката беше 3.840кг. И имам наблюдения, че момичетата повече се преносват, момчетата се раждат по-рано или поне такава е статистиката за приятелките ми Simple Smile Имаш време, обмисли нещата.

# 328
Бих искала да ви питам дали сте коментирали с лекарите си тест за стрептококи Б група, което се прави 36-37 седмица. Прочетох за него в една статия и се чудя дали на всички го препоръчват или пак ще трябва самосиндикално. Видях че в Геника го има като услуга, другаде не го намирам.
.   Аз преди месец имах в микробиологията , пих антибиотик после пусках контролни изследвания и излезе в урината бях в болница за вливане на антибиотик и сега пак ще пускам изследвания ,дано се е махнал. Иначе специално изследване не съм правила само стерилна урина и микробиология мисля че са достатъчни.

# 329
bl00dflowerz не мисля, че е вярно това, че момчетата се преносват. Поне около мен доста момчета избързаха Blush А това, че няма индикации за раждане, то има толкова много време до термина ти. При мен и на преглед нямаше индикации и вечерта започнаха контракции а на сутринта бях родила. Нормално е все още да нямаме признаци никакви и добре че нямаме Blush Не го мисли още и не се притеснявай, бебчето може да те изненада и да ти спести тревогите. Hug

Общи условия

Активация на акаунт