ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 46 939
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
На мен ми се появява такъв сърбеж от време на време, но специално на краката, забелязах, че след бръснене, явно кожата ми е станала много по-чувствителна..

Тази вечер след банята се намазах с кокосово масло, значително по-добре ми е, но на свивките лакът, китка, коляно, глезен/стъпало си остана сърбежа 🤔

# 301
РеНчеТо явно кожата ти е станала много суха. Мажи се по няколко пъти на ден с хидратиращ лосион/масло и най-важното пий по 2-3 литра вода. Аз по принцип съм с много суха кожа, а сега още повече и забелязах, че пия ли под 2 л вода и ме сърби много.

# 302
Божичкооо! Спах! 😳 Ама истински 😁 и за първи път от много време се събудих само веднъж 🥳няма сърбеж, няма запушен нос /или поне беше поносимо положението/ само бебенце беше решило да обърне деня и ноща 😁 НО....  Преди цялата тази идилия..., слуи ми се нещо странно снощи. Мисля че получих паник атака 🤔 имах сърцениене, мисля, че ми беше трудно да дишам и ме обзе такъвв страаххх, че ще тръгна да раждам /днес влизам в 9м/ и с тоя запушен нос няма да мога да се справя... Не знам какво беше това, но истински се страхувах 😔 чак започнах да отварям всички прозорци, защото никъде нямаше въздух.
Та добро утро, момичета 🌞🍀
Вие как сте?

# 303
Божичкооо! Спах! 😳 Ама истински 😁 и за първи път от много време се събудих само веднъж 🥳няма сърбеж, няма запушен нос /или поне беше поносимо положението/ само бебенце беше решило да обърне деня и ноща 😁 НО....  Преди цялата тази идилия..., слуи ми се нещо странно снощи. Мисля че получих паник атака 🤔 имах сърцениене, мисля, че ми беше трудно да дишам и ме обзе такъвв страаххх, че ще тръгна да раждам /днес влизам в 9м/ и с тоя запушен нос няма да мога да се справя... Не знам какво беше това, но истински се страхувах 😔 чак започнах да отварям всички прозорци, защото никъде нямаше въздух.
Та добро утро, момичета 🌞🍀
Вие как сте?

Абсолютно същото ми се случи вчера преди лягане 😭 сякаш някакъв странен задух.. мислите ми са само около раждането, нищо друго. Представям си как може да се случи във всеки следващ ден и всички ми казват “ ти не си добре, има много време още” , да бе имаа... само мъжа ми солидарен горе долу 😂😆

# 304
Добро утро, днес за пореден ден се събудих в 6:00. Наспивам се бързо, моята таласъмка се мята като риба в корема ми, скоро очаквам да ми счупи някое ребро. Няма такова блъскане и избутване.
Ходих да давам кръв и урина, пуснах секрет, лошото е че резултата ще е готов чак в понеделник. Надявах се поне за петък.
Аз съм наобратно, до сега бях в паника, вече ме обзема спокойствие. Но има още 1-2 седмици. Много се страхувах от преждевременно раждане, защото бях с моя близка, когато тя преживя такова, общо взето отношението в болницата (родилно и след това неонатология) не беше ок и някак съм се наплашила. Сега вече, с наблизажаването на заветната 37 г. с. значително се успокоявам.
Днес имам да чистя апартамент, че до вчера бяхме на къщата, детето не съм го пускала на градина, поне ще ми помага.
Момичета, как са ви краката в тези жеги? Аз съм в потрес, ужасно ми отичат, особено десния, има моменти, в които усещам все едно ще се пръсне.
Хайде хубав ден на всички 😘

# 305
Добро утро, днес за пореден ден се събудих в 6:00. Наспивам се бързо, моята таласъмка се мята като риба в корема ми, скоро очаквам да ми счупи някое ребро. Няма такова блъскане и избутване.
Ходих да давам кръв и урина, пуснах секрет, лошото е че резултата ще е готов чак в понеделник. Надявах се поне за петък.
Аз съм наобратно, до сега бях в паника, вече ме обзема спокойствие. Но има още 1-2 седмици. Много се страхувах от преждевременно раждане, защото бях с моя близка, когато тя преживя такова, общо взето отношението в болницата (родилно и след това неонатология) не беше ок и някак съм се наплашила. Сега вече, с наблизажаването на заветната 37 г. с. значително се успокоявам.
Днес имам да чистя апартамент, че до вчера бяхме на къщата, детето не съм го пускала на градина, поне ще ми помага.
Момичета, как са ви краката в тези жеги? Аз съм в потрес, ужасно ми отичат, особено десния, има моменти, в които усещам все едно ще се пръсне.
Хайде хубав ден на всички 😘
И моят десен крак е по същия начин, мислех, че е от кръвното, но го следя и е нормално...

# 306
Излязоха ми кръвните, 1 месец пих ампули Тотема и при все това, хемоглобина ми вече е 95 😒 Явно не ми е проблема в желязото, нещо друго трябва да пия, да видим какво ще ми каже АГ. То ако върви така, до раждането ще съм на 80 😒😒😒

# 307
Излязоха ми кръвните, 1 месец пих ампули Тотема и при все това, хемоглобина ми вече е 95 😒 Явно не ми е проблема в желязото, нещо друго трябва да пия, да видим какво ще ми каже АГ. То ако върви така, до раждането ще съм на 80 😒😒😒

Пробвай да изследваш В12. Недостигът му също причинява нисък хемоглобин.

# 308
Аз пък хич не спах тази нощ. Бебките обаче си подремнаха здраво. Така или иначе се будя в 6 поради никакви причини и дремя до 7, когато си бия инжекцията. После до 9 не знам къде се намирам от умора.
Иначе ставам през нощта, отварям прозореца, мокря си краката със студена вода. Мен ме дразнят от самото начало и спя с вдигнати крака, но напоследък левият ме побърква направо. ММ пък и супер мил и ги разтрива преди лягане, но помага колкото да заспя.

Радева, може пък и това желязо вече да не ти помага. Аз бях на течен малтофер дълго време и взе да пада, после минах на друго и последните две седмици бях на някакви таблетки за смучене малтофер. Така хубаво вдигнаха хемоглобина.

# 309
Б12 е супер, изследван е, няма смисъл да е по-висок, става вредно, желязото нормално и това свурзвящото също са ми ок. Затова си мисля, че не там е проблема. Реших да си записа консулт с хематолог, така или иначе и не бременна съм с нисък хемоглобин, може да ми даде насоки. Не знам АГ доколко са компетентни в тази област.

# 310
Хей, момичета, не бях писала все още в новата тема. Предстои ми преглед при офталмолог, за да се реши дали ще раждам нормално или секцио. Някоя от вас дали може да ми препоръча добър и надежден специалист в София? Thinking

Относно подуването на краката, за което говорите - откакто стана по-топло, и при мен започна отичане при глезените, от вътрешната им страна около кокалчетата и то повече на левия крак забелязвам аз. Получава се, ако съм стояла права дълго на едно място или съм седяла. Когато се движа, краката ми се чувстват многократно по-добре и няма подуване. Следя кръвното и ми е нормално, та се надявам да няма общо с него.

# 311
Привет, момичета. Аз се връщам от пазар в лидл. Купих си два сутиена за кърмачки. На пръв поглед са добри. Почивните дни бяха ползотворни, доста се раздвижих. За момента се чувствам добре. Сънят ми е зле, но свикнах - вече месец е така. Ако ми се доспи наваксвам през деня за час или два. Вчера забелязах две ужасяващи лилави стрии в областта на хълбоците. И от двете страни са, ужасиите. Мажа се всеки ден по два пъти, та дори по три с масла и лосиони. Мисля да си взема контрактубекс и да третирам докато са с такъв цвят. Дано не се появят и на други места  WearyWearyWeary
Беба шава различно всеки ден, аз гледам да пия повече вода и съответно да отбягвам сладко и тестено. Някоя от вас беше споделила за чай за кърмачки от 8ми месец. Аз си взех този на ХИП вчера и започвам да го пия от днес.

# 312
Привет, момичета! Относнно подуването на краката доколкото знам се дължи на задържане на течности- питайте АГ дали може да се пие нещо отводняващо. Аз пия по много вода на ден, но поне не се подувам, но и взимам страшно много добавки заради всичките ми проблеми и рискове. Както и магнезиев диаспорал заради контракциите, та явно помага и да нямам крампи.
От другата седмица почвам тонове при др. Вецев и срещи всяка седмица, което за мен е голямо облекчение.
И аз си взех от сутиените от Лидъл, макар и доста трудо, че моят размер 80С беше дефицитен в най- близкия до нас магазин. Взех си и къси дънкови панталонки за почивните дни, че с дълги клинове не мога и ми остана вариант само рокли.
Нощем спя, но ставам по 3-4-5 пъти да пишкам. Почти напълно сме готови с всичко по посрещането на бебчо, но колкото повече се доближаваме до юни, толкова повече ме обзема страх дали всичко ще е наред...

# 313
Радева, пускали ли са ти изследвания за таласемия? При тази анемия желязото не се усвоява и не повишава хемоглобина. Аз съм така и всички бременности съм с много нисък хемоглобин, а желязото ми е на горна граница.

пумпалче много страшно звучи, добре че си овладяла ситуацията. Аз един път имах крампа на крака долу и полудях от болка, бях като парализирана. И аз все още си шофирам активно всеки ден, дано не ми се случват подобни неща в колата.

Дата за секцио нямам още, но док ми даде три дати, от които да си избера.

Залъгалки не съм давала на двете деца и сега не планирам да ползваме.

Почнахме тонове миналата седмица и са всяка седмица.

Още малко и ще имаме бебевалеж Blush

# 314
  • София
Вики, коя седмица стана?
Вчера влязох в 35гс.

Днес дадох кръв и урина, чакам всичко да излезе, за да го пратя на АГ, ама май ще давам пак стерилна урина, че в тези изследвания имам Опал, кетони и следи от левкоцити. Естествено се притесних!! Кръвното ми е нормално, даже вече е в по-нормални граници за мен 110/65, че доскоро редовно беше 120/70 и ме болеше глава. Не знам дали се подувам, защото два дена подред съм в движение и е нормално да са по-големи краката 🤣, днес 5 часа бяхме навън, за кръв, преглед на каката, да взема на баща ми болничмия и да го занеса в работата му, да купя подарък. Лягам да спя с детето, че ми предстои и чистене и опаковане на багаж 🤯 само всичко да е наред с бебка, как един път за 8 месеца не ми излезе нормална уринага 😒😒😒

Общи условия

Активация на акаунт