ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 46 748
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, знам, че тук не сме лекари, но имам чувството че док много набързо погледна тоновете и нищо не каза, ок ли са, не са ли... може ли да погледнете и вие и да си кажете мнението 😔
Аз бях за пръв път но в сравнение с моите изглеждат доста раздвижени

# 466
Работилничка, стискам палци да мине бързо. Мен днес много странно ме рита беба, чак приболява. Режещо усещане за секунди ниско и около пъпа. Не мисля, че е контракция, а тя си мърда. В сряда съм на преглед и тонове. Дано всичко е спокойно до тогава.

# 467
На мен тоновете ми изглеждат добре.
С защо да не се сглобява?? Пак ли бабини деветини?? Единствено ,за да не събира прахоляк и да трябва да чистя още преди да е почнало ползването забавяме сглобяването,а и котарака да не се катери ненужно Joy

# 468
На мен тоновете ми изглеждат добре.
С защо да не се сглобява?? Пак ли бабини деветини?? Единствено ,за да не събира прахоляк и да трябва да чистя още преди да е почнало ползването забавяме сглобяването,а и котарака да не се катери ненужно Joy

именно и аз мисля , +1 за котарака хаха, дойде бебешкото гнездо и той си помисли, че е негово легло и се намърда, добре че е Сфинкс, да не събира косми, но се чудя сега как да го нагъна това гнездо в пералнята, че искам да го изпера преди това Smiley
4ehal4e , вие как мислите да процедирате с котката, бихте ли оставяли да се навърта около бебето, да спи котето при вас в стая, докато е малко ? аз хем искам да са си заедно, но той е много игрив и постоянно скача, притеснявам се да не скочи върху бебето ..

# 469
Привет, дами. Аз съм на консултация в четвъртък, взех малко да пооправям вкъщи. Днес изпразних чекмедженцата, където ще са дрехите на бебето. Тези дни ще отскоча за някакви дребни нещица.
Олио/мляко не мисля да купувам. Единствено душ гел от глава до пети и Судокрем.
Арт, пожелавам ти всичко да е наред, все пак си под наблюдение, бъде спокойна.
Мамасита не се напрягай излишно. След като е погледнал набързо, значи каквото е видял е ок.

Кошара още не сме купували, главно заради ограниченото място в спалнята и с корема сега да не я заобикалям. Като вземем, че я сглобим разбира се, да се проветри, да я позсбърша. Миналият път пак си я сглобихме. Аз като цяло съм човек, който не вярва в някакви подобни неща. Лошото ако ще става, ще стане без значение имам ли кошара, дрехи и какво ли още не. В крайна сметка, това са позитивни емоции, не виждам смисъл да се трови човек и да се стиска да не прави нещо.

# 470
Мимичета вие олио или мляко мислите да ползвате за вашите мъници, предвид ще идва лято?
Тия дни искам да взема и последните неща като козметика и дрешки и всичко да ми е готово.

Казаха ми да не купувам лятото олио, защото бебетата се изприщвали заради топлото. Та масло взех за болницата ( за болницата е обикновено на Бочко с маслина) и за вкъщи (мисля Мустела). Simple Smile

Да ви питам и аз, мислите ли да сглобявате кошарата на бебето преди да се е родило, всички около нас казват недейте, но на мен ми се вижда глупост, може да липсва някое болтче нещо, какво мислите ?

Моммичета, дано всичко да е наред с тоновете ви, аз лично нищо не разбирам от тонове  и се доверявам на лекар Heart

И аз съм взела мляко на Мустела, олиото било по-добре за зимата.

А иначе по темата със суеверията - зависи дали вярвате в такива неща. Свеки се опита да ме убеди как нищичко не трябва да купувам преди да се роди детето и да съм я оставела да купи всичко вместо мен докато сме в болницата. Само като го чух това и си помислих - никакъв шанс! хаха
Аз обичам да съм подготвена, пък и правих много проучвания преди да купя повечето неща.
Та в момента имаме почти всичко, без огледало и сенници за колата, ама там чакам ММ да се произнесе.
Леглото е сглобено, даже сложих чаршаф, но не съм прала нищо още,  мисля 1-2 седмици преди секциото да го направя това. Единственото "суеверие", което реших да спазя е да не са празни леглото и количката и има по 1 играчка вътре. Simple Smile

# 471
Аз съм взела мляко, имам 2-3 мостри олио, евентуално ако е суха кожата за първите 1-2 пъти.
Щом доктора ги е видял тоновете и не е коментирал, значи са добри. Те за 5сек го виждат и знаят, общо взето (поне моята АГ) не иска да са равни (бебето да е заспало) и връща ако е така.
Арт, бързо да се оправя всичко и да ви пускат!
Мен ме мързи да подредят и да оправя, инапе вече почти всичко е купено, малко неща останаха от аптеката и съм готова. Леглото не е сглобени, щото се чудя дали да го ползваме изобщо (мисля да си спи до мен бебето).

# 472
Благодаря ви момичета, вече в последните седмици се чудя само за какво да се хвана, вместо да се наслаждавам на последните дни на бременността ☺
Ние също вече сме почти готови и ни остават само неща от аптеката, но ще гледам до другата седмица да сме готови изцяло, за да няма изненади 😁 Още малко и ще гушкаме малки бебоци 🥰😍 нямам търпение!!!

# 473
Елфина ,за домашните любимци говорихме в по-предните теми,или пък беше с юлските мами( че аз съм с термин 6ти юли,но секциото ще е юни).
Спазване на хигиена , и не безпризорно оставяне на дом.любимец с детето. Не позволяване на директен контакт в първите месеци , така съм решила. Нашият котарак е мноооого кротък, но днес ме ухапа. Аз го натиснах здраво,за да го изчистя ,че се беше наакал нещо,а мъжът ми и дъщеря ми бяха вече излезли,та трябваше да се оправям сама, ако го бях оставила до довечера щеше да разнесе акото си по цялата къща...
Знам ,че не трябва да му пипам акото,и не го правя,но в тази ситуация си казах: ще си измия после ръцете 100 пъти във сапун ,и няма какво толкова да се случи,все пак е домашен,не излиза навън и е ваксиниран. Но го стиснах малко по-трудно,че се бях ядосала,а и закъснявах за работа ( нищо че работя от вкъщи,чакаха ме за онлайн среща) и той също се ядоса. Сега GPто иска да пия антибиотик....аз изцедих раната добре,и я измих няколко пъти във сапун,та се чудя да се товаря ли превантивно с антибиотици?....

# 474
Аз съм взела олио, имам и мляко естествено, но мисля първоначално на го мажа с олиото. Това за топлото малко не го схващам. Първото ми дете е родено Октомври и мазах след баня с олио (в болницата също го мажеха с олио). Температурите през Октомври и Юни са горе долу еднакви. Още повече, че сме с парно и апартамента е доста топъл, т.е. реално погледнато температурите вкъщи зимата са по-високи от тези навън през пролетта. Проблеми с кожата не сме имали никакви. Ако стане много топло, естествено ще мина на мляко.

Суеверията не ги спазвам, въпреки, че много се изкушавам за някои от тях Stuck Out Tongue Winking Eye

Предния път си сглобихме кошарата 3 месеца предварително, стоя празна /не знаех, че и затова има поверие/, всички дрехи, одеалца, играчки бях изпрала, изгладила и подредила. Като се прибрахме с бебето нямаше нищо за вършене, оправяне или купуване /освен - за мен превръзки и чай за кърмачки, както и препарат за миене на шишенцата - това не бях предвидила, че ще ми трябва/. Като за първо дете мисля, че това е идеалния вариант, и без това не знаех къде съм и какво ще го правя това бебе Joy  не мога да си представя, ако тепърва трябва да мина през избиране, купуване, пране, гладене... или пък някой да дойде да ми помага...

Даже късно разбрах, че първо се купува шапчица за бебето, за да се обърне и да се роди лесно...амаа.... шанс Laughing

Тоновете на мен ми изглеждат добре Flowers Four Leaf Clover

# 475
  • варна
Момичета , нищо не съм купувала от аптеката - ще споделите ли какво трябва да взема ?

# 476
Спирт 70% и 90%, физиологичен разтвор, сулфатиацол пудра и памучни тампончета

# 477
Само мляко съм взела. На каката олиото не й понасяше добре, а е зимно бебе.
Кошарата сме я сглобили отдавна, матракът е сложен, както и протектор, който ще изпера съвсем накрая.
Котките доста избягваха каката като беше бебе. Само като си дойдохме от родилното наобиколиха и се интересуваха, но след първия й плач изобщо не са припарвали близо до нея.
За аптеката бих добавила пробиотик и капки/чай против колики. Педиатърката ми каза да избягвам пудрата, така че това ще пропусна.

# 478
Чехълче, антибиотик против какво? При положение, че говорим за домашно, ваксинирано животно. По-скоро бих изследвала животното за съответната болест, отколкото да пия антибиотик ей така за спорта.
Много се дразня на пий това, ей така превантивно. Малката като беше бебе, лекарката след всяка ваксина, дай Панадол превантивно. Ами никога не дадох, температура не е вдигала. Те вече лекарствата за бонбони ги взеха.

# 479
И аз така разсъждавам,но е по-евтино да ми изпишат на мен антибиотик вместо да изследват котарака срещу десетки бактерии. Срещу бактериите в устната му кухина предписаха антибиотика. И аз смятам да позачакам малко преди да го взема ,ако го взема въобще. Все пак изцедих и измих много добре,той си е наш и чист,вече трябва да сме си 'омесили бактериите' при игра,при прегръдки, обича да ме близва по носа като целувка,не му давам откакто съм бременна,де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт