ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 44 750
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Аз бих заложила на локална антибиотична пудра или крем. Обаче да пия антибиотик дори без конкретно срещу какво, т. е някой широкоспектърен, не бих. Ако беше улично животно да, но така, не.

# 481
Благодаря ви момичета. За момента след 5 пъти слушане на тонове последните два им харесаха. Направиха ми вливания за отпускане на матката и ми назначиха магнерот 500 3х1. На последния запис пулса беше 130 на предпоследния даже по-висок. Някоя знае ли какви са границите за пулса.

# 482
120-160
Краткотрайни вариации леко под 120 и леко над 160 за секунди е нормално да се наблюдават при движения на бебето например.

# 483
За какво ползвате сулфатиацол?
Аз с каката не съм ползвала, нито пък каквато и да било пудра. Витамин Д също давах в началото, беше ми зимно бебе, не знам при летните как е.

# 484
За какво ползвате сулфатиацол?
Аз с каката не съм ползвала, нито пък каквато и да било пудра. Витамин Д също давах в началото, беше ми зимно бебе, не знам при летните как е.
Това е антибиотична пудра, ползва се евентуално ако се инфектира пъпа.
Витамин Д изписват без значение от сезона, основно заради фонтанелата. Въпреки, че е лято няма как новородено да бъде излагано на слънце, така че лекарката ще прецени дозата. Моята дъщеря имаше голяма фонтанела и даже по 2 капки трябваше да приема.

# 485
  • София
Аз купих крем за подсичане, памперси за болницата и мокри кърпички+крем за зърна. Другото ще взема след като, живот и здраве, се приберем от болницата. Пъпчето на каката падна в болницата, така че
Не съм полагала грижи за него. Олио имам, но помня, че не го ползвах, мазах и правих гимнастиката с крем.

Моята котка от първия ден влизаше в стаята и спеше при бебето, не съм й ограничавала достъпа, но тя си я избягваше ревне ли Simple Smile И като цяло си спеше с нас и през деня. Гледах да няма ревност, за да няма проблеми, колкото и добра да е попринцип.

Арт, какво точно не ти харесаха на тоновете, че те приеха и в коя болница си? Аз съм утре за първи път, днес цял ден имам стягания и се притесних сега да не ми кажат и на мен подобно нещо, че няма кой да гледа в момента каката, а тя е и на антибиотик от днес Sad Дано бързо те изпишат!

Ние с мм още се чудим дали да ползваме леглото, което имаме или да купим друго. Леглото е на 15 години някъде, голямо, дървено и масивно, заема много място, ще затвори половината стая. Чудя се дали да не купя от тези тип люлка или тези за път 🤷🏻♀

# 486
Аз купих крем за подсичане, памперси за болницата и мокри кърпички+крем за зърна. Другото ще взема след като, живот и здраве, се приберем от болницата. Пъпчето на каката падна в болницата, така че
Не съм полагала грижи за него. Олио имам, но помня, че не го ползвах, мазах и правих гимнастиката с крем.

Моята котка от първия ден влизаше в стаята и спеше при бебето, не съм й ограничавала достъпа, но тя си я избягваше ревне ли Simple Smile И като цяло си спеше с нас и през деня. Гледах да няма ревност, за да няма проблеми, колкото и добра да е попринцип.

Арт, какво точно не ти харесаха на тоновете, че те приеха и в коя болница си? Аз съм утре за първи път, днес цял ден имам стягания и се притесних сега да не ми кажат и на мен подобно нещо, че няма кой да гледа в момента каката, а тя е и на антибиотик от днес Sad Дано бързо те изпишат!

Ние с мм още се чудим дали да ползваме леглото, което имаме или да купим друго. Леглото е на 15 години някъде, голямо, дървено и масивно, заема много място, ще затвори половината стая. Чудя се дали да не купя от тези тип люлка или тези за път 🤷🏻♀
Ами до колкото ми обясниха малката притискаше пъпната връв и тоновете бяха слаби. След като ме приеха ми направиха вливания за отпускане на матката. И малката явно се премести. В последствие като ги мереха вече бяха нормални. Но сигурно ще остана за наблюдение за момента днес ще решат. Или ще ме пуснат и ще идвам всеки ден да записват само тоновете.

# 487
Арт, надявам се скоро да си вкъщи и да не го мислиш повече. Heart

Иначе за дробчетата - те са добър начин да се презастраховате. Ние чакахме до последно и реално като имах разкритие сложихме 2 за 12аса което се прави по спешност, но въпреки че бебките са мънички си дишат супер. Те много хълцаха и се готвиха де. В 34гс ако има индикации за раждане си е добра застраховка.
Просто важат само определено време и не трябва да се прекалява с тях ако не е нужно.

# 488
Един въпрос към майките с по-големи деца :
Какво ще правите с децата, когато тръгнете да раждате? На кого ще ги оставите, за да идете в болницата?
Моя син е на 4,5год сега не ходи на детска и съм сама с него през деня. Чудя се дали да го пусна от другата седмица или ако тръгна да раждам на кого да го оставя. От друга страна ако тръгна през нощта... Страшна каша ми е и не знам как да постъпя.

# 489
И аз имам един въпрос към вече раждалите дами.
Вече съм в 9 месец официално, та днес излязох на разходка за дневните ми крачки и като се прибрах клина ми беше мокър.
За пръв път ми се случва, не съм усетила струйка или изтичане.Сега лежа и всичко изглежда ок. Усещам бебка. Вчера бях на тонове,матката ми беше спокойна, бебето беше заспало в началото и се наложи 2 пъти да се прави запис. Утре съм на преглед, но не знам дали това са води или нещо друго и да чакам ли или да звъня на акушерката.

# 490
Фло, ама много мокър ли беше? Обикновено водите са доста и няма как да го сбъркаш. А ако изтичат на части, ще имаш и сега от време на време. Може би е течение.
Аз вчера сутринта като станах и имах много обилно течение по превръзка та, чак към бельото.
Следи се и ако нещо те притесни, обаждаш се и отиваш да те видят.

# 491
mrs. RN, моята дъщеря е на 3.5 години, ходи на детска. Баща ѝ ще се прибере от чужбина две седмици преди секциото и общо взето сме си само двете. Ако нещо стане докато го няма ще я оставя на майка ми, иначе баща ѝ ще си я гледа докато съм в болницата, сигурно и на детска ще си ходи, че да си играе с децата и да не мисли за това, че ме няма. Може би това ще ми е най- трудната част от раждането- раздялата с нея. До сега не сме я оставяли за повече от една нощ.

Фло, на мен с първата ми бременност ми се случваше от 8ми месец да имам доста мокро по бельото, оказа се, че от спаряването се потя. Сега не ми се е случвало, но ходя с доста тънки памучни клинове. Следи се, ако е в голямо количество и продължава иди на лекар.

# 492
mrs.RM, ако имате по- близки и съвестни съседи , приятели или роднини около вас ги предупредете, че може да се наложи да останат с детето в даден момент.
Мен днес ми е криво :/
Не успях да се наспя. Заспах към 12, станах в 3 и до 7,30 обикалях по къщата и гледах филм. Заспах за два часа и между 9 и 10 отново се събудих. Ходих до магазина и си взех капучино.
Сега се чудя как ще избутам остатъка от деня. Измрънках.
Все още не знам как ще протече раждането и съм напрегната, усещам се. Само около това въртя.

# 493
  • варна
И аз да помрьнкам.... Сутринта си пуснах изследвания - това което ме притесни , че б12 е 159, отиди месец беше 220 ! И в урината на белтък пише опалесценция! Свързах се с Аг, нямало нищо притеснително ...аз стоя и чета в нета какви ли не глупости ...

# 494
Мими, аз също съм с ниско Б12 и нищо не са ми казвали.

Фло, аз имам този проблем от много време, особено ако легна и се завия с поларено одеяло( аз с такива спя ппц). Случвало ми се е и много пъти след разходка.

Общи условия

Активация на акаунт