ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 44 742
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Един въпрос към майките с по-големи деца :
Какво ще правите с децата, когато тръгнете да раждате? На кого ще ги оставите, за да идете в болницата?
Моя син е на 4,5год сега не ходи на детска и съм сама с него през деня. Чудя се дали да го пусна от другата седмица или ако тръгна да раждам на кого да го оставя. От друга страна ако тръгна през нощта... Страшна каша ми е и не знам как да постъпя.
Аз мисля да я спра от градина, особено както боледува втора седмица, да си остане вкъщи и да си вдигне имунитета и чак на есен. Чудя се много, не съм сигурна дали ще се справя с нейните нужди и тези на бебето, но много ме плаши да не го разболее толкова малко. Иначе мм ще си ходи на работа, отпуск ще си пусне щом родя, така че с майка ми ще си поделят грижите за каката. Ако раждането тръгне вечерта - остава при майка ми(живеем в един блок), ако е през деня - който е вкъщи 😅

И аз имам един въпрос към вече раждалите дами.
Вече съм в 9 месец официално, та днес излязох на разходка за дневните ми крачки и като се прибрах клина ми беше мокър.
За пръв път ми се случва, не съм усетила струйка или изтичане.Сега лежа и всичко изглежда ок. Усещам бебка. Вчера бях на тонове,матката ми беше спокойна, бебето беше заспало в началото и се наложи 2 пъти да се прави запис. Утре съм на преглед, но не знам дали това са води или нещо друго и да чакам ли или да звъня на акушерката.
Според мен от ходенето, хормоните, бременността и кг, които си качила си се изпотила по обилно. Аз като запретна ръкави вкъщи да изчистя всичко и после гащите са ми мокри острани до краката. 🤷🏻♀

# 496
  • Германия
Привет! И аз съм вече официално в 9 месец Heart Eyes Някак ми е странно, че толкова бързо мина и ще ми липсва коремчето. От вчера сме започнали с прането, докато имаме хубаво време, че при нас в петък валя сняг и дъжд, в неделя 28 градуса и от утре пак захладняване. Та ще ги изгладя и ще ги държим в чували/пликове да не прахосат. Леглото ще сглоби сигурно чак като съм в болницата.

Моите деца си имат баба, свеки дойде от БГ и вече ми е по-спокойно. Иначе ако тръгна да раждам през деня ще се обадя на линейка. Моят мъж работи на 50 км извън града и докато го чакам... тайничко се надявам да се случи през нощта и той да е с мен. Не искам да представям,че ще бъда сама. Предният път отидохме на тонове и родих след час, той ми беше голяма упора и си заслужаваше да изживее всичко това, когато накрая отряза и пъпната връв. Но да видим този път какъв сценарий ще напишем Grinning
Мисля го и аз и хем ми е далеко, нереално, хем кото знам какво ме чака и ме хваща страх, нищо че ми е за 3 път.

Аз също много се потя и много се изпускам. Постоянно съм с превръзки. Сега и в жегите бяхме на вилата по цял ден, доста се уморих и пак по 10 000 крачки на ден. Да видим ще дочакам ли мойта зодия, още 10 дена поне Heartpulse Zodiac Gemini

# 497
И при мен е доста голямо притеснението около малкия,никога не съм го оставяла за повече от 1-2 часа при баба му,а сега няма да ме има и през нощта,а той си се буди поне по два пъти и ме търси,та предполагам,че ще е драма.Иначе баща му си взе полагащите му се две седмици бащинството и още няколко дни от отпуската,та така ще е със нас през целия месец.

Аз да задам малко глупав въпрос,но дамите със секцио,какво бельо си купихте,спрях се на едно от H&M за бременни,но още се чудя Thinking

# 498
Абе то около мен има на кой да го оставя ма си го мисля. А и не знам само аз ли съм такава смахната, ама не искам никой да знае като тръгна да раждам. Инапе свеки живее на 5 етажа нагоре и може да го поеме, ма аз съм лудата. Една приятелка също ми предложи, но е с 2 деца и ме е страх да я товаря.
После дните без мен ще са ад. То по-скоро нощите, защото той си спи с мен и ме търси нощем, та не знам как ще му е. Аз за него мисля повече какво ще му е в главата, отколкото за раждането.
Около раждането само ме притеснява, че не знма кога и как ще започне, и колко време ще имам за реакция (миналия път за под 4 часа родих, а реално истинските контракции с болки и т. Н. Бяха 2 часа).

Спането и при мен е мираж и много се дразня на това, че не мога да си почина. Отделно нищо не е готово за бебето, щото ме мързи да изоера и подредя. Абе голямо мрънка е му ударих, извинявам се!

Днеска мм е рождени, та чакаме и гости родителите. Както съм крива дано да не се изпусна с някоя глупост!

# 499
mrs.RM, да ти е жив и здрав, с късмет и хъс смело напред. Wine Glass
И мен ме мързи да пера и подредя дрешките и другите нещица. Кошарата е изпрата и прибрана, мисля като съм в болницата да я оправят нея.

# 500
  • България, Русе
Аз също имам проблем с изпотяването, на гънките под дупето, все като излизам на разходки и усещам мокро и между краката. С едно червено клинче тъничко даже си личи. С предната бременност не ми се е случвало. Но сега съм с няколко кг. отгоре, а и сега по-топло. Мисля да минавам на рокли вече Wink лятно ни е в Русе, все над 24 градуса е.
Имали ли сте висока захар, моята излезе 6.05, а горната граница е 6.10? Доктора ми забрани сладкото, а и баща ми е диабетик. Малко се стреснах.

# 501
Моята дъщеря е на 7 години. Вече сме говорили няколко пъти, защото искам да е наясно и да знае, за да не се плаши. Ако тръгне през нощта, просто я будя, отиваме 3-мата в болницата, оставят ме и после те се прибират вкъщи. По принцип тя си ходи на градина, но тъй като е последна група, градината ще свърши в края на този месец. Затова от 01.06 е с мен. Ако сме двете като усетя, все ще успеем да дочакаме татко й, пътя му от работа до вкъщи е 30 мин, абсурд да родя за толкова. Ако разбира се видя зора, ще звъня на брат ми/баща ми, тъй като са в града, а мъжа ми работи в съседния. Тя си знае, че мама поне 3 дни ще е в болница и с баща й ще са си вкъщи. Все пак е по-голяма вече, спи си в стаята, не мисля, че ще й е драма, че ме няма. Като цяло децата доста бързо се нагаждат според ситуацията, възрастните сме тези, които все очакват проблеми и драми.

Аз днес си купих малко тениски и потници по-широки, че с този тумбак ще си разпъна моите си. Наложи се да си преместя консултацията за петък, че нямало комисия сега да ми пуснат болничен и направо в петък ще взема предния болничен и 45 дневния.

Вчера стана нещо смешно, това чудо докато се чекнеше в мен, изведнъж усетих че някак ме притиска на място, където досега не беше. И се подава нещо от корема ми, надигам бузата и що да видя, отпечатък от ходило 😂 Беше много странно.

# 502
Абе то около мен има на кой да го оставя ма си го мисля. А и не знам само аз ли съм такава смахната, ама не искам никой да знае като тръгна да раждам. Инапе свеки живее на 5 етажа нагоре и може да го поеме, ма аз съм лудата. Една приятелка също ми предложи, но е с 2 деца и ме е страх да я товаря.
После дните без мен ще са ад. То по-скоро нощите, защото той си спи с мен и ме търси нощем, та не знам как ще му е. Аз за него мисля повече какво ще му е в главата, отколкото за раждането.
Около раждането само ме притеснява, че не знма кога и как ще започне, и колко време ще имам за реакция (миналия път за под 4 часа родих, а реално истинските контракции с болки и т. Н. Бяха 2 часа).

Спането и при мен е мираж и много се дразня на това, че не мога да си почина. Отделно нищо не е готово за бебето, щото ме мързи да изоера и подредя. Абе голямо мрънка е му ударих, извинявам се!

Днеска мм е рождени, та чакаме и гости родителите. Както съм крива дано да не се изпусна с някоя глупост!

И аз съм решила на никой да не казвам, когато дойде моментът. Взимам си половинката и отиваме в болницата.
Когато всичко приключи, ще споделя новината. Но преди това не искам излишно да се тревожат и да ме мислят роднините.

# 503
Моите деца са много големи и сега не стои  проблем пред мен какво ще ги правя, докато съм в родилния дом. Когато раждах малкия, беше по спешност, стана ми лошо, оставих дъщеря ми на едни приятелки (беше на 4 г. ) и си хванах такси. Мъжът ми дойде направо в болницата.
Бяхме в болница около 15 дни. Баща й я гледа. Идваха всеки ден да ни виждат. Не се бях делила така от нея.
После психолог ме посъветва да я спра от градина, за да не реши, че мама си има ново бебе и вече не я иска.
Така че една година си ги гледах и двамата.

Сега на 20 и 15 години не вярвам да ревнуват, въпреки че се шегуват с нас, че
идвал the favourite kid и те щели да бъдат вече само роби 😂😂😂

Това мога да споделя като опит. Иначе бебка е добре, ние утре влизаме в 34 седмица, тя е около 2300, няма признаци за преждевременно раждане. Дано си седи в коремчето още дълго. След 10 дни започваме с тоновете.
Аз предните пъти нямах родова дейсност, и сега нямам контракции, ще се изненадам ако се появят, може пък от третия път да се науча да раждам 😂
Въпреки че, заради възрастта и предходните две секцио, се готвим за секцио пак. Само да видим дали планово или по спешност. Това само Господ знае.
Поздравления на всички, които прекрачиха прага на 9 месец!
С вас сме, момичета! 💗 Чакаме само хубави новини 💗💗💗

# 504
Здравейте, момичета.  В 35г.с. съм. Излезе ми микробиологията и имам кандида. От утре почвам гино певарил 150мг за 6 дни. Обаче утре трябва да дам стерилна урина, а тя трябва да е първа сутрешна и престояла макс 1 час. Нощем пишкам по 3 пъти горе -долу, единия път винаги към 5ч. Лабораторията отваря в 8ч. Няма да мога да стискам до 7ч, за да дам пробата и не знам как да процедирам. Агто е късно да ми отговори май май. Вие как мислите?

# 505
teditgt, аз пия вода или някаква течност винаги когато ставам нощем до тоалетна. Ако приемнеш вода след тоалетна в 5ч., до 7 няма ли да имаш за даване? То така или иначе не е необходимо да е голямо количество, а просто стерилно взета част от нея.

# 506
teditgt, аз пия вода или някаква течност винаги когато ставам нощем до тоалетна. Ако приемнеш вода след тоалетна в 5ч., до 7 няма ли да имаш за даване? То така или иначе не е необходимо да е голямо количество, а просто стерилно взета част от нея.
Да, но нали да е първа сутрешна, аз за това...ако пишкам в 5 и после в 7, тази в 7 не е баш първа...

# 507
Идеята да е сутрешна е да е по-концентрирана, да има време ако има бактерии, да са вътре. Пробвай да пиеш по-малко течности с надеждата да не ти се наложи да ставаш в 5. Но и да не стане, колкото концентрирана, толкова няма какво да се направи. Ако има нещо, все ще излезе.

# 508
То по тази логика както се става по няколко пъти на нощ и в 5 не е точно първа урина. А и стерилната урина е за урокултури и  вземането на проби се прави също от първата сутрешна урина или поне на 4 часа след последното уриниране, в стерилен контейнер. Мен така ми е обяснено. Но всеки си преценя.

# 509
И аз ставам да пишкам по 2-3 пъти през нощта и пия много вода след всяко ставане, винаги съм потна през два часа, не знам защо. Но какво като станеш в 5, случвало ми се е преди изследване, подмивам се хубаво пишкам и затварям контейнера, не знам дали греша и после в 7-8 го карам на лабораторията. Иначе и аз съм с Кандида в момента отново, на Гинопеварал 50мг съм 14 дни, специално за лечението, ако питаш, заради лекарството и изследването на урина, може ако не си го почнала, утре да го почнеш вечерта или аз съм питала АГто ми, той ми каза, че няма проблем просто още по-хубаво да се измия.

Общи условия

Активация на акаунт