ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 46 758
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
  • варна
Елфи ,Mrs.Rm -тази седмица ще пусна МБ .Целувки ❤❤❤

# 451
Благодаря ви момичета! Остана мъничко и ще си гушкате чудесата! Two Hearts
Моите сладурки ги държаха 1 ден за наблюдение да видят как се хранят че нали са по-мънички, но вчера ми ги дадоха и се гушкахме цял ден и беше страхотно! Като ги връщах за техните визитации и процедури ми липсваха страшно много. Странно е!

Моника,  пусни си кръвните преди да спреш клексана. Знам че ти се иска всичко да свърши с боцкането. Аз поставях инжекции 9 месеца и сега още няколко дни. Този препарат пази теб и бебчо от тромби и затова само ако кръвните са добре го спирай. Тук слагат на всички след секциото например, защото си е операция дори и без изследвания.

Иначе като падне коремчето надолу четох че трябва да се диша по-леко защото се разгъват органите, но при мен не се получи, защото едната бебка беше ниско долу, а другата все още се ширеше отгоре хаха.

Скаро ще има бебевалеееж!  Two Hearts

# 452
Да ви попитам - имате ли усещането,че бебоците ритат и се движат по-малко? Моето вече много рядко се усеща, трябва да ям някой портокал или нещо друго,за да се размърда. Дали имам причини да се притеснявам?

# 453
Моя става все по-див!
Явно ще ме тормози до последно.
Никакво затишие не се очертава,сякаш няма да изчака до датата а ще се втурне с гръм и трясък да излиза 😁😁
Няма ги тези плавни движения ,за които чета при някои майчета.
Разположил се е в цялото пространство и когато се опитвам да си го представя според движенията,го виждам разперен като морска звезда ,блъскащ с всеки възможен крайник.Просто е навсякъде 😁😁Дано изкара още малко,поне седмица.Вече съм в 36г.с.

# 454
И при мен е някакво затишие- много е спокоен и поспалив. Даже се бях притеснила тези дни, ама благодарение на домашния доплер запазих самообладание Grinning Става им тясно вече, нормално е да не могат много да мърдат.

# 455
Emillia дано си седи на сигурно място до термин,но честно направо ти завиждам. Аз тези дни съм ужасно притеснена като не го усещам редовно,минават ми всякакви мисли през главата. И доплер не си взех защото лекаря ми забрани и сега само седя на тръни и чакам часа си за тонове и уз Sad

# 456
И при нас има затишие на мърдането. Но аз съм забелязала закономерност: 2-3 бесуване в корема ми,после 2-3 я усещам редовно,но много лекичко. Имам домашен доплер и на 'тихите' дни 'преслушвам бебето' за една минутка броя пулса да е над 130, нейният е все 138-145,и така....
През другото време меря кръвно,меря кръвна захар, записвам онлайн резултатите.....както казвам :описвам си живота.....сутрешната рутина да си взема хапчетата и да си измеря каквото трябва и да го опиша ми отнема 15 Мин. После закуска и още хапчета Simple Smile

# 457
  • варна
Шели , ти ли пиеше диаспарол?Ако е така пиши ми моля те на лични , да е спамим тук 🥰
Аз все така лежа си и чакам 17 май да ми кажат датата за секцио ....
Днес най после оправих багажа за родилното 🙂

# 458
Аз също пия Диаспорал.
Първоначално ми изписаха едно прахче от 300 мг на ден. После ми го увеличиха на 2 пъти по 300 мг на ден и два месеца се чувствах много добре.
Предния месец се случваше да няма 300 мг в аптеката и си купувах от 400 мг, като пиех по едно, а като ме болеше повече - по две. Сега пак имам болки и контракции, но вече сякаш спря да ми действа след толкова месеци. Пак си пия по едно-две на ден от 300 мг.
Казаха да го спра в първия ден на 9 месец. Но това е, защото искам уж нормално да родя. При секциото мисля, че няма проблем и да не се спира, но не съм сигурна.

# 459
Момичета, някой запознат ли е с инжекциите за узряване на дробчетата на бебето? В 34+3 съм и лекаря иска да ми слага в събота и неделя такива инжекции? Уж ми каза, че секциото ще го насрочим за края на месеца, но аз имам чувството, че много скоро след инжекциите ще иска да извършим раждането, което е доста рано и ме притесни... бях в шок и не можах да попитам хубаво, но в понеделник съм пак на консултация и ще разпитам защо е нужно...

# 460
  • София
Да ви попитам - имате ли усещането,че бебоците ритат и се движат по-малко? Моето вече много рядко се усеща, трябва да ям някой портокал или нещо друго,за да се размърда. Дали имам причини да се притеснявам?
Да! От 6 май до днес бяхме на селото на мм, бебка почти не я усетих, много се притесних. Последно време е станала по-мързелива, вкъщи поне имам доплер и ако не я усетя цял ден го включвам набързо. Днес пих кола, ядох сладко и не, никакво движение, вкарах се във филма. Ей, сега чак в колата взе да се намества и се успокоих. Но определено не е както беше преди - ритници и видими движения 🤷🏻♀ Добре че утре съм на тонове Simple Smile

# 461
Ох момичета и аз да си по мрънкам малко. Днес трябваше да съм на тонове в 35 гс и 5 дни. Дойдох сутринта на АГ не им харесаха тонивете прати ме да пия кола и да се върна пак. Вторият път не бяха много по-различни. Наложи се да ме приемат в болница за да ми пуснат системи, които да отпуснат матката. Притесних се за бебка. Дано всичко е наред с нея. Док каза че няма от какво да се притеснявам за момента но все пак.

# 462
  • България, Русе
Мимичета вие олио или мляко мислите да ползвате за вашите мъници, предвид ще идва лято?
Тия дни искам да взема и последните неща като козметика и дрешки и всичко да ми е готово.

# 463
Момичета, знам, че тук не сме лекари, но имам чувството че док много набързо погледна тоновете и нищо не каза, ок ли са, не са ли... може ли да погледнете и вие и да си кажете мнението 😔

# 464
Мимичета вие олио или мляко мислите да ползвате за вашите мъници, предвид ще идва лято?
Тия дни искам да взема и последните неща като козметика и дрешки и всичко да ми е готово.

Казаха ми да не купувам лятото олио, защото бебетата се изприщвали заради топлото. Та масло взех за болницата ( за болницата е обикновено на Бочко с маслина) и за вкъщи (мисля Мустела). Simple Smile

Да ви питам и аз, мислите ли да сглобявате кошарата на бебето преди да се е родило, всички около нас казват недейте, но на мен ми се вижда глупост, може да липсва някое болтче нещо, какво мислите ?

Моммичета, дано всичко да е наред с тоновете ви, аз лично нищо не разбирам от тонове  и се доверявам на лекар Heart

Общи условия

Активация на акаунт