ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 46 864
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Да така е, масово дремеха на столовете, бременните прави .. моето АГ ги гонеше от коридора като ги видише и им забраняваше да идват да се бутат в тази пандемия, където трябва само родилки да се допускат. Което си е наистина така, освен ако наистина жената не се нуждае от предружител, поради някакви причини ..

# 586
Здравейте, момичета! А тези от вас,които не са от София (ако има такива), но ще раждат там. Знаете ли как стоят нещата с Акта за раждане на бебчето. От коя Община се издава? Моята лична лекарка и живи и здрави педиатър на детето каза само, че ще им отнеме 14дни да го издадат. Къде мога да намеря информация Шейново към коя Община е? Или пък някой в болницата дали ще може да ми даде тази информация.

# 587
Хората са страшни дебили. Аз като паднах насред оживен булевард, никой не реагира. Само 2 бабички, просто защото бях до тях. Но някак ей така имали ти нещо, обърнаха се и занимаха. Мен по-скоро ми стана тъпо, защото цялата работа стана на изхода на клиниката, т. е. тази жена вътре на рецепция, при прозрачна врата, няма как да не видя какво стана, тяхна пациентка съм, дори не се показа за едно "Добре ли сте?".
Като бях в мола пък, исках да седна на пейка, че с моето кръвно и сърцебиене, едвам се движа. Стои една жена на единствената пейка, сложила си всички торби върху пейката и реално я заема цялата с багаж. Вижда ме с корема, че приближавам клатейки се и седи като тапир. В едното крайче поседнах буквално на един крак, защото иначе щях да се строполя. Дори не се обърна да види пречи ли багажа, седи си като сфинкс и това жена... 😒

# 588
Ох, мното несъобразителни и егоистични са станали хората и това е ужасно грозно. Винаги ги давам за пример на сина ми, за да НЕ бъде като тях. Аз в лабораториите хич и не ги питам- казвам им, че не мога да стоя права и влизам, защото е безумие да стоим и да чакаме млади и прави хора, които нямат грам съобразителност, още повече част, от които вероятно са болни, за да са в лаборатория. В Цибалаб има изрична табела, че бременните и майкати с малки деца с предимство. Иначе на другите опашки всеки се прави, че не те вижда... жалко и грозно наистина...

# 589
Наистина в "чудесно" общество живеем, дано успеем да възпитаме по-толерантни и емоатипни хора, за да има някакъв напредък и в положителна посока!
Здравейте, момичета! А тези от вас,които не са от София (ако има такива), но ще раждат там. Знаете ли как стоят нещата с Акта за раждане на бебчето. От коя Община се издава? Моята лична лекарка и живи и здрави педиатър на детето каза само, че ще им отнеме 14дни да го издадат. Къде мога да намеря информация Шейново към коя Община е? Или пък някой в болницата дали ще може да ми даде тази информация.
Доколкото съм запозната, общината по постоянен адрес на майката издава акта за раждане. Детето се води на адрес на майката и от нейната община се взима, 10-20 дни след раждането. Така, че не мисля че ти трябва общината на Шейново, а твоята си.
При мен, а и при доста момичета сигурно болницата е в различна община от адреса, взима се от общината по постоянен адрес.

# 590
Мамчета, колко ви е пулса напоследък ?

# 591
Че хората са станали дебили е истина и много жалко, но аз обичам да им го показвам и си търся разговор с тях. Видиш ли може поне някой да се жегне и да го премисли следващия път.
Аз след свалянето на серклажа си полежавам, че имаше доста кървене след процедурата и дискомфорт. Нямах разкритие след свалянето. Днес може би ще ходим на консултация. И аз се притеснявам от наближаващото събитие, но си искам и самостоятелност.

# 592
всякакви хора има, аз гледам да не се впечатлявам. Аз все попадам на другия вид. Като паднах бях близо до улица и колите пуснаха аварийки, спряха да питат дали имам нужда от помощ или да ме закарат в болница. Нашето общество като цяло е много мрачно и незаинтересовано, но има и някои изключения.
Аз тези дни доста се смях на един коментар. Отидохме да вземем децата от тренировка и казвам на ММ "виж дали са свършили и двамата", защото са в различни зали. Една жена се обръща към мен с опулени очи и гледайки корема ми "Ама вие две деца ли имате вътре??". И за това, че е нормално в семействата да има повече от две деца, също не сме узрели Laughing

# 593
Определено сме станали много лошо общество. Незаинтересовано от околните. Вчера бях на тонове и след това трябваше да изчакам д-р Вецев да приключи операция, за да ме види. Докато се разхождахме с баща ми обсъждахме къде може да ползвам тоалетна. И той казва - ами в твоето положение смятам, че никъде няма да ти откажат. Да ама аз не съм убедена и не смея да влизам така в ресторант/заведение и да питам дали мога да им ползвам тоалетната. Накрая седнахме да хапнем, за да не се притеснявам, че ще ми откажат ползването на тоалетна Grinning
По повод падането - наскоро така ни се случи в един парк да си седим с ММ на една пейка и една жена просто се строполи на земята. Видимо много я болеше. Имаше доста хора около нас, никой не си направи труда да отиде да види как е. ММ беше единствения, който отиде да и помогне да се изправи и постоя с нея докато дойде нейния син да я вземе. Просто сме страшно бездушни като народ.. не знам от какво се е породило това.

# 594
Аз днес също чаках в лабораторията на Щерев, чаках повече от час, като уж има забрана за придружители, само, че половината дами бяха придружени от мъжете си, под предтекст при охраната  ,, аз съм за лабораторията” ... естествено заемат половината места в чакалнята, но никой не го смущава. Но по-лошото в цялата ситуация, е че трима човека - 2 мъже и 1 жена на средна възраст ме прередиха под предтекст ... “аз само да попитам” и след като и третия човек ме пита и аз както можете да се досетите видимо изнервена, че чакам 1 час... му казвам ще питате, когато дойде вашия ред, в крайна сметка аз съм в 9 месец, а той не... той най-безцеремонно влезе и питането му беше свързано с взимане на проба ... нямам думи просто...

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 19:24 от Funday

# 595
Това със заобикалящите ни хора дори не искам да го коментирам..то бива несъобразителност ама.. Rage

Да ви питам вие ще давате ли пробиотик/синбиотик и ако 'да' от кой момент? Гледах и проучвах вариантите за новородени/след 2рата седмица, които са с вит.Д3. С каката явно нямаше такава практика, защото никой не беше изписал или дори споменал, но смятам сега да давам.

# 596
Фъндей, днес и аз бях до Щерев, ама за консултациите. Много се чака напоследък за тая лаборатория, уж с тия номер чета не трябваше да има предрвждане и т. Н., ма то нахалните хора все ще си намерят начин.
То свърши вече де, ама аз гледам към 10 да ида, за да няма толкова народ. Хем се наспи вам, хем урина взимам след няколко часа сън, че няма как д а изкарам цяла нощ.

По-скоро няма да давам нищо, нито пробиотик, нито капки за колики. Със сина ми само масаж, гушкане и кърмене помага ха. Има страшно здрав стомах. Не мисля нищо да дсвм за сег, ще видим после.

# 597
  • България, Русе
Здравейте, момичета, включвам се с един документален въпрос. 🙂
Знаете ли каква е процедурата по издаване на тази декларация за припознаване на дете /за тези от вас без граждански брак/?
Преди 11г. когато раждах, една жена мина и вписа имената на детето и ми каза, че ако до 24ч бащата не мине да го припознае в родилнито лично при нея с неговата лична карта се издава акт за раждане на моите имена и после той да ходи в общината да се оправя.
Така че той бързичко се яви на място 😃
Поне така беше в Русе, не сме ходили по нотариуси и т.н.

# 598
bl00dflowerz Взима се от кметството, в чийто район попада болницата. Шейново е в обхвата на район Средец. Ето и контакти:

# 599
Момичета, сутринта като се събудих и отидох до тоалетна, видях, че съм прокървяла леко. Отидох веднага в болницата и се оказа, че съм с 5 см разкритие. След 30 Мин в 35 г.с. със спешно секцио се появи моят принц Никола, който тежи 2500 и е 47 см. ❤

Общи условия

Активация на акаунт