ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 47 044
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Записа е равен, пулса на бебето се движи в едни и същи честоти и няма движения. Когато е будно и мърда, пулса се ускорява, после се нормализира. Искат да е в движение, за да проверят дали всичко е наред и му е добре.
Аз контракции на тоновете все нямам, но после вечерта у нас усещам болки, стягания, придърпвания и кво ли още не.
На теб как3ти казаха, като са засякли 2 контракции?

Как разбират, че спи на тоновете?
На мен пък вчера ми отчетоха две силни контракции, които не усетих. Стискам палци да е било от сутрешното ми раздрусване по улиците до болницата, тъй като хванах необичаен трафик и много дупки.

Здарсти!
Аз се връщам от преглед, малката вече не върви по-едра /2200 в 34г.с./, но водите още са завишени. След 2 седмици ме пращат на консултациите преди ражданито и изследвания. Стана ми малко тъпо, че вече не мерим шийката, каза ми че мога да почна да се разхождам умерено. Взех си последния болничен, ама докато свърша всичко и направо съм као пребита вече.
Фея, миналата ми бременност бебето още от 23-25 почна да изостава, плацентата не помна точно, но също беше почнала да старее. Следяхме се на 10-14 дни, накрая забаяянето беше над 3 седмици. Док в 34-35г.с. ме предупреди, че влоши ли се кръвотока ще преминем към спешно секцио. Пиех шейкове протеинови, ядях предимно месо и белтъци, еми дребен си вървеше! Накрая се надявахме да мине 2500 само, кръвотока си беше нормален. Родих в 39г.с. бебе 2580 и 47см. Дребен, но пък добре развит и всичко беше наред. Така, че стига кръвотока да е добре и да се следите по-стриктно, стискам палци всичко да е наред!
Моя хемоглобин винаги си е нисък, от 14-15 седмица съм на желязо и падаше, последно беше 106, сега ще видим след 2 седмици колко е.

И да питам, как ги будните тия деца на тоновете? Моето зверче обожава да ги проспива. Ям ореди това, оравя малко разходка, пия вода, ям сладко и на тоновете спи!!! Щом стана и седна да си изчакам реда пред кабинета се събужда и почва, на прегледите я гонят да я измерят. А на тоновете днес с една лекарка и една сестра се редуваха да я тормозят и не ще да се събуди и това е!

# 196
На два пъти удари почти до 100 графиката, Съвпада и с движение на бебето, като пулса и се учести до 160, иначе вървеше около 134-140. Певтичев ми каза, че имам контракции и сега малко почивам повече и магнезий до 37 седмица.

# 197
Някой има ли представа, когато пише “Следи” на изследването на урина за кетони, това зле ли е? АГ като ми звънна нищо притеснително не каза да има, но после го видях в резултатите, а съм на консултация чак на 10 май.

# 198
Ниският пулс може и да е защото бебчето е "избягало" от машинката. Като бях в болницата и ги мерехме всеки ден и трябваше да намирам бебчетата къде са отишли, защото излиза че имаха пулс 100, а те просто са избягали и апарата  не хваща всеки удар на сърчицето. С времето ги усетих накъде шават.

Иначе, вчера и аз бях за втори път на официални тонове. Док е доволен и шийиката общо взето си се е запазила както си беше миналият път. Дано имаме спокойни празници.
Бебчетата обаче много се развълнуваха и ми се свиваше корема почти през цялото време. Имаше и една огромна контракция на тоновете.

# 199
Момичета, значи падането до 100 ли е контракция? Вчера и аз бях за втори път официално на тонове. На три пъти машината избибипка и видях , че отчиташе по 175 и 180. През останалото време си отчиташе около 150. Говорих с доктора и сестрата. Казаха, че е нормално и бебока си мърда.

# 200
Канди, има две графики: на пулса и на маточната активност. Най вероятно при теб пулса е бил около 150 и при активност се е повишил до 175-180.
За контракциите си е графика от 0 до 100. Вече при достигане до 100 говорим за контракции.

# 201
CandyY, линията при стрелка 1 са тоновете на бебчето. Ако са в зеленото поле са ок. Ако излязат отгоре за кратко също е ок, просто бебчето се е разритало или развълнувало повече. Ако паднат отдолу за кратко може да се е отдалечило от апарата. Може да се наложи да го наместите пак.
Ако повечето време са извън зеленото, трябва да се измерят наново след време.
Долната част е за контракциите и стрелка 2 сочи как ми е отчело една гигантомерска. Ако не минават 60 може да е от ритане, местене, ти да си мръднала и не е проблем. Когато долу всичко е в контракции тогава може да е индикация за раждане.
При мен като са 2 постоянно има вибрации в долната линия, защото все едното хълца, шава или негодува че е вързано хаха.
Скрит текст:

# 202
Свга още не съм била на тонове. Миналият път, терминът ми беше 22.03, сутринта в 8 часа бяха на тонове, всичко нормално, никакви признаци за раждане. Същият ден в 16:40 почнаха контракциите, на равни големи интервали. На следващата сутрин малко след 6, родих. Така че не се плашете от контракциите по време на запис, времето не е дълго, не са особено показателни. Важни са тоновете на бебето да са ок.

# 203
Благодаря, Джес и Funday.
Аз не успях да огледам листа, но доктора спомена, че всичко е ок защото е в зеленото поле. За контракции нищо не спомена.
На тонове отново съм чак на 12.05. Дано всичко да е спокойно по празниците.

# 204
Момичета днес съм на преглед, очаквам го с огромно вълнение, станала съм в 6;40 Smiley стискам палци всичко да е наред и при мен и при вас Heartpulse

# 205
  • Варна
Ох аз почнах да мисля за багажа и само добавям някакви работи към списъка, и мисля, че ще забравя нещо или няма да се сетя за друго.. Дано може да ни носят багаж мъжете😁
Така не съм се чувствала никога, а по принцип обичам да стягам багаж, но за почивка..😋

# 206
  • Германия
Свга още не съм била на тонове. Миналият път, терминът ми беше 22.03, сутринта в 8 часа бяха на тонове, всичко нормално, никакви признаци за раждане. Същият ден в 16:40 почнаха контракциите, на равни големи интервали. На следващата сутрин малко след 6, родих. Така че не се плашете от контракциите по време на запис, времето не е дълго, не са особено показателни. Важни са тоновете на бебето да са ок.

И аз така бях отишла на тонове в болницата ден преди термина, засякоха контракции, пратиха ме в предродилна за преглед и докато ме прегледат 3-4 см разкритие. Пратиха ме да пия кафе, да хапна, да се разходя и вече едвам търпях. Върнах се и след 40 минути родих. Много бързо стана, надявам се и сега така да се случи.
Между другото и с при двете раждания не са ми се пукали водите, а все така си го представях, като по филмите Grinning Да видим сега дали ще се получи така!

Моят багаж е на 90%  нагласен, дано не забравя нещо, тук няма шанс да ми донесат нещо, още сме със строги мерки. Бащата има право да е с теб на раждането,правят бърз тест, но после като се роди бебето си тръгва и докато не ни изпишат няма свиждания.

# 207
И аз днес бях на тонове в Шейново. Много приятна и чиста ми се видя болницата. Два пъти ме пускаха на тонове, защото първия път бяха много монотонни по техни думи и на мен ми стана лошо от лежането по гръб. После бях настрани, бях хапнала сладко и излезнаха супер. Другата седмица съм пак и вече ще си говорим за метода на раждане при мен. Днес си взех и документите за попълване да са ми готови.
Аз моя багаж не съм го почнала още... куфара стои до леглото. Почивните дни това ще правя - подреждане на багаж и пране на бебешки неща. Времето го дават чудесно, дано задържи Blush Весели празници момичета Hug

# 208
Мамчета, връщам се от преглед беба тежи 2,100 в 33 г.с. +4, разположена е седалищно и доктора  каза, че май ще е секцио като дойде момента. Много тегаво ми стана, 5 пъти се припотих, сигурно и температура дигнах, лицето ми стана платно Smiley Smiley така ми се искаше да е нормално и без упойка, но съдба. Smiley вчера лаборатория Лина ми беше забравила резултатите, 7 часа не бяха излезли и след като звъннах да проверя какво се случва, чак тогава ги въведоха. Изпуснах си докторката, следяща тромбофилията, та се надявам днес да има време да ми назначи лечение, АГ-то предлага 2 инж. Фракси на ден от 0,4 заради Д-димера от 2.00 .. та ще чакам и днес, че едва ли ще работят в следващите 5 дни .. мрън мрън Sob

# 209
Привет и аз тъкмо от преглед се върнах. Образуванието, което открих не е нищо притеснително и доста ми олекна. Заради хормоните е, лекарката каза, че след раждането ще се нормализира.
Сега карам 32 г. с., нинджата е около 1800 гр.,застанала в правилна позиция. По ПРМ термин 27.06, по ехограф  13-15.06.
И така, добре сме, поздрави на всички и ако ще боядисвате яйца, да се забавлявате.

Общи условия

Активация на акаунт