ЮНЧЕТАТА са почти готови, а май е тук с цветя и балони (Тема 7 - 2021)

• 43 581
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, а моята микробиология излезе чиста, но въпреки това следящия на последното ни виждане ми изписа Полижинакс глобули профилактично. Било хубаво за прочистване преди раждането. Аз обаче чета на листовката, че не стават за бременни... Та се чудя да ги слагам ли. Никакъв дискомфорт нямам и се чудя дали въобще да експериментирам. Ползвали ли сте ги по време на бременност?

# 511
Момичета, а моята микробиология излезе чиста, но въпреки това следящия на последното ни виждане ми изписа Полижинакс глобули профилактично. Било хубаво за прочистване преди раждането. Аз обаче чета на листовката, че не стават за бременни... Та се чудя да ги слагам ли. Никакъв дискомфорт нямам и се чудя дали въобще да експериментирам. Ползвали ли сте ги по време на бременност?

Аз съм била 10 дни на тях в 5 или 6ти месец Simple Smile но пак лекувах Кандиди, така профилактично не съм чувала Simple Smile

# 512
Благодаря, момиета. Успях да достискам до 6.45ч ( преди това отидох съм 2ч през нощта ) и пробата ще я занеса в 8ч, дано е окей.

# 513
Чувала съм за много лекари, които профилактично искат да се прилагат глобули като наближи раждането. Аз не знам редно ли е или не.
После педиатрите много обичат да обвиняват майката ако е родила естествено, че е предала нещо на бебето. Една откачалка, когато дъщеря ми беше само на 40 дни и беше с лека температура, ме обвини че съм я заразила с бактерии при раждането, а през първата бременност винаги всичко ми е било чисто. Колко се стресирах тогава и плаках, а то се оказа съвсем друга причината. Та да знаете, има много некадърни, които като не знаят какво му е на бебето е най-лесно да обвинят майката и раждането. 😒

# 514
Само да кажа като отидох в лабораторията и питах за урината,защото е престояла час и половина. Казаха ми,че и без това ги събират до към 1 часа на обяд, после се пращат за посявка и докато направели посявката.... дадох я в Малинов, защото имах и преглед там. Дано не ми прецакат пробата, хич не питах  няма ли в хладилник да я държат...

# 515
Аз имам бяло течение от преди да имам цикъл, като малка с мама обикаляхме като луди в отчаяно търсене на причината, слагала съм какво ли не през годините. Сега по време на бременността веднага ми казаха, че с това течение ще трябват глобули преди раждане. Даже ми казаха и на мен едно профилактично да си взема полижинакс. Аз разбира се отказах, пуснаха ми МБ и беше чиста, така че спряха да ме притискат за глобулите, накрая като се разбра че ще съм и секцио темата вече не е актуална за акушерката.

# 516
Аз бяло течение имам от тинейджър. Тъй като е било в оскъдно количество, без да имам какъвто и да е дискомфорт, никога не съм му обръщала внимание. Просто ползвам ежедневни превръзки.
Гъбички съм имала 2 пъти в живота си. Ей тази гадост няма как да я объркаш с невинно течение. Обилно, необичайно на вид, предизвикващо ужасно парене, дразнене, щипане. Аз не можех да стоя на едно място от тази изгаряща болка. Така че просто течение, без дискомфорт си е абсолютно в реда на нещата.

# 517
Аз бяло течение имам от тинейджър. Тъй като е било в оскъдно количество, без да имам какъвто и да е дискомфорт, никога не съм му обръщала внимание. Просто ползвам ежедневни превръзки.
Гъбички съм имала 2 пъти в живота си. Ей тази гадост няма как да я объркаш с невинно течение. Обилно, необичайно на вид, предизвикващо ужасно парене, дразнене, щипане. Аз не можех да стоя на едно място от тази изгаряща болка. Така че просто течение, без дискомфорт си е абсолютно в реда на нещата.
Ами аз нямам никакви симптоми, а ми излезе кандида на микробиологията...и преди съм имала и то все със симптоми като описаните, а сега не....

# 518
Ако са я хванали много в началото, дето се вика преди да стане в количества, които да създават дискомфорта. Нямам идея.
Преди време разказах тук как от една лаборатория ми объркаха изследването и не знаеха дали резултата е коректен.
Ако имаш съмнения, искай контрола, ако не, почвай лечението.

# 519
Ако са я хванали много в началото, дето се вика преди да стане в количества, които да създават дискомфорта. Нямам идея.
Преди време разказах тук как от една лаборатория ми объркаха изследването и не знаеха дали резултата е коректен.
Ако имаш съмнения, искай контрола, ако не, почвай лечението.
Ами в същата лаборатория,в 4тш месец пробата ми беше чиста. И лекарката чак другата седмица може да ми вземе нова проаба, а тази седмица влизам в 36г.с. направо почвам лечението, че не ми се рискува да чакам и да тръгне раждането...

# 520
Аз тъкмо се връщам от преглед. Тоновете бяха добре, беба по ехограф е 2950 в 36г.с. + 6 д. съм. Бедрото пак ни е 10 дни напред.
Разбрахме се с АГ-то днес в късния следобед да отида до болницата за да махнем серклажа. Първо го мислихме за другата седмица, но той има някакви ангажименти и няма да го има. Утре започвам 37 г.с., живи и здрави аз мисля, че беба няма да тръгне веднага. Ще вземем МБ и ще чакаме.

# 521
Благодаря за мненията, момичета! И аз мисля да не рискувам да ги слагам като не виждам и смисъл от тях, след като изследванията са ми ок. А пък от тийнейджърските години имам спомен как от едни такива глобули получих страшен сърбеж.. И аз с майка ми обиколих какви ли не гинеколози за бялото течение тогава, но от нищо не се е повлияло досега. Като знам, че трябва да вървя много или да съм навън дълго време си слагам ежедневни превръзки. Може да пробвам глобулите след раждането като спрат и лохиите, така и така съм ги купила.

# 522
Аз тъкмо се връщам от преглед. Тоновете бяха добре, беба по ехограф е 2950 в 36г.с. + 6 д. съм. Бедрото пак ни е 10 дни напред.
Разбрахме се с АГ-то днес в късния следобед да отида до болницата за да махнем серклажа. Първо го мислихме за другата седмица, но той има някакви ангажименти и няма да го има. Утре започвам 37 г.с., живи и здрави аз мисля, че беба няма да тръгне веднага. Ще вземем МБ и ще чакаме.
.    И аз съм със серклаж,на 26.05 ще ми го свалят. Какво ти казаха за процедурата, болезнено ли е с упойка ли се прави? Много съм се притеснила за тази процедура. Pensive

# 523
Канди, изследвайте и серклажния конец. Той ще го пусне доктора, ама и ти да си подготвена. Браво! Избута я тази бременност, момиче!
А свалянето не се прави с упойка, в кабинета на доктора се случва всичко. За 5мин работа е. Обикновено не се усеща нищо или много леко, подобно на взимане на цитонамазка.
Аз днес ходих на изследвания, източиха ми кръвчицата Grin сега чакам да видим дали са добре еи петък консултации и преглед.
Вижда ми се, че корема ми се е посмъкнал вече. Вчера по едно време имах и някакви контракции на интервали, но слава бигу спряха! Днес влизам в 36, ама ми се иска още поне 2 седмици да издържи!

# 524
  • София
Аз ползвам Полижинакс. Лекуваме гъбички вече 4 месец, нямам оплаквания вече, но микробиологията не излиза чиста. Много ми е трудно да ги слагам, защото и аз ходя често до тоалетна, а стана ли след това всичко почти изпада. А как омазват всичко....

Вчера бях на тонове в Шейново, всичко е наред, разбрахме се на 22 вечерта пак да отида. Яко се спекох 🤣 припомних си набързо всичко от предишното раждане, връхлетяха ме и хубавите, и лошите спомени...иначе акушврката дойде да ми пусне тоновете, много е миличка и разбрана, вдъхва ми спокойствие, определено си заслужава да платиш за това Simple Smile Каза, че тя ще си води раждането и ще идва по някои дежурен лекар, когато трябва.

Общи условия

Активация на акаунт