Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

• 86 610
  • 828
  •   1
Отговори
# 465
Честно да Ви кажа, еднозначен отговор няма да получите. Най-много хората да започнат да спорят. Всичко си зависи от това какво кафе слагате, как се справя мелницата и на каква степен да я използвате и от вида и температурата на водата (мисля, че тук налягането е безсмислено да се коментира)
Може би проучете първо въпроса кой автомат има хубава мелница. Аз не съм запозната. Някои от мъжете тук и в темата за ръчни машини, смятам че разбират от тези неща, защото се занимават професионално с кафе. Те могат да помогнат.

# 466
Желаното кафе на снимката е 80% резултат от самото кафе на зърна и правилно настроена мелница на машината. Може да се постигне с автомат от 500-600лв. Препоръчвам ви конична метална мелачка и кафе на зърна селектирано към кафеавтоматите с дребни зърна, доста робуста и изпечено medium/dark. Поздрави!

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 13:13 от I am coffee

# 467
Благодаря за отговорите Simple Smile На мойта уж на най ситно съм задал сменил съм около 30 марки кафета за 5 години такъв каймак и такова черно и силно не става... Дори се чудих дали да не купя такова Саеко но са много много стари въпреки че ги поддържат... Стара машина а прави топ кафе...

# 468
  • Бургас
Моят автомат прави такова кафе, плътно и силно, но много зависи какво е кафето. С евтино кафе от Кауфланд няма да стане.
Такъв резултат съм постигала досега само с кафета на Дъбов и споменатата по-горе Лаваца от високия клас.
Средно изпечено кафе, с дребни зърна, мелачката на 2-ра степен.
Кафето е 100% арабика. Бях чела тук, че робустата била мазна и се лепяла по мелачката, затова не рискувам с кафета смес.

# 469
  • София
Моята прави това:

Кафето е от Лидл, мелницата е на средна степен, нищо не съм пипала по настройките. Напитката е "кафе" - не е "еспресо", нито "ристрето".

# 470
Моят Филипс 2200 не прави хубаво кафе при всякакви настройки на мелачката. Не  държа на каймак,  а на  вкус.

# 471
  • На изток от Ада
Аз съм с
Делонги магнифика Ево . Пробвам по евтино кафе . За сега няколко вида.  Пяна има ог идво от Лидл Italiamo espresso magnifico . Няколко кафета съм ползвала  ......

# 472
  • Велики Преслав
Благодаря за отговорите Simple Smile На мойта уж на най ситно съм задал сменил съм около 30 марки кафета за 5 години такъв каймак и такова черно и силно не става... Дори се чудих дали да не купя такова Саеко но са много много стари въпреки че ги поддържат... Стара машина а прави топ кафе...

И има части. Моята 18 годишна. Сега протече от конектора от бойлера към групата. Уплътнението беше 2 лв. Последните 8 месеца, е на място, където прави по около 50 кафета на ден. Много мъжки се държи 😆. Кафето става, не е идеално, но ако е висок клас кафе има много по-добър вкус.

# 473

И има части. Моята 18 годишна. Сега протече от конектора от бойлера към групата. Уплътнението беше 2 лв. Последните 8 месеца, е на място, където прави по около 50 кафета на ден. Много мъжки се държи 😆. Кафето става, не е идеално, но ако е висок клас кафе има много по-добър вкус.

Значи ако взема една такава за 400 500 лева въпреки че е на 15 години да не се притеснявам... Наистина по добре кафе от този Саеко не съм пил говоря за тип кафеавтомат от този вид не нещо професионално.
Значи

# 474
15 годишна машина без гаранция не трябва да струва нищо. Тя си е изпяла песента.

# 475
  • София
Скрит текст:

Значи ако взема една такава за 400 500 лева въпреки че е на 15 години да не се притеснявам... Наистина по добре кафе от този Саеко не съм пил говоря за тип кафеавтомат от този вид не нещо професионално.
Значи

Една нова машина със сигурност прави по-добро кафе от една 15 годишна. Аз не бих дала 400 лв за 15-годишна Saeco, при положение, че за 600 лв може да се купи чисто нов Philips, който прави страхотно кафе и е от същия производител:

https://www.pazaruvaj.com/kafemashini-c3174/philips/ep2220-10-p463818363/

# 476
  • Бургас
Аз бях дала преди десетина години пари за такава уж рециклирана Саеко, убих се да сменям кафе и да променям настройки и пак течеше вода. Това задълго ме отказа от автоматите, докато не се престраших да рискувам с новото Делонги. Е, разликата е от небето до земята.

# 477
  • София
Ходи вземи едно Делонги-в метро има в каталога за 559 лв с гаранция-не се занимавай с 15 год. машини. Сега около Великден ще има намаления.

# 478
Аз в крайна сметка се спрях на DELONGHI ECAM220.22.GB понеже видях, че са я смъкнали в момента на 700 лева, а беше около 800 до преди няколко дни. В допълнение към това възнамерявам да си платя още за 3 години гаранция за 80 лева като общо да станат 5 за по сигурно пък дано нямам проблеми с нея.

Въпроса е сега кога ще пристигне понеже в магазина в градът, в който живея я нямаше в наличност и там хората я поръчаха и ще пристигне от друг магазин в страната. Е, очаквам поне до средата на седмицата да пристигне освен ако не се задвижат сега събота и неделя, но дълбоко се съмнявам.

Като пристигне, като я разуча и като пробвам какво кафе и как да си го "настроя" за моя вкус ще споделя мнения. Simple Smile

# 479
Ми много е симпатична!Честито ,със здраве да се ползва и хубаво кафе да ви прави!😊

Общи условия

Активация на акаунт