Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

• 28 823
  • 484
  •   1
Отговори

Анкета

Каква марка кафеавтомат използвате?

Опции:

* Гласуването приключено: пт, 27 май 2022, 14:03
* Може да изберете максимум 3 опции.

# 480
Уверете се дали е гаранция или застраховка, защото ако е второто, могат да я държат в сервиз не един месец както е по закон, а колкото си искат.

# 481
Застраховка е като има още няколко опции за това. От Техномаркет я предлагат така, а в Техмарт пък е на 700 лева същата, само че ти подаряват и 1 кг кафе някакво тяхно кафе на Делонги - Classico DLSC616. Проблема тук беше, че този магазин го няма в нашият град и трябваше да ходя до съседният или да я поръчам през сайта им в случай, че нещо с Техномаркет не се получат нещата.

Ето какво пише за допълнителната гаранция от Техномаркет, а аз ако се реша ще я взема с тази първата опция за 80 лева.

# 482
Написано е леееко подвеждащо. Чиста застраховка е това.

# 483
Застраховка е като има още няколко опции за това. От Техномаркет я предлагат така, а в Техмарт пък е на 700 лева същата, само че ти подаряват и 1 кг кафе някакво тяхно кафе на Делонги - Classico DLSC616. Проблема тук беше, че този магазин го няма в нашият град и трябваше да ходя до съседният или да я поръчам през сайта им в случай, че нещо с Техномаркет не се получат нещата.

Ето какво пише за допълнителната гаранция от Техномаркет, а аз ако се реша ще я взема с тази първата опция за 80 лева.

Не съм убеден, че се увеличава гаранционният срок на уреда, а по-скоро е застраховка срещу кражба, късо съединение или токов удар.
То се подразбира и от написаното в условията на Техномаркет: Удължена Гаранция на Вашия уред изисква адрес за съхрание. Въведете Вашия адрес и приемете условията на застрахователя.

# 484
Гаранционните срок по принцип е вид застраховане на риск. И тук е съвсем нормално срещу малко пари отгоре да се увеличи, няма измама. Просто в единия случай удължават само гаранцията, а в другия покриват и други рискове, които по принцип не се покриват и от законната гаранция от 2 години.

Аз имам опит с удължен гаранционен срок от 2 на 5 години (точно както тука) на телевизор за 3000 лева от Технополис. На третата или четвъртата екранът даде фира, задействах застраховката и ми дадоха чисто нов телевизор от същата марка и същия клас (старият модел вече беше заменен с нов и него ми дадоха). И не е имало разправии. Очаквах да ми пробутат нещо по-лошо, но всичко се оказа точно.

Общи условия

Активация на акаунт