Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

• 86 345
  • 828
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте!
Изчетох доста от съдържанието тук но честно казано се обърках доста. Обмисляме покупка на кафеавтомат, като търсим нещо средно като клас. Бюджета ни е около 1500лв, като сме готови да го увеличим, ако наистина си заслужава.
Гледах ревюта на много от машините и във всички се казва, че по скъпите от моделите просто имат повече функции, но не правят WOW кафе спрямо техните по-евтини варианти. Та за сега сме се спрели на:
1. JURA E6 - не ни харесва допълнителния бутон при правене на напитка с мляко, това че вероятно на годишна база ще трябва да я носим на сервиз за профилактика.
2. MIELE CM 5510 - като цяло всичко ни допада, но не сме убедени, че реално е добра колкото Jura, поне за нея има доста положителни коментари тук и в Интернет.
3. Melitta - тук не сме се спрели на конкретен модел, тъй като са доста, а реално все още не сме разбрали дали имат осезаемо разлика с радост ще погледнем нещо, което бихте ни препоръчали.
4.Gaggia - виждам че са предпочитани в Италия, но не знам дали е добър избор.
Реално първоначално бяхме решили да вземем Philips 5400, но с оглед на всички коментари тук се отказахме.

Ще се радвам да ни насочите в правилният избор, очакванията ни са да пием до 2-4 кафета на ден, като капучино/лате ще е предимно нашият избор.

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 07:34 от Medico

# 646
В офиса сме с Jura, ами много й се ядосвам. Постоянно се запушва частта с млякото и на няколко дни трябва да се разглобява да се почиства. А взехме модел за офис за 3500 лв. Мисля we8 беше.
Вкъщи сме с Melitta вече две години. Нямам никакви забележки, много съм доволна.

# 647
  • София
Здравейте!
Изчетох доста от съдържанието тук но честно казано се обърках доста. Обмисляме покупка на кафеавтомат, като търсим нещо средно като клас. Бюджета ни е около 1500лв, като сме готови да го увеличим, ако наистина си заслужава.
Гледах ревюта на много от машините и във всички се казва, че по скъпите от моделите просто имат повече функции, но не правят WOW кафе спрямо техните по-евтини варианти. Та за сега сме се спрели на:
1. JURA E6 - не ни харесва допълнителния бутон при правене на напитка с мляко, това че вероятно на годишна база ще трябва да я носим на сервиз за профилактика.
2. MIELE CM 5510 - като цяло всичко ни допада, но не сме убедени, че реално е добра колкото Jura, поне за нея има доста положителни коментари тук и в Интернет.
3. Melitta - тук не сме се спрели на конкретен модел, тъй като са доста, а реално все още не сме разбрали дали имат осезаемо разлика с радост ще погледнем нещо, което бихте ни препоръчали.
4.Gaggia - виждам че са предпочитани в Италия, но не знам дали е добър избор.
Реално първоначално бяхме решили да вземем Philips 5400, но с оглед на всички коментари тук се отказахме.

Ще се радвам да ни насочите в правилният избор, очакванията ни са да пием до 2-4 кафета на ден, като капучино/лате ще е предимно нашият избор.

Вкъщи сме с Miele CM 5510, вече е на около 1500 напитки и силно препоръчвам. Преди да я купим, четох доста и гледах много ревюта, които в крайна сметка не ме убедиха, че си заслужава да си вземем Jura.

Същите неща ме отказаха и мен - даваш толкова пари, за да прави напитките автоматично, а накрая - ръчен кран за млякото и местиш чашата на друг чучур. При Miele само слагаш чашата, избираш напитката и машината си я прави сама - мляко, пяна, кафе - всичко.

Освен това, почистването на Jura става само с фирмените им таблетки, докато при останалите марки може и да се ползват и други препарати.

Любопитен факт е, че кафеавтоматите Jura, Miele и Melitta се правят от един и същи външен производител, така че нивото на технологии и качество не се различават чак толкова. Miele и Melitta имат сходни компоненти и дори функционалните разлики не са големи.

# 648
Здравейте, търсим кафеавтомат с лесно обслужване и ароматно и плътно кафе. Няма да се ползва за повече от 6 кафета дневно. Всички видеа, които изгледах на дадени модели (Krups, Phillips) ми се вижда доста "водно" кафето, дори и късото. Ние сме любители на плътно кафе с каймак. Някой може ли да сподели опит от своят автомат, ако постига нещо подобно? Бюджетът ни е до 1200. Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 19:28 от DanielSt

# 649
Да споделя, че купих втори Филипс, но в друга държава и 3 години след първия - хич не ми харесва кафето в сравнение със стария. А настройки дори не съм пипала на стария.
Мисля, че не уплътнява достатъчно кафето . Не става на “хапче”.ако има някой идея как да я пооправя

# 650
Здравейте, момичета. У нас кафето е на почит и търся кафеавтомат по-скоро среден клас. Бяхме купили кафемашина Делонги за 200лв, изкара 3 години.
Хареса ми тази. Имате ли мнение за нея? Или от друга подобна да сте доволни? Благодаря
https://zora.bg/product/ep223540-15-bar-1500-w

# 651
  • София
Моля, ако някой има такъв или подобен  кафеавтомат, да сподели мнение..В момента е на промоция и няма смисъл да чакаме Черен петък.
 Отдолу има различни мнения, но то за всеки продукт ги има...

# 652
Имам без джаджите за мляко. И си го харесвам. От преди 3г е. Сега купих същия в. Друга държава - сякаш не ми прави същото кафе. Но може да ми се струва само така

# 653
Не препоръчвам . Липсват настройки за температура и налягане. Мелачката е калпава. Като цяло екстракцията е много лоша дори и с качествени кафета като специалните. Удобство да,  но качество твърдо не. Друг недостатък при автоматите е, че винаги в системата остава кафе,  което прави допълнително лош вкус . Все пак се обезсмисля при всяко кафе да се разглобява всичко за профилактика и почистване. Имам я от 3 години. Вече наблюдавам за конкретна друга машина,  но от класическия тип с ръкохватка.

# 654
Не препоръчвам . Липсват настройки за температура и налягане. Мелачката е калпава. Като цяло екстракцията е много лоша дори и с качествени кафета като специалните. Удобство да,  но качество твърдо не. Друг недостатък при автоматите е, че винаги в системата остава кафе,  което прави допълнително лош вкус . Все пак се обезсмисля при всяко кафе да се разглобява всичко за профилактика и почистване. Имам я от 3 години. Вече наблюдавам за конкретна друга машина,  но от класическия тип с ръкохватка.

Ще покажеш ли автомат с настройка на налягането?

# 655
  • Русе
Аз имам модел от същата серия  (4000 и нещо си) и има настройка за Т. Машината се самопочиства след включване/изключване.
Ние пием само млечни и нямаме оплаквания. Харесвам си го и не мисля да го сменям докато не умре.

П.С.
Уточнение:  според специалистите в тази тема,  не разбирам от кафе (защото имам автомат), а не ръчка с отделна мелачка, както и не купувам кафе от маймунски акита или сято от девици на южен склон (а ми носят от Италия), мнението ми да се счита за абсолютно немеродавно, но все пак да си го изкажа, защото може да има и други индивиди като мен.

# 656
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, момичета и момчета.
Чудим се дали си заслужава да си вземем автомат. В момента сме с кафе-машина с капсули, но нещо развалиха кафето, дори и оригиналното на Долче густо, а и цената им хвръкна доста. Та, от доста време ни привлича автомата.
Изчетох темата и се спряхме на тези два автомата:
https://techmart.bg/%D0%9A%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%B0%D0%B2%D1%82%D … i%20ECAM220.22.GB
https://techmart.bg/%D0%9A%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%B0%D0%B2%D1%82%D … hi%20ECAM290.21.B
Не мога, обаче, да разбера каква е разликата. По описание ми изглеждат еднакви.
Вкъщи пием по 3-4 кафета дневно, обичаме силно и ароматно кафе. Знам, че ръчката прави най-доброто кафе, но цапаницата е голяма.
Другият ми избор е Делонги Дедика.
И не знам къде да се хвърлям.

# 657
  • Бургас
Според мен само в интерфейса е разликата.
Аз имам втората вече година. Много съм доволна.

# 658
  • София

Ще покажеш ли автомат с настройка на налягането?

Аз също съм любопитна каква е вашата машина-има регулиране на налягане ,но на какво-на мляко ,вода ,кафе -  за първи път чувам.Не разбирам как остава кафе,като машината прави цикъл изплакване при пускане и спиране. Аз съм с делонги-пием кафе по 4 на ден( 1 кг.месечно) и през три месеца ми светва индикатора за почистване, като извадя блока е почти чист-има някоя и друга прашинка от кафе ,но не мога да кажа,че е замърсен.
Малко е подвеждащ коментара Ви ,че автоматите не стават-ако на Вас не Ви харесва си купете друг модел,но не подвеждайте хората.
Аз съм на мнение ,че делонгито е по добра марка и машина от филипс

# 659
  • Под Сините камъни
Здравейте, момичета и момчета.
Чудим се дали си заслужава да си вземем автомат. В момента сме с кафе-машина с капсули, но нещо развалиха кафето, дори и оригиналното на Долче густо, а и цената им хвръкна доста. Та, от доста време ни привлича автомата.
Изчетох темата и се спряхме на тези два автомата:
https://techmart.bg/%D0%9A%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%B0%D0%B2%D1%82%D … i%20ECAM220.22.GB
https://techmart.bg/%D0%9A%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%B0%D0%B2%D1%82%D … hi%20ECAM290.21.B
Не мога, обаче, да разбера каква е разликата. По описание ми изглеждат еднакви.
Вкъщи пием по 3-4 кафета дневно, обичаме силно и ароматно кафе. Знам, че ръчката прави най-доброто кафе, но цапаницата е голяма.
Другият ми избор е Делонги Дедика.
И не знам къде да се хвърлям.
Имам първата и точно от Техмарт купена. Вече няколо месеца я ползвам и съм супер доволна.

Общи условия

Активация на акаунт