Отговори
# 450
Purple Heart
Здравейте!
Днес бях на преглед и малко се поуспокоих - бебо си отговаря точно на седмиците и дните 10 г.с. и 2 дни. Маха с ръчички и крачета, пулсът е чудесен според лекарката. Имам час за БХС на 16 юли, предишният ден ще направя и необходимите изследвания. Според калкулаторите и приложенията, които ползвам терминът ми трябва да е 24 януари, а лекарката го изчисли 26 януари. Иска отново да се опитам да родя естествено, макар че миналият път не успях. Засега не съм качила кг., но и моите са много, така че се надявам изобщо да не се покачват.
Йее, коя е тази лекарка, която подкрепя ВБАК в София? Тя самата води ли раждания? Има група във фейсбук за вагинално раждане след секцио, ако решите да се готвите за такова раждане.

И моята лекарка на ЖК ми изчисли термин с 2 дни по-късно от приложението, което не знам дали е много добре, защото болничният ми ще започне с 2 дни по-късно, а сигурно вече ще ми тежи.

И аз съм много кг още преди бременността, но няма как да не качим. Минимума май е към 7-8 кг - води, плод, плацента. Само всичко да е наред и да родим нормално, после ще отслабваме! Satisfied

# 451
Момичета как сте с килограмите,успяхте ли да качите вече нещо излишно.Аз днес се теглих и съм 1 кг отгоре,но според мен съм задържала вода,чудя се дали не е и от утрогестана водната задръжка?

Направо ме е срам, още не съм влезнала в 3ти месец и вече съм +4 кг.,яде ми се всичко, а за сладко направо примирам на моменти. Каквото видя и ми се яде 😟🤭

Аз съм 10+6 г.с. И съм качила 8кг което си е срам... Аз ям главно салати и зеленчуци и качвам доста. От тестено и картофи ме боли корема. От кисело мляко и месо ми се повръща и не ги консумирам. Моят първи въпрос като отида другата седмица при доктора ще е дали от утрогестана качвам така рязко килограми или не. Аз го взимам вече повече от месец 2х2. Познати ме успокояват, че е понеже не ми се гади и повръща и другите като им спре неразположението бързо ще ме настигнат, но ми е много некомфортно, а таткото се смее и вика "спокойно след 1-2 месеца ще махнем касите на вратата да може да минаваш 😭😹

# 452
Момичета днес бях на преглед и съм изключително щастлива, защото бебо е наваксал и този път нямаше седмица разминаване 😇 отговаря си на 11+1. Записаха ме на БХС+ФМ чак на 15ти, но ще чакам няма как. Желая ви спокойни дни и здрави бебчета 🍀😇

# 453
Страхотнo, Sherry !! Моето бебче също изостава със седмица и малко,надявам се да навакса и то! Според АГ няма никакви проблеми,тъй като съм с нередовен цикъл и явно от там идва разминаването. Но аз все си се тревожи..

# 454
Момичета, вашите половинки разбират ли положението ви? Аз имам чувството, че при мен се спестява само вдигането на тежко. Всичко останало си е като по старому. Нито разбира че ми се гади сутрин, нито че трябва да стоя на хладно, защото имам чувството че ще припадна в противен случай. Не знам какво трябва да направя, за да разбере че трябва да ме пази от всякакви излишни нерви и напрежение...

# 455
Опитай се да му кажеш/покажеш. Може да го вэемеш и на някой преглед с теб. Сигурно просто не осъэнава състоянието ти още. А може и да не энае какво се очаква от него.

Моят мъж ме носи на ръце обраэно каэано, но и на мен наистина ми е/беше супер эле. Чисти в кухнята, носи ми постоянно неща, когато съм отпаднала и не ми се става от леглото, гледа да пия достатъчно вода, обажда се на обяд от работа да пита как съм, кара ме на прегледи, не дава да идват вкъщи роднини беэ ваксина или поне актуален тест, ако не са били на летище.  Дори яде далеч от мен, эа да не ми стане гадно, не се готви нищо вече вкъщи колкото и да ми е жал Sad

# 456
  • Варна
Здравейте, включвам се и аз в темата за БХС + Хармони( вид прена тест). Тук в Германия ги правят заедно. Аз го направих в 12 седмица. Извърши ми обстоен преглед на видеозона, като измери гънката на носа и още много други показатели. Огледа сърдечните камери, кръвопоток на определена артерия, пак имало отклонения при Даун, ръце, крака и още много други неща. Каза ни и пола, на 80 % мъж. Това ще бъде потвърдено или коригирано от прена теста, но тук е забранено да съобщават официално пола преди 14 седмица. В последствие ми взеха и кръв. Очаквам резултати петък или понеделник. Лекарката ме успокои, че не е видяла никакви отклонения.
Всичко това не се поема от здравната каса, така че се доплаща.
Като цяло БХС може да даде по-висок риск за хора над 35 г. Затова исках да се доверя на кръвния тест, да видим какъв ще е резултата.
За килограмите съм +1, но определено ми се хапва повече. Тук като цяло пише, че качването на кг през бремеността е свързано с BMI индекс. Колкото по слаб е човек, толкова повече ще качи и обратно, при мамите с наднормени кг, се качват между 5 и 7кг.
И аз бях на прогестерон, но вече ми казаха да го спирам. Пия само витамини, даже се чудя дали да не ги пия през ден? Вие какво мислите, могат ли да доведат да навредят някак си или изкуствено да стане по-голям плода?
Опитвам се да се настроя на вълна отпуска, защото ще пътуваме към България. Още 2 работни дни…За съжаление ни отмениха Home Office режима и сега трябва да се тестваме всеки ден и да ходим в офиса. Това е убийствено преди отпуска….

# 457
Здравейте!
Днес бях на преглед и малко се поуспокоих - бебо си отговаря точно на седмиците и дните 10 г.с. и 2 дни. Маха с ръчички и крачета, пулсът е чудесен според лекарката. Имам час за БХС на 16 юли, предишният ден ще направя и необходимите изследвания. Според калкулаторите и приложенията, които ползвам терминът ми трябва да е 24 януари, а лекарката го изчисли 26 януари. Иска отново да се опитам да родя естествено, макар че миналият път не успях. Засега не съм качила кг., но и моите са много, така че се надявам изобщо да не се покачват.
С теб вървим заедно. 😊 И аз съм с термин според АГ 26.01, а според приложението 24.01 и съм точно 10 г.с + 2 дни.

# 458
Дори, за мен няма връзка между витамините и големината на бебето, те са по-скоро да предотвратят дефицити в твоя организъм. Фолиевата със сигурност я пий още месец-два, до тогава невралната тръба се затваря и е хубаво да не се спира приемът, важно е за бебето.
Аз съм на бхс на 31.07 уж смятахме с рецепционистката в надежда, ама аз сега смятам, че ще съм 13+6 и е точно на границата, ако върви напред.. ще е голямо прецакване да съм изпуснала срока

# 459
  • Ботевград
Здравейте🌞
Аз на БХС и скрининг съм другата седмица в 12+2 дни и вече нямам търпение ☺️
При нас е адска жега и на моменти имам чувството, че ще припадна 🥵 Кола няколко глътки и редче шоколад ми действат добре. Явно ми пада кръвното 😒
Днес ще пътувам за няколко дни до баба и нямам търпение да отида за риба няколко дни. Дано е прохладно 🌡️..
Момичета, вече има такива които са минали БХС.. Как мина? Разкажете ☺️

# 460
  • София
Скрит текст:
Purple Heart
Здравейте!
Цитат
Йее, коя е тази лекарка, която подкрепя ВБАК в София? Тя самата води ли раждания? Има група във фейсбук за вагинално раждане след секцио, ако решите да се готвите за такова раждане.

И моята лекарка на ЖК ми изчисли термин с 2 дни по-късно от приложението, което не знам дали е много добре, защото болничният ми ще започне с 2 дни по-късно, а сигурно вече ще ми тежи.

И аз съм много кг още преди бременността, но няма как да не качим. Минимума май е към 7-8 кг - води, плод, плацента. Само всичко да е наред и да родим нормално, после ще отслабваме! Satisfied

Лекарката е Коновалова, аз лично я харесвам и затова ѝ се доверявам. Предишното ми раждане започна естествено и след 16 часа никакъв напредък се наложи спешно секцио, дано този път да е по-различно.
А относно килограмите - с предишната бременност влязох да раждам 3 килограма по-малко спрямо тези, с които забременях.

# 461
Малко ме е срам да попитам, но все пак е човещинка 😄 Моят мъж е извън България в момента и не правим секс и вчера реших да се самозадоволявам.. Обаче малко след това усетих нещо като разтягане, а днес имам и лека болка.. Пих но-шпа и папаверин, но доста се уплаших да не би да съм навредила по някакъв начин на бебчо.. 😔 Случвало ли се е такова нещо на някоя от Вас?

# 462
Simple Smile не би трябвало. По принцип май забраняват секса заради опасност от контракции на матката при оргазъм и евентуално полови инфекции. Иначе с предната бременност един ден сънувах, че получавам оргазъм, събуждам се и верно... и аз тогава много се уплаших, че се развълнува бебо, ама по-скоро са хормонални щуротии.

# 463
Здравейте и от мен. 

Не смеех да се присъединя досега, защото имам един мисед от януари и се притеснявах и чаках да мине повечко време, че по първоначални прегледи вървеше назад с повече от седмица. Термина ми е 7.01.2022. За сега всичко върви добре даже във вторник бях на преглед и май, май този път ще го бъде, наваксал е фъстъка напълно. Записах си час за фетална другата седмица, още преди да знам, че ще навакса. Иначе и аз направих пренатален тест cell4good (за втори път), за основните Даун, Патау и Едуардс и всичко ни е наред йеййй. Миналия път беше хромозомна грешка и всъщност тогава разбрах, че всички останали хромозомни грешки (тризомии) освен тия, за съжаление не водят до раждане, та затова май няма много смисъл да се пуска пълен пакет.
Пожелавам на всички успешно бременеене и дано да ни е леко и нямаме никакви тревоги!

П.С. Понеже съм нова тук, може ли да ме включите в фб групата там ми е по-лесно Simple Smile

# 464
Малко ме е срам да попитам, но все пак е човещинка 😄 Моят мъж е извън България в момента и не правим секс и вчера реших да се самозадоволявам.. Обаче малко след това усетих нещо като разтягане, а днес имам и лека болка.. Пих но-шпа и папаверин, но доста се уплаших да не би да съм навредила по някакъв начин на бебчо.. 😔 Случвало ли се е такова нещо на някоя от Вас?
С предната бременност не сме спирали секса ама с тази нещо не се получава 🤣 баткото все се бута да спи при нас да ме гушка и просто нямаме възможност, но ако е нормална бременност не пречи 🤗

Общи условия

Активация на акаунт