Отговори
# 660
От днес имам и повръщане. Не трябвяше ли всичко да отшумява? 🤣

Последното ми повръщаме беше преди 3 дена, а навлизам в 13г.с, така че явно не 🥺

От 2 дни обаче имам тъпа болка ниско долу в яйчниците. Днес ходих на спешен кабинет, казаха ми, че всичко е окей с бебчо.

Мамчета, вие имахте лк такъв проблем и да, как се справихте с него?

Благодаря

# 661
Постоянна ли е болката? Аз имам болка в левия яйчник когато кихам, кашлям, ставам рязко.. Например снощи се завъртях рязко на другата страна докато спях и такава болка изпитах.. много е неприятно, но от моят АГ знам, че е нормална.

# 662
Постоянни болки не съм имала, от време на време и аз така: при кихане, кашляне, неудобна поза и при преумора от вървене в кръста ме боли.
Матео много ми харесва, нещо съм изоставила тениса и онзи ден за първи път чух за този сладък Матео:
https://en.wikipedia.org/wiki/Matteo_Berrettini
Свързвам го с италианци основно и даже скоро се шегувах, че ако живеех в Италия, синът ни 100 процента щеше да е Матео. Сега се зачетох, че е мъжко име от еврейски произход: „великият дар на Бога“ или „дар Божи“, елинизиран вариант на Матиас.
И още един разкошен Матео, синът на Андреа Бочели:

Отклоних се. Simple Smile Аз мисля, че майката най-силно чувства кое е правилното име за детето. Цял живот мечтая за дъщеря и мисля имена, сега уж на 70 процента мечтата е на път(макар че така свикнах с момче, вече не ми е така важно), нямам никаква идея какво ще е името. Simple Smile Със сина ни в 3-4 месец четях списъци с имена, спрях се на няколко, започнах да ги изчислявам нумерологично и така отпаднаха повечето(не разбирам особено). Едно име беше избрано от сърцето ми, но до последно чаках да видя дали няма да се роди на празник, нали уж децата на празници идвали с имената си. Секциото ми беше на неутрален ден, съвпадна с датата на раждане по изчисления и мъжът ми потвърди, че това ще е името. И ето! Имахме име. Simple Smile Когато го видях си казах, че това е неговото име, толкова да му отиваше. Simple Smile Надявам се да почувствам и името този път така силно. Много истории съм чела и чувала: как дете тича и майката сънува, че го назовава с име, така го кръщава. Май Йоанна Драгнева беше сънувала как дъщеря и излиза от морски вълни и и казва името си. Много интересна история беше, не мога да възпроизведа точно. Друга моя позната преди много години сънува, че ще има дъщеря Алина, така и става. Simple Smile
Синът ни в началото на годината ме попита: "Мамо, усети ли как ти сложих бебе в корема?" Аз направо настръхнах, никога не сме обсъждали това. След 1 месец ми каза: ще имам братче и ще се роди на: каза точна дата(а той с датите не е особено запознат). Сега съм на тръни, защото датата е 1 месец преди термин. И капакът беше подаръкът ми за 8 март. Той постоянно рисуваше тримата на рисунки и мъжът  ми измислил изненада, накарал го да нарисува нашето семейство за подаръка ми. И какво нарисувал: семейство с 2 деца. Получих чаши за чай/кафе с тази негова рисунка, най-милият подарък, след два месеца разбрахме, че ще ставаме четирима. ♥ А аз даже не се надявах на второ дете, предвид колко трудно се появи синът ни. Та интересно нещо е животът.
Утре отивам на пренатален тест, бхс показа риск заради възрастта ми 1:250. Това е граничен резултат, не е страшен, но реших да си подаря спокойствие. Спрях се на MaterniT 21 PLUS (Разширен), в момента е на цена 1250 лева, а базовият MaterniT Genome е 1200 лева. Чудих се между тях и Vision, говорих с представителките на двете компании и така решихме с мъжа ми. Хемоглобинът ми е малко под долна граница, ще пия и желязо, това е засега при нас. Дано получим хубави новини като всички, които вече ги получихте.

# 663
Момичета,вие как сте със  съня ... Става няколко дни подред вечер не мигвам.През деня ми се доспива спя около час-два,но вечер се въртя.Нямам болки,никакви усещания,ама не мигвам ...

# 664
Зле... Tired Face
Момичета,вие как сте със  съня ... Става няколко дни подред вечер не мигвам.През деня ми се доспива спя около час-два,но вечер се въртя.Нямам болки,никакви усещания,ама не мигвам ...

# 665
Зле, заспивам по никое време. Но проблема е че ми е много жега 😁
От днес имам и повръщане. Не трябвяше ли всичко да отшумява? 🤣
Аз съм на хапчета сутрин и вечер, заради повръщане и гадене 🙈 но мисля като ми свърши първият блистер да ги спра да видя дали ще се върнат тези екстри 😁

# 666
Здравейте отново.
Първо, по отношение на работата: една дама по-назад (извинявам се, но минаха няколко дни и не помня ника) правилно каза, че не трябва да се държа все едно съм сгафила, когато съобщавам. И е абсолютно права! Аз обаче съм си една уж устата и не съвсем глупава, но вечно стресната и притеснена жена, която се чувства все е едно е 16-годишна, която трябва да съобщи новината на родителите си. Направо съм за бой, знам си.

За прегледа.
Записах си час при доктор Патрикова в началото на юли. Тя ми бе вторият избор по препоръка, но д-р Чачева бе в отпуска.
Имаха часове в събота, което ми допадна, понеже пътувам от провинцията.
Влязох за часът с око 45-50 минути закъснение, но не съм се подразнила, понеже съм наясно, че бързината зависи от усмотрението на неродени бебета, които застават както си решат. Joy
Зададоха ми няколко въпроса, претеглиха ме и започна същинската част.
Прегледът продължи 20-25 минути, в които лекарката оглеждаше бебето и правеше необходимите измервания. Почти през цялото време не млъкна! Обясняваше ми кое как изглежда, какво гледа, че нещата изглеждат добре, че всичко е наред. Попитах я едно-две неща - отговори ми. На мен това много ми хареса! Може и нищо да не разбирам освен елементарна обща култура, но си е друго някой спокойно да ти обяснява, а не да му вадиш думите едва-едва или да ти се сопка. После седнахме и тя пак ми обясни рисковете, какво значат цифрите, как са изчислени по възраст и как са преизчислени според моите резултати.
Взимането на кръв беше буквално минутка.
Едно нещо не ми хареса, но то няма общо с д-р Патрикова. Тези резултати не излизат в интернет, не ги казват на друг човек и хора като мен практически няма как да ги разберат освен ако не отидат още веднъж до София. Лекарката ми каза, че до края на другата седмица (т.е. днес) ще се свържат с мен, ако кръвните изследвания покажат някаква промяна в рисковете, които тя е установила по време на прегледа. Ако не ми се обади - значи всичко е наред. От една страна това ме радва, от друга - във вторник имах пропуснато повикване от непознат номер и направо изтръпнах.
В заключение, доволна съм от прегледа и комуникацията с д-р Патрикова и честно казано, най-вероятно ще си запиша и час за фетална морфология при нея.
Ще копирам този пост и в темата за МБАЛ "Надежда", може евентуално да ориентира някого.

# 667
И аз днес казах на работа - на шефа ми, работим само двамата. Предния път сякаш ми беше по-лесно. Сега се притеснявах повече, а реално няма от какво. Честити ми човека и само попита докога ще работя. Аз и предния път работех до последните 45 дни, и сега ако така останат нещата ще съм така Simple Smile Поне вече ще си виря шкембака на воля Simple Smile

# 668
Здравейте. И аз съм много зле със съня. Лягам си рано, но ставам сутрин в 4 часа за работа, тъй като започвам работа в 5. Освен това имам поне две ставанета до тоалетна... Също и кръста ме боли много.

# 669
Аз имах час за бхс при Патрикова, но бебето не дочака, вървя напред и се наложи да го откажа. Но благодаря за отзива, полезен е и мисля, че и аз ще запиша феталната при нея.
Аз работя до полунощ, само да подуша възглавницата и заспивам, ставах по веднъж, два пъти за тоалетна, но от седмица се будя чак към 7, че не явно не мога да стискам повече. Кръст и мен ме боли, док каза да се раздвижвам, работя на стол и май е от дългото седене..
Диди, посмях се, аз след две седмици имам среща с единия шеф и тогава ще кажа, че иначе трябва по телефона и не върви някак..

# 670
Мами, излезна ми резултат от цитонамаска и май имам гъбички. Силно съм притеснена

# 671
АВ97 спокойно, сигурна съм, че не е нещо фатално. Не се притеснявай прекалено много.

Мами, преди малко ми се обадиха от пренатеста, всичко е 6точки. И освен това нашето тупкащо сърчице ще е със сини гащи Simple Smile имах 10000 имане за момиче, и сега съм шах и мат, почвам да мисля Simple Smile
Как сте иначе със стомаха? При мен като че ли отшумя, но и тия дни съм доста ангажирана и не знам не обръщам внимание ли, или наистина ми е по-леко. Със спането става все по-зле. Почвам да се събуждам през 2 часа за WC и сутрин преди 6 съм ококорена. Надявам се и това да се нормализира. Другата седмица ще звъня за записване на ЖК и ще уточним термин, какво, как, че до момента сметките са си само мои. Оказва се, че на преки преглед увеличава е разликата. В началото вървеше с 2, 3 дни напред. Сега вече е 5 дни напред на ехограф спрямо последния цикъл.....
Дано сте добре, пожелавам ви здрави стомаси и корав сън Simple Smile

# 672
Доколкото виждам гъбичките са оскъдно количество, дано гинекологът бързо ги стопира. Лошо е, ако не се открият навреме, ако се лекуват, всичко ще е наред. От това, което съм чела. Не ми звучи като нещо страшно, дано АГ те успокои!
Аз много трудно спях през първите седмици. Сега се будя пак често за тоалетна, но поне успявам да заспя дълбоко, макар и за няколко часа. А преди само се въртях.
Супер приятно е така с хубави новини от теста, супер!

# 673
Аз със съня съм добре, но от време на време имам едни бодежи в сърдечна облст, които ми взимат акъла. И напоследък са предимни вечер, като лежа. Кръвотока последно не беше мн окей в маточни артерии и трябаше да вкл аспирин протект,.но понеже само преду седмица кървях го забавяме.
Бях питала док преди време, каза, че се води нормално, защото кръвта се движи по съвсем разл начин по време на бременност и сърцето е по-натоварено. Каза че ще направим консулт с кардиолог, ама май... ще трябва да е скоро. Случвало ли ви се е? Или да сте чували? Болката е като при настинка или невралгия...при по-дълбоко вдишване например се засилва и при движение... и след 10тина мин отшумява?

# 674
Здравейте, мами . Скоро не съм писала.  На мен ми предстои серклаж на 26 ти . Но на 30 ти ми излязоха резултатите от микробиология , оказа се че имам ешерихия коли и страшно много гъбички . Гъбите са ясни , но тази бактерия по време на бременност ми казаха че може да се лекува , но при мен бебето още се оформя и няма такъв препарат който на ми дадат.  Изписаха ми полижинакс,  но не е за бременни, четох че доста жени са си го слагали по време на бременност.  Моля се да съм се изчистила и да можем да направив тази процедура ... И аз със съня съм много зле,  но в момента е най малкия ми проблем. Хи хи

Общи условия

Активация на акаунт