Отговори
# 345
  • Варна
_di_di_ моя съвет е да отидеш да те прегледат, хем така ще си по спокойна.
При последния ми преглед си мислех, че всичко е наред, защото нямах зацапване от 3-4 дни, но пак установиха кръв в урината и лекарката каза, че имам остатъчна кръв във влагалището. Това обаче не се отразява на развитието на детето, расте си в норми. Точно си отговаряше на седмицата. Слагам си още прогестерон, но ми казаха да го намалявам през ден и да го спирам. На вас за колко време ви го изписаха?

# 346
А вие избрахте ли си козметика за корема?Какво мислите да ползвате?

Аз си купих лосиона и крема на Palmers,но до преди няколко дни ми беше много лошо и не понасях никакви миризми.Смятам от днес да започвам да мажа,надявам се да има ефект и да ме спаси поне от стриите по корема,аз съм предразположена и си имам тинейджърски по дупето.

# 347
Аз залагам на кокосово масло.
Прогестерон ми беше казал един доктор "профилактично", пих 4-5 дни и се отказах. Реших,  че не искам да пия такива неща без нужда.

# 348
Аз минавам на отчет. Бях на преглед днес. Бебчо е порастнал доста. Видях му главичката, ръчичките, очичките, крачетата и само мърдаше и шаваше. Толкова ми е вълнуващо. 😍 Всичко е наред. Споделих на АГ, че преди няколко дни имах болки в таза и не можех да спя. Каза ми да пия Магнерот. Били контракции. 🙄 Малко се учудих. Хич не ми наподобяваха контракции, а просто болка може би от разширяването. Вика ме чак след 3 седмици направо да ме запише на ЖК. Притеснявам се, че толкова време няма да виждам бебчо.. Междувременно си записах час за БХС в 13 г.с, защото нямам възможност да отида по-рано.
Аз все още не съм започнала да се мажа с нищо против стрии и от толкова неща на пазара не знам какво да си избера. За сега хидратирам с обикновен лосион за тяло.
Dreaming_girl и моят АГ искаше да пия профилактично Дуфастон, но аз не го пия. Нямам нужда просто от него. Прогестерона ми е висок.

# 349
Здравейте дами, за първи път пиша тук, но следя всеки пост с голям интерес. Първа бременност, с перипетии в началото (престой в болница 5-6 седмица поради кървене). Записвам се с термин 23-24 януари!

# 350
Aз не съм си изследвала прогестерон. И тсх не съм пускала. По принцип нямам проблем със щж ама сигурно трябва да го проверя.
Не знам дали някоя от вас е с тромбофилия и терапия. Утре ще пускам 2ри кръвни тестове за терапията. Но много противоречива информация... аг каза да не си сменям приема на фраксипарин, на места четох че трябва 4часа преди изследване да се постави инжекция, а при мен ще са около 10🤷‍♀️
Иначе днес след целодневно гадене се разписах и с 1во повръщане 😁
Защо ли смятах, че ще ми се размине.
9с+3

# 351
Mimoza88, аз съм на фракси. Казаха ми 4 часа преди изследването да го сложа.

# 352
UnderThePalmTree, това  ми е мечтаната комбинация. Нашият син ще стане на 4 малко преди да родя евентуално и се надявам да е момиченце също, но каквото и да е, здраво да е. Simple Smile
Относно целулита и с предната бременност се бях примирила, че ще действам след раждането и края на кърменето. За магданоза знам, че по време на бременност трябва да се потребява много пестеливо, понеже съдържа етерични вещества, които предизвикват спонтанен аборт. И през предната бременност салата табуле стана табу. Simple Smile
През предната бременност използвах тази комбинация на Зоя за цялото тяло(карите, кокос, какао), много съм доволна. Аз явно нямам предразположеност за стрии, не ми се появиха, доста ми се облекчаваше сърбежа на корема от растежа с тези масла:
https://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82- … _BA_D0_B0_D0_BE-s
Mimoza88, дано е инцидентно повръщането. Simple Smile Аз все още пропускам тази екстра.

# 353
Но кое изследваш?
За Д-димер ми каза че няма значение и за фибриноген.
А аз четох че за анти-ха е 4 часа.
Въобще още не ми е понятна тая тромбофилия и май трябва да отида на хематолог, да ми разяснят всичко. В малките градове...да те е страх да ходиш по лекари 🤦‍♀️

# 354
Аз май избързах с хваленето,че гаденето е отшумяло.Възможно ли е да се завърне отново в края на 8 седмица 😢

# 355
Аз май избързах с хваленето,че гаденето е отшумяло.Възможно ли е да се завърне отново в края на 8 седмица 😢

Четох, че най-зле е с гаденето от 8ма до 10та седмица.
Аз идеално се вписах...
От 4 дни е нон стоп, без да се шегувам.
Ниско кръвно, следобед главоболие и днеска вече бонуса повръщане.
Но.. ще изкарам някак 10тина дни.
На работа се държа, ама само аз си знам как.

# 356
Отчет от последният ми преглед:
Бебето е добре, расте си. Много се върти от сега, лекаря на няколко пъти се наложи да се намести, за да го измери, защото все се врътваше на някъде 😁 баткото му беше много интересно да гледа и беше много щастлив ❤ кръвното ми беше 100/60, но аз винаги съм си била с ниско кръвно. Дадоха ми да пия и витамини 😊 следващият преглед е след 3 седмици ❤

Да не те плаша, но аз до средата на 9 седмица дори и повръщах, сега в 10 седмица гадене почти нямам и не повръщам вече  😊

Здравейте дами, за първи път пиша тук, но следя всеки пост с голям интерес. Първа бременност, с перипетии в началото (престой в болница 5-6 седмица поради кървене). Записвам се с термин 23-24 януари!
Добре дошла, желая от тук нататък да имаш една спокойна бременност 🤗

# 357
Честно казано не знам проф.Паскалева какво ще изследва. Така ме инструктираха по телефона като записвах час.

Но кое изследваш?
За Д-димер ми каза че няма значение и за фибриноген.
А аз четох че за анти-ха е 4 часа.
Въобще още не ми е понятна тая тромбофилия и май трябва да отида на хематолог, да ми разяснят всичко. В малките градове...да те е страх да ходиш по лекари 🤦‍♀️

# 358
Dandelion.wish пожелавам ти го от все сърце.  Аз много се надявах да е девойка, но имах усещане, че ще е мъж, някак си по се виждам като мъжка майка...Мъжа ми и всички около мен бяха на 100% сиг че ще е жена. Много се радвам, че познаха, нямам търпение да купя рокличка и да вържа опашки Simple Smile)) дано всичко е наред. Аз съм с термин 07.01, но тъй като ще е секцио, предполагам ще трябва да е някъде около Коледа. Баткото много избързва, роди се в 37+3, баш на входа на 9м

# 359
Здравейте, момичета. Вчера бях на преглед, в 9 г.с. съм, видяхме бебчо, чухме и сърчицето, всичко на този етап е наред. Днес си пуснах обичайните изследвания за начало на бременността и докторът ми каза, че вече мога да си запиша час за фетална морфология и БХС. Понеже сме от област Пловдив, се колебая за тези изследвания между двама лекари - д-р. Апостолова и д-р. Борис Стоилов. Пише, че и двамата са специалисти по фетална морфология и всички съпътстващи изследвания. Вие имате ли наблюдения и може ли да ми кажете мнения за някой от двамата, към кой да се ориентирам според Вас, защото след две седмици трябва да ходя и искам да си запазя час тази седмица, ако изобщо успея да се вместя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт