Отговори
# 705
Мимоэа, идеални реэултати колкото мога да преценя от минимален опит и беэ мед. обраэование (това не се ли обсъжда с лекар? ). : )

Чакам отговора на АГ.
Че му писах, в отпуск е.
А генетиците не ми звъннаха, уж бях оставила телефон. Ще изчакам и утре ще се обадя аз. Simple Smile

# 706
И моите излязоха

# 707
Чудесни са ви резултатите по мое скромно мнение и опит. Сега моят риск за Даун за сравнение е 1:283. А вторият скрининг с първото ни дете беше скандален 1:80(първи 1 от 4300), но интегрираният на база на двата беше 1:1500(той се прави при наличие на двата скрининга и бил уж най-надежден). АГ няма да имат основания за притеснение при наличие на добри показатели при фетална морфология, така мисля, те ще кажат.

# 708
Ами написа, че риска е минимален.
Надявам се всичко да е наред. Така или иначе на следващата фетална отново всичко ще мерим.
Успех на всички😊
Относно споделянето... казах снощи на 9 колеги (толкова е отдела ни 10 сме)
Иии беше бомба 😀 но докато им кажа аз щях да получа удър. Едно сърцебиене, едно притеснение, сякаш ще ме колят 😀
И след 3тия вътрешен опит да кажа и такива емоции в мен викам яяя да го изтрелвам, че като нищо си вредя. Пулса ми даже се ускори😀 🙈
А те така се зарадваха.. от всички 9, 1 е жена и тя скоро стана майка, плака 2мин сигурно. Аз се пошегувах, че уж аз съм с хормоните😀

# 709
Момичета , пиете ли витамини за бременни ? На мен ми казаха да взимам фолиева киселина , алеракт , вит.Д (понеже е доста ниско) и комбинирани на Фемибион. Само ,че Фемибион 1 пише ,че се пие до 12г.с. ,а аз я минах ,но имам останало 1блистерче и се чудя дали да си го довърша или трябва задължително да пия 2-ката? Имате ли представа? Докторката,при която съм не може да ми отговори,понеже каквото и да попитам все е изморена,изоставаща с работата си и все всичко е "безсмислено като въпроси,щом тя е казала така трябва" ..

# 710
Мимоза, тези цифри на комбинирания 1:1 ми бяха на предната бременност и всичко е наред Simple Smile помня ги, защото ги сравниявах със сегашните.
При шери също изглежда наред.
Този път при мен възрастовия е 1:140, а комбинирания 1:3300.
Още си пия само фолиева и биозин мама. АГ каза да продължа така. Предния път в тези месеци започнах Прегнакеър+(2 таблетки, едните са омега). Сега може септември да ми ги почне, аз май ще изчакам дотогава и ако нищо не каже ще питам. То до 15 септември и друг преглед нямам, че почива. Записах си фетална морфология за 27 август Simple Smile

# 711
Вълнуващи реакции на колегите, браво, че се радват така искрено!
Аланче, аз пия витамини за след 13 седмица, ето линк за сравнение на състава с тези, които пиеш сега:
https://apteka.framar.bg/30087766/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0 … 83%D0%BB%D0%B8-30
Пия каквото каже АГ. Каза, че може да започна Биозин, но аз посещавам класически хомеопат и с него ще задържа. Simple Smile

# 712
Аз все още съм само на фолиева. 12 + съм и ще се записвам на жк чак началото на август (няма час по-рано) и тогава ще видя какво ще променим, тепърва ще пускам кръвни и тн. До момента съм гледана само на видеозон и нищо друго. Гледах и аз витамините за бременни, но ще изчакам и мнението на док. Аз ви оставям за няколко дни, духваме на почивка Simple Smile и смятам да се възползвам максимално Simple Smile оказа се, че коремчето бая щръква и от старото лятно почти нищо не мога да сложа и минавам на шорти и Поли с ластик, оказаха се най-удачни. Хайде весели дни от мен и лека и безпроблемна 😘

# 713
Привет! Днес мина БХС. Малко съм разочарована и не съм кой знае колко впечатлена от доц. Димитрова в МЦ Фемина. Прегледа беше 10 минути в които не ми обясни нищо. Каза ми само, че си има всичко бебето и нещата изглеждат наред. Пола също не ми каза. Не била сигурна. Малко беше надута. Взе ми кръв от вената и доста ме заболя. Като цяло всичко приключи за 15-20 минути. Получих 4 снимки на които нищо не виждам, някакви кръгове, които не разбирам какви са и 1 нормална снимка на лицето на бебето. Мислех, че ще ми даде снимка на бебето както беше легнало изцяло, но не.. Вика ме на ФМ в 20 г.с , но не мисля да ходя отново при нея. Не знам също моят АГ миналия път как измери, че върви с 5 дни напред.. Днес се видя, че си отговаря точно на седмицата 13 г.с + 2 дни..
Относно витамините до 12 г.с приемах само фолиева киселина, след това минах на Vitamam.

# 714
Говорейки за БХС коя стойност е добре да се гледа? На мен комбинирания риск за Даун ми е нисък 1:2300, но биохимичния не чак толкова и не знам дали да се притеснавям- 1:360. А възрастовия 1:390.

# 715
Момичета на влаг.секрет ми излезна,че имам гъбички..много съм притеснена,никога не съм се сблъсквала с подобно нещо до сега. Изписаха ми еднократно гиназол влагалищно,но не съм ползвала никога подобни таблетки,гелове и т.н. притеснявам се дали се сложа правилно и да не навредя по някакъв начин на бебчето.. има ли мами с подобни случки и повечко опит ..? Благодаря 🍀

# 716
И на мен изследванията ми от микробиология излязоха. Аз пък съм развила ешерихия коли. До този момент никога не съм имала дори гъбички. Чудя се утре ли да звънна в клиниката или ще пускам изследвания кръв и урина, да изчакам и техните резултати и така да звънна. Четох, че заради прогестероновите препарати, които към момента все още приемам почти винаги се развиват гъбични инфекции.

# 717
Оо ,значи може наистина да е от тях и аз съм на Дуфастон все още.. дано минат лесно,че чух,че са упорити ..само ме притеснява поставянето на гела,не съм събрала кураж все още 😔

# 718
Аэ също точно по време на 2-седмичен прием на утрогестан получих дискомфорт по време на секс и се окаэа, че съм раэвила леки гъбички. Иэписаха ми вагинални таблетки эа 3 дена и вече всичко е ок. Убедена съм, че е от прогестероновия препарат, эащото точно тогава се появиха.

# 719
  • Пловдив
И аз съм на вашето мнение, заради високи нива на прогестерон (допълнителен прием 3*1 дуфастон, близо 3 месеца) и при мен се изолираха гъбички, а никога съм нямала такова чудо.
Няма как да навредят на бебето, създават проблем при естествено раждане , когато бебето премине, може да се инфектира, но с пододящите глобули според мен ще се изчистят. Моят аг каза, че за момента нищо няма да правим. Предполагам изчаква да влезна в 4-тия месец.

Вие докога мислите да работите момичета? И в офис ли сте или вкъщи?

Общи условия

Активация на акаунт