Рак на белия дроб - тема 7

• 50 746
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
Mackata03 ,моят баща е същия ,и от отлагане на ходене в болница и по лекари получи тежка инсулт.Ако същия ден беше позволил да идем до болницата няколко часа по-рано,пораженията нямаше да са такива.Сега си ходи на профилактични пак без никакво желание,но по-го е страх ако не ходи.Той пие лвксотан ,казва,че от него не ти пука толкова,но замайва .Посъветвайте се с Личния лекар да му изпишат нещо за паник атаките ,дори ако на Минчев обясниш ситуацията съм сигурна,че ще ти изпише нещо .Относно гръдния хирург в Панагюрище съм чувала страхотни отзиви (знам,че повечето в темата не харесват въпросната болница,но все пак аз да си кажа,че ние сме доволни).И все пак, когато някой познат ме попита за съвет ,казвам Минчев.

Обясни на баща ти ,че тази биопсия не е толкова страшна,бързо е възстановяването и ,че след нея и назначаване на адекватно лечение има шанс и от пълно оздравяване.Знам колко е трудно с такъв човек да се разправяш -аз съм същата ,преди три години си намерих възел на гърдата,ако знаете какво преживях...толкова самонавиване,че е най-лошото,та плаках колко месеца -отне ми година и половина да се престраша и отида на доктор,за да ми каже,че не е нищо притеснително.От тогава се взех в ръце и си ходя на всички прегледи,но страхът е голямо нещо...

# 481
Аз в 99% от случаите ходя без майка по лекари.

# 482
Благодаря ви много ,вдъхнахте ми кураж . Аз иначе не съм спряла да настоявам за консултация . Агитирам го за София ,той си знае, че трябва но сега ще ми е по лесно като знам че мога да ида и сама.

# 483
Здравейте на всички които пишат тук, за първи път пиша в темата. Майка ми има рак на белия дроб с разсейки в 4 стадии е, откриха й го 2019г., досега беше на таргет терапия с Tagrisso, но последния пет скенер показа прогресия в лифните възли и я изпратиха на лъчетерапия в Токуда, от там й назначиха 22 сесии, но тя изкара 14 и решихме да ги спре/дали има риск от спирането?/, защото много се влоши състоянието й, няма никаква сила, краката и се разтреперват губи равновесие и пада, започна да ходи през ноща на всеки час до тоалетната, и всичко това се засили през последната седмица . Искам да попитам някой знае ли какви са страничните реакции след лъче и това отпадане нормално ли е ? Утре ще дойде една сестра вкъщи да и сложи система с глюкоза и натриев хлорид мисля, 3 дни всеки ден по една банка, ако може малко да се възстанови. Също от месец  май и се появи изтръпване на краката от глезените на долу /само да вметна че месец по рано се ваксинира против ковид, незнам дали има връзка или е съвпадение/, казва че не ги усеща като ходи, иначе има чуствителност, когато й пипам стъпалата ми усеща пръстите и също заедно с тези симптоми започна окото да и сълзи и й се изкриви дясната половина на лицето-синдром на Bell. Ходихме при трима невролози и незнам имам чуството че бях при гадатели....., направихме и ЯМР на главата, няма разсейки, всичко е ОК, казаха полиневропатия, изписаха някакви съдоразширяващи лекарства и това е. Кръвното също й играе 50 на 70 или 60 на 90. След последната за мен глупост от страна на нейната онколожка да ходим да й направят ломбална пункция, но няма да го правим , то състоянието в момента не го позволява. Препоръчаха ни да отидем на консултация при доц. Гергелчева във неврологията в Софиямед , ако някои има мнение за нея ще помоля да сподели. И така, за сега гледаме да се възстанови пък незнам дали ще й отпуснат пак да пие Tagrisso.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 04:25 от ifcho20

# 484
Не съм писала откакто правиха VATS на татко....
Тогава доктора каза, че до 1 месец след  VATS е ок да започне лечение...
Вчера звъним - почти 1 месец мина.... И се оказва, че НЕ Е готова хистологията и били забравили...ама сега щели да я направят за 1 ден.
Незнам какво се случва и дали някой се е сблъсквал с нещо подобно.
Ужасно притеснена съм и незнам какво е това нехайство...Не искам да споменавам лошото отношение

# 485
Калина, за съжаление подобни случки не са изключение...
Пациентите и техните близки трябва да станат 1/2 доктори, да четат, да се интересуват, да питат и да подсещат непрекъснато какво трябва да се прави. Но да го правят елегантно, за да не обидят лекарите и да бъдат изпратени да се лекуват с гугъл....

# 486
Пациентите и техните близки трябва да станат 1/2 доктори, да четат, да се интересуват, да питат и да подсещат непрекъснато какво трябва да се прави. Но да го правят елегантно, за да не обидят лекарите и да бъдат изпратени да се лекуват с гугъл....

Това "елегантно" ни коства вече 5 месеца без стадиране!
Незнам колко повече мога да издържа, да не говорим, че всичко което знам е благодарение на вас в тази група.
Поисках блокчетата, за да се изпратят в Германия за хистология, щом в Бг са толкова заети и забравящи - ми не ми ги дават....
Наистина незнам от тук накъде...

# 487

Незнам колко повече мога да издържа, да не говорим, че всичко което знам е благодарение на вас в тази група.
Поисках блокчетата, за да се изпратят в Германия за хистология, щом в Бг са толкова заети и забравящи - ми не ми ги дават....
В коя болница се случва това. 5 месеца забавяне си е много

# 488

В коя болница се случва това. 5 месеца забавяне си е много

Образованието в белия дроб се откри случайно след операция на дебело черво през АПРИЛ .
Назначиха PET обаче заради пряснята операция на дебелото черво чакахме да минат 45 дни...
Стана ЮНИ.... И от там се започна чакане за VATS .....чакахме....чакахме.... най-после последната седмица на ЮЛИ я направиха!
И от тогава почти месец!
Болницата е нашумяла напоследък в новините с нелегални трансплантации....
Ох....поне да взема блокчетата

# 489
Kalina_malina, а с какъв аргумент ти ги отказват? Защото в момента работят по тях или нещо друго?

# 490
Вчера звъним - почти 1 месец мина.... И се оказва, че НЕ Е готова хистологията и били забравили...ама сега щели да я направят за 1 ден.
Ужасно притеснена съм и незнам какво е това нехайство...Не искам да споменавам лошото отношение
Ужас ,нямам думи направо. Иначе обвиняват нас ,че се бавим . Къде му я правихте ако не е тайна и баща ви добре ли е вече?

# 491
Ужас ,нямам думи направо. Иначе обвиняват нас ,че се бавим . Къде му я правихте ако не е тайна и баща ви добре ли е вече?
Не е тайна, разбира се! Аз съм ужасно благодарна на информацията в тази група и на хората тук, и ще се радвам да бъда и аз полезна с нещо....
VATS направиха в правителствена... Татко се възстановява бавничко, първите няколко дни болките бяха нетърпими, доста трудно беше. Сега все още ича неразположение и не може да става сам - има нужда от помощ, но е все по-добре.

Относно блокчетата:
Не можели да ги дадат преди първото мнение да е излязло...От клиниката в Германия не разбират този отговор, защото ми казаха, че режат от блокчетата малко, пускат за проба и от там нататък нищо не пречи да ми ги дадат...Аз пък съвсем нищо незнам и съм уморена от противоречията им, а нямам право да се уморявам, защото е едва началото.
Яд ме е, защото това в дроба се видя още Април!!!!!! 5 месеца!!!!!
Иначе - някой има ли опит с клиниката в Хайделберг?

# 492
Калина,
В този случай са прави. От блокчета се правят срезове. Но това се прави от лабораторията, която ще ги изследва. Така че трябва да изчакате първото мнение и като го вземете, да вземете и блокчетата, от които в Германия да си правят срезове.

# 493
Зиги,
По същество са прави, но били забравили!!! Ужасявам се с какво се сблъскваме! Сякаш не става въпрос за живи хора, а за местене на кашони в склад! Човечните лекари, които са и добри специалисти намаляват постоянно. Скандали и РЕСТРИКЦИИ, от шефовете на отделения и болници, ако се предпише извънредно скъпо лечение...
Дано имаме късмет и по-малко да ни наказва системата! Heart

# 494
За това, че са забравили и няма един месец резултати от хистология, имам само едно определение: престъпна небрежност.
Прави са само, че не могат да ви дадат сега блокчетата.

Общи условия

Активация на акаунт