Моля за помощ, проблем с белия дроб

• 1 067
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, извинявам се ако имам правописни грешки но просто съм много стресиран от седмица насам, баща съм на 2 страхотни момиченце но имам голям проблем от скоро, преди седмица се оказа че съм с тотален пневматоракс(за втори път) от тогава съм с дренаж вече 6 дни, днес го свалиха за 2 часа и се потдух в гърдите, доктора ми обясни че имам отворена фисура или нещо такова и не може без дренаж дроба да стой отворен, обясни ми че в понеделник ще ме изпратят с линейка за пирогов за операция, много съм притеснен за самата операция щото той каза че не знае какво представлява, може ли някой ако има някакви познания по въпроса да ми разясни на кратко

# 1
Не се притеснявай толкова от операцията. Има хора с изцяло трансплантиран бял дроб и си живеят добре. Натали Маева е от тях.
Не зная какво представлява самата операция, но в сайт на Пирогов пише това, там са добри лекарите, имат много опит.
Цитат
При съответни индикации се извършва оперативно лечение, като първо средство на избор е видео-асистираната торакоскопия, чрез която се премахва патологично променния белодрбен паренхим.

Това намерих за торакоскопия
Цитат
Провежда се с местна или с обща анастезия. В плевралната кухина се прониква с торакоскоп през малък разрез в гръдната стена. Манипулацията позволява оглеждане на плевралното пространство, може да се направи биопсия - вземане на част от тъканта за изследване, може да се поставят антибиотици, да се направи промивка на плевралното пространство, да се спре кървене и др. диагностични и терапевтични процедури. След отстраняване на торакоскопа в плевралната кухина оставят тънък дренаж, чрез който се херметизира.

Опитай да си занимаваш мисълта с някакви хубави неща, шеги и т.н., да не мислиш за проблемите. Мисли, че ще мине леко, ще се оправиш бързо. Силният борбен дух много помага, когато човек е изправен в трудна ситуация, свързана със здравето му. Казвам го от личен опит.

Пожелавам ти късмет, бързо справяне и възстановяване! Да се радваш на момиченцата си, да са послушни. Heart

ПС Тук има и забавни теми, може да се поровиш в тях
Интересни и забавни картинки
https://www.bg-mamma.com/?topic=1617587.new#new
вицове - наскоро имаше на няколко хубави
https://www.bg-mamma.com/?topic=1678828.msg48539950#new

Красиви снимки
https://www.bg-mamma.com/?topic=1690607

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 14:20 от Diorela

# 2
Благодаря много, успокоих се малко, дано все пак всичко да е наред и да няма някакви усложнения до понеделник че чак тогава ще ме транспортират

# 3
В София ли си?

# 4
Не в Благоевград в болница съм, понеделник ме транспортират

# 5
Не е чак толкова далеко, ако трябва, могат и преди това да те транспортират.
Всичко ще е наред, под лекарски грижи си. Не го мисли.

# 6
Ами ся се оказа спукана "була" и ще трябва да се оперира заради нея

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 18:00 от Васил Петров 766675

# 7
Здравейте, извинявам се ако имам правописни грешки но просто съм много стресиран от седмица насам, баща съм на 2 страхотни момиченце но имам голям проблем от скоро, преди седмица се оказа че съм с тотален пневматоракс(за втори път) от тогава съм с дренаж вече 6 дни, днес го свалиха за 2 часа и се потдух в гърдите, доктора ми обясни че имам отворена фисура или нещо такова и не може без дренаж дроба да стой отворен, обясни ми че в понеделник ще ме изпратят с линейка за пирогов за операция, много съм притеснен за самата операция щото той каза че не знае какво представлява, може ли някой ако има някакви познания по въпроса да ми разясни на кратко

Много добре са решили да ви транспортират и да се направи операция. Има хора като вас, при които се получава спонтанно пневмоторакс - без някаква видима причина.. Просто вродено има някаква слабост в тази система.
Операцията си е операция, но във вашият случай не е нещо извънземно сложно. Възстановяването е за около няколко дни, естествено после се пият лекарства. Ще ви обяснят всичко.
Опитайте се да останете спокоен и повече вяра ви пожелавам. Всичко ще бъде наред!

# 8
Дано всичко е наред, че и вакуума днес спря да работи нещо, доктора каза че най вероятно опира дроба в дренажа доктора 2 часа си игра ся, ся ме изместиха на една бутилка която стой на земята, билал или нещо такова, ся съм добре но нещо не ми харесват тези усложнения, дано по скоро ме изпишат от туй и да ме пратят за Пирогов

# 9
Не звучи като усложнение,  по-скоро като нещо техническо. Така, че споко. Важното е, че се чувстваш добре сега.
И аз имам були в дробовете, пулмологът ми каза, че били някакви мехурчета. Вероятно в Пирогов ще махнат спуканото
.

# 10
И на мен така ми казаха, и при мен се е спукал един от тях и затова и се беше получил този пневматоракс, доктора ми обясни че при по слабите, и високи често се случвало.

Общи условия

Активация на акаунт