216 кокетни противогазни костюми в НЕМСКАТА тема

• 22 374
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • И аз не знам къде
Аз ползвам на ING Bank и съм много доволна. При месечно постъпление от 700€ евро нахоре,(допреди няколко месеца въобще нямаше, но сега сложиха ) е 5,90€ на месец ,ако в сметката влизат по-малко от 700€ на месец. Имам интернет банкиране и поне в нашия град удобни банкомати, има и теглене на каса в магазини.Има и кредитна карта ,досега нищо доп. не съм платила за нея.

# 106
Аз също съм на ING и Comdirect. Вторите още ми плашат по 2 евро на месец заради не знам какъв си бонус, такси няма и на двете. Иначе повече от 10 години бях при Deutsche Bank, е няма такива нагли типове, то как иначе ще поддържат офиси на всеки ъгъл. Само от мързел не се прехвърлих по-рано.

# 107
Ние сме доволни от Револют. Банкирането е много лесно и удобно.

Но не е банка, а само банкиране. В Германия трябва да имаш сметка в Comdirect, Commerzbank, Deutsche Bank, ING-DiBa или Sparkasse, която можеш да свържеш с Револют.

# 108
  • DE
Да, мислех че се търси само за карта без такса.
Ние сме към VR Bank, няма месечни такси, само първоначален депозит от 50 евро, които ти връщат при закриване на сметката. Има банкомати навсякъде, дори в планинските села Grinning
Няма и такси за превод към българска или като прехвърлям в Революта.
Може да е до регион де Thinking

# 109
Аз банкомат ползвам сигурно веднъж на два месеца. Пари в брой напоследък ми трябват само за паркшайн, макар че и това все по- често с App плащам.

# 110
Рейна, това за български паспорт ли? За тях трябва да ви снимат в консулството. Снимките за бълг. паспорт/лична карта трябва да отговарят на определени изисквания и не се приемат други.
Не, не уточних, че за немски Kinderreisepass. Аз всъщност се оплаках защото не съм очаквала, че дават термини за след месеци. Искам да летя началото на юли и става много напрегнато ако нещо не мога да отида на този термин. Иначе паспорта го дават веднага.

# 111
Рейна мисля по-бързо излиза , дават си време, но го дават бързо. Поне при нас е така. Но ако е първи паспорт и няма предишен мисля ще искат двамата родители . Попитай ги . Ако вече има преде н то може само единия родител .
mimipm не съм забелязала да обръщат внимание на бащиното, освен ако не е изписано като лично . Тогава те наричат с двете имена понякога. Но ако не напишеш второто не се прехласват.
При смяна на гражданство няма как да те прекръстят. Имаш си име и ти го пишат в първото поле за име.
Дори мисля , но тук не съм сигурна, ако ти се роди дете с бг гражданство тук пак слагат бащино , както е по законите в бг/
Виж ако се роди дете с немско , а вие сте с бг може да ви попитат дали искате и бащино или само първо, както е по немски. 

Мерси за банките. comdirect май щели да направят като commerz . поне така видях някъде.
VR Bank не е ли Volksbank? Тези при нас искат такси от край време .

# 112
  • DE
Да, но нямаме такси. Плащаме единствено 8 евро за моята карта която е втора към на мъжа ми сметката.

# 113
благодаря. проверих и е регионално. някои локации искат други не.

# 114
  • Немция
Reina, добре, че писа за немския детски Reisepass.
На големия Бибитко имаме да обновяваме паспорта. Влязох ей сега да ангажирам термин и има чак за началото на юли!!! Dizzy Face
Ще направим експресна поръчка, която уж ще е за 4 работни дни, но не съм предполагала такова чудо с паспортите! Уж даваха преди веднага паспортите, а сега не знам... Пише, че трябва и термин за вземане на документа.

Имаше един единствен термин за обновяване на Reisepass за 18 май, но в учебно време и докато се начудя, за 10 минути го взеха... Imp
Ще проверя следващите дни, може някой да освободи термин.

Ние още не сме взели самолетни билети. Ама смятах да пътувам с момчетата в началото на лятната им ваканция. Сега няма да стане. Ядосах се!!!

И една положителна новина-вчера се ваксинирах с Бионтех - Пфайзърската ваксина, в приоритетна група съм.

# 115
  • Берлин
Аз се ваксинирах днес. И вярвам в по-добрите времена

# 116
Бибит не съм сигурна, че еналожително да е във вашата община. Т.е. мисля може да се подаде и другаде, но може да не ми е вярно предположението.
Термин за взимане не бях предвидила.
Голямото Бибит на колко беше ? Ако е на 14 може да си го вземе и сам.

# 117
PapaPanda те винаги са имали такси. Вдигнаха ли ги ? Колко са сега на месец?
Постбанк имат интересни оферти варианти с различни такси , дори 0 за от 3000 постъпления месечно.

Аз не мисля, че 10-15 евро такса месечно събарят някой бюджет. С постбанк се разделих преди година и половина, защото онлайн банкирането им постоянно не работи, отделно банкоматите им в моят квартал редовно не работят... А да се редиш в пощата, за да вкараш пари в сметката, е голяма глупост - чакаш я 20, я 50 минути. Иначе и там плащах такса, по-ниска беше от шпаркасе, може би 10 евро месечно.

# 118
PapaPanda аз не говоря за събаряне на бюджет, а за принцип. На мен не ми се струва аргументирано покачването и ако има възможност ще си го спестя. Освен това 20 евро тук, 10 там ... вече къде ли не за такси и се формира немалка годишна сума . И ми представлява проблем да го наблюдавам. А ако оставя на течението изведнъж се получава , че съвсем съм изтървала нещата и всеки си взима каквото поиска. Т.е. упражнявам контрол и рестрикции доколкото е възможно . И знам за контофюрунгпаушале. Но не ми е до сумата , а до наложителността да я има . голяма съм стипца Smiling Imp

# 119
Ма нека има, нека взимат. Аз гледам да ми е удобно - иначе май е 5 евро месечно и при постбанк и при шпаркасе базис картата. Аз все гледам където има много имена - екстра плюс премиум лукшъри аутофдъспейс. Joy колко застраховки плащаме тук, едни 12-15 (даже не знам колко взимат, те си ги взимат всеки месец) евро за картата, хич не ги забелязвам.

Общи условия

Активация на акаунт