216 кокетни противогазни костюми в НЕМСКАТА тема

• 22 367
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! От доста време следя темата, но рядко пиша.Сега ще ви помоля за помощ, ако някой може да ми помогне с насока по моя казус. Както знаете, тук бащино име няма. Искам да ви попитам, някой знае ли дали на всякъде по договори, регистрации, здравна каса и т.н. трябва винаги да си пишем трите имена? Нямаме немска гражданство и съответно не сме се отказвали от второто име или да го приемем за второ първо име. От незнание на някой места се водим само с име и фамилия и сега се чудя дали това може да се окаже проблем и как може да го коригираме. Ще съм ви безкрайно благодарна за всякакви съвети и насоки!

# 76
Аз използвах само първо и трето основно, но се е случвало и трите, не беше проблем, смених ги след получаване на гражданство (едното беше на банкова сметка), в немския паспорт махнах второто.

# 77
Навсякъде пиша двете имена, освен в документи, в които искат всичките имена, включително и предишни. Например данъчна декларация и заявление за детски надбавки, ако не се лъжа.

# 78
Значи първо и бащино ги пишат като две първи имена и третото за фамилно или само първо и трето. Те сравняват и други неща като място на раждане и пр. от паспорта.

# 79
Аз не съм ползвала никога бащиното си име, просто го пропусках. Като взех гражданство официално го махнах. Нямала съм проблеми.

# 80
Благодаря на всички за отговорите. Ще трябва да търся още информация, ще потърся адвокат да се консултирам. Не знам дали от някоя организация, като Каритас ще могат да ми помогнат или направо да търся платена консултация. Лошото е, че и на идея си нямам как да намеря адвокат, на който да се доверя.

# 81
  • Am Dorf (BB)
При мен бащиното име се появява в някои документи (такива, които са издавани от някакво Behörde),  при други - не. Имало е само един случай, в който несъответствието в документите е изиграло роля - когато трябваше да се издаде рожделно свидетелство на детето ми. Тогава ми се обадиха от общината с молба да мина на място и да се реша как искам да се изписвам, издадоха ми формуляр за промяна на името и готово. За инфо - с двойно гражданство съм.
Защо сте притеснени толкова, че и адвокат искате да наемете?

# 82
Благодаря на всички за отговорите. Ще трябва да търся още информация, ще потърся адвокат да се консултирам. Не знам дали от някоя организация, като Каритас ще могат да ми помогнат или направо да търся платена консултация. Лошото е, че и на идея си нямам как да намеря адвокат, на който да се доверя.

За какво Ви е адвокат или Каритас за такова нещо?

# 83
Като сме на тема паспорти..трябва да направя на малкото паспорт и ми дадоха час за края на юни. Много knapp ми става с времето, дано не се налага да отлагам термин, че така като гледам за кога дават ми идва напрегнато. Изискват негативен корона тест не по-стар от 24 часа за да влезна при тях. Дано има работещи фотографи да направим и снимка.

# 84
  • Deutschland/HE
Рейна, това за български паспорт ли? За тях трябва да ви снимат в консулството. Снимките за бълг. паспорт/лична карта трябва да отговарят на определени изисквания и не се приемат други.

# 85
Reina,
Нали знаеш, тук паспорти не правят. Само ще ти вземат формулярите и ще си го получите след 1-3 месеца. Ако ти трябва спешно за пътуване през лятото, по-добре пасаван, а после в България извадете паспорт.

# 86
  • Deutschland/HE
Да, Дени е права, ако ще пътувате лятото по-бързо е с пасаван.

Всяко година съм дежурна в Паспортна служба, все има нещо за подменяне - лични карти или паспорти (наши и на децата), тази година ще ми е първа без такива занимания Simple Smile

# 87
Мъжът ми си получи личната карта от консулството шест седмици след заявлението.

# 88
mimipm и аз не разбирам за какво ти е адвокат. Значи като се роди сина ми и специално се обадиха да ми кажат ... ние знаем че българите имат ващино име. Да слагаме ли на вашето дете бащино или не искате. Проактивно. Т.е. всички знаят за имената и не знам за какво е адвокат. те сверяват и други неща . Не само имената.
Така , както Рейна го пише според мен е за немски паспорт. амми там ще е кнап, но не и невъзможно. Искат 3 седмици, но го дадоха при нас след 1,5 .

Някой получил ли е писмо от комерцбанк? За нови контофюрунгсгебюрен ? Помощ, помощ кажете кой знае или е пробвал свястна банка без такива такси ?

И да кажа на живущите в Райнланд-Пфалц и Хесен - страхотно е около Рейн, страхотни са лозята и виното, но са им прекалено сръчни тези от орднунгсамта. За няколко мин. и бележка за паркиране.

# 89
Да, получихме писма от Комерцбанк, ще им се не види.  Аз си махам сметката там и оставам само с N26. Мъжът ми и дъщеря ми не могат да си отворят сметки в нея, защото за българи отварят само с паспорти, а техните изтекоха. Като се върнем от Варна ще го направят и чао на конвенционалните немски банки. Дето след три дни ми отчитат движение по сметка и нямам нормална дебитна карта. В N26 всичко имам.

Общи условия

Активация на акаунт