216 кокетни противогазни костюми в НЕМСКАТА тема

• 22 343
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Цветис , трябва да изискате за всеки от здравната си каса Формуляр Е104, който да представите в Бг НЗОК, за непрекъснати здравно осигурителни права.

Ако започвате работа в Бг на тр. договори, добре.
Ако не, до 7 дневен срок трябва да се регистрирате в бюрото по труда, за обещетения.
Благодаря, а на детето с деските ,какво се случва? Казаха ми,че може да продължи да си взима детските от Германия щом е родена тук и е живяла поне 6 месеца. В нашия случай 2г и няколко месеца.

# 676
  • Primum non nocere !
Бащата остава ли да работи?
Ако да, Да!
Ако напускате цялото семейство, какви детски?

Белла избягвам драми , че ежедневно ми е достатъчно.
По така нареченият възродителен процес или смяната на имената, бях ученичка и живеех за кратко в такъв район( баща граничен офицер)
Мислех , че филма ще префабулира и този въпрос от турската страна ще бъде преекспониран.
Не, много реално беше отразен.

Тук има много млади, едва ли си спомнят. Да не кажа, че страната тогава беше под лунно затъмнение. Само живелите в тези райони, преки участници и ръководството имаха понятие , не за това какво се случва, А как се случва.

Филма е добър, препоръчвам. Мисля , от Амазон.

# 677
Бащата остава ли да работи?
Ако да, Да!
Ако напускате цялото семейство, какви детски?

Белла избягвам драми , че ежедневно ми е достатъчно.
По така нареченият възродителен процес или смяната на имената, бях ученичка и живеех за кратко в такъв район( баща граничен офицер)
Мислех , че филма ще префабулира и този въпрос от турската страна ще бъде преекспониран.
Не, много реално беше отразен.

Тук има много млади, едва ли си спомнят. Да не кажа, че страната тогава беше под лунно затъмнение. Само живелите в тези райони, преки участници и ръководството имаха понятие , не за това какво се случва, А как се случва.

Филма е добър, препоръчвам. Мисля , от Амазон.

Цялото семейство си тръгваме. А питам, защото ми го казаха.

# 678
Шехи аз знам теоретично, но действително наистина не знам. 
Но ми е направило впечатление в днешно време като пътувам за туризум в тези райони, че хората говорят български БЕЗ диалект, изопачаване на думите и други грозни ефекти.
Т.е. ясно че говорят български , но че го говорят доста по-добре от Софиянци ме изненада много. И че бяха доста по-внимателни и културни също.

# 679
  • Primum non nocere !
Наистина изпращаха млади момчета, войници( тогава задължителна военна служба) да стоят с автомати пред къщите и да насочат оръжие пред хората. Това събори Живков.., не друго.
Черно петно от нашата история.

# 680
  • Германия
Една приятелка преди години напусна страната в рамките на 2-3 седмици. Всичко кюндигва sofort, Kündigunsfrist отпада в такава ситуация. За детски ми е трудно да си представя че ще ви ги плащат ако нито родителите нито детето живеят в Германия.

Правиш си списък с всички договори и караш по ред.

# 681
  • Primum non nocere !

Очаквам да избухне Вулкан и мерките да се преразгледат до седмица.

Тео, питай приятелката и сподели!

# 682
  • München, Deutschland
Споменавам за който не го е срещал, че имаше и някакъв сайт, в който можеш да видиш всички места, на които имаш договори за нещо - телефон, интернет, ток, абонаменти... Не съм го използвала, защото имам малко договори и си ги помня, но може човек да потърси.

Иначе Тео е права, че имаш зондеркюндигунгсрехт ако напускаш страната и тогава важат съвсем кратки срокове.

# 683
Филмът за Наим го има в нетфликс. Малкият Херкулес му е заглавието мисля, на турски. Върви със субтитри. Аз ревах, защото бях голяма, разбирах, а и нашите коментираха у дома.
Бела, защо разкара амазон?

# 684
май защото ми беше твърде сложно . пък и двете не ми трябваха толкова. мързел с две думи/. и недостатъчен интерес.

# 685
  • Primum non nocere !
Ееееехе Беллаа!
Ти защо пишеш Софиянци с голяма буква?
Разбрахме, че си от София.
Ние какво да кажем от прованса...Laughing

Объркала се се, нали?Yum

# 686
ами защото изпуснах клавиша. иначе всички щяха да са главни Smiling Imp

# 687

Цялото семейство си тръгваме. А питам, защото ми го казаха.

Внимавайте с "казаха ми", че такова дело за бетруг ще ви завъртят, че и в  България няма да се скриете. Надлежно ги уведомявате, че напускате страната от точна дата. Друг вариант да не си причините ураган от неприятности няма.

# 688
  • Primum non nocere !
Под моя " лик" Ш, нямам аватар, искам да напиша нещо.
Как да го правя?

Всичко е толкова променено..Линк или снимка, не зная как се прикача. Cold Sweat
Аватар, разбрах как, но искам видим подпис.

# 689
  • München, Deutschland
Под моя " лик" Ш, нямам аватар, искам да напиша нещо.
Как да го правя?

Всичко е толкова променено..Линк или снимка, не зная как се прикача. Cold Sweat

Ако си на компютър седнала - горе вдясно цъкаш на името си -> настройки и оттам можеш да смениш снимката на аватара. Става с картинка локално запазена на компа ти или пък с линк към jpg от интернет. Имаше изискване картинката да е съвсем мъничка, ако е голяма, ще ти каже.

Едит: писали сме заедно, подписът пак е оттам, името горе вдясно -> настройки -> изглед на профила и там едно от празните полета е подпис.

Общи условия

Активация на акаунт