Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 47 428
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Точно интервалът между блокажа и стимулацията ми е интересно дали е фиксиран период от еди си колко дни, или се чака кървене например. Ако е фиксирано - отивам на почивка. Ако не е, ще стоя и ще си чакам стимулацията, тя е по-важна. Но пък търся и разнообразие и разсейване преди да започнем, защото имам чувството, че времето е спряло, а се нуждаем и от разтоварване.

# 586
  • до най-прекрасния мъж
Минава и аз да се разпиша, тъй като ми предстои ЗЕТ през идната седмица. Има ли някой ходил на море 2-3 седмици след успешен трансфер? Ако не е, е ясно че няма драма, но се чудя ако дай Боже станат нещата какво да правя. Много ми се иска да се топна във водата...
Първите три месеца не е много желателно да пътуваш на дълги разстояния. Не е задължително да се случи нещо неприятно. Но особено първите седмици ембрионът се имплантира и е нестабилен. Има и много жени, които доста късно разбират, че са бременни и са ходили на море, пътували са по лоши пътища и т.н. Но когато е планувано, за мен е неоправдан риск. Неслучайно дават болнични след трансфер, за да си почиваш. В крайна сметка морето няма да избяга, ще наваксваме вече с бебчовците.
Казват, че най-благоприятни за пътуване са 4-6 месец. Ние, лично, тази година ще пропуснем. Обикновено, ходим началото на септември , когато живот и здраве ще съм към края на 6-ти месец. Нямам забрана за пътуване, но аз лично не бих си причинила това безпокойство.
Дай Боже бебето да стане, ще го съгласуваш с лекаря си.

# 587
Минава и аз да се разпиша, тъй като ми предстои ЗЕТ през идната седмица. Има ли някой ходил на море 2-3 седмици след успешен трансфер? Ако не е, е ясно че няма драма, но се чудя ако дай Боже станат нещата какво да правя. Много ми се иска да се топна във водата...

Аз ходих на море 8 дни след първия преглед. Нямах проблеми, питах и за влизане в морето ,моят док. каза няма проблем, само много да се пазя от слънцето. Но аз така и не влязох в морето, беше ми леко студена водата още. ✌😁🤔

# 588
Tommy, на мен петък ще ми сложат блокиращата и после ме викат на 26ти. Няма точно фиксиран срок доколкото разбрах,но инжекцията се задейства до 14 дни след поставянето й. И доколкото прочетох трябва да ти дойде, но не се стартира от 2-3 ден стимулацията както при късия,ами по преценка на лекаря.
Точно интервалът между блокажа и стимулацията ми е интересно дали е фиксиран период от еди си колко дни, или се чака кървене например. Ако е фиксирано - отивам на почивка. Ако не е, ще стоя и ще си чакам стимулацията, тя е по-важна. Но пък търся и разнообразие и разсейване преди да започнем, защото имам чувството, че времето е спряло, а се нуждаем и от разтоварване.

# 589
Здравейте момичета,
Вече си имам дата за трансфер на моите снежинки - идния вторник. Вълнувам се и ще съм благодарна за всякакви полезни съвети и насоки за преди и след процедурата Blush

# 590
При мен е неуспешен първия опит. Ще трябва отново стимулация, защото нямаме замразен материал. Някой има ли опит колко време трябва да се направи "почивка"? Ще коментираме с лекаря, разбира се, но няма да е тази вечер Wink

# 591
Съжалявам, Penguin4e ! 2-3 месеца почивка е добре, тъкмо да минат жегите, а и не всички лекари работят лятото.

# 592
Здравейте, дали има някоя на естествен/спонтанен цикъл инвитро и заслужава ли си да се пробва. Наблюденията ми са, че репродуктивните специалисти отбягват този метод, а след два неуспешни опита на стимулация и лоши яйцеклетки, се чудя дали този вариант ще бъде по-благоприятен?

# 593
Здравейте, дали има някоя на естествен/спонтанен цикъл инвитро и заслужава ли си да се пробва. Наблюденията ми са, че репродуктивните специалисти отбягват този метод, а след два неуспешни опита на стимулация и лоши яйцеклетки, се чудя дали този вариант ще бъде по-благоприятен?
На мен ми предложи лекаря на спонтанен цикъл, след лош отговор на стимулация... Надявам се другият месец да започнем... Иначе имам в друга клиника на напълно ЕЦ един опит, но изпуснахме фоликула... Май е голямо тото и игра на нерви. Дано и някой друг с повече опит се включи!

# 594
Здравейте, излезе ми прогестеронът от тази сутрин 9.45 ng/ml. ЗЕТ-ът е плануван за утре но се чудя този резултат не е ли нисък? Чакам и коментар от док, за да видим какво да правим, тъй като в момента вече съм на 3х2 утрогестан. С инжекция дали не може да го дигнем по-бързо?

# 595
По думи на доц.Русев, Утрогестан е скапан прогестерон. Препоръча ми Кринон гел и подобни, които са вагинални, а не хапченца. Аз го вдигам лесно с Кринон. След поставяне трябва да се движиш 30 мин., за да се усвои добре.

По думи на д-р Стаменов, трябва да гониш резултат от 20 до 40 ng/ml за ЗЕТ.

# 596
Аз сега започнах, вече съм 4 ти ден на Кломифен, ще го пия до сряда и в петък на 9ти ден от Ц съм на преглед. Имам три стимулации преди това с 4 трансфера и резултата е 0. Дали си струва не знам още. Истина е, че Я се скапват много от стимулациите но това тук в България никой няма да ти го каже. Но нещото, което най-много скапва Я е точно стимулацията.

Kris_ti - Утрогестана си е много добър, не знам защо така са ви казали.

# 597
Раули, аз си изхабих така един хубав ембрион на ЗЕТ с прогестерон 8 в деня на трансфера и доза като твоята. От клиниката не ми дадоха инжекции, а казаха освен вагиналното поставяне да вземам и два утрогестана през устата, но опитът си беше обречен и ми дойде даже два дена преди теста. Предполагам, че твоят лекар няма да го остави така, а ще ти предпише нещо.
Крис_ти, все те чакам да се похвалиш в другата тема, силно стиснати палци за успех, както и за всички други момичета тук!
Аз трябва да оправя първо катастрофалните ми  резултати от имунологията и се надявам края на август с нов план и нова клиника да стартирам пореден опит, та ще хвърлям пак по едно око и на тази тема.

# 598
margolotta, не ми понася другата тема с всички нови момичета, които забременяват като от въздуха и едва ли не минават само да се похвалят и изчезват. Вече като видя положителен тест на жена, която от 2 месеца прави естествени опити и ми идва да се гръмна. Само тук в проблемното забременяване мога да вирея. Иначе ми липсвате и няколко пъти исках да се завърна в темата, но нямам психиката. Стискам много палци август да е твоят месец, време ти е. Flowers Four Leaf Clover Blush

Момичета, не е много по темата, но някоя от вас може да знае нещо по моя въпрос. Следим ми овулацията този месец за инвитро на ЕЦ. При днешния преглед лекарката ми беше малко объркана от това, което видя - 16мм фоликул (или жълто тяло, което не разпозна, не знам), лигавица М-8 мм, излив в корема, като след овулация. Миналия месец също имах някакъв излив в корема, а тогава нямаше овулация, задържах фоликул. Прогестерон   1.11 ng/ml, Естрадиол 221.49   pg/ml. Сега ми се обади, че според нея с тези хормони ми е минала овулацията, а на мен ми е странно как с 1.11 прогестерон е минала. Каза, че жълто тяло не вижда, но какъв е този фликул 16мм по никое време...Гледах ехографски снимки, че много си приличат фоликулите и жълтите тела, ама чак да не може да ги различи, иначе на размер отговаря на жълто тяло. Нещо да ви говорят тези неща?

пп. Забравих да напиша, че ми е 13-ти ден от Ц, а циклите ми са през 25 дни. Обикновено овулацията ми е на 11-12-ти ден.

# 599
На кой ден от Ц е това?

Общи условия

Активация на акаунт